< Cod galben de inundații pe râuri din patru județe ale Olteniei - REPORTER24
Connect with us

ACTUAL

Cod galben de inundații pe râuri din patru județe ale Olteniei

Publicat

în

O avertizare cod galben pe râuri din 25 de județe, între care și patru din Oltenia, care intră în vigoare sâmbătă la ora 6.00 și este valabilă până duminică, la ora 10.00, a fost emisă, vineri, de către reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). 

Avertizarea cod galben de inundații vizează județele: Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Alba, Mureș, Sibiu, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Brașov, Vâlcea, Argeș, Gorj, Dâmbovița, Suceava, Neamț, Harghita și Bacău.

Astfel, codul galben se manifestă pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Cluj şi Bihor), Someş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Alba şi Cluj), Târnava Mare – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sighişoara (judeţele Mureş, Sibiu şi Alba), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave (judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Timiş – bazin superior amonte S.H. Lugoj (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Jiu – bazin superior amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Răcari (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte Ac. Ioneşti (judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ – bazin superior (judeţele Gorj şi Vâlcea), Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău).

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

Publicat

în

Pe lângă unităţile de învăţământ din municipiul Caracal, care vor rămâne în continuare în scenariul roşu, după ce rata de infectare COVID-19 a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori, alte clase de la unităţi şcolare din judeţ au cursurile suspendate din cauza noului coronavirus.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ în unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:

Clasa a II-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ STOENEŞTI (perioada 13.10.2020 -26.10.2020);

– Clasa a IV-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ BRÂNCOVENI (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a VII-a B (o grupă), Clasa a VIII-a A şi Clasa a VIII-a B de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a V-a A şi Clasa a VIII-a A de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VLAICU VODĂ” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a IV-a C – step by step de la LICEUL „NICOLAE TITULESCU” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Grupa mare de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL DĂNEASA (perioada 14.10.2020 -27.10.2020);

Grupa mijlocie de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL Piatra-Sat -PIATRA OLT (perioada 15.10.2020 -28.10.2020).

Totodată, s-a hotărât reluarea activităților didactice în modalitatea ,,față în fațăˮ – scenariul 1/scenariul 2 de funcționare, pentru clasele din unitățile de învățământ ce au funcționat în scenariul 3, respectiv:

Clasa a V-a, Clasa a VI-a, Clasa a VII-a şi Clasa a VIII-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ GRĂDINILE.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

Publicat

în

Municipiul Caracal este singura localitate din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori 3.40. În Slatina, rata de infectare este de 2,59.

Potrivit Prefecturii Olt, în Caracal, se aplică următoarele restricţii corespunzătoare ratei de infectare:

desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală de 3 la 1.000 de locuitori sunt municipiul Slatina (rata de incidenţă – 2,59), comuna Brâncoveni (rata de incidenţă – 2,56), comuna Cezieni (rata de incidenţă – 2,40), comuna Milcov (rata de incidenţă – 2,30), comuna Perieţi (rata de incidenţă – 1,91), comuna Optași-Măgura (rata de incidenţă – 1,77), comuna Icoana (rata de incidenţă – 1,71), comuna Nicolae Titulescu (rata de incidenţă – 1,69), comuna Valea Mare (rata de incidenţă – 1,60), comuna Dobrețu (rata de incidenţă – 1,60),  comuna Tufeni (rata de incidenţă – 1,53) şi comuna Bârza (rata de incidenţă – 1,53).

În aceste localităţi se aplică următoarele restricţii coresăpunzătoare acestei rate de infectare:

desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00—23:00;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

Publicat

în

În patru localităţi din judeţul Dolj, unde s-a depăşit pragul Covid de 1,5 la mia de locuitori, au fost luate măsuri restrictive, luni, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Este vorba despre Celaru, Dobreşti, Teasc şi Vârvoru de Jos.

În toate aceste localităţi, organizarea și desfășurarea activității instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul
restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00; restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20 octombrie, ora 0.00, și se vor aplica până la data de 02 noiembrie, ora 24.00, urmând a fi reevaluate.

La Teasc, rata de infectare este de 1,63 la mia de locuitori, la Vârvoru de Jos este 2,02, la Celaru este 1,57, iar la Dobreşti, rata de infectare este 1,74 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 11 ore

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 11 ore

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

ACTUALacum 11 ore

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

ACTUALacum 12 ore

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 13 ore

Şedinţă secretă la primul termen al procesului lui Gheorghe Dincă

LIFEacum 13 ore

Bucătăria Bunicii din Caracal şi-a deschis porţile

ACTUALacum 13 ore

Medic cardiolog din Craiova: “Purtaţi mască!”. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline

POLITICĂacum 14 ore

Un condamnat cu suspendare şi cu probleme de incompatibilitate deschide lista PNL Teleorman la Camera Deputaţilor

ACTUALacum 15 ore

Accident cu un rănit, pe DN 6, în judeţul Dolj

ACTUALacum 15 ore

FOTO. Patru răniţi, printre care un copil, într-un accident rutier, în Gorj

ACTUALacum 15 ore

Craioveancă tâlhărită în plină stradă. Doi tineri au fost reţinuţi

ACTUALacum 16 ore

Cifrele zilei pentru COVID-19. În ce judeţe s-a depăşit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori

ACTUALacum 16 ore

Peste 200 de amenzi, aplicate în Dolj, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

ACTUALacum 17 ore

Dosar pentru un tânăr din Olt prins de jandarmi în timp ce pescuia ilegal

ACTUALacum 17 ore

Orban, soluţie pentru lipsa medicilor: “Să-i angajăm pe toţi care au luat rezidenţiatul”

ACTUALacum 18 ore

Zeci de noi cazuri de Covid, în judeţul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 18 ore

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Dolj. Marfa era vândută chiar în Piaţa Centrală din Craiova

TECHacum 19 ore

Externalizarea IT – “must do it!”

ACTUALacum 19 ore

Ministrul Apărării deschide lista pentru Senat propusă de PNL Dolj

ACTUALacum 19 ore

FOTO. Cel mai vârstnic rezervist oltean a primit placheta de onoare a IPJ

ACTUALacum 19 ore

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 20 de ore

Un angajat al ambulanţei s-a sinucis în spital, după ce a aflat că e infectat cu coronavirus

ACTUALacum 21 de ore

Cadre medicale, internate cu COVID-19 la Spitalul Caracal, îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor infectaţi

ACTUALacum 21 de ore

Atenţie şoferi! Restricţii de circulaţie pe DN 7, în judeţul Vâlcea

ACTUALacum 4 zile

Primele două comune din Dolj care au trecut în scenariul ROȘU. Masca devine obligatorie și școlile se închid

ACTUALacum 4 zile

Șofer din Olt, vinovat de producerea unui accident în Craiova. Circula pe linia de tramvai

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

ACTUALacum 4 zile

4.026 cazuri noi de coronavirus şi 75 decese, în ultimele 24 de ore. Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

LIFEacum 3 zile

Slatina a avut cazino. Ziduri ale clădirii demolate în anii ’60, descoperite acum

ACTUALacum 4 zile

Șapte elevi și trei dascăli din județul Dolj, confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 3 zile

RAPORT COVID-19 | Număr mare de cazuri de coronavirus, raportat şi sâmbătă. 63 persoane au decedat

ACTUALacum 4 zile

Creşte focarul de COVID-19, de la Căminul de Bătrâni Slatina. 30 de beneficiari, testaţi pozitiv

ACTUALacum 4 zile

Dolj: 133 de cazuri de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

Focarul de COVID-19 de la Căminul de Bătrâni Slatina a ajuns la 120 de cazuri

ACTUALacum 3 zile

Au fost furate uşile unei case din Drăgăneşti-Olt

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | O nouă zi cu amenzi, în Dolj, pentru nerespectarea normelor privind combaterea COVID-19

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Accident între o dubiţă şi un autocar cu 30 de persoane, pe DN 7, în Argeş. Mai multe persoane rănite

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

ACTUALacum 4 zile

Polițist amenințat, în secție, de un șofer beat. Tânărul este cercetat pentru ultraj și riscă să fie arestat preventiv

ACTUALacum 19 ore

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 2 zile

Copil de 4 ani rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada

ACTUALacum 2 zile

RAPORT COVID-19 | 3.920 cazuri, raportate duminică. Care este situaţia în fiecare judeţ

ACTUALacum 4 zile

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Olt

ACTUALacum 4 zile

Complexul Energetic Oltenia a făcut pace cu Termo Craiova. Probele la cald se fac vineri seară

ACTUALacum 2 zile

FOTO. IMPACT frontal între două autoturisme, în Dolj

ACTUALacum 12 ore

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 2 zile

Cea mai MARE amendă primită vreodată de un șofer în România. Care sunt motivele

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum 7 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 3 săptămâni

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 4 săptămâni

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum o lună

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum o lună

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.