< Preşedintele CJ Olt confirmă că va finanţa asfaltarea drumului dintre Slatina şi Slătioara, pe baraj - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Olt confirmă că va finanţa asfaltarea drumului dintre Slatina şi Slătioara, pe baraj

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că forul judeţean va asigura fondurile necesare pentru asfaltarea drumului care trece peste barajul de la Slătioara şi face legătura între Slatina şi comuna limitrofă, de la limita teritorială a municipiului, acolo unde au fost finalizate, în luna iunie.

Banii vor fi alocaţi la viitoare rectificare bugetară, a precizat şeful CJ Olt.

„Drumul care face legătura între Slatina şi Slătioara, pe baraj, va fi asfaltat, dar de către Primăria Slătioara. Este drum comunal, iar noi am promis că vom sprijini cu finanţarea. Probabil că la o eventuală rectificare, vor aloca fonduri pentru ca investiţia să fie realizată”, a spus Oprescu.

Primăria Slătioara a finalizat achiziţia şi urmează să înceapă lucrările, de la limita teritorială cu Slatina şi până la drumul judeţean DJ 677 Piatra Olt – Slătioara.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

A fost semnat contractul pentru reabilitarea stației de clorinare Izvarna și a primului tronson Izvarna II

Publicat

în

Cel de-al nouălea contract de execuție lucrări în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” a fost semnat, marți, de către reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.  

Este vorba despre „Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Izvarna; reabilitare și extindere conductă aducțiune Izvarna – Craiova fir II Tronson I”.

Lucrările vor fi efectuate de către ELSACO ELECTRONIC S.R.L. în asociere cu SC HIDROCONSTRUCȚIA S.A. și ECOAPA DESIGN SRL, valoarea contractului fiind de 122.107.823,19 LEI (fără TVA).

„Contractul include proiectarea şi execuţia următoarelor lucrări: reabilitare conductă de aducțiune fir II, pe o lungime de 18.858 metri (PN6); extindere conductă de aducțiune fir II cu conductă din PAFSIN, De1200 mm, SN10000, PN6, pe o lungime de 1.587 metri; reabilitare cămine existente și/sau construcția oricărui cămin de vane de izolare, golire și aerisire necesare; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) și subtraversări de drumuri naționale; reabilitarea stației de clorinare, amenajarea incintei (alei, refacere iluminat, împrejmuire, etc); reabilitarea clădirii administrative, precum și amenajarea drumului de acces provizoriu”, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, de reprezentanții CAO.

Perioada de proiectare (inclusiv obținerea Autorizației de Construire) este de patru luni, durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 32 de luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate pentru Craiova, și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași; precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj.

Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări, aflate în diferite stadii ale licitațiilor, cel de astăzi fiind al doilea adjudecat.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Noii consilieri locali şi primarul din Corabia au depus jurământul

Publicat

în

Primarul oraşului Corabia, Iulică Oane, şi consilierii locali, aleşi la alegerile din 27 septembrie, au depus, luni, juramântul pentru noua legislatură 2020-2024.

La ceremonie a fost prezent subprefectul de Olt, Nicolae Hristescu.

La finalul evenimentului, primarul reales Iulică Oane, a vorbit despre principalele proiecte pe care şi le-a propus pentru următorii patru ani.

„Aş dori să încheiem, astăzi, campanie electorală, care a fost destul de dură şi de încărcată pentru unii. Să ne canalizăm, pentru că începând de astăzi suntem plătiţi din banii cetăţenilor. Trebuie să punem în aplicare, împreună, punct cu punct, proiect cu proiect, tot ce am promis în campanie. În funcţie de buget, de ghidurile de finanţare, să realizăm aproape toate proiectele pe care ni le-am propus.

Avem de rezolvat câteva dintre provocările majore ale oraşului nostru. Dintre acestea, sunt colectarea selectivă a gunoiului menajer, extinderea reţelei de apă şi canalizare, extinderea reţelei de gaze, amenajarea curţilor interioare, reabilitarea trotuarelor, asfaltarea străzilor, dezvoltarea zonelor pentru turism, dezvoltarea infrastructurii pentru învăţământ, dar şi alte proiecte şi idei propuse de cetăţeni şi finanţate prin bugetul participativ”, a declarat Oane.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Craiova dezmorțită cu primele ghirlande pentru sărbătorile de iarnă. Evenimentele dedicate târgului de Crăciun, în funcție de rata de infectare

Publicat

în

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au luat startul la Craiova, primele decorațiuni fiind montate în centrul urbei. Dacă la începutul acestei luni, în Bănie se anunța organizarea unui târg de Crăciun și sigur și frumos, rata de infectare a dat planurile peste cap.

Momentan, orașul este închis din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Atmosfera de sărbători va fi asigurată cu sau fără evenimente în centrul urbei, primele ghirlande fiind deja montate.

La începutul lunii octombrie, primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, promitea că la Craiova va fi un târg de Crăciun nu doar frumos, ci și sigur.

„Anul acesta, Craiova va avea unul dintre cele mai sigure si frumoase târguri de Crăciun!”, a scris Olguța Vasilescu, pe pagina de Facebook, la începutul acestei luni.

Craiova face parte din topul celor mai sigure destinații unde sunt organizate târguri de Crăciun în Europa în această iarnă, alături de Vienna (Austria), Praga ( Republica Cehă), Dresden (Germania), Zagreb (Croația), Bratislava (Slovacia), potrivit revistei Forbes.

Aceste destinații au fost alese pe baza următoarelor criterii: numărul de cazuri Covid-19 pe milion de locuitori, numărul de paturi de spital pe locuitor, proximitatea aeroporturilor, stabilirea măsurilor sanitare, diagrame de igienă în hoteluri, magazine, restaurante, transport public și locuri publice, furnizarea de geluri hidroalcoolice, măști; trasee de circulație în interiorul piețelor de Crăciun.

Lucrurile nu mai stau chiar așa, finalul lunii octombrie găsind municipiul Craiova închis din cauza ratei de infectare. Autoritățile vor face o reevaluare a situației și se va lua o nouă decizie.

În data de 21 octombrie, rata de infectare în Craiova era 3,35 la mia de locuitori. Într-o astfel de situație, sunt interzise, între altele, spectacolele şi festivalurile publice şi private în aer liber.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

Reporter24 TVacum 4 ore

Emisiunea “Reporter 24” din 26 octombrie | Invitat – Adrian Chesnoiu, candidat PSD la Camera Deputaţilor

ANUNȚURIacum 4 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 6 ore

Minoră din Craiova, dată dispărută

ACTUALacum 6 ore

Altercație într-o comună din județul Dolj. 10 persoane au fost reținute

ACTUALacum 7 ore

FOTO | Cătălin Rotea a depus jurământul în funcția de primar al orașului Balș

ACTUALacum 7 ore

A fost semnat contractul pentru reabilitarea stației de clorinare Izvarna și a primului tronson Izvarna II

ACTUALacum 7 ore

VIDEO | Adolescentul din Găneasa, condus pe ultimul drum. Zeci de motocicliști au participat la eveniment

ACTUALacum 9 ore

Primarul municipiului Slatina a depus jurământul pentru noul mandat

ACTUALacum 9 ore

Record de decese înregistrate în 24 de ore: 104 pacienți cu Covid au murit. Situația în fiecare județ

ACTUALacum 10 ore

FOTO | Afacere de familie, pornită din iubirea pentru lemn. Doi soți din Craiova realizează produse unicat de mobilier

ACTUALacum 12 ore

Alte 110 cazuri de coronavirus, în județul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 12 ore

Un doljean s-a sinucis în spital. S-a spânzurat cu o curea legată de gratiile de la geam

ACTUALacum 13 ore

DOLJ | Accident cu doi morți, între Melinești și Craiova. Un șofer a lovit un cap de pod

ACTUALacum 13 ore

O asistentă de la Spitalul Slatina, infectată cu SARS-CoV2, a decedat

ACTUALacum 13 ore

Nelu Tătaru: „800 din cele aproape 1.200 de paturi de la ATI sunt ocupate”

ACTUALacum 13 ore

Trei fete găsite intoxicate cu fum în propria locuință. Una a murit, alte două sunt în stare gravă

ANUNȚURIacum 15 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum o zi

Un subofiţer din cadrul ISU Vâlcea, confirmat cu COVID-19, a decedat

ACTUALacum o zi

DOLJ | Preot și cântăreț bisericesc, fără mască în timpul unei slujbe de sfințire a unei troițe. Au fost amendați

ACTUALacum o zi

DSP Dolj vrea ca Spitalul CFR și Spitalul Militar Craiova să devină suport Covid

ACTUALacum o zi

33 de benefiiciari ai Centrului de Abilitare și Reabilitare Caracal, testaţi pozitiv pentru COVID-19

ACTUALacum o zi

Dolj: Amendaţi pentru că nu purtau masca de protecţie, la Târgul Făcăi

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Noii consilieri locali şi primarul din Corabia au depus jurământul

ACTUALacum o zi

Cea mai sigura solutie pentru spatiile destinate copiilor: hidroizolatiile lichide ecologice

ACTUALacum 2 zile

Motociclistul din Găneasa, grav rănit în accident, a decedat

ACTUALacum 2 zile

FOTO | Motociclist în vârstă de 16 ani din Găneasa, în comă, în urma unui accident rutier

ACTUALacum 2 zile

Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp, la Grădinari. O persoană a fost rănită

ACTUALacum 2 zile

Botez organizat în comuna Dăneasa, oprit de către polițiști

ACTUALacum 2 zile

Restricții în cinci comune din județul Dolj. Număr tot mai mare de cazuri de Covid

POLITICĂacum 3 zile

S-a constituit noul Consiliu Judeţean. PSD are cele mai multe mandate

ACTUALacum o zi

O asistentă de la un spital din Olt, confirmată cu COVID-19, a decedat

ACTUALacum 3 zile

Directorul Spitalului Județean Craiova, mesaj pentru doljeni: „Nu stați acasă până în ultima clipă. Este foarte complicat să prinzi un loc la Terapie Intensivă”

ACTUALacum o zi

Epidemia de coronavirus, CIFRELE ZILEI | 2.844 cazuri noi, 79 decese. Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 13 ore

DOLJ | Accident cu doi morți, între Melinești și Craiova. Un șofer a lovit un cap de pod

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum 4 zile

Bărbat din Craiova, amendat de către polițiștii din Olt pentru transport ilegal de deșeuri

ACTUALacum o zi

FOTO | Verificări la mall-ul din Târgu Jiu. 15 inspectori ITM Gorj au fost în control

ACTUALacum o zi

Un subofiţer din cadrul ISU Vâlcea, confirmat cu COVID-19, a decedat

ACTUALacum o zi

A fost actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

ACTUALacum 3 zile

4.671 de cazuri de COVID și 73 de decese, în ultimele 24 de ore. Care este situația în fiecare județ

ACTUALacum o zi

Un nou focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Secția de Radioterapie, afectată

ACTUALacum 3 zile

Lista Pro România-filiala Olt pentru Senat, respinsă din cauza lipsei candidaților femei

ACTUALacum 3 zile

DSP Dolj face angajări. Posturi pentru medici epidemiologi și personal IT

ACTUALacum o zi

33 de benefiiciari ai Centrului de Abilitare și Reabilitare Caracal, testaţi pozitiv pentru COVID-19

ACTUALacum o zi

Caracal: Un şofer băut a intrat cu maşina în porţile locuinţei

ACTUALacum o zi

Gorj: Lăsat să plece din arest pentru a depune jurământul de consilier local

ACTUALacum 3 zile

FOTO | Impact între două mașini și o autoutilitară, pe centura Caracalului. Patru persoane au ajuns la spital

ACTUALacum 2 zile

Patru localități din Dolj au depășit coeficientul de 3 la mia de locuitori

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum 5 zile

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum 6 zile

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Se asfaltează pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Primul strat, în zona Balş

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. INCENDIU devastator, într-o comună din Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ACTUALacum o săptămână

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 3 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 3 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 3 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum o lună

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum o lună

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.