< Zeci de noi locuri de muncă la Potcoava, în judeţul Olt. Primăria a reuşit atragerea unui investitor important - REPORTER24
Connect with us

ECONOMIE

Zeci de noi locuri de muncă la Potcoava, în judeţul Olt. Primăria a reuşit atragerea unui investitor important

Publicat

în

60 de noi locuri de muncă vor fi înfiinţate în oraşul Potcoava, după ce primăria a semnat un contract de concesiune a 20 de hectare, unde în trecut au funcţionat halele Avicola.

Potrivit primarului Manuel Enăchioaia, administraţia locală a încheiat o înţelegere cu Grupul La Provincia, care va reînfiinţa „Exploataţia zootehnică pentru creşterea puilor”.

„Am reușit să atragem firma Greenfield Farming (grupul de firme La Provincia) și am concesionat suprafața de 20 ha aferente halelor Avicola Potcoava, în vederea reînființării ’Exploatației zootehnice pentru creșterea puilor’. Această măsură va duce la crearea a aproximativ 60 locuri de muncă”, a transmis edilul, pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Pirelli: Cauciucuri de iarnă sau pentru toate anotimpurile? Ghidul Utilizatorului

Publicat

în

Cu iarna apropiindu-se în ritm alert, este important să alegem tipul corect de cauciucuri pentru a fi în acord cu legea și pentru a aborda condițiile de condus dificile ce ne așteaptă.

 Ce să faci: alegi un set de cauciucuri pentru toate sezoanele care vor fi de folos tot anul sau treci direct la cauciucurile de iarnă? Aceasta este o întrebare pe care mulți șoferi și-o pun chiar acum mai ales în țări care au legi legate de cauciucurile de iarnă. Nu există un răspuns simplu, dar cheia constă în a înțelege exact când, unde și cum va fi folosită fiecare mașină, împreună cu nivelul de performanță care este de așteptat. Acești factori ilustrează o imagine a fiecărui conducător individual, ceea ce influențează decizia de cumpărare: dat fiind faptul că aceste cauciucuri pentru toate anotimpurile funcționează foarte bine în majoritatea situațiilor, în afara celor mai solicitante unde un cauciuc specific de sezon este esențial pentru performanță. Dar ambele tipuri de cauciucuri au un lucru fundamental în comun și anume că marginea cauciucului trebuie să arate un marcaj “M+S” sau 3PMSF (în funcție de reglementările din fiecare țară) care indică tipul de cauciuc, previne amendarea conducătorilor și garantează siguranța chiar și în timpul iernii.

IARNA PENTRU ȘOFERII DINAMICI

Cauciucurile de iarnă sunt preferabile dacă se conduc mulți kilometri pe timp de iarnă, pentru muncă sau din plăcere, sau dacă performanța maximă este necesară în toate condițiile de iarnă.

Cu temperaturile scăzute ale toamnei și ale iernii sub șapte grade, cauciucurile de vară nu mai sunt capabile să performeze la maxim, și, așadar, cauciucurile de iarnă sunt mai bune pentru șoferii care necesită mai multă performanță. Datorită componentului mai moale, care performează foarte bine chiar și când temperaturile scad sub zero, cauciucurile de iarnă garantează exploatarea rutieră optimă, tracțiune și frânare, chiar și pe suprafețe cu aderență slabă: toate acestea adaugă la o siguranță îmbunătățită și un confort crescut. Proprietățile chimice ale componenților pentru iarnă reduc distanțele de frânare pe suprafețele ude (cu până la 15%) și pe suprafețele cu zăpadă (cu până la 50% în comparație cu un cauciuc de vară). Modelul specific al benzii de rulare îmbunătățește de asemenea performanța, mulțumită blocurilor de rulare proiectate să capteze zăpada și să crească aderența prin frecarea oferită de contactul ‘zăpadă pe zăpadă’ – fără nevoia de lanțuri pentru zăpadă. Canalele largi permit apei să fie dispersată în mod rapid și eficient când plouă, reducând riscul acvaplanării pentru a asigura un condus mai sigur pe timp umed. Cauciucurile de iarnă sunt recunoscute prin marcajele M+S sau M&S și M-S (care semnifică noroi și zăpadă). Acest marcaj este de obicei acompaniat de simbolul 3MPF (care înfățișează un munte și un fulg de zăpadă, inițialele însemnând ‘munte cu trei vârfuri și fulg de zăpadă’). Gândiți-vă la el ca la o marcă pentru cauciucurile de iarnă.

GAMA PIRELLI PENTRU IARNĂ

Pentru șoferii cu mașini puternice, Pirelli oferă gama P Zero Winter: cauciucuri care sunt dezvoltate în colaborare cu producători de mașini în acord cu strategia ‘perfect fit’ a Pirelli care denotă cauciucuri făcute pe măsura mașinilor pe care sunt montate; o caracteristică a P Zero. Mașinile premium de top au disponibile Winter Sottozero 3, cu niveluri mari de performanță, în timp ce Cinturato Winter este pentru șoferii de mașini de oraș, SUV-uri urbane și vehicule crossover. Pentru SUV-urile de ultimă generație și vehiculele crossover cauciucurile Scorpion Winter sunt ideale, pe când cauciucul Carrier Winter este proiectat pentru camionete și camioane ușoare.

ALL SEASON PENTRU ȘOFERII DIN ORAȘ

Dacă mașina este folosită în principal pentru condusul în oraș departe de regiunile muntoase, cu temperaturi cuprinse între -5°C și +23°C și parcurgând mai puțin de 25.000 de kilometri pe an fără nevoia de performanțe sport, cauciucurile all season sunt cea mai bună alegere. Un cauciuc pentru toate anotimpurile este caracterizat de un design și de un model al benzii de rulare care este suficient de echilibrat pentru a funcționa bine la temperaturi joase și înalte, atât pe asfalt ud cât și uscat. Performanța generală este bună, precum și versatilitatea. Este important să ne amintim totuși că acest tip de cauciuc nu va ajunge niciodată la performanța cauciucurilor de vară pe timpul verii sau a cauciucurilor de iarnă pe timpul iernii, dar el reprezintă un compromis excelent în toate situațiile descrise.

 CELE PATRU ANOTIMPURI ALE PIRELLI

Gama all season a companiei Pirelli este una largă, acoperind numeroase tipuri de vehicule. Cinturato All Season Plus este proiectat pentru a întâlni nevoile șoferilor care au cauciucuri cu mărimi între 15 si 20 de inci și care își folosesc mașinile mai ales în oraș. Pentru șoferii de vehicule crossover sau SUV, Pirelli produce cauciucul Scorpion Verde All Season SF, pe când gama pentru toate anotimpurile este completată de cauciucul Carrier All Season, pentru camionete și vehicule comerciale ușoare. Cinturato All Seasons Plus și Scorpion Verde All Season SF sunt de asemenea disponibile cu Seal Inside, care permite conducătorilor să continue drumul chiar și cu o gaură în cauciuc de până la patru milimetri. Scorpion Verde All Season vine în plus cu opțiunea de cauciucuri Self-Supporting Run Flat.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ECONOMIE

Clariant își extinde echipa din Podari | Parteneriat cu Universitatea din Craiova pentru cursurile de formare ale forței de muncă locale 

Publicat

în

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, continuă recrutarea de viitori specialiști pentru fabrica  sunliquid® de etanol celulozic din Podari, județul Dolj.

Echipa locală a Clariant se extinde rapid. Recent, 11 noi angajați s-au alăturat echipei de producție, patru dintre ei ca șefi de echipă ce vor coordona, pe viitor, procesele de producție din fabrică. Din echipa locală a Clariant fac acum parte 26 de persoane.

Noii membri ai personalului au început pregătirea la uzina pre-comercială sunliquid® din Straubing, Germania, iar pe parcursul lunilor trecute au urmat un program intensiv de training. În plus, o altă parte a procesului de formare se desfășoară în România, prin colaborarea cu Universitatea din Craiova, un centru educațional important și renumit din regiune, care oferă opțiuni de formare la nivel superior și, prin urmare, contribuie la dezvoltarea unei forțe de muncă înalt-calificate. În cadrul parteneriatului cu Universitatea din Craiova, noii membri ai echipei Clariant sunt implicați în diverse proiecte și beneficiază de cursuri avansate de limba engleză, chimie și tehnologia informației (IT).

„Proiectul sunliquid® din Podari avansează, nu numai din punct de vedere al recrutării și al formării noilor membri ai personalului, ci și al lucrărilor de construcție în curs. Pe șantier, au fost atinse o serie de repere importante, cum ar fi finalizarea fundațiilor, precum și instalarea primelor echipamente de mari dimensiuni. Suntem încântați că echipa noastră locală continuă să crească, având 11 noi colegi la bord, care beneficiază de un program complex de formare, în România și în Germania. Avansăm în mod constant cu construcția fabricii, contribuind la dezvoltarea economiei și comunității locale”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România.

Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un  biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafață de 98.000 de metri pătrați și va respecta cele mai înalte standarde, o atenție semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viață al comunității locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcția fabricii. Finalizarea acesteia este preconizată pentru anul 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ECONOMIE

BNR, emisiune numismatică cu tema “200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza”

Publicat

în

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, în data de 19 octombrie 2020, o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza.

Aversul monedei din aur redă imaginea Palatului „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2020”.

Aversul monedei din argint redă imaginea Palatului „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2020”.

Pe reversul comun al monedelor din aur și din argint este redat portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripțiile în arc de cerc „ALEXANDRU IOAN CUZA” și anii între care a trăit „1820-1873”.

Monedele din aur și monedele din argint vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 10.400,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;
  • 365,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din aur și monedele din argint cu tema 200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur și a monedelor din argint cu tema 200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 13 ore

Un mort şi cinci răniţi, într-un accident rutier petrecut în Teleorman. O căruţa a fost izbită de un autoturism

ANUNȚURIacum 13 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 17 ore

Un bărbat a murit, după ce un tir s-a răsturnat peste o mașină

EDUCAŢIEacum 18 ore

Elevii din Şerbăneşti primesc GRATUIT tablete de la primărie

ADMINISTRAŢIEacum 18 ore

Oprescu: “Slătinenii s-au obișnuit de-a lungul timpului cu un anumit nivel al serviciilor publice”

ACTUALacum 18 ore

La Caracal, începe sterilizarea câinilor cu stăpân

ACTUALacum 19 ore

Tânăr reținut pentru că își șantaja fosta iubită cu fotografii compromițătoare. Materiale ridicate de polițiști din locuința bărbatului

ACTUALacum 19 ore

Coronavirus | Care sunt şcolile din Gorj, care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 19 ore

Reguli noi pentru pacienții cu coronavirus. În unitățile de primiri urgențe, triajul se va face cu teste rapide

ECONOMIEacum 19 ore

Pirelli: Cauciucuri de iarnă sau pentru toate anotimpurile? Ghidul Utilizatorului

ACTUALacum 19 ore

“Valutiştii” din Slatina, săltaţi de poliţişti. Sume de bani, confiscate

ACTUALacum 20 de ore

BREAKING | 5.343 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. RAPORTUL pe judeţe

ACTUALacum 21 de ore

O nouă zi cu peste 150 de cazuri de coronavirus în județul Dolj

ACTUALacum 21 de ore

Sute de amenzi aplicate la locurile de joacă din Craiova. Părinții ignoră regulile

ACTUALacum 22 de ore

Directorul ABA Jiu, apel către doljeni: „Malurile râurilor și zonele din apropiere nu sunt gropi de gunoi”

ACTUALacum 22 de ore

FOTO. Maşină în flăcări, pe o stradă din Slatina

ADMINISTRAŢIEacum 22 de ore

Emil Moţ a vorbit despre proiectele din noul mandat de primar al Slatinei

POLITICĂacum 23 de ore

Oprescu despre Rotea: “A fost poate unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut Spitalul Slatina”

ADMINISTRAŢIEacum 23 de ore

Cătălin Rotea a vorbit despre primele măsuri pe care le ia ca primar al Balşului

ACTUALacum 23 de ore

Târgul de Crăciun de la Craiova se deschide pe 28 noiembrie. Ce condiții trebuie să respecte artizanii și comercianții

ACTUALacum 24 de ore

O comună din Dolj a trecut în scenariul roșu, rata de infectare ajungând la 14,93

ACTUALacum 24 de ore

Descoperire MACABRĂ în Teleorman: Un bărbat s-a spânzurat într-un copac

ANUNȚURIacum o zi

Comunicat de presă

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 26 octombrie | Invitat – Adrian Chesnoiu, candidat PSD la Camera Deputaţilor

ACTUALacum 4 zile

Motociclistul din Găneasa, grav rănit în accident, a decedat

ACTUALacum 4 zile

FOTO | Motociclist în vârstă de 16 ani din Găneasa, în comă, în urma unui accident rutier

ACTUALacum 2 zile

DOLJ | Accident cu doi morți, între Melinești și Craiova. Un șofer a lovit un cap de pod

ACTUALacum 3 zile

O asistentă de la un spital din Olt, confirmată cu COVID-19, a decedat

ACTUALacum 4 zile

Botez organizat în comuna Dăneasa, oprit de către polițiști

ACTUALacum 4 zile

Restricții în cinci comune din județul Dolj. Număr tot mai mare de cazuri de Covid

ACTUALacum 4 zile

Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp, la Grădinari. O persoană a fost rănită

ACTUALacum 2 zile

Un subofiţer din cadrul ISU Vâlcea, confirmat cu COVID-19, a decedat

ACTUALacum 3 zile

Un nou focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Secția de Radioterapie, afectată

ACTUALacum 3 zile

Epidemia de coronavirus, CIFRELE ZILEI | 2.844 cazuri noi, 79 decese. Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Adolescentul din Găneasa, condus pe ultimul drum. Zeci de motocicliști au participat la eveniment

ACTUALacum 2 zile

O asistentă de la Spitalul Slatina, infectată cu SARS-CoV2, a decedat

ACTUALacum 3 zile

FOTO | Verificări la mall-ul din Târgu Jiu. 15 inspectori ITM Gorj au fost în control

ACTUALacum 3 zile

Caracal: Un şofer băut a intrat cu maşina în porţile locuinţei

ACTUALacum 3 zile

33 de benefiiciari ai Centrului de Abilitare și Reabilitare Caracal, testaţi pozitiv pentru COVID-19

ACTUALacum 3 zile

A fost actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

ACTUALacum 4 zile

DSP Dolj face angajări. Posturi pentru medici epidemiologi și personal IT

ACTUALacum 2 zile

Un doljean s-a sinucis în spital. S-a spânzurat cu o curea legată de gratiile de la geam

ACTUALacum 2 zile

Record de decese înregistrate în 24 de ore: 104 pacienți cu Covid au murit. Situația în fiecare județ

ACTUALacum 24 de ore

O comună din Dolj a trecut în scenariul roșu, rata de infectare ajungând la 14,93

ACTUALacum 3 zile

Gorj: Lăsat să plece din arest pentru a depune jurământul de consilier local

ACTUALacum 3 zile

DSP Dolj vrea ca Spitalul CFR și Spitalul Militar Craiova să devină suport Covid

ACTUALacum 2 zile

Primarul municipiului Slatina a depus jurământul pentru noul mandat

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum 7 zile

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o săptămână

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Se asfaltează pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Primul strat, în zona Balş

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU devastator, într-o comună din Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 3 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 3 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 3 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum o lună

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum o lună

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum o lună

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum o lună

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.