Connect with us

ACTUAL

Universitatea din Craiova, opțiunea de studiu pentru mii de tineri

Publicat

în

Peste 8.000 de candidați s-au înscris pe locurile scoase la concurs de la licență și master, sesiunea de admitere – iulie 2020, la Universitatea din Craiova.

Pentru ciclul Licență, la cele 12 facultăți, au aplicat on-line cu 1.261 de candidați mai mulți față de anul precedent. Astfel, pe cele 2.860 de locuri la buget, au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare din care 4.325 de candidați unici, informează reprezentanții Universității din Craiova.

La Master, au fost alocate 1.720 de locuri, pentru care au fost depuse aproximativ 2.500 de dosare. În ceea ce privește studenții străini, au aplicat peste 400 de candidați (la studii universitare de licență, master și an pregătitor).

În acest an, la majoritatea specializărilor admiterea s-a efectuat prin concurs de dosare, cu excepţia specializărilor vocaţionale.

„Sistemul on-line a funcționat și cu siguranță vom merge în continuare în felul acesta. Comisia centrală de admitere, comisia de admitere pentru studenții străini și comisiile de admitere ale facultăților și-au făcut foarte bine treaba, au fost în permanență on-line și i-au consiliat pe candidaţi. Platforma poate fi perfecționată şi vom elimina deplasarea viitorilor studenți la sediile facultăților pentru admitere” a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 95 de programe de licență și 85 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național.

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea din Craiova este programată la începutul lunii septembrie 2020.

Toate informaţiile pot fi accesate pe site-ul instituţiei, www.ucv.ro şi pe paginile facultăţilor.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

14.000 de proiecte au fost aprobate în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Publicat

în

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional “Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). 

Pe de altă parte, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional “Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online, scrie Agerpres.

“Invităm cetăţenii ca până luni, 10 august 2020, să ne transmită sugestii cu privire la Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro. Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfăşurarea programului, să primim şi punctele de vedere ale factorilor interesaţi, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce priveşte procesul de înscriere, cât şi de evaluare a proiectelor. De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Potrivit şefei AFM, toţi cei 14.000 de beneficiari care au primit aprobare pentru finanţare în program trebui să depună avizele tehnice necesare a instalatorii validaţi în vederea generării contractelor de finanţare nerambursabilă.

“În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toţi beneficiarii să depună ATR-urile (Avizele Tehnice de Racordare, n.r.) la instalatorii validaţi care le vor genera contractele de finanţare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investiţiilor. Rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituţiei noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp. Având în vedere volumul foarte mare de documente şi raportat la situaţia actuală a stării de alertă decretată la nivel naţional, care presupune anumite restricţii, precum şi la capacitatea instituţională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluţionarea acestora a presupus mai mult timp”, a spus preşedintele AFM.

Programul Naţional “Casa Verde Fotovoltaice” prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională şi asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Suma finanţată de către autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri, în urma unor percheziții

Publicat

în

Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri, polițiștii ridicând droguri re risc și mare risc, ustensile folosite la prepararea drogurilor și bani, în urma unor descinderi.

Cinci percheziții au fost desfășurate în București și județul Ilfov, ieri, la persoane bănuite de trafic de droguri, fiind puse în executare șapte mandate de aducere.

„Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi vândut ilegal droguri în sectorul 6 al municipiului București. În urma activităților de documentare a activității infracționale, au fost descoperite și ridicate pentru cercetări: aproximativ un kilogram de cannabis, 55 de comprimate de ecstasy, 158 de comprimate de metadonă, 4 mărunțitoare mecanice, două cântare electronice de mare precizie și 11.200 de lei”, informează IGPR.

Cele șapte persoane au fost prezentate procurorului de caz, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, fiind luată măsura reținerii pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Sprijin de 75% din salariu pentru părinți, în cazul suspendării cursurilor dintr-o școală

Publicat

în

Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.

“În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, aşa cum a fost, (…) va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%”, a explicat Orban.

După ce a participat joi la inaugurarea Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, el a fost întrebat de ziarişti dacă părinţii ai căror copii vor rămâne acasă după începerea anului şcolar vor fi sprijiniţi financiar.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 15 ore

14.000 de proiecte au fost aprobate în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”

ACTUALacum 17 ore

Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri, în urma unor percheziții

ACTUALacum 17 ore

Sprijin de 75% din salariu pentru părinți, în cazul suspendării cursurilor dintr-o școală

ACTUALacum 18 ore

FOTO | Incendiu puternic în comuna Strejești. Patru case au fost distruse de flăcări

ACTUALacum 18 ore

Alte trei decese din cauza COVID -19, în județul Olt

ACTUALacum 18 ore

COMENTARIU | Ghinionul de a întâlni doar polițiști locali care se fac că muncesc. Păcat că se fac și de râs

ACTUALacum 19 ore

VIDEO | Premierul Orban, huiduit de minerii din Valea Jiului

ACTUALacum 20 de ore

Alte 1.345 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Situația pe județe

ACTUALacum 21 de ore

Doljean reținut pentru furt calificat. Obișnuia să acționeze în comuna natală

ACTUALacum 21 de ore

Circulația mai multor trenuri pe relația Slatina – Piatra Olt, afectată din cauza unor lucrări

ACTUALacum 21 de ore

Bărbat reținut pentru o serie de infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere

ACTUALacum 22 de ore

Creștere explozivă a cazurilor de COVID-19 în județul Dolj

ACTUALacum 22 de ore

Bărbat din Gorj, tratat de COVID-19, mort la trei ore după externare

ACTUALacum 23 de ore

Trei zile de caniculă. Temperaturi de până la 37 de grade

ACTUALacum 23 de ore

Locuitorii din 17 comune doljene primesc, gratuit, cărți funciare

ACTUALacum 23 de ore

Un jandarm a fost găsit împușcat, în postul de pază. Primele cercetări indică faptul că s-ar fi sinucis

ACTUALacum 23 de ore

Mobilizare de forţe la priveghiul interlopului Pian. Elicopterele au survolat zona şi au fost aplicate zeci de amenzi

ACTUALacum 2 zile

Elevii încep școala pe data de 14 septembrie. Trei scenarii de funcționare a instituțiilor

ACTUALacum 2 zile

Policlinica pentru Sportivi din Craiova, reabilitată cu fonduri europene. Proiect de aproximativ trei milioane de lei

ACTUALacum 2 zile

Restaurantele rămân închise. „Suntem la un pas de ATI”

ACTUALacum 2 zile

Două decese din cauza infectării cu noul coronavirus, în județul Olt

ACTUALacum 2 zile

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, depistat pozitiv la testele pentru COVID-19

ACTUALacum 2 zile

1.309 cazuri noi de coronavirus și 41 de decese. Cum se prezintă situația în fiecare JUDEȚ

ACTUALacum 2 zile

Moped lovit de TIR. Un bărbat a fost transportat la spital

ACTUALacum 22 de ore

Creștere explozivă a cazurilor de COVID-19 în județul Dolj

ACTUALacum 22 de ore

Bărbat din Gorj, tratat de COVID-19, mort la trei ore după externare

ACTUALacum 3 zile

1.232 cazuri de coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația pe județe

ACTUALacum 3 zile

Masca de protecție, obligatorie și în județul Olt. Care sunt excepțiile

ACTUALacum 4 zile

823 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. SITUAȚIA în fiecare județ din țară

ACTUALacum 18 ore

FOTO | Incendiu puternic în comuna Strejești. Patru case au fost distruse de flăcări

ACTUALacum 3 zile

Mihail Genoiu și Ion Prioteasa, candidați PSD la Senatul României. „Prietenia dintre cei doi i-a forțat să continue activitatea împreună”

ACTUALacum 18 ore

Alte trei decese din cauza COVID -19, în județul Olt

ACTUALacum 2 zile

Elevii încep școala pe data de 14 septembrie. Trei scenarii de funcționare a instituțiilor

ACTUALacum 2 zile

Moped lovit de TIR. Un bărbat a fost transportat la spital

ACTUALacum 4 zile

RAR, despre cum trebuie să fie panourile despărțitoare din interiorul mașinilor

ACTUALacum 2 zile

Un copil de șase ani, din Văleni, s-a înecat în râul Vedea. Era la scăldat cu părinții și frații

ACTUALacum 18 ore

COMENTARIU | Ghinionul de a întâlni doar polițiști locali care se fac că muncesc. Păcat că se fac și de râs

ACTUALacum 20 de ore

Alte 1.345 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Situația pe județe

ACTUALacum 21 de ore

Circulația mai multor trenuri pe relația Slatina – Piatra Olt, afectată din cauza unor lucrări

ACTUALacum 4 zile

TRAGEDIE. Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost găsit înecat într-un ștrand dintr-o localitate din Dolj

ACTUALacum 2 zile

1.309 cazuri noi de coronavirus și 41 de decese. Cum se prezintă situația în fiecare JUDEȚ

ACTUALacum 3 zile

Alţi 14 bolnavi şi un infirmier de la Spitalul de Psihiatrie Schitu, confirmați cu COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Doi minori, victimele unui accident produs noaptea trecută într-o comună din Gorj

ACTUALacum 2 zile

Două decese din cauza infectării cu noul coronavirus, în județul Olt

ACTUALacum 4 zile

Tineri reținuți, după ce au intrat în curtea unui bărbat dintr-o cumună din Gorj și l-au bătut. O minoră a sunat la 112

ACTUALacum 3 zile

Medicii din linia întâi au obosit. Ce semnal de alarmă trage directorul unui spital

ACTUALacum 3 zile

Lia Olguța Vasilescu: „Nu voi mai abandona primăria”

ACTUALacum 3 zile

Răfuiala între interlopi, noaptea trecută. Un bărbat a fost omorât

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 3 august | Invitat – primarul din Studina, Marian Vasile

POLITICĂacum 6 zile

Preşedintele PSD Caracal, Ion Doldurea, şi-a lansat candidatura pentru Primărie

ACTUALacum 7 zile

VIDEO: Fenomen rar întâlnit la Craiova: Sute de mii de ciori, surprinse pe cerul Băniei

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Şofer din Gorj, depăşire riscantă a unui TIR, pe DN 6

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Un bărbat din Craiova, care a încercat să evite un porc mistreţ, s-a răsturnat cu maşina

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

VIDEO: Imagini cu noul pod peste Olt de pe traseul Drumului Expres Craiova-Piteşti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Accident în Craiova, provocat de un şofer din Argeş. O femeie şi un copil, la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat bătut şi sechestrat în subsolul unui bloc din Corabia

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Vitezomani depistaţi cu elicopterul, pe drumurile judeţului Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat filmat în timp ce fură produse dintr-un magazin din Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Poliţiştii i-au găsit pe tinerii care chinuie un câine

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Doi bărbaţi răniţi, în urma unui scandal cu focuri de armă și săbii, în plină stradă

ACTUALacum 2 săptămâni

Premierul Orban vine în judeţul Gorj. Deplasare pe Transalpina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Câine chinuit de un tânăr din Teleorman. Poliţiştii au deschis o anchetă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Craiova, live pe Facebook la volanul unui bolid de lux, în timp ce goneşte cu 200 km/oră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Accident între Slatina şi Piteşti. Opt maşini implicate

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Klaus Iohannis, gafă la Craiova: A declarat că se află în “capitala Băniei”

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | The F**k-It List – Vocea unei generaţii

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 20 iulie – invitat, preşedintele ATF Olt, Florin Ciobanu

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Olt căzut de pe un moped, dus cu elicopterul SMURD la spital

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta cu 80 de persoane din Potcoava, unde a cântat Nicolae Guţă

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Preşedintele ATF, Florin Ciobanu, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un poliţist din Dolj a intrat cu autospeciala într-un zid

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.