< Silviu Preduş, pregătit să continue modernizarea Ostroveniului - REPORTER24
Connect with us

ACTUAL

Silviu Preduş, pregătit să continue modernizarea Ostroveniului

Publicat

în

Aflată la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Craiova, localitatea doljeană Ostroveni este condusă de un primar tânăr, Silviu Preduş, din partea PSD. Aflat la primul mandat ca edil-şef al localităţii dunărene, după ce înainte fusese viceprimar, în perioada 2016-2020 Silviu Preduş a realizat lucruri notabile, care erau necesare şi care au schimbat faţa comunei. Acum candidează pentru un nou mandat, din dorinţa de a continua ce a început şi de a materializa proiectele pe care şi le-a creionat, din dorinţa de a face din Ostroveniul natal un loc de care vârstnicii şi tinerii să fie mândri.

În cei patru ani de mandat, Silviu Preduş şi echipa sa au reuşit să atragă fonduri şi să implementeze proiecte importante pentru comună.

“Când am început mandatul mi s-a părut destul de greu, deoarece nu prea am prins partea de fonduri europene. Cu toate acestea, am avut destul de multe proiecte făcute, ba pe fonduri de la Guvern, bugetul local şi câteva din fonduri europene”, spune Preduş.

Grădiniţe reabilitate. Cei mici nu mai merg la toaletă în curte

Prin programul PNDL au fost reabilitate şi modernizate toate grădiniţele din comună, la Lişteava, Grindeni, Orăşani şi Ostroveni. Cei mici vor beneficia acum cele mai bune condiţii. „Erau nişte lucruri necesare pentru copii. În 2016, când am preluat mandatul, nu existau toalete interioare în niciuna din grădiniţe. Acum au fost reabilitate toate cele patru grădiniţe, cu toalete interioare, racordate la apă, au centrale, sunt izolate, au mobilier nou”, adaugă edilul. Tot în această perioadă a fost renovat şi dotat cu elemente noi un loc de joacă pentru copii.

Pe partea de învăţământ, tot prin programul PNDL, acum se lucrează la reabilitarea şi modernizarea şcolii din Lişteava, iar acelaşi lucru se va întâmpla cu şcoala din Ostroveni, proiectul fiind pregătit şi va fi depus în perioada următoare. Totodată, elevii performanţi la învăţătură au primit burse anuale, iar cei mai talentaţi copii din comună la dansuri populare au fost cooptaţi în ansamblul folcloric „Alunelul”.

S-au renovat dispensarul, Teatrul de Vară, sediul Primăriei

Când vorbim despre schimbare la faţa a unor clădiri reprezentative putem trece în agendă reabilitarea dispensarului uman, a Teatrului de Vară (din fonduri europene) şi sediului Primăriei Ostroveni, iar în centrul civic a avut loc o reamenajare peisagistică.

Edilul-şef s-a gândit şi la siguranţa locuitorilor. A fost modernizat iluminatul public în toată comuna, cu lămpi led, şi a fost montat un sistem de supraveghere video.

Ca parte a procesului de modernizare, la 19 puncte din comună dar şi la şcoli şi grădiniţă există acum internet wireless.

O realizare notabilă pentru comună o reprezintă cadastrarea terenurilor agricole, pe fonduri europene. Un program foarte eficient, care a venit în ajutorul proprietarilor de terenuri agricole, situate în extravilan, prin faptul că se efectuează fără nici un ban din partea lor.

Urmează lucrări de canalizare şi introducerea apei

De curând s-a semnat contractul de execuţie pentru canalizare şi apă în Ostroveni, prin Masterplan, proiect care ar trebui să se finalizeze în 36 de luni. „Este un proiect mare, pe care l-am aşteptat tot mandatul, pentru că numai în postura mea să nu fii, să nu poţi face asfaltări, trotuare şi să te tot întrebe cetăţenii acelaşi lucru. Vom lucra în paralel canalizarea şi apa, sper să începem cu anumite străzi mai mari, ca apoi să dau drumul la asfaltare. Intrăm şi noi în faza de normalitate a localităţii”, adaugă Silviu Preduş.

Doi investitori privaţi oferă locuri de muncă localnicilor

În ceea ce priveşte investiţiile şi posibilitatea creări de locuri de muncă, deja două firme activează în comună şi altele se află deja în discuţii cu autorităţile locale. „Avem la Ostroveni două firme mari. Un neamţ are o fabrică de creştere şi procesare a peştelui. Acum va da drumul la producţie, a început să facă angajări şi sunt premise să se dezvolte. Va fi benefic ca şi locuri de muncă şi bani aduşi la bugetul local, din impozit. Al doilea investitor e o firmă spaniolă, care a făcut o plantaţie de afine pe 30 de hectare şi acum urmează să facă o fabrică de procesare. Suntem în discuţii cu alţi investitori privaţi, dar vom spune la momentul potrivit”, explică primarul Preduş.

Ce planuri are Silviu Preduş

Uitându-se spre viitor, câteva dintre proiectele pe care vrea să le realizeze Silviu Preduş, pe lângă alimentarea cu apă şi canal în toată comuna, asfaltare, sunt: alimentarea cu gaze naturale, construirea unui azil de bătrâni, a unei săli de sport, reabilitarea bibliotecii şi dotarea unei săli cu calculatoare pentru copiii comunei, un parc fotovoltaic.

Vrea investiţie turistică în apropierea Jiului

Dincolo de asfaltări, atât de necesare, primarul Silviu Preduş se gândeşte să dezvolte comuna şi din punct de vedere turistic. Are un proiect de suflet. „Lăsând la o parte faptul că îmi doresc asfaltări, trotuare, totuşi m-ar interesa ceva pe parte de locuri de muncă, să dezvolt ceva pe parte de turism, care ar genera un potenţial de creştere al comunei. Un centru de agrement, gen aquapark, la marginea localităţii, lângă Grindeni, ori o investiţie în zona gura Jiului, insula Copaniţa. Vreau să dau o altă faţă localităţii, ceva nou”, a completat candidatul PSD la un nou mandat.

Silviu Preduş se simte apropiat de oameni, le ascultă păsurile şi spune că locuitorii din Ostroveni îl susţin şi l-au încurajat să candideze pentru un nou mandat: „Îi simt foarte apropiaţi pe oameni, şi tineri şi bătrâni. Dacă nu simţeam sprijinul lor, făceam pasul în spate. Dar oamenii au fost cei care m-au împins de la spate să facem treabă în continuare. Suntem o comună liniştită, cu oameni harnici, şi voi fi aproape de ei. Când au nemulţumiri, discutăm cu ei, îi facem să înţeleagă. Eu sunt prezent tot timpul la Primărie, nu există program de audienţe. Chiar şi când au o problemă care ţine de competenţa Poliţiei, spre exemplu, ei vin tot la Primărie”, a încheiat candidatul PSD la Primăria Ostroveni.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

Publicat

în

Transalpina (DN 67C) se închide sâmbătă (19 septembrie) și duminică (20 septembrie), între Novaci și Rânca.

Sâmbătă, 19 septembrie și duminică, 20 septembrie, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) între Novaci și Rânca (km 17+000 – km 22+000), în vederea desfășurării concursului de automobilism sportiv “Transalpina Challenge Rânca 2020”, astfel:
În data de 19.09.2020, între orele: 08:00-18.00, cu deschidere între orele 13:00 – 14:00
În data de 20.09.2020, între orele: 08:00 – 17:00, cu deschidere între orele 12:30 -13:30

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

VIDEO. Urmărit internaţional de autorităţile din SUA, prins la Craiova

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Craiova, pe numele căruia autorităţile din SUA au emis o cerere de extrădare pentru fraudă cu dispozitive de acces, a fost săltat de poliţiştii din Dolj.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul a fost prezentat unităţii de parchet, care în baza cererii de extrădare, a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore.

“Cel în cauză a fost escortat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Dolj, urmând să fie prezentat instanţei competente pentru emiterea mandatului de arestare în vederea extrădării”, transmit poliţiştii.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Minori dintr-un centru de plasament, abuzaţi sexual

Publicat

în

Un nou scandal sexual apărut într-un centru de plasament este în vizorul oamenilor legii. Este vorba despre cazul a două minore dintr-un centru de plasament din județul Argeș, obligate să întrețină relații sexuale între ele, relatează Realitatea PLUS.

Două surori abandonate de patu și, respectiv, cinci ani au fost obligate la perversiuni sexuale între ele, într-un centru de plasament din Argeș. Familiile care le-au înfiat pe cele două fetițe au observat apropieri ciudate între cele două copile.

Potrivit unor surse Realitatea PLUS, atrocitățile la care erau supuse minorele erau filmate chiar de către asistentele care le cereau să facă acest lucru.

Poliția a demarat o anchetă, două persoane, angajați ai centrului de plasament din județul Arges, fiind audiate în acest dosar.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

EDUCAŢIEacum 12 ore

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum 17 ore

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

ACTUALacum 17 ore

VIDEO. Urmărit internaţional de autorităţile din SUA, prins la Craiova

ACTUALacum 17 ore

Minori dintr-un centru de plasament, abuzaţi sexual

ACTUALacum 19 ore

Tânăr reținut, după ce a intrat în casa unui consătean și i-a furat portofelul cu bani

ACTUALacum 19 ore

Pistol deținut ilegal, găsit în locuința unui tânăr din Craiova. Au avut loc percheziții

ACTUALacum 19 ore

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 19 ore

În Slatina se montează a doua staţie de monitorizare a calităţii aerului

ACTUALacum 20 de ore

Un tânăr polițist din Motru, grav rănit într-un accient rutier, are nevoie de sânge

ACTUALacum 20 de ore

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

ACTUALacum 21 de ore

Scrisoare deschisă domnului Nicolae Giugea

ACTUALacum 21 de ore

Accident rutier în Vâlcea. Trafic blocat pe DN 7

ACTUALacum 21 de ore

La Slatina vor fi instalate încă 37 de containere de gunoi “underground”

ACTUALacum 22 de ore

Vâlcea: Circulaţia rutieră se închide, pentru două zile, pe Centura Călimăneşti

ACTUALacum 22 de ore

Jandarmii craioveni aleargă pentru copiii cu autism

ECONOMIEacum 22 de ore

Pirelli îşi extinde gama de anvelope “all season”. Tehnologie nouă: etanşeizare “seal inside”

ACTUALacum 22 de ore

Un motociclist a decedat, după ce a căzut într-o râpă pe Transalpina

ACTUALacum 23 de ore

Premiul Special UNITER pentru Festivalul Puppets Occupy Street 2019

ACTUALacum 23 de ore

Continuăm împreună dezvoltarea comunei Gighera! Cu siguranță, Florea Neacșu la primărie!

ACTUALacum 2 zile

Dosar pentru primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată în timp ce o certa

ACTUALacum 2 zile

Bărbaţii care cultivau cannabis în vie, plasaţi sub control judiciar

ACTUALacum 2 zile

Arest preventiv pentru şoferul din Olt băut şi fără permis care, vrând să fugă, a lovit autospeciala de poliţie

ACTUALacum 2 zile

DNA ridică documente de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. Poliţiştii ar fi făcut publice imaginile de la întâlnirea Vasilescu-interlopi

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Preşedintele CJ Olt confirmă că va finanţa asfaltarea drumului dintre Slatina şi Slătioara, pe baraj

ACTUALacum 2 zile

A murit primarul comunei Deveselu din Olt. Era internat în spital cu COVID-19

ACTUALacum 3 zile

RECORD NEGATIV de noi îmbolnăviri cu COVID-19: 1.713 cazuri şi 49 de decese, în ultimele 24 de ore

ECONOMIEacum 3 zile

Zeci de noi locuri de muncă la Potcoava, în judeţul Olt. Primăria a reuşit atragerea unui investitor important

ACTUALacum 2 zile

27 de decese şi peste 1.600 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore | Situaţia pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt a intrat în reabilitare. Investiţie cu fonduri europene

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum 3 zile

Focar de coronavirus la Liceul Militar din Craiova. Opt elevi, testați pozitiv

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident la Râmnicu Vâlcea. Mai multe maşini parcate au fost avariate

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Cum se vede Drumul Expres Craiova-Piteşti, în zona dealului Saru

ACTUALacum 19 ore

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FAPTE BUNE. 150.000 de măşti, donate pentru elevii şcolilor şi liceelor din Caracal

ACTUALacum 4 zile

COVID UPDATE: 51 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore. Peste 1.100 de cazuri noi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Ultimele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Piteşti intră în execuţie. Astăzi se semnează contractele

ACTUALacum 21 de ore

Accident rutier în Vâlcea. Trafic blocat pe DN 7

ACTUALacum 4 zile

Tutun vândut ilegal, pe internet. Poliţiştii din Olt au făcut 19 percheziţii în comuna Rotunda

ACTUALacum 20 de ore

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

ACTUALacum 3 zile

Craiova | O femeie a murit, după ce a fost lovită de mașină pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 3 zile

Accident în Slatina. Un şofer a intrat cu maşina în zidul unei clădiri

ACTUALacum 2 zile

Bărbat reținut după ce s-a urcat băut și fără permis la volan. A vrut să scape de polițiști, dar le-a lovit mașina

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Două localităţi din Olt, finanţare guvernamentală pentru modernizarea iluminatului public

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Cannabis cultivat în vie, găsit de poliţiştii şi procurorii DIICOT

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Bărbat în stare gravă după ce a fost acroşat de un autoturism, în Vâlcea. Şoferul avea o alcoolemie record

ACTUALacum 2 zile

Coronavirusul detectat în aer. Tehnologie dezvoltată de o firmă din Canada

EDUCAŢIEacum 12 ore

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Protest la Novaci împotriva fiului unei judecătoare care a spulberat cu maşina o femeie

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Dolj. Intervine elicopterul SMURD

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander (2008) – Au fost ajutați vikingii de extratereștrii antici?

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 24 august | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

SPORTacum 4 săptămâni

Meciuri cu maximum 500 de spectatori, în Liga 1. Declaraţie oficială de la DSP

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Veste proastă pentru legumicultori. Guvernul taie din banii pentru Programul “Tomata”

ACTUALacum o lună

VIDEO. O maşină a intrat într-o conductă de gaze, în Vâlcea

ACTUALacum o lună

VIDEO. Tânăr din Vâlcea dat dispărut, găsit după două zile de căutări

LIFEacum o lună

FILMELE ALINEI | Bad Boys – Evoluţia cinematografiei

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.