< FOTO: Fostul Colegiu "Ion Mincu" din Slatina a intrat în reabilitare - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FOTO: Fostul Colegiu “Ion Mincu” din Slatina a intrat în reabilitare

Publicat

în

Curtea fostului Colegiu Tehnic „Ion Mincu” din Slatina trece printr-un amplu proces de reabilitare.

Imobilul a fost preluat în administrare de municipalitate, iar acolo au fost mutate sau urmează să fie relocate Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), Dispeceratul Poliţiei Locale, Loctrans şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Oltul”.

Lucrările de reabilitare se ridică la 2.400.000 lei, bani asiguraţi din bugetul local al Primăriei Slatina.

Se vor realiza următoarele lucrări:

– defrişarea vegetației și amenajarea spațiului verde;

– împrejmuirea cu gard și amenajarea a trei intrări/ieșiri;

– asfaltare alei și parcări  ( 5.855mp);

– betonare  parcări  (7.510 mp);

– realizare trotuare;

-amenajare parcări cu pavele ecologice (600 mp);

– amenajarea unor locuri de parcare acoperite pentru autoutilitarele din dotare;

– rețea de canalizare exterioară, rigolă carosabilă și fosă septică;

– amenajarea sistemului de iluminat exterior (alei, parcări);

– sistem de supraveghere video;

– panouri de informare privind locația instituției.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

În urma rezultatelor dezastruoase înregistrate, în ultimii ani la examenul de Bacalaureat, dar şi din cauza numărului scăzut de elevi, primăria a decis desfiinţarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Slatina, începând cu anul şcolar 2014-2015.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Primarul Emil Moţ: Am votat pentru slătineni, am votat pentru proiecte

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a votat la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” din Slatina, alături de soţia sa, Ana.

La ieşirea de la urne, edilul a declarat că votul său a fost pentru continuarea proiectelor începute în Slatina.

„Am votat astăzi pentru continuitate, am votat pentru slătineni, am votat pentru proiecte cu fonduri europene, am votat pentru ca viaţa noastră, a tuturor, să meargă înainte, să meargă din ce în ce mai bine. Până acum, în Slatina, totul este foarte, foarte bine, nu sunt incidente electorale şi îmi doresc nici să nu fie. Aş vrea, cu această ocazie, să-i invit pe slătineni să participe la procesul de votare”, a afirmat Emil Moţ.

Primarul a explicat că procesul electoral se desfăşoară în condiţii de siguranţă sanitară, municipalitatea punând la dispoziţie dezinfectant şi măşti de protecţie.

„Procesul de votare se desfăşoară în siguranţă. Avem dezinfectant, avem măşti pentru persoanele care nu au. Se respectă distanţarea socială, avem culoare diferite, o cale de intrare, o altă cale de ieşire. Nu văd ce probleme ar fi şi nu văd de ce slătinenii s-ar speria şi n-ar participa la vot”, a conchis Emil Moţ.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Marele proiect al CAO pentru dezvoltarea şi extinderea reţeleor de apă şi canal din Olt, în linie dreaptă. Stadiul fiecărui contract

Publicat

în

Proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” a intrat în linie dreaptă, potrivit unui comunicat remis de Compania de Apă Olt.

Contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de canalizare pentru comunele Șerbăneşti și Crâmpoia, în valoare de 31 milioane lei, a fost semnat vineri. Prin această invrstiţie se extinde rețeaua de canalizare cu 20 de kilometri la Șerbănești și cu 16 kilometri la Crâmpoia.

Săptămâna viitoare, se semnează contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă şi canalizare pentru Dragăneşti-Olt și Dăneasa, în valoare de 32 milioane lei. La Dragăneşti-Olt se va extinde rețeaua de apă cu 19 kilometri și rețeaua de canalizare cu 16 kilometri.

La Dăneasa se va extinde rețeaua de apă cu aproximativ 15 kilometri.

Au fost emise ordinele de începere lucrărilor pentru Piatra-Olt – Găneasa şi Vișina, iar firmele care au câștigat licitațiile pregătesc organizarea șantierelor. La Piatra-Olt se va extinde rețea de canalizare cu 20 de kilometri, la Găneasa cu 5,3 kilometri, iar la Vișina cu 15, 5 kilometri.

Contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din municipiul Slatina este în curs de semnare, valoarea contractului fiind de aproximativ 97 milioane lei.

Rețeaua de apă se va extinde cu 10,10 kilometri și se va reabilita pe 26, 04 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va extinde cu 23, 71 kilometri. Se vor reabilita și 30, 28 kilometri rețea de aductiune.

Contractul pentru construirea unui depozit de nămol, lângă  Stația  de Epurare Slatina, este  în evaluare, valoarea acestuia fiind de 12 milioane lei.

Tot în evaluare este și contractul pentru construirea celor două stații de tratare a apei de la  Slatina, valoarea contractului fiind de 52 milioane lei.

În noiembrie, se vor depune ofertele pentru atribuirea contractului  pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Caracal, valoarea acestuia fiind de 110.450.411 lei.

Rețeaua de apă se va reabilita pe 53 de kilometri și se va extinde cu 7,4 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va reabilita pe 13, 66 kilometri și se va extinde cu 18, 66 kilometri. Contractul  pentru reabilitarea stației de epurare de la Caracal, investiție în valoare de 37 milioane lei este în analiză.
Contractul pentru extinderea rețelelor de apă din Scornicești este în evaluare, investiția pe care Compania de Apă Olt o va face aici fiind de 28 milioane lei.

Rețeaua de apă se va extinde cu 20 de kilometri, iar rețeaua de canalizare cu 20,7 kilometri.

Tot în evaluare este și contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din Corabia, contract cu o valoare de aproximativ 54 milioane lei.
Rețeaua de apă se va extinde cu 17 kilometri, rețeaua de canalizare cu 31 kilometri și se vor reabilita 15,5 kilometri de rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea stațiilor de epurare din Corabia și Vișina.

Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Potcoava este și el în evaluare. Compania de Apă Olt va investi la Potcoava 30 de milioane lei pentru extinderea a 27 ,3 kilometri rețea de apă și 11,5 kilometri rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru aglomerările Rusăneşti- Tia Mare- Izbiceni- Giuvărăşti, Băbiciu- Scărişoara- Gostavăţu, Fărcaşele- Dobrosloveni.

Pentru Balş, licitatia celor două contracte pentru extinderea şi reabilitarea rețelelor de apă și canalizare va fi lansată în octombrie, valoare acestora fiind de aproximativ 73 milioane lei. Rețeaua de apă se va reabilita pe 17, 54 kilometri, rețeaua de canalizare pe 8,12 kilometri și se va face extinderea cu 5,3 kilometri a rețelei de apă și cu 4,53 kilometri a rețelei de canalizare.

Și contractele pentru îmbunătățirea facilităților de tratare a apei pentru Corabia, extinderea stației de tratare a apei din Balș, construirea stațiilor de epurare de la Șerbănești, Schitu, Tia Mare, Rusăneşti, Fărcaşele și Scărişoara sunt în  analiză.

“Colegii mei din cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului din cadrul Companiei de Apă Olt lucrează intens atât la birou, cât și pe teren pentru ca, în cel mai scurt timp, să deschidem șantierele în toate cele 25 de localități unde vom face investiții în modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Obiectivul nostru este să avem o infrastructură modernă în municipii și orașe, să oferim oltenilor  apă de cea mai bună calitate și să le aducem la poartă rețelele de apă și canalizare. Noi suntem parte din fiecare din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al CAO.

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” care are o valoare de 240 de milioane de euro, Compania de Apă Olt va face investiții în 25 de localități din județul Olt.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Străzi reabilitate cu fonduri europene, în Slatina. Piste de biciclete, pe mai mulţi kilometri

Publicat

în

Constructorul care va reabilita străzile Vintilă Vodă şi Văilor din Slatina va fi anunţat, la începutul lunii octombrie, potrivit primarului Emil Moţ, care a afirmat că licitaţia este la final.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).

„Vintilă Vodă şi Văilor sunt două artere importante din Slatina, care vor fi reabilitate pe fonduri europene. Suntem în procedură de licitaţie, probabil că pe 1-5 octombrie, vom da câştigătorul licitaţiei pentru aceste două străzi”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Pe strada Văilor, va fi realizată o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu. Această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, vor fi modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi va fi refăcut carosabilul.

Pe strada Vintilă Vodă, se vor moderniza traseele pietonale prin refacerea şi modernizarea trotuarelor existente şi se va reface carosabilul pentru pista de biciclete.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 24 de secunde

PSD nu mai are majoritate în Consiliul Local Craiova-surse

POLITICĂacum 2 minute

Un apropiat al lui Liviu Dragnea câştigă şefia CJ Teleorman

POLITICĂacum 21 de minute

Mircia Gutău rămâne primar la Râmnicu Vâlcea

ACTUALacum 38 de minute

Medicii de familie consideră că reintroducerea folosirii cardului de sănătate este periculoasă

POLITICĂacum 41 de minute

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 59 de minute

Candidatul PSD câştigă Primăria Caracal

POLITICĂacum O oră

Alexandria: Victor Drăguşin rămâne primar

POLITICĂacum 2 ore

Emil Moţ câştigă un nou mandat de primar al Slatina. Marius Oprescu rămâne şef la CJ Olt

POLITICĂacum 2 ore

Cătălin Rotea câştigă Primăria Balş

ACTUALacum 2 ore

Primarul comunei Sadova a murit la scurt timp după ce fusese reales în funcție

POLITICĂacum 10 ore

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

ACTUALacum 14 ore

Lia Olguța Vasilescu: „Săptămâna viitoare, după ce vom primi mandatele de aleși locali, ne vom pune în practică programul”. Cosmin Vasile a fost ales președinte al CJ Dolj

ACTUALacum 15 ore

EXIT POLL | Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova

ACTUALacum 15 ore

58,45% dintre olteni au votat duminică

ACTUALacum 15 ore

O femeie a primit un buletin de vot deja ștampilat, la o secție din Craiova

ACTUALacum 17 ore

Ora 19.00 | 52,80% prezenţă la vot, în judeţul Olt. Ce se întâmplă în Slatina şi celelalte oraşe

ACTUALacum 17 ore

Câți doljeni au ieșit la vot până la ora 19.00. Peste 3.500 de persoane au cerut urna mobilă

ACTUALacum 17 ore

Un bărbat din Brebeni, depistat cu mai multe buletine de vot asupra sa. El şi-a fotografiat votul

ACTUALacum 17 ore

Ziua votului în sate. Bătrânii vor școli și grădinițe pentru nepoți: „Le-am spus mereu să nu lase cartea, că e greu fără ea”

POLITICĂacum 18 ore

Scorniceşti: Ştampilă furată dintr-o secţie de votare

ACTUALacum 18 ore

Ora 17.30 | Olt, în continuare pe primul loc pe ţară la prezenţa la vot

ACTUALacum 19 ore

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Record oficial chiar de ziua ei

POLITICĂacum 19 ore

Cătălin Rotea, declaraţie la ieşirea de la urne

ACTUALacum 19 ore

Poliţiştii din Olt au deschis trei dosare pentru fraudă la vot

ACTUALacum 21 de ore

Ei sunt tinerii din Craiova care au murit, în accidentul din Bulgaria

ACTUALacum 23 de ore

Doi tineri din Craiova, soţ şi soţie, au murit într-un accident rutier în Bulgaria. Alte două persoane, grav rănite

ACTUALacum 3 zile

Bani pentru vot. Dosar penal pentru preşedintele PNL dintr-o comună din Olt

ACTUALacum 3 zile

FOTO: Trafic blocat între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea. Camion blocat între separatoarele de sens

ACTUALacum o zi

Cum a reuşit un bărbat din Olt să voteze cu buletinul concubinei, la o secţie, şi cu buletinul său, la alta. Poliţia a deschis dosar

ACTUALacum 15 ore

EXIT POLL | Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova

POLITICĂacum 18 ore

Scorniceşti: Ştampilă furată dintr-o secţie de votare

ACTUALacum 3 zile

Accident în judeţul Olt: Un autoturism a intrat într-un tractor cu disc

POLITICĂacum 4 zile

Politician liberal, condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Fiul său vrea să fie primarul unei comune din Olt

ACTUALacum 14 ore

Lia Olguța Vasilescu: „Săptămâna viitoare, după ce vom primi mandatele de aleși locali, ne vom pune în practică programul”. Cosmin Vasile a fost ales președinte al CJ Dolj

ACTUALacum 4 zile

1.639 cazuri noi de coronavirus şi 41 de decese, în 24 de ore | Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 17 ore

Un bărbat din Brebeni, depistat cu mai multe buletine de vot asupra sa. El şi-a fotografiat votul

POLITICĂacum 20 de ore

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

ACTUALacum 3 zile

Ultima oră: 1.629 cazuri noi de COVID-19, 42 decese | Raport pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

FOTO. Câinii fără stăpân din Caracal, capturaţi cu ajutorul unui ONG. Cum pot fi adoptaţi, ulterior

ACTUALacum 3 zile

Ploi şi vijelii, în aproape toată ţara. Cod PORTOCALIU şi Cod GALBEN, până duminică dimineaţa

ACTUALacum 23 de ore

Peste 1.400 de cazuri noi de coronavirus, raportate în ziua votului. RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 17 ore

Ziua votului în sate. Bătrânii vor școli și grădinițe pentru nepoți: „Le-am spus mereu să nu lase cartea, că e greu fără ea”

ACTUALacum 4 zile

Bolnavii de COVID-19 şi persoanele aflate în carantină sau în autoizolare la domiciliu pot vota la urna mobilă, dar trebuie să depună o cerere

ACTUALacum 3 zile

Cod galben de inundații pe râuri din patru județe ale Olteniei

ACTUALacum 15 ore

58,45% dintre olteni au votat duminică

ACTUALacum 20 de ore

Teleorman: Bărbat bătut la ieşirea de la urne

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

BILANŢ | Emil Moţ, patru ani de performanţă în administraţia publică locală

POLITICĂacum 19 ore

Cătălin Rotea, declaraţie la ieşirea de la urne

POLITICĂacum 41 de minute

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 10 ore

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 20 de ore

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 21 de ore

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 3 zile

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 5 zile

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.