< Emisiunea "Reporter 24" din 7 septembrie | Invitat - primarul Slatinei, Emil Moţ - REPORTER24
Connect with us

Reporter24 TV

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a fost prezent, luni seara, în studioul emisiunii “Reporter 24” difuzată în direct de postul local Olt Tv.

Edilul a vorbit despre eforturile făcute de administraţia locală pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, dar şi despre stadiul celor mai importante proiecte de infrastructură din municipiu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Primarul Slatinei, detalii despre reabilitarea tronsonului Piteşti-Oituz-Brâncoveanu: „Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov”

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, luni seara, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt Tv că lucrările de reabilitare de la strada Piteşti, la intrarea în municipiu dinspre Valea Mare, vor fi finalizate, până la venirea sezonului rece. De anul viitor, vor începe lucările la Varianta Oituz.

Edilul a explicat că administrația pe care o conduce a decis la lucrările „celui mai mare proiect de infrastructură al nostru” să se facă pe bani proprii după ce nu a putut fi identificată o altă sursă de finanțare și după ce oamenii au cerut socoteală administrației pentru infrastructura actuală, extrem de uzată.

„Este cel mai mare proiect de infrastructură al nostru, de până acum. Pentru că nimeni nu a demarat lucrări să reparăm o dată pentru totdeauna acastă centură a Slatinei. Ea a ținut ceva timp. De patru ani de zile, de când suntem tot am încercat să găsit o modalitate de finanțare a acestei mari probleme. Nu am găsit-o, nici în Guvernul PSD, și nici în Guvernul PNL – mai ales. Am luat decizia să o facem pe banii noștri pentru că din ce în ce mai mulți slătineni veneau și ne spuneau să facem ceva acolo. 95% din traficul pe care îl preia această centură, să zic, a noastră este un trafic extern, nu e traficul nostru, al celor din Slatina. Dar, pe măsură ce orașul s-a aglomerat, pe măsură ce nivelul nostru de trai a crescut – trebuie s-o recunoaștem și să fim mândri de treaba asta -, numărul autoturismelor a crescut și el și am luat decis să facem acest proiect. A durat cam un an procedura de licitație, proiectul a fost adjudecat unui consorțiu de două firme și am început lucrările în toamna trecută”, a spus primarul Slatinei.

A durat câteva luni în care lucrările au fost sistate, și nu doar iarna a pus piedică, ci și pandemia de coronavirus. Acum însă se lucrează într-un ritm alert, atât pe strada Pitești, cât și pe bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.

„A venit iarna, lucrările au fost suspendate, apoi a venit pandemia de coronavirus, starea de urgență, lucrările au fost din nou suspendate pe toate această perioadă pentru că cei doi constructori și-au trimis oamenii acasă și nu aveau cu cine lucra. Iar acum se lucrează pe ambele intrări”, a precizat Emil Moț.

Edilul a dat detalii și despre complexitatea lucrărilor care, o dată finalizate, infrastructura ar trebui să reziste cel puțin 10 ani, dar și despre etapele de finalizare.

„Este o lucrare de infrastructură deosebită, spectaculoasă; săpătura este de 90 de centimetri, se schimbă tot ce înseamnă canalizare, cabluri de curent. Deci, se schimbă chiar toată infrastructura, pentru că, o dată ce vii și sapi și pui aproape un metru de strat, cel puțin 10 ani nu mai sapă nimeni acolo. Vom veni apoi cu trei straturi de asfalt, un strat de uzură MASF, adică un strat pentru traficul greu. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună soluție. Tuturor slătinenilor le cerem scuze pentru disconfort, dar asta este situația: ca să putem conduce bine mai târziu, trebuie să suferim un pic acum. Probabil că în două săptămâni turnăm asfaltul pe primele două benzi, după care ne mutăm pe banda cealaltă. Asta e strada Pitești, unde, după ce facem și partea a doua, până la Dedeman, mergem spre Hanul Cireașov, deci până spre Oituz.

Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov. După ce trece iarna, intrăm în Varianta Oituz. Acolo nu am putut intra încă pentru că avem de făcut niște exproprieri, iar cu exproprierile este cel mai greu, pentru că omul trebuie sau nu trebuie să fie de acord, vrea vânzare sau nu, pentru că prețul i se pare prea mic. Am încercat să ne înțelegem amiabil cu proprietarii de terenuri; cu unii ne-am înțeles, cu alții nu. Așa că a trebuit să ajungem la varianta exproprierii, singura prin care noi putem lua acele terenuri pentru demararea lucrărilor. Lucrarea nu se face efectiv pe stradă, ci și pe acel mal, sub care există niște izvoare care trebuie captate, apoi totul trebuie întărit – se fac foraje, injecții cu beton, ca totul să suporte traficul greu. Le promit slătinenilor că cel puțin 10 ani nu vom mai avea probleme acolo, indiferent ce fel de camioane trec pe acolo.

Ajungem la partea a treia a proiectului, refacerea bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu. Am început lucrările și acolo și, cum este o zonă mai mică, lucrările se vor termina mai repede. Din ce am vorbit eu cu constructorul, în două luni va fi totul gata”, a explicat edilul.

Proiectul prevede și realizarea de trotuare, iar spațiile verzi vor fi, și ele, reabilitate, chiar dacă acest lucru nu este prevăzut în proiect.

„Nu a fost prinsă în proiect reabilitarea spațiilor verzi, dar lucrăm în paralel cu oamenii noștri de la Dezvoltare Urbană, care pun conducte de apă pentru a uda iarba și a reface spațiile verzi. Deci se merge cu totul, pentru că aspectul celor două intrări va fi și cartea noastră de vizită, a slătinenilor. Vor fi două intrări, din punctul meu de vedere, europene”, a concluzionat Emil Moț.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Reporter24 TV

Primarul Slatinei, Emil Moţ, vine la emisiunea “Reporter 24” din această seară

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, va fi prezent, luni seara, în studioul Olt Tv pentru a participa la emisiunea “Reporter 24”.

Edilul va vorbi despre măsurile luate de primărie pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă, dar şi despre cele mai importante investiţii care se desfăşoară în Slatina şi despre cele ce urmează să înceapă.

Emisiunea va putea fi urmărit, în direct, de la ora 20.30, pe postul Olt Tv. Înregistrarea va putea fi găsită, ulterior, pe site-ul reporter24.info.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Reporter24 TV

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

Publicat

în

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri din Olt, Florin Ciobanu, a fost prezent, luni seara, în studioul Olt Tv, la emisiunea “Reporter 24”.

Reprezentantul legumicultorilor olteni a vorbi despre cum Guvernul PNL a dat mai puţini bani decât a promis pentru Programul “Tomata”. Astfel, fermierii vor primi cu aproape o mie de euro mai puţin.

Emisiunea poate fi urmărită aici:

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 6 ore

FOTO. Accident mortal, în judeţul Olt. Un şofer a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ACTUALacum 9 ore

Promovare pe Facebook – de ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand apelezi la serviciile unei agentii de publicitate

ACTUALacum 11 ore

Motociclist lovit de un autoturism, la Novaci, în Gorj

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum 13 ore

42 de decese şi 1.333 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 13 ore

Un specialist în sănătate publică susţine că miza Guvernului este să ajungă la alegeri, după care vom intra într-un lockdown parțial

LIFEacum 13 ore

Regiuni din România și Bulgaria, codașele Europei la comenzile plasate online

ACTUALacum 14 ore

Copiii au mult mai puține probleme decât adulții în infecțiile cu SARS-CoV-2 și încă nu se știe de ce

TECHacum 14 ore

Tik Tok și WeChat nu vor mai putea fi descărcate, de mâine, în Statele Unite

ACTUALacum 14 ore

Bărbat din Vâlcea, reţinut pentru şantaj. A cerut bani unei femei pentru a nu publica fotografii compromiţătoare cu aceasta

ACTUALacum 15 ore

Sâmbătă dimineaţa s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară

ACTUALacum 15 ore

Revoltător: Profesor arestat pentru acte sexuale cu minori, în formă continuată

ACTUALacum 17 ore

Stelian Gună – candidatul PSD pentru funcția de primar la Giubega

EDUCAŢIEacum o zi

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum o zi

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

ACTUALacum o zi

VIDEO. Urmărit internaţional de autorităţile din SUA, prins la Craiova

ACTUALacum o zi

Minori dintr-un centru de plasament, abuzaţi sexual

ACTUALacum 2 zile

Tânăr reținut, după ce a intrat în casa unui consătean și i-a furat portofelul cu bani

ACTUALacum 2 zile

Pistol deținut ilegal, găsit în locuința unui tânăr din Craiova. Au avut loc percheziții

ACTUALacum 2 zile

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 2 zile

În Slatina se montează a doua staţie de monitorizare a calităţii aerului

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr polițist din Motru, grav rănit într-un accient rutier, are nevoie de sânge

ACTUALacum 2 zile

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

ACTUALacum 3 zile

A murit primarul comunei Deveselu din Olt. Era internat în spital cu COVID-19

ACTUALacum 4 zile

RECORD NEGATIV de noi îmbolnăviri cu COVID-19: 1.713 cazuri şi 49 de decese, în ultimele 24 de ore

ECONOMIEacum 3 zile

Zeci de noi locuri de muncă la Potcoava, în judeţul Olt. Primăria a reuşit atragerea unui investitor important

ACTUALacum 3 zile

27 de decese şi peste 1.600 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore | Situaţia pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt a intrat în reabilitare. Investiţie cu fonduri europene

ACTUALacum 2 zile

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 4 zile

Focar de coronavirus la Liceul Militar din Craiova. Opt elevi, testați pozitiv

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FAPTE BUNE. 150.000 de măşti, donate pentru elevii şcolilor şi liceelor din Caracal

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Ultimele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Piteşti intră în execuţie. Astăzi se semnează contractele

ACTUALacum 2 zile

Accident rutier în Vâlcea. Trafic blocat pe DN 7

ACTUALacum 13 ore

42 de decese şi 1.333 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 2 zile

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

EDUCAŢIEacum o zi

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum 4 zile

Craiova | O femeie a murit, după ce a fost lovită de mașină pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 3 zile

Accident în Slatina. Un şofer a intrat cu maşina în zidul unei clădiri

ACTUALacum 3 zile

Bărbat reținut după ce s-a urcat băut și fără permis la volan. A vrut să scape de polițiști, dar le-a lovit mașina

ACTUALacum 6 ore

FOTO. Accident mortal, în judeţul Olt. Un şofer a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Două localităţi din Olt, finanţare guvernamentală pentru modernizarea iluminatului public

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Cannabis cultivat în vie, găsit de poliţiştii şi procurorii DIICOT

ACTUALacum o zi

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

ACTUALacum o zi

VIDEO. Urmărit internaţional de autorităţile din SUA, prins la Craiova

ACTUALacum 2 zile

Coronavirusul detectat în aer. Tehnologie dezvoltată de o firmă din Canada

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr polițist din Motru, grav rănit într-un accient rutier, are nevoie de sânge

ACTUALacum 2 zile

Vâlcea: Circulaţia rutieră se închide, pentru două zile, pe Centura Călimăneşti

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Protest la Novaci împotriva fiului unei judecătoare care a spulberat cu maşina o femeie

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Dolj. Intervine elicopterul SMURD

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander (2008) – Au fost ajutați vikingii de extratereștrii antici?

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 24 august | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

SPORTacum 4 săptămâni

Meciuri cu maximum 500 de spectatori, în Liga 1. Declaraţie oficială de la DSP

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Veste proastă pentru legumicultori. Guvernul taie din banii pentru Programul “Tomata”

ACTUALacum o lună

VIDEO. O maşină a intrat într-o conductă de gaze, în Vâlcea

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.