Connect with us

POLITICĂ

Preşedintele CJ Olt, semnal de alarmă: „În continuare sunt probleme, în ceea ce priveşte bugetul judeţean”

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la faptul că Direcţia pentru Protecţia Copilului va rămâne fără bani de funcţionare, în luna august, din cauza felului în care Guvernul a făcut bugetul.

Oprescu a reiterat faptul că DGASPC Olt a primit 20% din suma necesară şi, până în prezent, nu se ştie dacă Guvernul va face noi alocări.

„În continuare sunt probleme, în ceea ce priveşte bugetul judeţean. Aşa cum am mai spus, am pierdut 61 de milioane lei. Încercăm de fiecare dată şi asta am făcut şi astăzi, să mutăm bani astfel încât lucrurile să funcţioneze cât mai mult posibil. Cele mai mari probleme le avem la DGASPC, unde sumele alocate de către Guvernul României sunt la 20% faţă de sumele pe care trebuia să le aloce. La DGASPC, avem bani să funcţionăm, inclusiv luna iulie, până la jumătatea lunii august. Pe urmă, nu ştiu exact ce se va întâmpla, pentru că până în momentul de faţă nu avem niciun semnal că Guvernul pregăteşte o rectificare în acest sens”, a explicat Marius Oprescu.

În astfel de condiţii, preşedintele forului judeţean spune că şi investiţiile vor fi afectate, CJ Olt făcând eforturi pentru a le duce la bun sfârşit pe cele deja începute.

„Aşa cum am mai spus, proiecte viitoare la spital nu ştiu exact ce vom mai putea face  în condiţiile în care şi formula de buget de anul viitor se va păstra ca în acest an şi judeţul Olt va pierde 61 de milioane. În momentul de faţă, avem investiţiile care sunt în curs de derulare şi pe acelea vom încerca să le finalizăm. Unele au termen în acest an, iar cele mai multe vor fi finalizate anul următor. O parte dintre investiţii sunt suspendate, pentru că presupuneau lucrări în interiorul spitalului şi din cauza pandemiei n-am mai reuşit să intrăm în acea zonă. O altă parte sunt în afara spitalului, iar acelea se desfăşoară în continuare”, a conchis Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Primarii lui Dragnea, trec la PNL. Lovitură dată de liberalii din Teleorman

Publicat

în

Primarii PSD din patru localităţi din judeţul Teleorman vor candida din partea PNL, la alegerile din toamnă.

Surse liberale, citate de ziarulteleormanul.ro, susţin că este vorba despre George Pomojnicu, primarul de la Smârdioasa, şi despre primarii Simion Nedea din Vitănești, Vlad Ion din Băbăița și Valentin George Nițu din Călmățuiu.

Deşi nu au fost confirmate în mod oficial, informaţiile n-au fost negate de conducerea PNL Teleorman. Mai mult, preşedintele filialei judeţene, Eugen Pârvulescu, a distribuit pe contul său oficial de Facebook o ştire cu trecerea la PNL a unuia dintre primarii PSD din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Primarul Caracal: „Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit”

Publicat

în

Primarul din Caracal, Liviu Radu, care nu va mai candida pentru un nou mandat, a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care a vorbit despre eforturile depuse pentru construcţia centurii de Nord a municipiului – strada Valter Mărăcineanu. Edilul a transmis, totodată şi un mesaj către fostul său viceprimar, Octavian Stănescu, pe care îl acuză că îşi arogă pe nedrept merite pentru această investiţie.

Liviu Radu arată că în acest mandat au fost și realizări pe care le împarte cu cei din echipa administrativă, dar și cu cei care i-au fost predecesori.

„Azi mă voi referi la reabilitarea străzii Valter Mărăcineanu, cunoscută ca Centura de Nord a Municipiului Caracal, un obiectiv de investiții foarte important pentru fluidizarea traficului în municipiul nostru, dar și pentru efectele importante de reducere a poluării în oraș. Acest proiect a fost inițiat în anul 2012, în mandatul de edil al d-lui Eduard Ciocăzanu, căruia cu acest prilej îi mulțumesc pentru munca depusă pentru realizarea iată, după mai bine de 8 ani, a acestui important proiect. Și pentru ca unii să nu își aroge merite pe care nu le au, țin să vă precizez că acesta a fost ”proiectul de suflet” al celui care a fost viceprimarul municipiului nostru, în mandatul fostului edil, răposatul Ion Mocanu”, arată primarul.

În mandatul celor doi a fost semnat în anul 2014 contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în valoare de 2.217.847 lei pentru extindere și reabilitare a 1,8 km de drum  pe strada Valter Mărăcineanu iar în luna ianuarie 2015 a fost semnat contractul de lucrări cu societatea câștigătoare.

„Este evident că devenit viceprimar al Municipiului Caracal în mai 2015, domnul Octavian Stănescu, nu putea fi sufletul acestui proiect început cu 3 ani înainte. Dar merg mai departe și vă aduc la cunoștință că în mandatul meu, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal pentru implementarea acestui proiect, a depus eforturi consistente întreaga echipă tehnico-administrativă, cu multe deplasări la ministerele și autoritățile de resort în vederea obținerii tuturor autorizațiilor necesare. Toate aceste eforturi ale echipei administrative au fost răsplătite, și în luna mai 2018 au fost obținute toate aceste avize și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar în luna aprilie 2020 am reusit să semnăm Procesul Verbal de recepție al lucrării. În acest moment mai trebuie finalizată doar documentația de unificare cu DN6 aflat în administrarea CNAIR pentru ca întreg proiectul să fie complet”, a mai spus Liviu Radu.

El a adăugat că pentru acest proiect, Octavian Stănescu nu a semnat nici un document semnificativ, iar arogarea tuturor meritelor pentru această reușită administrativă îl descalifică.

„Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit să le comunic cetățenilor adevărul despre motivele retragerii sprijinului administrativ acordat viceprimarului Octavian Sătnescu, dar acum, când văd mitomania cu care sunt prezentate fapte din activitatea aparatului administrativ, simt nevoia să aduc la cunoștința publicului larg adevărul. Nefăcând nimic efectiv, timp de mai bine de aproape 18 luni, până când și-a pierdut mandatul de consilier local și implicit de viceprimar, dar încasând salariul consistent aferent funcției, am crezut că are decența măcar să aprecieze munca colegilor lui, dar am uitat din păcate că Octavian nu poate fi un om de echipă, ci este mânat doar de interesul propriu”, mai transmite primarul Caracalului.

Liviu Radu nu va mai candida pentru un nou mandat de primar. El şi-a exprimat susţinerea pentru candidatul PSD, Ion Marian Doldurea, preşedinte al filialei.

„În încheiere, vreau să vă spun dragi caracaleni, că regret faptul că nu am comunicat mai des cu dumneavoastră și că poate explicându-vă mai bine eforturile administrative pentru realizările mandatului meu, ați fi înțeles la momentul oportun de ce atacurile la adresa vieții mele private și încercările de defăimare venite din partea unor astfel de colaboratori, nu au avut decât rolul de a forma o imagine deformată a activității mele administrative”, a conchis Liviu Radu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

PSD exclude o alianţă cu Pro România, la Caracal

Publicat

în

Vicepreşedintele PSD Caracal, Adrian Chesnoiu, a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu va face alianţe pre-electorale cu Pro România sau cu alte partide.

Chesnoiu şi-a exprimat convingerea că PSD va câştiga alegerile locale, la Caracal, prin candidatul Ion Marian Doldurea, şi va obţine şi majoritatea în consiliul municipal.

„Nu facem alianţe cu Pro România, nu facem alianţe cu PNL. Partidul Social-Democrat Caracal va câştiga cu siguranţă alegerile. Câştigăm şi primăria şi consilul local şi sunt absolut convins că toţi cei din Caracal care îşi doresc dezvoltarea acestui oraş au încredere în echipa domnului Doldurea şi sunt absolut convins că ne vor acorda această încredere pentru următorii patru ani. Să le dovedim că lucrurile bune începute vor fi duse la bun sfârşit, iar cele care mai trebuie îmbunătăţite vor fi corectate şi vor aduce Caracalul la un nivel de dezvoltare pe care cu toţii ni-l dorim”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Acesta nu exclude, însă, înţelegeri post-electorale pe proiecte punctuale pentru dezvoltarea municipiului Caracal.

„Sper ca după alegeri să facem o alianţă în Consiliul Local, în sensul că această majoritate a PSD să primească şi proiectele celor de la PNL şi Pro România, proiectele bune care pot duce la dezvoltarea oraşului, dar în niciun caz utopii de genul taxă zero la gunoi, care n-au niciun fel de argument juridic sau bugetar”, a mai spus Chesnoiu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 6 minute

Ministrul Sănătăţii spune că România ar putea reveni la Starea de urgenţă. În ce condiţii

ACTUALacum 10 minute

FOTO : Accident grav pe DE 79, noaptea trecută. Un tânăr a murit, după ce o mașină a lovit două căruțe, autoturismul luând foc în urma impactului

EDUCAŢIEacum 42 de minute

Astăzi: Repartizarea computerizată la liceu

ACTUALacum 47 de minute

Patru persoane rănite într-un accdent produs noaptea trecută, pe un drum din Vâlcea

ACTUALacum 13 ore

Angajată a Primăriei Brebeni, depistată cu COVID-19. Este soția unuia dintre salariații TMK Artrom Slatina

ACTUALacum 15 ore

Bărbat din Brebeni, judeţul Olt, mort într-un accident în Italia. S-a răsturnat într-un canal cu tractorul

ADMINISTRAŢIEacum 15 ore

Primăria Târgu Jiu extinde Parcul Coloanei Infinitului

ADMINISTRAŢIEacum 16 ore

Wi-fi gratuit în Caracal. Investiţie de 15.000 euro, fonduri europene

ACTUALacum 17 ore

Poliţia Română: Şoferii maşinilor cu volan pe dreapta, vinovaţi în 24 din 25 de accidente produse

ACTUALacum 18 ore

Serviciile de Ambulanță amenință cu proteste. Guvernul a contestat la CCR legea prin care li se acordă stimulente

ADMINISTRAŢIEacum 18 ore

Definitiv. CJ Olt, câştig de cauză în instanţă după rezilierea contractului cu Rosal Grup

ACTUALacum 19 ore

FOTO: Zeci de mijloace de transport în comun, verificate de poliţiştii olteni privind respectarea măsurilor COVID

ACTUALacum 19 ore

Care sunt cele mai periculoase activități care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. Lista roșie prezentată de Raed Arafat

ACTUALacum 19 ore

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 20 de ore

S-a stabilit perioada susținerii celei de-a doua sesiuni a Examenului de Bacalaureat

ACTUALacum 20 de ore

Angajați încadrați greșit în șomaj tehnic. Și-au pierdut calitatea de asigurat la Sănătate

ACTUALacum 20 de ore

11 cazuri noi de coronavirus, în Olt. 614 îmbolnăviri, în toată ţara

POLITICĂacum 21 de ore

Primarii lui Dragnea, trec la PNL. Lovitură dată de liberalii din Teleorman

ACTUALacum 21 de ore

DOLJ | Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Sume de bani, o armă și muniție, ridicate de polițiști

ACTUALacum 22 de ore

Casierul unei săli de jocuri de noroc a fost reținut pentru delapidare

ADMINISTRAŢIEacum 22 de ore

Cinci milioane de euro, fonduri europene pentru Parcul „Poroineanu” din Caracal

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Cinci bărbați din Bangladesh, depistați ascunși într-un camion în vamă

ACTUALacum 23 de ore

Bărbat din Târgu Jiu, reținut după ce a tâlhărit angajata unei case de pariuri

EDUCAŢIEacum 23 de ore

Titularizare 2020: Au început înscrierile pentru concursul din 29 iulie

ACTUALacum 2 zile

Un medic infectat cu noul coronavirus, care inițial a refuzat internarea, a decedat

ACTUALacum 4 zile

Șefa unei Secții ATI COVID: „După încheierea unei ture, medicii au nevoie de perfuzii şi oxigen”

ACTUALacum o zi

Craiova | Femeie în stare gravă după ce a fost lovită de o motocicletă pe trecerea pentru pietoni

ACTUALacum 15 ore

Bărbat din Brebeni, judeţul Olt, mort într-un accident în Italia. S-a răsturnat într-un canal cu tractorul

ACTUALacum 3 zile

Zeci de pacienţi cu COVID de la Spitalul Slatina au plecat acasă, în urma deciziei CCR

POLITICĂacum 2 zile

Primarul Caracal: „Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit”

ACTUALacum 2 zile

Creştere ALARMANTĂ a cazurilor de coronavirus: 555 în toată ţara, 16 în Olt

ACTUALacum 2 zile

Un autoturism a ars aproape în întregime, într-o comună din Gorj

ACTUALacum 4 zile

FOTO: Ambulanţă implicată într-un accident, în Vâlcea, cu un TIR şi o autoutilitară

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

ACTUALacum 4 zile

Încă un deces din cauza COVID-19 în județul Olt

ALRO
ACTUALacum 2 zile

Tânărul ars în accidentul de muncă de la Alro a murit. El fusese transferat la un spital din Timişoara

ACTUALacum 17 ore

Poliţia Română: Şoferii maşinilor cu volan pe dreapta, vinovaţi în 24 din 25 de accidente produse

ACTUALacum o zi

63 de cadre dintr-un spital, infectate cu noul coronavirus. Secții închise, internări sistate

ACTUALacum 3 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum 13 ore

Angajată a Primăriei Brebeni, depistată cu COVID-19. Este soția unuia dintre salariații TMK Artrom Slatina

ACTUALacum o zi

FOTO: Accident provocat de un şofer băut, în Vâlcea. Patru persoane rănite

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 19 ore

Care sunt cele mai periculoase activități care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. Lista roșie prezentată de Raed Arafat

ACTUALacum 3 zile

Se deschide Maternitatea „Filantropia” din Craiova. DSP Dolj a eliberat avizul de funcționare

ACTUALacum 3 zile

Încă trei muncitori ai TMK Slatina, testaţi pozitiv pentru COVID-19. 13 cazuri în total

ADMINISTRAŢIEacum 22 de ore

Cinci milioane de euro, fonduri europene pentru Parcul „Poroineanu” din Caracal

ACTUALacum 3 zile

Procurori audiaţi, în dosarul “Caracal”, la Secţia Specială

ACTUALacum 3 zile

Craiova | Stradă inundată sub Podul din Bariera Vâlcii. Copaci doborâți de vânt

ACTUALacum 19 ore

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 2 zile

Zeci de percheziții într-un dosar de obținere ilegală a unor permise de conducere

LIFEacum 2 zile

FILMELE ALINEI | Peter Rabbit – Ecranizarea celei mai bine vândute cărţi de poveşti din lume

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 3 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Microbuz cu români, răsturnat pe o autostradă din Ungaria. O femeie a murit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. O bătrână din Olt a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feţei, în urma unui incendiu

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un bărbat s-a răsturnat cu tractorul, în Teleorman. A fost chemat elicopterul SMURD

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Transfăgărăşanul, redeschis circulaţiei rutiere

POLITICĂacum o săptămână

Premierul Orban, la Slatina. Inspectează şantierul Drumului Expres cu miniştrii Transporturilor şi Economiei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Copil de zece ani, salvat de la înec din râul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Mașina unui polițist de frontieră, INCENDIATĂ cu un cocktail ”Molotov”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism de teren, căzut într-un lac de acumulare din Vâlcea după ce a fost lăsat neasigurat

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din izolare, episod final – concluzii despre români și COVID

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Trei autobuze incendiate într-o autogară privată

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO şocant: Un bărbat şi doi copii, călcaţi de maşină, în parcarea unui complex rezidenţial

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă a declarat în instanţă că nu şi-a dat acordul pentru vânzarea maşinilor. Tribunalul Olt a rămas în pronunţare

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #10 – invitat, Radu Voinea, despre turism şi criza COVID-19

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă, adus la Tribunalul Olt. Familia Luizei contestă vânzarea maşinilor criminalului din Caracal

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident pe un drum judeţean din Dolj. Un bărbat a fost spitalizat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #8 – invitat, Ciprian Alexe (TSD), despre politica de stânga şi de dreapta

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #7 – despre subiectele zilei, cu decor schimbat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #6 – cu jurnalistul Cristian Panu (Alba24), despre COVID, 5G şi Izolare

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.