< Noi discuții între autoritățile din Dolj și cele din Vidin despre următoarele proiecte cu fonduri europene - REPORTER24
Connect with us

ACTUAL

Noi discuții între autoritățile din Dolj și cele din Vidin despre următoarele proiecte cu fonduri europene

Publicat

în

Reprezentanți ai administrației publice locale din districtul bulgar Vidin, delegație condusă de către guvernatorul Momchil Stankov și președintele Consiliului Municipal, Ghenadi Velkov, au fost prezenți, luni, la Consiliul Județean Dolj, unde au discutat despre eficiența colaborării dintre cele două state în proiectele derulate prin programe de cooperare transfrontalieră. 

Un alt subiect pus în discuție a fost și cel care privește demersurile comune în următorul exercițiu financiar european.

„Consiliul Județean Dolj a știut, de-a lungul timpului, să creeze un nucleu al conlucrării împreună cu cele 3 districte învecinate din Bulgaria – Vidin, Montana și Vratsa. În această formulă, am elaborat proiecte finanțabile din fonduri ale Uniunii Europene, încă din perioada preaderării, și am reușit astfel să răspundem unor importante necesități ale regiunii noastre. Cu timpul, am câștigat noi parteneri, cum este și Agenția pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria.

Rezultatul, relevant pentru succesul acestei colaborări pe care am dezvoltat-o, constă în derularea unor demersuri a căror valoare cumulată este de aproximativ 60 de milioane de euro, bani care au însemnat, pentru comunitățile de pe cele două maluri ale Dunării, drumuri îmbunătățite, înființarea unor noi obiective în domeniul sănătății sau în cel cultural, dar și creșterea capacității de gestionare a situațiilor de urgență.

Mai mult, după cum a reieșit și în cadrul discuțiilor de ieri, dată fiind apropierea între regiunile noastre, chiar și investițiile majore realizate în afara programelor de cooperare transfrontalieră au un impact semnificativ peste granițe. Exemplul cel mai bun este Aeroportul Internațional Craiova, revitalizat, modernizat și acum extins de Consiliul Județean Dolj, care deservește inclusiv pasagerii din zona de nord-vest a Bulgariei“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, președintele ales al Consiliului Județean, Cosmin Vasile, a evidențiat faptul că unele dintre viitoarele inițiative comune propuse partenerilor bulgari se axează pe promovarea patrimoniului cultural și natural al regiunii.

„În ceea ce privește colaborarea noastră cu autorități și instituții din Bulgaria, apreciez că avem o istorie recentă foarte bogată. De-a lungul ultimilor ani, am derulat demersuri împreună cu toate cele trei districte dunărene cu care ne învecinăm: Vratsa, Montana și Vidin. Numai în exercițiul financiar 2014 – 2020, în cadrul programului Interreg V-A România – Bulgaria, am câștigat șase proiecte, cu o valoare totală de aproape 37 de milioane de euro, fără să includem aici colaborarea dintre Muzeul Olteniei și localitatea Vărșeț.

Acum, alături de autoritățile locale din Vidin, ne gândim la inițiativele comune pe care urmează să le derulăm în noua perioadă de finanțare, cu un accent deosebit în domeniul cultural și turistic. De aceea, în cadrul întâlnirii, le-am expus oaspeților noștri proiecte precum cel care vizează restaurarea culelor din comunele Brabova și Cernătești, care vor deveni puncte muzeale și în apropierea cărora vom crea Muzeul Satului Oltenesc. Ne dorim, desigur, ca toate aceste obiective să fie cuprinse în itinerarii comune, trasee care să poată fi parcurse inclusiv cu bicicletele.

De asemenea, le-am vorbit partenerilor noștri și despre demersul prin care vom înființa, în zona localității Rast, un centru de educație ecologică, de informare și de vizitare pentru aria protejată Coridorul Jiului, un alt punct de interes cu un real potențial turistic. Toate aceste propuneri, dar și noi idei vor fi abordate detaliat în cadrul următoarei noastre întâlniri, care am convenit să aibă loc până la finalul acestei luni“, a precizat Cosmin Vasile.

La întrevederea desfășurată la Palatul Administrativ au mai participat directorul Direcției Imagine și Coordonare Instituții Subordonate, Larisa Răducan, și directorul Direcției Afaceri Europene, Dezvoltare Regională, Proiecte cu Finanțare Internațională, Daniela Băluță. După încheierea întâlnirii, oaspeții din districtul Vidin au întreprins o vizită la Muzeul de Artă Craiova, unde le-au fost prezentate investițiile pentru restaurarea Palatului „Jean Mihail“ și pentru construirea Centrului Internațional „Constantin Brâncuși.“

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

PSD Dolj a definitivat listele candidaților pentru alegerile parlamentare

Publicat

în

Au fost finalizate listele de candidați PSD Dolj, la alegerile parlamente, conducerea centrală a partidului validându-le.  

Acestea se prezintă astfel:

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD

LISTA DE CANDIDAȚI pentru alegerea Camerei Deputaţilor,1 în Circumscripția electorală nr.17, Județul DOLJdin data de 06 decembrie 2020

Nr. crt. Nume Prenume Ocupația Profesia
1. Presură Alexandra Deputat Economist
2. Badea Iulian -Alexandru Administrator Economist
3. Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina Avocat Avocat
4. Peța-Ștefănescu Eliza-Mădălina Deputat Economist
5. Durle Dumitru – Cosmin Administrator Public Inginer Diplomat
6. Tănăsescu Alina-Elena Deputat Jurist
7. Mitricof George – Cristian Director Baze Sportive în cadrul RAADPFL Craiova Economist
8. Nedelescu Gheorghe Administrator Special Economist
9. Bărăgan Stelian Viceprimar Municipiul Craiova Inginer
10. Marin  Marian -Viorel Director Dezvoltare Economist
11. Barbu Gheorghița Daniela Șef Serviciu Inginer
12. Dindirică Lucian- Costin Manager Biblioteca Judeţeană Dolj Alexandru și Arista Aman Istoric , Teolog
13. Rădoi Ionuț Mihai Manager Centrul Multifuncțional Craiova Economist

LISTA DE CANDIDAȚI pentru alegerea Senatului, în Circumscripția electorală nr.17, județul DOLJ din data de 06 decembrie 2020

Nr. crt. Nume Prenume Ocupația Profesia
1. Prioteasa Ion Președinte al Consiliului Județean DOLJ Economist
2. Genoiu Mihail Primar al Municipiului Craiova Inginer
3. Velișcu Carmen – Alina Director Școala Gimnazială ”ELIZA OPRAN”, Ișalnița Profesor
4. Vasilcoiu Mădălin-Cristian Consilier al Secretarului Camerei Deputaţilor Jurnalist
5. Pîrvulescu Ionuț-Cosmin Director General la S.C. High-Tech Industry Park S.R.L. Ziarist
6. Neațu-Breciugă Mihail – Adrian Manager Logistică Transelectrica S.A. – UTT Craiova Economist

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Motocicletă lovită de mașină, la Craiova. O tânără a ajuns la spital

Publicat

în

O tânără în vârstă de 20 de ani, din București, pasageră pe o motocicletă, a ajuns la spital, marți, în urma unui accident rutier petrecut în Craiova. 

Reprezentanții IPJ Dolj spun că evenimentul a avut loc în zona intersectiei dintre Petre Ispirescu si Calea Bucuresti.

„La fata locului, politistii au identificat un barbat de 66 de ani, din Craiova, conducator al unui autoturism. Acesta ar fi lovit o motocicleta condusa de un barbat de 38 de ani, din Craiova. In urma accidentului, o tanara de 20 de ani, din Bucuresti, pasagera pe motocicleta a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale, fiind constienta”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

A fost deschis un dosar penal în acest caz, iar cercetarile continua pentru a se stabili cum s-a produs accidentul.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

În oraşul Novaci din Gorj s-a depăşit rata de infectare cu SARS-COV2 de 3 cazuri la 1.000 de locuitori

Publicat

în

Rata de infectare cu COVID-19 de trei cazuri la mia de locuitori a fost depăşită în oraşul Novaci din judeţul Gorj, iar în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost dispuse o serie de noi măsuri, printre care închiderea şcolilor şi grădiniţelor.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Gorj, având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Oraşul Novaci (3,52), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare;

Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

Totodată, având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori în Municipiul Târgu Jiu (1,52) şi localitatea Albeni (2,48), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00;

Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;

Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 11 ore

PSD Dolj a definitivat listele candidaților pentru alegerile parlamentare

POLITICĂacum 12 ore

Dat la o parte pentru controversata avocată Laura Vicol, Radu Preda a plecat din PSD Dolj, la PMP

ACTUALacum 15 ore

Motocicletă lovită de mașină, la Craiova. O tânără a ajuns la spital

ACTUALacum 15 ore

În oraşul Novaci din Gorj s-a depăşit rata de infectare cu SARS-COV2 de 3 cazuri la 1.000 de locuitori

ACTUALacum 16 ore

Un nou focar de COVID-19, în judeţul Olt

ACTUALacum 16 ore

Copil filmat în timp ce fumează, la o petrecere, în Craiova. S-a deschis dosar penal

ACTUALacum 16 ore

Oficiul de Cadastru Dolj va sista activitatea cu publicul

POLITICĂacum 16 ore

Olt: Noul Consiliu Judeţean se reuneşte, sâmbătă, pentru prima oară de la alegeri

ACTUALacum 17 ore

O femeie s-a aruncat de la etaj în ziua în care a fost externată din spital, unde fusese tratată de Covid

EDUCAŢIEacum 17 ore

RUŞINOS. Cum au ajuns Guvernul PNL şi ISJ să închidă Centrul de Excelenţă Olt

ACTUALacum 18 ore

Transport ilegal de material lemnos, depistat într-o comună din Olt. Poliţiştii au confiscat marfa

ACTUALacum 18 ore

Percheziţii într-un oraş din judeţul Dolj. Pistol deţinut ilegal, ridicat de poliţişti

ACTUALacum 18 ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

ACTUALacum 18 ore

CIFRELE ZILEI privind epidemia de coronavirus. Judeţele cu cea mai mare rată de incidenţă a îmbolnăvirilor

ECONOMIEacum 19 ore

BNR, emisiune numismatică cu tema “200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza”

ACTUALacum 20 de ore

O nouă zi cu peste 100 de cazuri de Covid în judeţul Dolj

ACTUALacum 20 de ore

Cinci maşini implicate într-un accident rutier, la Craiova. Două femei au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 20 de ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ADMINISTRAŢIEacum 20 de ore

Investiţii de aproape 95 mil. lei, pentru infrastructura de apă şi canal din Slatina

ACTUALacum 20 de ore

Tineri pasionaţi de autoturisme se alătură Iuliei, în lupta cu leucemia

POLITICĂacum 21 de ore

Miercuri se constituie noul Consiliu Local al Municipiului Caracal

ACTUALacum 21 de ore

A fost prelungită perioada de distribuire a măştilor de protecţie, în Craiova

ACTUALacum 22 de ore

Peste 10.500 de cărţi funciare, eliberate gratuit doljenilor din 10 comune

ACTUALacum 2 zile

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 3 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 2 zile

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 4 zile

RAPORT COVID-19 | Număr mare de cazuri de coronavirus, raportat şi sâmbătă. 63 persoane au decedat

ACTUALacum 2 zile

Zeci de noi cazuri de Covid, în judeţul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 4 zile

Au fost furate uşile unei case din Drăgăneşti-Olt

ACTUALacum 2 zile

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 3 zile

Focarul de COVID-19 de la Căminul de Bătrâni Slatina a ajuns la 120 de cazuri

ACTUALacum 2 zile

Cadre medicale, internate cu COVID-19 la Spitalul Caracal, îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor infectaţi

ACTUALacum 2 zile

Orban, soluţie pentru lipsa medicilor: “Să-i angajăm pe toţi care au luat rezidenţiatul”

ACTUALacum 2 zile

Cifrele zilei pentru COVID-19. În ce judeţe s-a depăşit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident între o dubiţă şi un autocar cu 30 de persoane, pe DN 7, în Argeş. Mai multe persoane rănite

ACTUALacum 3 zile

RAPORT COVID-19 | 3.920 cazuri, raportate duminică. Care este situaţia în fiecare judeţ

ACTUALacum 2 zile

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

ACTUALacum 3 zile

FOTO. IMPACT frontal între două autoturisme, în Dolj

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Dolj. Marfa era vândută chiar în Piaţa Centrală din Craiova

ACTUALacum 2 zile

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 2 zile

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

ACTUALacum 2 zile

Medic cardiolog din Craiova: “Purtaţi mască!”. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline

ACTUALacum 4 zile

Copil de 4 ani rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada

ACTUALacum 3 zile

Cea mai MARE amendă primită vreodată de un șofer în România. Care sunt motivele

LIFEacum 2 zile

Bucătăria Bunicii din Caracal şi-a deschis porţile

EDUCAŢIEacum 4 zile

Tu ce faci de #ErasmusDays? Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian”, Colegiul Național ,,Radu Greceanu” și Școala Postliceală Slatina prezintă ,,Slatina, Filă de jurnal Erasmus+”

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Două autoturisme şi o căruţă, implicate într-un accident rutier, în Dolj

ACTUALacum 2 zile

Şedinţă secretă la primul termen al procesului lui Gheorghe Dincă

ACTUALacum 18 ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

Reporter24 TVacum 20 de ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ACTUALacum 3 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 3 săptămâni

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 4 săptămâni

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum o lună

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.