< Elevii din Slatina vor avea tablete, laptopuri, proiectoare şi camere web, datorită unui proiect cu fonduri europene accesat de Primărie - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Elevii din Slatina vor avea tablete, laptopuri, proiectoare şi camere web, datorită unui proiect cu fonduri europene accesat de Primărie

Publicat

în

Şcolile din Slatina vor fi dotate cu tablete, laptopuri, proiectoare şi camere web, pentru desfăşurarea de cursuri online, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 16.898.430,91 lei, inclusiv TVA, accesat de municipalitate.

Primăria Slatina va depune o cerere de finanțare pentru proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, pentru a accesa fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 2c, Obiectiv specific 2.4, Acțiunea 2.3.3 Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea e-educație.

„Din analiza realizată, ca urmare a evaluării situației existente la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Slatina, în contextul riscului de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 și pe baza datelor culese de la unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Slatina, a fost identificată necesitatea achiziționării de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online”, se arată într-un proiect de hotărâre ce a fost aprobat, joi, de Consiliul Local Slatina.

În cadrul proiectului „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina” se propune dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare și echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online a unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Slatina, astfel încât să se asigure desfășurarea activităților didactice în condiții bune.

Se vor achiziţiona 12.005 tablete, 699 de laptouri, 397 sisteme desktop cu monitor, 177 camere web, 211 camere web videoconferinţă, 207 proiectoare, 102 ecrane proiecţie pe trepied, 138 ecrane proiecţie pe perete, 222 table interactive, 109 routere wireless.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de aproape 95 mil. lei, pentru infrastructura de apă şi canal din Slatina

Publicat

în

Un nou contract de lucrări, dintre cele 26 din cadrul marelui proiect cu fonduri europene accesat de CAO pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ, a fost semnat recent.

Este vorba despre Contractul de Lucrări „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată, inclusiv surse de apă existente, în aglomerarea Slatina”.

Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene, în cadrul Programulului Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Valoarea contractului este de 94.706.663,03 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuţie a Contractului este de 39 luni.

Prin intermediul contractului se vor realiza în aglomerarea Slatina, următoarele investiții, după cum urmează:

Reabilitare conducte de aducțiune –  fronturi de captare: lungime conducte de aducțiune fronturi de captare reabilitate: 17.805 m; conducte de aducțiune stații de pompare: lungime totală de 12.471 m.

Rețele apă – reabilitare/deviere rețele de distribuție apă: pe o lungime totală de 26.036 m; extindere rețea de distribuție apă potabilă: pe o lungime totală de 10.101 m.

Rețele de canalizare menajeră – extindere rețele canalizare menajeră pe o lungime de 23.706 m; deviere rețea canalizare menajeră pe o lungime de 583 m; reabilitare stații de pompare apă uzată – 4 buc; construire stații de pompare noi – 22 buc; conducte de refulare: lungime totală de 7.132 m.

Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 luni.

Compania de Apă Olt beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS – 133612 „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 279/ 19.11.2019. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

25 de localităţi din judeţul Olt vor beneficia de investiţii în cadrul acestui proiect.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

A fost prelungită perioada de distribuire a măştilor de protecţie, în Craiova

Publicat

în

Perioada de distribuire a măştilor de protecţie pentru persoanele defavorizate a fost prelungită, potrivit unui anunţ făcut de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Craiova.

Potrivit legii, beneficiază de măști de protecție următoarele persoane defavorizate, care au domiciliul în municipiul Craiova:

persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Fiecare persoană va primi un număr de 50 de măşti de protecţie, aferente unei perioade de două luni, o singură dată, indiferent de categoria de persoane defavorizate căreia îi aparţin, la data distribuirii acestora.

Programul de distribuire este luni şi marţi în intervalul orar 8:30-16:00 la sediul din str. Eustaţiu Stoenescu, bl. T8, parter, miercuri şi joi în intervalul orar 8:30-16:00 iar vineri în intervalul orar 8:30 – 13:30 de la sediul din str. Mitropolit Firmilian, nr. 14.

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:

– sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Craiova, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, tel. 0351428364;

-sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Craiova, din str.Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, tel. 0251437617;

–  pagina de internet a Direcției Generale de Asistență Socială Craiova: www.spascraiova.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Peste 10.500 de cărţi funciare, eliberate gratuit doljenilor din 10 comune

Publicat

în

Peste 10.500 de cărți funciare vor fi eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din zece unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF).

Cele 10.502 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Amăraștii de Jos, Apele Vii, Bistreț, Cârcea, Daneți, Ghercești, Piscu Vechi, Robănești, Sadova, Țuglui. Lucrările de cadastru general au început în anul 2019 și au vizat o suprafață totală de 5.288 de hectare.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor zece comune de către directorul OCPI Dolj, Victor Alin Dumitrescu.

Cu aproape 63.000 de cărți funciare înregistrate gratuit pentru cetățeni, în anul 2020, ne menținem pe un loc fruntaș în ierarhia națională. În prezent, în cadrul PNCCF, sunt în derulare 152 de contracte, care vizează peste 200.000 de imobile din județ. Am făcut toate demersurile pentru a începe lucrările finanțate din fonduri europene în 28 de unități administrativ- teritoriale din județul nostru. Acestea sunt incluse pe lista celor 31 de comune din Dolj în care vor fi derulate lucrări de cadastru finanțate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat Victor Alin Dumitrescu, directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, cinci sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 38 de minute

PSD Dolj a definitivat listele candidaților pentru alegerile parlamentare

POLITICĂacum 2 ore

Dat la o parte pentru controversata avocată Laura Vicol, Radu Preda a plecat din PSD Dolj, la PMP

ACTUALacum 5 ore

Motocicletă lovită de mașină, la Craiova. O tânără a ajuns la spital

ACTUALacum 5 ore

În oraşul Novaci din Gorj s-a depăşit rata de infectare cu SARS-COV2 de 3 cazuri la 1.000 de locuitori

ACTUALacum 5 ore

Un nou focar de COVID-19, în judeţul Olt

ACTUALacum 6 ore

Copil filmat în timp ce fumează, la o petrecere, în Craiova. S-a deschis dosar penal

ACTUALacum 6 ore

Oficiul de Cadastru Dolj va sista activitatea cu publicul

POLITICĂacum 6 ore

Olt: Noul Consiliu Judeţean se reuneşte, sâmbătă, pentru prima oară de la alegeri

ACTUALacum 7 ore

O femeie s-a aruncat de la etaj în ziua în care a fost externată din spital, unde fusese tratată de Covid

EDUCAŢIEacum 7 ore

RUŞINOS. Cum au ajuns Guvernul PNL şi ISJ să închidă Centrul de Excelenţă Olt

ACTUALacum 8 ore

Transport ilegal de material lemnos, depistat într-o comună din Olt. Poliţiştii au confiscat marfa

ACTUALacum 8 ore

Percheziţii într-un oraş din judeţul Dolj. Pistol deţinut ilegal, ridicat de poliţişti

ACTUALacum 8 ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

ACTUALacum 8 ore

CIFRELE ZILEI privind epidemia de coronavirus. Judeţele cu cea mai mare rată de incidenţă a îmbolnăvirilor

ECONOMIEacum 9 ore

BNR, emisiune numismatică cu tema “200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza”

ACTUALacum 9 ore

O nouă zi cu peste 100 de cazuri de Covid în judeţul Dolj

ACTUALacum 10 ore

Cinci maşini implicate într-un accident rutier, la Craiova. Două femei au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 10 ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ADMINISTRAŢIEacum 10 ore

Investiţii de aproape 95 mil. lei, pentru infrastructura de apă şi canal din Slatina

ACTUALacum 10 ore

Tineri pasionaţi de autoturisme se alătură Iuliei, în lupta cu leucemia

POLITICĂacum 11 ore

Miercuri se constituie noul Consiliu Local al Municipiului Caracal

ACTUALacum 11 ore

A fost prelungită perioada de distribuire a măştilor de protecţie, în Craiova

ACTUALacum 12 ore

Peste 10.500 de cărţi funciare, eliberate gratuit doljenilor din 10 comune

ACTUALacum o zi

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum o zi

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 3 zile

RAPORT COVID-19 | Număr mare de cazuri de coronavirus, raportat şi sâmbătă. 63 persoane au decedat

ACTUALacum o zi

Zeci de noi cazuri de Covid, în judeţul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 2 zile

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 4 zile

Au fost furate uşile unei case din Drăgăneşti-Olt

ACTUALacum 2 zile

Focarul de COVID-19 de la Căminul de Bătrâni Slatina a ajuns la 120 de cazuri

ACTUALacum 2 zile

Cadre medicale, internate cu COVID-19 la Spitalul Caracal, îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor infectaţi

ACTUALacum o zi

Orban, soluţie pentru lipsa medicilor: “Să-i angajăm pe toţi care au luat rezidenţiatul”

ACTUALacum o zi

Cifrele zilei pentru COVID-19. În ce judeţe s-a depăşit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori

ACTUALacum 2 zile

RAPORT COVID-19 | 3.920 cazuri, raportate duminică. Care este situaţia în fiecare judeţ

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Accident între o dubiţă şi un autocar cu 30 de persoane, pe DN 7, în Argeş. Mai multe persoane rănite

ACTUALacum o zi

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

ACTUALacum o zi

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Dolj. Marfa era vândută chiar în Piaţa Centrală din Craiova

ACTUALacum 3 zile

FOTO. IMPACT frontal între două autoturisme, în Dolj

ACTUALacum o zi

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum o zi

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

ACTUALacum o zi

Medic cardiolog din Craiova: “Purtaţi mască!”. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline

ACTUALacum 2 zile

Cea mai MARE amendă primită vreodată de un șofer în România. Care sunt motivele

ACTUALacum 3 zile

Copil de 4 ani rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada

LIFEacum o zi

Bucătăria Bunicii din Caracal şi-a deschis porţile

EDUCAŢIEacum 3 zile

Tu ce faci de #ErasmusDays? Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian”, Colegiul Național ,,Radu Greceanu” și Școala Postliceală Slatina prezintă ,,Slatina, Filă de jurnal Erasmus+”

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Două autoturisme şi o căruţă, implicate într-un accident rutier, în Dolj

POLITICĂacum o zi

Un condamnat cu suspendare şi cu probleme de incompatibilitate deschide lista PNL Teleorman la Camera Deputaţilor

ACTUALacum 8 ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

Reporter24 TVacum 10 ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 3 săptămâni

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 4 săptămâni

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.