Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Se ia apa în Slatina, din cauza unor lucrări la reţea

Publicat

în

Alimentarea cu apă potabilă în partea de sus a municipiului Slatina va fi oprită, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, din cauza unor lucrări pe reţelele publice de alimentare.

Potrivit unui anunţ al Companiei de Apă Olt, apa va fi orpită de la ora 21.45 şi până a doua zi la ora 6.00.

„În vederea executării unor lucrări pe reţelele publice de alimentare cu apă potabilă, care au drept scop îmbunătăţirea calităţii apei şi a parametrilor hidraulici în sistemul de distribuţie, SC Compania de Apă Olt SA va efectua lucrări pe reţelele publice de alimentare cu apă potabilă în municipiul Slatina, lucrări care impun golirea totală a sistemului”, transmite CAO.

Reprezentanţii Companiei avertizează că, la repunerea în funcţiune a sistemului şi o perioadă după aceea, este posibil să apară modificări ale turbidităţii apei şi fluctuaţii de presiune.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO: Problema câinilor fără stăpân din Caracal. Zeci de persoane, prezente la dezbaterea publică organizată de Primăria Caracal

Publicat

în

Zeci de persoane au participat, miercuri, la dezbaterea publică organizată de Primăria Caracal privind concesionarea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Întâlnire a avut loc în grădina publică din spatele sediului municipalităţii.

Pe lângă cetăţeni din Caracal, la dezbatere au participat şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale sau medici veterinari. Dezbaterile au fost moderate de primarul Liviu Radu şi administratorul public Adrian Chesnoiu.

„În ciuda faptului că mă consider totuşi o persoană pragmatică, mă regăsesc în situaţia de a nu fi rezolvat această chestiune a câinilor fără stăpân, deşi a fost o promisiune din 2016. Eu m-am tot săturat să ne zbatem în aceste situaţii juridce fără ieşire şi intepretări care nu ne-au adus nimic bun. M-aş fi aşteptat ca lucrurile să se simplifice încât să rezolvăm această problemă. Apropo că atâtea primării se duc către adăposturile mari, este numai pentru faptul că nu-şi permit să aibă cheltuieli extrem de mari. Sper să găsim o soluţie. Dezbaterea mi s-a părut în regulă, chiar dacă au fost momente mai tensionate”, a declarat primarul Liviu Radu.

Municipalitatea caracaleană urmează să concesioneze către o firmă specializată Serviciul public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, rezolvând astfel problema maidanezilor din oraş.

„Cred că aceste ore petrecute în compania dumneavoastră au fost nişte ore utile pentru administraţie şi pentru fiecare dintre noi. Pentru că toţi am convenit că iubim animalele şi că vrem să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne fi bine, dar în acelaşi timp, noi avem obligaţia administrativă să asigurăm tot ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului şi un climat de ordine şi linişte publică, în municipiul nostru, în conformitate cu legea. Evident că o astfel de problemă incită şi dă naştere la foarte multe discuţii. Legislaţia în domeniu este una foarte complexă şi doar pentru cei ce se apleacă cu atenţie asupra prevederilor legale. Delimitarea foarte clară din perspectivă juridică a unor aspecte este una foarte viabilă. Altfel, dacă citim legea şi nu putem s-o intepretăm în sensul aplicării ei, riscăm să avem foarte multe denaturări ale adevărului sau denaturări ale modului în care această lege se aplică”, a declarat Adrian Chesnoiu.

El a adăugat că propunerile oamenilor vor fi incluse în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa aleşilor locali.

„Sunt oameni care s-au exprimat şi în mediile sociale, şi acum public. Eu vă mulţumesc şi vă promit că vă vom ţine la curent cu toate deciziile pe care le luăm la nivel de administraţie, cred că dezbaterile de acest gen, mai ales în probleme stringente cum este gestionarea câinilor fără stăpân, sunt utile pentru comunitate şi foarte necesare. La finalizarea şi centralizarea tuturor propunerilor dumneavoastră, o să dăm o formă finală proiectului de hotărâre care va intra în consiliul local pentru aprobare”, a mai declarat Chesnoiu.

La dezbatere a fost prezent şi omul de afaceri Marian Doldurea, care şi-a asumat adoptarea de la distanţă a zece patrupede fără stăpân.

„Suntem cu toţii iubitori de animale. Nu vrem să le omorâm, dar nici să le ţinem pe stradă. Trebuie clar să găsim o soluţie. Dacă se respectă toate legile, eu cred că aşa cum este făcut acel caiet de sarcini, este o primă rezolvare. Aceasta presupune găsirea unui adăpost în altă parte, doi, crearea unui cont în care, noi, iubitorii de animale din Caracal, să putem contribui pentru câinii fără stăpân, dar şi adoptarea de la distanţă este o soluţie. Eu, personal, sunt dispus să adopt 10 câini fără niciun fel de problemă. Probabil că sunt şi mulţi alţi iubitori  de animale care pot să facă acest lucru. Nimeni nu doreşte eutanasierea sau uciderea. Cu toţii dorim o rezolvare totală. Soluţia nu e să adunăm câinii ci să continuăm cu sterilizarea, cu înregistrarea lor, cu conştientizarea oamenilor că orice câine adus pe domeniul public dăunează din toate punctele de vedere. Ne dorim un oraş civilizat, curat, fără câini pe străzi şi fără câini fără stăpân”, a spus Doldurea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

FOTO: Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru regularizarea râului Jiu, la Târgu Jiu

Publicat

în

Şapte milioane de lei vin la Târgu Jiu, din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru lucrările de regularizare a râului Jiu, potrivit primarului Marcel Romanescu.

Edilul a precizat că  este vorba de zona pod Abator – pod CF Bârsești – fosta groapă de cenușă, segment care a fost afectat de volumul foarte mare de apă generat de ploile recente.
“Viitura a afectat o porțiune de aproape un kilometru, iar Guvernul a alocat aceasta sumă din Fondul de Intervenție. Urmează ca în perioada următoare să pregătim un proiect în acest sens”, a transmis primarul.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Drumul care leagă Doljul de Mehedinţi, reabilitat cu fonduri europene. A fost semnat contractul de execuţie

Publicat

în

Contractul de executare a lucrărilor de modernizare a primului tronson din drumul județean 561A, cuprins între localitățile Giurgița și Moțăței din judeţul Dolj, cu o lungime de peste 40 de kilometri, a fost semnat marţi.

Investiția este realizată prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 28 de milioane de euro, implementat printr-un apel al Programului Operațional Regional 2014 – 2020 dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

„Ne bucurăm foarte mult că am ajuns în acest moment în care semnăm contractul pentru executarea lucrărilor aferente tronsonului I al drumului județean 561A. Suntem mulțumiți, de asemenea, că lucrurile s-au mișcat bine, în sensul că la începutul anului au fost demarate procedurile pentru licitații, iar în luna februarie deja s-au depus ofertele pentru modernizarea celui mai lung drum județean din Dolj, care ajunge până la Plenița și, mai departe, până la limita cu Mehedințiul. (…) O altă veste bună constă în faptul că nu ne mai desparte mult timp de momentul în care va fi semnat contractul de lucrări și pentru cel de-al doilea tronson din DJ 561A, între Moțăței și limita cu județul Mehedinți, în cazul căruia ofertele se află acum în evaluare“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul pentru executarea lucrărilor de modernizare a primului tronson din drumul județean 561A Giurgița (DJ 561) – Urzica Mare – Urzicuța – Afumați – Boureni – Băilești – Balasan – Moțăței Gară – Moțăței (intersecția cu DN 56), în lungime de 41,474 kilometri, a fost atribuit asocierii formate din SC Domarcons SRL și SC Erpia SA, la o valoare de 102.140.282,11 lei (echivalentul a 21.093.340,37 euro), având prevăzută o durată de realizare de 24 de luni.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

POLITICĂacum 9 minute

CCR a respins sesizarea Guvernului. Alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 150 de lei la 300 de lei

ADMINISTRAŢIEacum 21 de minute

FOTO: Problema câinilor fără stăpân din Caracal. Zeci de persoane, prezente la dezbaterea publică organizată de Primăria Caracal

ACTUALacum O oră

FOTO: Accident cu mai multe autovehicule implicate, într-o intersecţie din Craiova

ACTUALacum O oră

Creşte focarul din Poliţia Olt. Alţi patru poliţişti, testaţi pozitiv pentru COVID-19

ACTUALacum 3 ore

Olt UPDATE: 13 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 4 ore

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, trimis în judecată în dosarul “Black Cube”

ACTUALacum 4 ore

Dosarul “10 august”, clasat. Ce spun pocurorii DIICOT

ACTUALacum 4 ore

Om de afaceri din Brazilia, reţinut în dosarul “Cocaina”

ADMINISTRAŢIEacum 4 ore

FOTO: Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru regularizarea râului Jiu, la Târgu Jiu

ACTUALacum 5 ore

O filială CEC Bank din Slatina, închisă după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

ACTUALacum 5 ore

Lucrări de asfaltare între Slatina şi Piteşti. Traficul se desfăşoară alternativ

ACTUALacum 5 ore

Persoane suspecte de înşelăciune, spălare de bani şi falsuri, săltate de poliţişti. Percheziţii, în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa şi Olt

POLITICĂacum 18 ore

Marcel Vela, cu elicopterul la o nuntă cu zeci de invitaţi

ACTUALacum 18 ore

Starea de alertă, prelungită. Asimptomaticii, internați 48 de ore

ACTUALacum 23 de ore

FOTO – Accident în Vâlcea, pe DN 7: Un autoturism a intrat frontal într-o autoutilitară

ACTUALacum 24 de ore

Maşinile de tonaj nu mai pot circula pe Valea Oltului, începând de vineri

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Drumul care leagă Doljul de Mehedinţi, reabilitat cu fonduri europene. A fost semnat contractul de execuţie

ACTUALacum o zi

Moldovan (MS): “Nu a existat niciodată intenţia de a lua măsuri excesive”

POLITICĂacum o zi

Iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, adoptată de Camera Deputaţilor

ACTUALacum o zi

Un nou deces din cauza coronavirusului, în Olt

ACTUALacum o zi

EXPLOZIE de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore: Peste 630 de noi infectări

ACTUALacum o zi

Şase bărbaţi din Teleorman, reţinuţi după o bătaie în stradă

ANUNȚURIacum o zi

ANUNŢ  DE  LICITAŢIE

ACTUALacum o zi

Raed Arafat, ameninţat cu moartea. Mesaj şocant, postat pe Facebook

ACTUALacum 3 zile

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 24 de ore

Maşinile de tonaj nu mai pot circula pe Valea Oltului, începând de vineri

ACTUALacum 3 zile

Om de afaceri din Dolj, dispărut în Dunăre. Este căutat cu scafandrii

ACTUALacum 2 zile

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

ACTUALacum 2 zile

CRIMĂ în Olt. I-a dat cu parul în cap, pe la spate

ACTUALacum 2 zile

Creşte focarul de coronavirus de la IPJ Olt. Încă cinci poliţişti de la SICE, testaţi pozitiv

ACTUALacum 2 zile

Bărbat bătut de o tânără, pe o terasă din Târgu Jiu. I-a spart un pahar în cap

ACTUALacum 3 zile

Un şofer din Olt fără permis a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist

ACTUALacum 3 zile

Botez cu 100 de persoane, într-un oraş din Gorj. Poliţiştii au dat amenzi

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Restaurante din Olt, cu activitate în spaţiu închis. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 zile

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Vâlcea, 74 de cazuri confirmate

ACTUALacum 2 zile

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar privind achiziţia de mărfuri prin firme fantomă. Prejudiciu uriaş

ACTUALacum 18 ore

Starea de alertă, prelungită. Asimptomaticii, internați 48 de ore

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Reabilitarea Casei Hagiescu-Mirişte din Caracal, aproape de start

ACTUALacum 3 zile

Prefectul de Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Teleorman: Cioban cu turma pe un drum naţional, spulberat de o maşină. Tânărul a murit pe loc

ACTUALacum 23 de ore

FOTO – Accident în Vâlcea, pe DN 7: Un autoturism a intrat frontal într-o autoutilitară

ACTUALacum 2 zile

Încă un caz de COVID-19, în focarul de la Prefectura Olt: Şefa Cancelariei, testată pozitiv

ACTUALacum o zi

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Râmnicu Vâlcea, extinsă din cauza creşterii numărului de cazuri COVID-19

ACTUALacum 5 ore

O filială CEC Bank din Slatina, închisă după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Scrisoare-protest a medicilor nemulțumiți de legea carantinării și izolării. „Măsuri abuzive, îndreptate împotriva corpului medical”

ACTUALacum 2 zile

Accident la Alexandria: O femeie şi copilul său de doi ani, loviţi de autoturismul condus de un adolescent fără permis

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus în Olt: 17 cazuri noi de coronavirus şi un deces

ACTUALacum 18 ore

Starea de alertă, prelungită. Asimptomaticii, internați 48 de ore

ACTUALacum 3 zile

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Un autoturism a luat foc, în mers, pe un drum din Olt. Maşina a ars în întregime

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum o săptămână

Zeci de percheziții într-un dosar de obținere ilegală a unor permise de conducere

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | Peter Rabbit – Ecranizarea celei mai bine vândute cărţi de poveşti din lume

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum o săptămână

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Microbuz cu români, răsturnat pe o autostradă din Ungaria. O femeie a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. O bătrână din Olt a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feţei, în urma unui incendiu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un bărbat s-a răsturnat cu tractorul, în Teleorman. A fost chemat elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Transfăgărăşanul, redeschis circulaţiei rutiere

POLITICĂacum 2 săptămâni

Premierul Orban, la Slatina. Inspectează şantierul Drumului Expres cu miniştrii Transporturilor şi Economiei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Copil de zece ani, salvat de la înec din râul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Mașina unui polițist de frontieră, INCENDIATĂ cu un cocktail ”Molotov”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism de teren, căzut într-un lac de acumulare din Vâlcea după ce a fost lăsat neasigurat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din izolare, episod final – concluzii despre români și COVID

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Trei autobuze incendiate într-o autogară privată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO şocant: Un bărbat şi doi copii, călcaţi de maşină, în parcarea unui complex rezidenţial

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă a declarat în instanţă că nu şi-a dat acordul pentru vânzarea maşinilor. Tribunalul Olt a rămas în pronunţare

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #10 – invitat, Radu Voinea, despre turism şi criza COVID-19

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă, adus la Tribunalul Olt. Familia Luizei contestă vânzarea maşinilor criminalului din Caracal

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident pe un drum judeţean din Dolj. Un bărbat a fost spitalizat

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.