Connect with us

ACTUAL

Craiova: Pacienţii cu afecţiuni endocrine grave nu pot fi consultaţi, după ce clinica de specialitate funcţionează doar pentru pacienţi suspecţi sau cei cu COVID-19

Publicat

în

Mii de pacienţi din Oltenia cu afecţiuni endocrine grave, printre care şi copii, nu îşi mai pot reevalua starea de sănătate şi beneficia de tratamentul corespunzător, după ce, pe perioada stării de urgenţă, spaţiul în care funcţiona Clinica de endocrinologie a Spitalului Municipal “Filantropia” din Craiova a fost reamenajat ca maternitate pentru gravidele SARS-COV-2 din judeţul Dolj.

Această reamenajare s-a făcut deşi în cadrul spitalului mai existau două secţii de obstretică-ginecologie, care au fost însă închise.

Managerul Spitalului “Filantropia”, Liviu Radu, a declarat pentru Agerpres că secţia de endocrinologie funcţionează în acest moment doar pentru pacienţii suspecţi şi cei cu COVID-19, însă se caută soluţii la nivel local să îşi poată relua activitatea şi pentru ceilalţi pacienţi.

“Secţia de endocrinologie funcţionează în acest moment doar pentru pacienţii suspecţi şi cei cu COVID-19, aşa cum a fost specificat în ordinul ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, modificat de Ordinul 623. În momentul de faţă căutăm soluţii împreună cu DSP Dolj, să vedem cum putem da drumul şi pentru pacienţii non-COVID, nu numai pe endocrinologie, ci pe toate secţiile”, a spus managerul Liviu Radu.

Medicii endocrinologi din Craiova şi celelalte cadre medicale din cadrul clinicii, care în prezent lucrează în secţiile ale căror spaţii nu au fost desfiinţate, au solicitat conducerii spitalului şi DSP să găsească soluţii rapide pentru relocarea activităţii, având în vedere şi faptul că aceasta este singura clinică de endocrinologie din Oltenia care asigură şi pregătirea de specialitate a studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova şi a rezidenţilor, care au în programul de pregătire stagii de endocrinologie.

“Vă rugăm să întreprindeţi măsuri concrete pentru a ne putea relua activitatea, deoarece nu este de neglijat starea de sănătate a pacienţilor cu afecţiuni endocrine grave, a căror viaţă poate fi pusă în pericol, de tip: adenoame hipofizare, adenocarcinoame tiroideine, insuficienţă suprarenală, tireotoxicoze, guşi compresive, precum şi starea de sănătate a copiilor cu nanism hipofizar, care necesită internare pentru reevaluare, într-o clinică universitară de profil”, se precizează în solicitările medicilor.

Aceştia solicită reluarea activităţii în acelaşi corp de clădire pe care l-au eliberat, la decizia şefului secţiei de endocrinologie, care este de altă specialitate (diabetolog), întrucât spitalul dispune de spaţiile goale ale celor două secţii de obstretică-ginecologie în care ar putea amenaja maternitatea COVID, care, în această perioadă, a tratat 4 paciente suspecte de COVID-19.

Mai mulţi pacienţi cu afecţiuni endocrine grave susţin că în această perioadă au sunat la spital pentru a se programa la consultaţii şi au fost informaţi că “endocrinologia s-a desfiinţat”. “Am sunat la spital, la telefoanele la care făceam de obicei programările mi s-a răspuns că endocrinologia s-a desfiinţat. Înţeleg că a fost o reorganizare în perioada asta, dar noi, cei care nu avem coronavirus, unde ne putem trata?”, a declarat unul dintre pacienţi.

În anul 2015, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a demarat o reorganizare a spitalului, fără avizul Ministerului Sănătăţii, în urma căreia activitatea secţiei de endocrinologie a fost restrânsă, iar după un an secţia a fost închisă şi medicii au fost trimişi acasă. În anul 2018, ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a răspuns unor adrese coroborate venite din partea SJU Craiova, Spitalului Municipal Filantropia, Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Primăriei Craiova şi a emis un ordin prin care a fost modificată structura organizatorică a SJU: s-a înfiinţat un compartiment de genetică medicală cu 5 paturi şi s-a desfiinţat secţia de endocrinologie cu 25 de paturi.

Acest ordin a fost invocat de către Spitalul Municipal Craiova în cererea depusă Consiliului Local (CL) prin care a solicitat, în martie 2018, înfiinţarea Clinicii de endocrinologie. “Având în vedere desfiinţarea secţiei clinice endocrinologie cu 25 de paturi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi preluarea personalului didactic de către Spitalul Clinic Municipal Filantropia, în conformitate cu art.I pct.4 din ordinul Ministrului sănătăţii nr.36/12.01.2018, pentru modificarea şi completarea Anexei la ordinul ministrului nr.1097/2017 privind aprobarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, (…) solicităm înfiinţarea secţiei de endocrinologie cu 30 de paturi, din care 10 sunt destinate compatimentului diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice”, se precizează în hotărârea CL Craiova privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic Municipal “Filantropia” Craiova, pentru anul 2018.

Potrivit datelor DSP Dolj, la nivelul judeţului, numărul cazurilor noi de îmbolnăviri pe an, în ceea ce priveşte bolile endocrine, este de circa 1.050, iar în ultimii 10 ani media anuală a morbidităţii spitalizate a fost de 4.560 de cazuri. Pe grupe de vârstă, numărul cazurilor de boli endocrine este de 124 la copiii sub 1 an, 321 la copii între 1 şi 4 ani, 207 la copii între 5 şi 14 ani, 1.374 la persoane între 15 şi 64 de ani şi 763 la persoane de peste 65 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Încă un caz de COVID-19, în focarul de la Prefectura Olt: Şefa Cancelariei, testată pozitiv

Publicat

în

Şefa Cancelariei Prefectului de Olt, Ionela Andreea Asan, a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, fiind unul dintre contacţii direcţi ai prefectului Florin Homorean, confirmat încă de duminică.

În schimb, subprefecţii Nicolae Hristescu şi Octavian Olteanu au fost testaţi negativ.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a fost testat pozitiv pentru nou coronavirus, el fiind internat la Spitalul Judeţean Slatina. Florin Homorean este contact direct al unuia dintre poliţiştii confirmaţi cu noul coronavirus.

Nu mai puţin de 17 cazuri au fost anunţate în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Olt. Astfel, de la debutul pandemiei, 385 de olteni au contactat noul coronavirus.

Totodată, în judeţul Olt au fost înregistrate 16 decese din cauza COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

Publicat

în

Secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciauşu, a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

Nu mai puţin de 17 cazuri au fost anunţate în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Olt. Astfel, de la debutul pandemiei, 385 de olteni au contactat noul coronavirus.

În judeţul Olt sunt două noi focare, unul în cadrul IPJ Olt şi celălalt în cadrul Prefecturii Olt.

Totodată, în judeţul Olt au fost înregistrate 16 decese din cauza COVID-19. Cel mai recent caz este al unei femei în vârstă de 55 de ani, care avea şi alte afecţiuni, a murit, la Spitalul Caracal. Ea a fost internată pe 7 iulie şi confirmată pe 8. Pacienta avea mai multe boli preexistente: diabet zaharat tip II, obezitate grad II, hemangiom cerebral operat si radiat, bronhopneumonie.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

Publicat

în

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Piscu Vechi, judeţul Dolj, dispărut în apele Dunării a fost găsit mort, luni seara, de scafandrii ISU Olt.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit, la aproximativ 24 de ore de la dispariţie.

„Astăzi, în jurul orei 11.30 au început căutările de către echipajul de căutare – salvare de la Detasamentul Pompieri Calafat până la ora 13.00.  De la ora 13.00 și pană la ora 17.33 căutările au fost făcute de către echipajul de scafandri de la ISU Olt când a fost găsită persoana dispărută în apele fluviului Dunărea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Bărbatul a dispărut în apele Dunării, duminică seara. Victima a intrat în apa după barca ce o ancorase și din cauza curenților de apă aceasta începuse sa fie luată.

Bărbatul începuse deplasarea spre barcă, dar nu a mai reușit să se întoarcă la mal.

El venise împreună cu familia şi prietenii la iarbă verde şi la scăldat. El a dispărut în fata soției și copiilor.

Potrivit unor surse, este vorba despre un cunoscut om de afaceri din zonă.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum O oră

Încă un caz de COVID-19, în focarul de la Prefectura Olt: Şefa Cancelariei, testată pozitiv

ACTUALacum O oră

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

ACTUALacum 4 ore

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

ACTUALacum 9 ore

CRIMĂ în Olt. I-a dat cu parul în cap, pe la spate

ACTUALacum 9 ore

Coronavirus în Olt: 17 cazuri noi de coronavirus şi un deces

ACTUALacum 14 ore

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar privind achiziţia de mărfuri prin firme fantomă. Prejudiciu uriaş

ACTUALacum 14 ore

Şi-a ucis colegul de muncă după ce au băut împreună

ADMINISTRAŢIEacum 14 ore

Reabilitarea Casei Hagiescu-Mirişte din Caracal, aproape de start

ACTUALacum 14 ore

Accident la Alexandria: O femeie şi copilul său de doi ani, loviţi de autoturismul condus de un adolescent fără permis

ACTUALacum 15 ore

Creşte focarul de coronavirus de la IPJ Olt. Încă cinci poliţişti de la SICE, testaţi pozitiv

ACTUALacum o zi

Un şofer din Olt fără permis a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist

ACTUALacum o zi

Om de afaceri din Dolj, dispărut în Dunăre. Este căutat cu scafandrii

ACTUALacum o zi

Prefectul de Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum o zi

Coronavirus, județul Dolj: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 387. Un singur caz raportat în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

Olt: Trei cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

FOTO: Doi copii răniţi într-un accident, în Gorj

ACTUALacum o zi

Unde se pot face teste COVID-19 pentru cei care urmează să plece în Grecia. Ministerul Sănătății a făcut o listă cu centrele de testare

ACTUALacum o zi

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum o zi

Teleorman: Cioban cu turma pe un drum naţional, spulberat de o maşină. Tânărul a murit pe loc

ACTUALacum o zi

Urmărire în trafic, la Craiova. Un șofer băut a provocat un accident cu trei victime, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului

ACTUALacum o zi

Botez cu 100 de persoane, într-un oraş din Gorj. Poliţiştii au dat amenzi

ACTUALacum o zi

Mașină lovită de tren. O persoană a fost rănită

ACTUALacum o zi

Polițist lovit cu un par în cap, în timpul unei intervenții

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Restaurante din Olt, cu activitate în spaţiu închis. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum o zi

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 4 zile

Medic cardiolog, în stare gravă din cauza coronavirusului. Are 46 de ani

ACTUALacum o zi

Om de afaceri din Dolj, dispărut în Dunăre. Este căutat cu scafandrii

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Un autoturism a luat foc, în mers, pe un drum din Olt. Maşina a ars în întregime

ACTUALacum 4 zile

FOTO : Accident grav pe DE 79, noaptea trecută. Un tânăr a murit, după ce o mașină a lovit două căruțe, autoturismul luând foc în urma impactului

ACTUALacum 15 ore

Creşte focarul de coronavirus de la IPJ Olt. Încă cinci poliţişti de la SICE, testaţi pozitiv

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Terasele din centrul Craiovei, verificate. Amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind coronavirusul

ACTUALacum o zi

Un şofer din Olt fără permis a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist

ACTUALacum 3 zile

Şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache, are coronavirus

ACTUALacum o zi

Botez cu 100 de persoane, într-un oraş din Gorj. Poliţiştii au dat amenzi

ACTUALacum 3 zile

Un medic infectat cu coronavirus a dat în judecată șase instituții. Susține ca a fost internat abuziv

ACTUALacum 9 ore

CRIMĂ în Olt. I-a dat cu parul în cap, pe la spate

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Restaurante din Olt, cu activitate în spaţiu închis. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus şi la Poliţia Slatina. Şeful a fost testat pozitiv

ACTUALacum 14 ore

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar privind achiziţia de mărfuri prin firme fantomă. Prejudiciu uriaş

ACTUALacum 4 ore

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

ACTUALacum o zi

Prefectul de Olt, confirmat cu noul coronavirus

ADMINISTRAŢIEacum 14 ore

Reabilitarea Casei Hagiescu-Mirişte din Caracal, aproape de start

ACTUALacum 4 zile

Poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum 4 zile

Patru persoane rănite într-un accident produs noaptea trecută, pe un drum din Vâlcea

ACTUALacum O oră

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

ACTUALacum o zi

Teleorman: Cioban cu turma pe un drum naţional, spulberat de o maşină. Tânărul a murit pe loc

ACTUALacum 2 zile

Scrisoare-protest a medicilor nemulțumiți de legea carantinării și izolării. „Măsuri abuzive, îndreptate împotriva corpului medical”

ACTUALacum 2 zile

26 de cazuri de coronavirus, în județul Olt, în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 365

ACTUALacum o zi

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Un autoturism a luat foc, în mers, pe un drum din Olt. Maşina a ars în întregime

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 6 zile

Zeci de percheziții într-un dosar de obținere ilegală a unor permise de conducere

LIFEacum 6 zile

FILMELE ALINEI | Peter Rabbit – Ecranizarea celei mai bine vândute cărţi de poveşti din lume

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

Reporter24 TVacum 6 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 6 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Microbuz cu români, răsturnat pe o autostradă din Ungaria. O femeie a murit

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. O bătrână din Olt a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feţei, în urma unui incendiu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un bărbat s-a răsturnat cu tractorul, în Teleorman. A fost chemat elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Transfăgărăşanul, redeschis circulaţiei rutiere

POLITICĂacum 2 săptămâni

Premierul Orban, la Slatina. Inspectează şantierul Drumului Expres cu miniştrii Transporturilor şi Economiei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Copil de zece ani, salvat de la înec din râul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Mașina unui polițist de frontieră, INCENDIATĂ cu un cocktail ”Molotov”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism de teren, căzut într-un lac de acumulare din Vâlcea după ce a fost lăsat neasigurat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din izolare, episod final – concluzii despre români și COVID

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Trei autobuze incendiate într-o autogară privată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO şocant: Un bărbat şi doi copii, călcaţi de maşină, în parcarea unui complex rezidenţial

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă a declarat în instanţă că nu şi-a dat acordul pentru vânzarea maşinilor. Tribunalul Olt a rămas în pronunţare

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #10 – invitat, Radu Voinea, despre turism şi criza COVID-19

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă, adus la Tribunalul Olt. Familia Luizei contestă vânzarea maşinilor criminalului din Caracal

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident pe un drum judeţean din Dolj. Un bărbat a fost spitalizat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #8 – invitat, Ciprian Alexe (TSD), despre politica de stânga şi de dreapta

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.