Connect with us

ACTUAL

Distanţare socială, ignorată: Sute de turiști, prinși în horă la Mamaia

Publicat

în

Sute de turiști de pe litoral s-au prins, sâmbătă seara, într-o horă, în zona Cazinou Mamaia, în fața unei terase din care răsună muzică de petrecere.

Oamenii nu respectă distanțarea socială, nu poartă măști, stau foarte aproape unii de alții, fiind prinși într-o horă în care se țin de mâini, potrivit antena3.ro.

Din imagini se vede că în zonă nu există forțe de ordine care să îi sancționeze pentru că nu respectă măsurile de distanțare socială impuse prin starea de alertă.

Tot sâmbătă, pe litoral a fost confirmat primul caz de coronavirus în rândul angajaților sezonieri. O barmaniță din Vama Veche a contactat virusul.

În Constanța, de la începutul pandemiei au fost confirmate 352 de persoane infectate cu Covid-19.

Dintre acestea, 313 bolnavi s-au vindecat, iar 19 persoane au pierdut lupta cu viața.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Ministrul de Interne, anunț important despre înmatricularea mașinilor

Publicat

în

Marcel Vela, ministrul de Interne, va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto pentru a eficientiza procedura.

“Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat, vineri dimineață, Marcel Vela, potrivit Realitatae Plus.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Ford susține cinci noi programe de antreprenoriat social pentru craioveni. Peste 70 de studenți vor fi implicați în proiecte

Publicat

în

Ford România anunță cinci noi programe de antreprenoriat social, care vor fi finanțate de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei. Proiectele se desfășoară în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie 2018.

La fel ca în anii precedenți, EDUCOL a organizat o competiție între studenții de la diferite facultăți din cadrul Universității din Craiova, oferind consiliere și îndrumare pentru a-i ajuta pe studenți să-și definească propunerile și să le prezinte spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Federația Studenților Universității din Craiova.

Cele cinci proiecte câștigătoare, care vor primi granturi cu o valoare cuprinsă între 15.000 USD și 30.000 USD pentru a putea fi dezvoltate sunt:

  • EBiS Club – Înființarea unui centru-platformă pentru închirierea de biciclete și scutere electrice, pe baza unei aplicații rapide și ușor de utilizat. Inițierea și dezvoltarea programului EBiS delivery pentru servicii rapide de curierat printr-un parteneriat activ cu GRENA.
  • EduMix 100 – Servicii de consultanță în ceea privește învățarea mixtă, alfabetizarea digitală și crearea de conținuturi digitale. Înființarea unui studio de înregistrare care va fi folosit de 100 de profesori (în primul an) pentru a produce conținuturi digitale pentru lecții în sistem online.
  • Furnix – Centru de recondiționare și personalizare a elementelor de mobilier și ateliere pentru copii.
  • Germiplants – Sere pentru cultivarea, producerea și prelucrarea germenilor și a plantelor aromatice și medicinale.
  • Good Will – Centru de terapie prin artă (dans, muzică, teatru, ateliere de pictură), care își propune să dezvolte creativitatea copiilor și tinerilor, facilitând incluziunea socială a celor provenind din medii defavorizate, a celor cu dizabilități sau a membrilor minorităților etnice.

Leonardo-Geo Mănescu, manager CRAF și președinte EDUCOL, a menționat că toate aceste cinci domenii atinse sunt prioritare.

„Solidaritatea a devenit tot mai importantă în contextul pandemiei de COVID 19. Prin urmare, în anul 2020, CRAF Craiova extinde gama de servicii oferite comunității prin intermediul a cinci noi întreprinderi sociale în domenii prioritare: producție de alimente sănătoase, mobilitate socială și servicii de curierat prietenoase cu mediul, recondiționare de mobilier, învățare mixtă și terapie prin artă și dans”, a spus Mănescu.

Aceste cinci noi proiecte se vor alătura celorlalte nouă proiecte aflate în curs de derulare la CRAF, care au primit deja granturi în anii precedenți.

Peste 70 de studenți vor colabora pentru a implementa proiectele la Centrul de Resurse și Angajament Ford. Centrul permite studenților și absolvenților de la Universitatea din Craiova să proiecteze și să lanseze întreprinderi sociale inovatoare și sustenabile – afaceri cu scop social – să contribuie la progresul economic și să aibă un impact pozitiv asupra comunității lor.

„Sunt impresionat de impactul pozitiv pe care proiectele dezvoltate la CRAF îl au asupra comunității locale și mă bucur că putem susține și în acest an inițiativele antreprenoriale ale studenților din Craiova. Având în vedere perioada plină de provocări prin care trecem cu toții, este și mai important să trezim simțul de responsabilitate socială și să încurajăm astfel de proiecte. Sper ca noile proiecte să se bucure de același succes ca și cele aflate deja în derulare și împreună să reprezinte un exponent al potențialului pe care îl au tinerii din această regiune. Le doresc mult succes!”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Proiectat pentru a sprijini creșterea numărului de locuri de muncă, a potențialului economic și îmbunătățirea vieții comunitare pentru locuitorii regiunii Olteniei, CRAF Craiova este subiectul unei investiții de patru milioane de dolari de la Ford Motor Company Fund, care colaborează cu partenerul său internațional care acordă granturi, Global Giving.

CRAF Craiova este o colaborare cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație locală non-profit care încearcă să maximizeze oportunitățile de formare, dezvoltare și angajare pentru tineri, împreună cu Primăria Craiova, care pune la dispoziție clădirea.

Stelian Bărăgan, viceprimarul Municipiului Craiova apreciază atât implicarea Companiei Ford în tot ceea ce reprezintă comunitatea locală, cât și dorința tinerilor de a demonstra că pot veni cu soluții pentru problemele municipiului.

“Mă bucur enorm să văd tineri implicați în inițiative ce se adresează direct comunității locale și care oferă soluții inovative pentru a rezolva probleme reale ale locuitorilor Craiovei. Am susținut, fără ezitare, toate proiectele derulate în cadrul Centrului de Resurse și Angajament al Ford din Craiova – și o vom face, în continuare, întrucât atât rezultatele proiectelor, cât și dezvoltarea tinerilor ne fac să privim cu încredere și entuziasm către viitor. Felicitări tuturor echipelor”, a precizat Bărăgan.

Activitățile recente ale Ford Motor Company Fund din România includ acțiuni care sprijină comunitatea locală în lupta împotriva răspândirii COVID-19: primul curs online de educație rutieră pentru elevii din Craiova „BeCool – Gândește înainte!”, un nou aparat de testare pentru infecția cu COVID-19 la Craiova și o caravană umanitară cu ajutoare pentru 400 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Olt, confirmat cu noul coronavirus

Publicat

în

Un poliţist de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Olt a fost confirmat cu noul coronavirus. 15 colegi de ai săi aşteaptă, la rândul lor, rezultatul testelor.

Potrivit IPJ Olt, rezultatul testului în cazul poliţistului a venit în cursul zilei de joi.

„La nivelul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice un coleg a prezentat simptome specifice COVID-19. În cursul zilei de ieri, în urma testării, acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19”, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ea a adăugat că IPJ a aplicat măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, la nivelul unităţii.

„Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului (schimbarea programului de lucru pentru distanțarea socială, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), au fost aplicate măsurile suplimentare pentru dezinfectarea spațiilor de lucru și mijloacelor auto în vederea prevenirii răspândirii virusului”, a mai declarat reprezentantul IPJ Olt.

15 colegi de ai ofiţerului au fost testaţi pentru noul coronavirus.

În județul Olt sunt 328 cazuri de coronavirus, de la începutul pandemiei. 13 persoane, printre care un poliţist, au decedat.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 8 minute

Ministrul de Interne, anunț important despre înmatricularea mașinilor

ECONOMIEacum 12 minute

Atelierele de croitorie – businessuri cu potenţial

ACTUALacum 21 de minute

Ford susține cinci noi programe de antreprenoriat social pentru craioveni. Peste 70 de studenți vor fi implicați în proiecte

ACTUALacum 29 de minute

Poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum 44 de minute

Coronavirus: Noua lege a carantinării şi izolării, adoptată de Camera Deputaţilor. Care sunt noile prevederi

ACTUALacum O oră

Ministrul Sănătăţii spune că România ar putea reveni la Starea de urgenţă. În ce condiţii

ACTUALacum O oră

FOTO : Accident grav pe DE 79, noaptea trecută. Un tânăr a murit, după ce o mașină a lovit două căruțe, autoturismul luând foc în urma impactului

EDUCAŢIEacum 2 ore

Astăzi: Repartizarea computerizată la liceu

ACTUALacum 2 ore

Patru persoane rănite într-un accident produs noaptea trecută, pe un drum din Vâlcea

ACTUALacum 14 ore

Angajată a Primăriei Brebeni, depistată cu COVID-19. Este soția unuia dintre salariații TMK Artrom Slatina

ACTUALacum 16 ore

Bărbat din Brebeni, judeţul Olt, mort într-un accident în Italia. S-a răsturnat într-un canal cu tractorul

ADMINISTRAŢIEacum 16 ore

Primăria Târgu Jiu extinde Parcul Coloanei Infinitului

ADMINISTRAŢIEacum 17 ore

Wi-fi gratuit în Caracal. Investiţie de 15.000 euro, fonduri europene

ACTUALacum 18 ore

Poliţia Română: Şoferii maşinilor cu volan pe dreapta, vinovaţi în 24 din 25 de accidente produse

ACTUALacum 18 ore

Serviciile de Ambulanță amenință cu proteste. Guvernul a contestat la CCR legea prin care li se acordă stimulente

ADMINISTRAŢIEacum 19 ore

Definitiv. CJ Olt, câştig de cauză în instanţă după rezilierea contractului cu Rosal Grup

ACTUALacum 20 de ore

FOTO: Zeci de mijloace de transport în comun, verificate de poliţiştii olteni privind respectarea măsurilor COVID

ACTUALacum 20 de ore

Care sunt cele mai periculoase activități care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. Lista roșie prezentată de Raed Arafat

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 21 de ore

S-a stabilit perioada susținerii celei de-a doua sesiuni a Examenului de Bacalaureat

ACTUALacum 21 de ore

Angajați încadrați greșit în șomaj tehnic. Și-au pierdut calitatea de asigurat la Sănătate

ACTUALacum 21 de ore

11 cazuri noi de coronavirus, în Olt. 614 îmbolnăviri, în toată ţara

POLITICĂacum 22 de ore

Primarii lui Dragnea, trec la PNL. Lovitură dată de liberalii din Teleorman

ACTUALacum 22 de ore

DOLJ | Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Sume de bani, o armă și muniție, ridicate de polițiști

ACTUALacum 2 zile

Un medic infectat cu noul coronavirus, care inițial a refuzat internarea, a decedat

ACTUALacum 4 zile

Șefa unei Secții ATI COVID: „După încheierea unei ture, medicii au nevoie de perfuzii şi oxigen”

ACTUALacum o zi

Craiova | Femeie în stare gravă după ce a fost lovită de o motocicletă pe trecerea pentru pietoni

ACTUALacum 16 ore

Bărbat din Brebeni, judeţul Olt, mort într-un accident în Italia. S-a răsturnat într-un canal cu tractorul

ACTUALacum 3 zile

Zeci de pacienţi cu COVID de la Spitalul Slatina au plecat acasă, în urma deciziei CCR

POLITICĂacum 2 zile

Primarul Caracal: „Nu am vorbit public despre asta, deși poate ar fi trebuit”

ACTUALacum 2 zile

Creştere ALARMANTĂ a cazurilor de coronavirus: 555 în toată ţara, 16 în Olt

ACTUALacum 2 zile

Un autoturism a ars aproape în întregime, într-o comună din Gorj

ACTUALacum 4 zile

FOTO: Ambulanţă implicată într-un accident, în Vâlcea, cu un TIR şi o autoutilitară

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

ACTUALacum 4 zile

Încă un deces din cauza COVID-19 în județul Olt

ALRO
ACTUALacum 2 zile

Tânărul ars în accidentul de muncă de la Alro a murit. El fusese transferat la un spital din Timişoara

ACTUALacum 18 ore

Poliţia Română: Şoferii maşinilor cu volan pe dreapta, vinovaţi în 24 din 25 de accidente produse

ACTUALacum o zi

63 de cadre dintr-un spital, infectate cu noul coronavirus. Secții închise, internări sistate

ACTUALacum 3 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum 14 ore

Angajată a Primăriei Brebeni, depistată cu COVID-19. Este soția unuia dintre salariații TMK Artrom Slatina

ACTUALacum o zi

FOTO: Accident provocat de un şofer băut, în Vâlcea. Patru persoane rănite

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 20 de ore

Care sunt cele mai periculoase activități care ne pot îmbolnăvi de COVID-19. Lista roșie prezentată de Raed Arafat

ACTUALacum 3 zile

Se deschide Maternitatea „Filantropia” din Craiova. DSP Dolj a eliberat avizul de funcționare

ACTUALacum 3 zile

Încă trei muncitori ai TMK Slatina, testaţi pozitiv pentru COVID-19. 13 cazuri în total

ADMINISTRAŢIEacum 23 de ore

Cinci milioane de euro, fonduri europene pentru Parcul „Poroineanu” din Caracal

ACTUALacum 3 zile

Procurori audiaţi, în dosarul “Caracal”, la Secţia Specială

ACTUALacum 4 zile

Craiova | Stradă inundată sub Podul din Bariera Vâlcii. Copaci doborâți de vânt

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 2 zile

Zeci de percheziții într-un dosar de obținere ilegală a unor permise de conducere

LIFEacum 2 zile

FILMELE ALINEI | Peter Rabbit – Ecranizarea celei mai bine vândute cărţi de poveşti din lume

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 3 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Microbuz cu români, răsturnat pe o autostradă din Ungaria. O femeie a murit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. O bătrână din Olt a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feţei, în urma unui incendiu

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un bărbat s-a răsturnat cu tractorul, în Teleorman. A fost chemat elicopterul SMURD

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Transfăgărăşanul, redeschis circulaţiei rutiere

POLITICĂacum o săptămână

Premierul Orban, la Slatina. Inspectează şantierul Drumului Expres cu miniştrii Transporturilor şi Economiei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Copil de zece ani, salvat de la înec din râul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Mașina unui polițist de frontieră, INCENDIATĂ cu un cocktail ”Molotov”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism de teren, căzut într-un lac de acumulare din Vâlcea după ce a fost lăsat neasigurat

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din izolare, episod final – concluzii despre români și COVID

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Trei autobuze incendiate într-o autogară privată

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO şocant: Un bărbat şi doi copii, călcaţi de maşină, în parcarea unui complex rezidenţial

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă a declarat în instanţă că nu şi-a dat acordul pentru vânzarea maşinilor. Tribunalul Olt a rămas în pronunţare

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #10 – invitat, Radu Voinea, despre turism şi criza COVID-19

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă, adus la Tribunalul Olt. Familia Luizei contestă vânzarea maşinilor criminalului din Caracal

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident pe un drum judeţean din Dolj. Un bărbat a fost spitalizat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #8 – invitat, Ciprian Alexe (TSD), despre politica de stânga şi de dreapta

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #7 – despre subiectele zilei, cu decor schimbat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #6 – cu jurnalistul Cristian Panu (Alba24), despre COVID, 5G şi Izolare

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.