Connect with us

ACTUAL

De miercuri, se fac teste pentru COVID-19, la noul laborator de la Spitalul Slatina

Publicat

în

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat la emisiunea „De la stânga la dreapta” de pe postul Olt Tv, că unitatea medicală este dispusă să efectueze, în noul laborator, teste de coronavirus pentru toţi cei din linia întâi – angajaţi ai ISU, ai Poliţiei, ai Jandarmeriei, ai Ambulanţei sau contacţi ai acestora.

Acest lucru poate fi posibil doar la solicitarea DSP Olt, în baza unui protocol.

Rotea a declarat că, începând de miercuri, laboratorul poate efectua teste fără ca probele să fie lucrate în paralele şi în altă parte.

„Au fost foarte mulţi paşi de făcut. Componentele au fost montate, au fost testate, instructajul personalului a fost făcut. Am făcut, de săptămâna trecută, probe în ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, în paralel cu laboratorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova. S-au lucrat probe în paralel, iar rezultatele de eficacitate au fost de 100%. Am obţinut autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Olt, vineri, am trimis ieri documentaţia către Ministerul Sănătăţii pentru includerea în Programul naţional de testare a COVID-19. Asta nu înseamnă neapărat că ne dă dreptul să testăm. Noi deja putem să testăm, dar această includere în program înseamnă că se şi decontează banii de către minister. Am vorbit astăzi la minister şi înţeleg că vom primi comunicarea, astă seară sau mâine dimineaţă, astfel încât în proproţie de 99% pot spune că oficial vom lucra teste fără a le dubla, de mâine”, a declarat Cătălin Rotea.

Managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ a explicat că autorizarea şi calibrarea laboratorului a fost un proces care s-a făcut sistematic şi nu s-au putut grăbi lucrurile.

„Sunt foarte mulţi paşi care trebuie îndepliniţi, sunt foarte multe proceduri şi protocoale pe care a trebuit să le îndeplinim, să le urmăm. Nu am vrut să ne grăbim, în ultima săptămână, să dăm drumul cât mai repede pentru a evita greşeli. O greşeală pe care o putem face în laborator poate strica toată construcţia pe care am făcut-o în ultimele două luni. Există cazuri în ţară de laboratoare care au testat greşit, li s-a ridicat dreptul de a testa şi au creat probele în spital. Am lucrat sistematic, n-am pus presiune pe personal. Ei sunt pregătiţi, astăzi, să lucreze la capacitate maximă şi, cu regretul că am întârziat, putem testa”, a mai declarat Cătălin Rotea.

Toţi pacienţii Spitalului Slatina vor fi testaţi pentru coronavirus.

„Vom testa, pe de o parte, conform protocoalelor pe care Ministerul Sănătăţii le pune la dispoziţie şi ne dă dreptul să testăm. Vom testa, din zilele următoare, absolut toţi pacienţii care se internează în spital, indiferent că au simptome de COVID sau nu. Pacientul care are simptome va intra într-o zonă tampon şi va sta acolo până va veni rezultatul. Pacientul care nu are simptome va fi internat pe secţie, i se va lua probă pentru test, când vine rezultatul, dacă e negativ rămâne pe secţie, dacă se pozitivează se va urma protocolul”, a arătat managerul SJU Slatina.

Apoi, spitalul are disponibilitatea de a testa întreg personalul care se află în prima linie a luptei cu noul virus. Acest lucru se poate face, însă, doar la solicitarea DSP Olt şi în baza unui protocol.

„De asemenea, vom testa personalul medical, simptomatic sau asimptomatic, al Spitalului Slatina. Am testat în mediul privat aproximativ 600 de teste pentru circa 400 de angajaţi. Vom testa din fondurile noastre. Totodată, în baza unui protocol pe care putem să-l încheiem cu DSP Olt, pentru care avem nevoie de aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi pentru care vom avea o întâlnire chiar mâine, suntem dispuşi, atât timp cât ni se solicită ajutorul, să testăm şi ceea ce înseamnă linia întâi. Adică, angajaţi ai ISU, ai Poliţie, ai Jandarmeriei, ai Ambulanţei, contacţi de ai lor, într-un protocol binedefinit. Suntem dispuşi să facem testele din fondurile noastre proprii, respectând regulile Ministerului Sănătăţii, dacă există o solicitare a DSP Olt sau a celorlalte instituţii din linia întâi. Suntem dispuşi, de mâine, să facem toate aceste proceduri pentru că ne-am pus la punct sută la sută pentru funcţionarea acestui laborator”, a conchis Rotea.

Un milion de lei este valoarea investiţiei pe care o va face CJ Olt în acest laborator, cu care SJU Slatina va putea face 196 de teste de coronavirus, pe zi.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Tânără bătută pe o terasă din Târgu Jiu. Un bărbat i-a spart un pahar în cap

Publicat

în

O tânără în vârstă de 23 de ani a fost bătută, luni seara, de un bărbat, la o terasă din Târgu Jiu. Cei doi se cunoşteau anterior, iar bărbatul i-a dat cu un pahar de sticlă în cap.

Poliţiştii din Târgu Jiu a deschis un dosar penal pe numele agresorului.

“În seara zilei de 13 iulie,polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că la terasa unei societăți comerciale din municipiu, a avut loc un conflict între două persoane.
În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un bărbat, de 36 de ani din Municipiul Târgu Jiu, în timp ce se afla pe terasa localului, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit de către o tânără, de 23 de ani, cu un pahar din sticlă în zona capului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violente”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Gorj.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Vâlcea, 74 de cazuri confirmate

Publicat

în

74 de beneficiari de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni au fost infectați cu Covid-19, 46 de cazuri de infectare fiind confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea.

Tot în ultimele 24 de ore a fost înregistrat şi un deces în rândul beneficiarilor de la Zătreni, fiind vorba de o persoană care a fost transportată sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi care a decedat duminică în secţia ATI a spitalului, relatează stirileprotv.ro.

Cazuri de COVID-19 au fost confirmate şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bistriţa, unde în ultimele trei zile au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus şase beneficiari şi patru infirmieri.

Persoanele de la centrul de îngrijire din Bistriţa infectate cu noul coronavirus sunt sub supravegherea medicală a personalului medico-sanitar şi auxiliar din cadrul centrului, coordonat de un medic de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea. În funcţie de evoluţia clinică şi de forma afecţiunii, se va decide dacă beneficiarii cu COVID-19 vor fi transferaţi la o unitate medicală în vederea evaluării suplimentare sau internării.

Instituţia Prefectului Vâlcea a mai informat că în judeţ au fost înregistrate şi două focare cu număr redus de cazuri (3-7 cazuri) la doi agenţi economici şi un focar familial (3 cazuri).

În contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a solicitat unităţilor sanitare din reţeaua COVID-19 – Spitalul Judeţean de Urgenţă (secţia de Boli Infecţioase), Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti (număr limitat de paturi) şi Spitalul Orăşenesc Horezu (spital suport COVID-19) – să revină la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive.

“Urmare a creşterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Vâlcea şi a apariţiei mai multor focare cu număr mare de contacţi şi factori de risc crescuţi în cadrul centrelor aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat unităţilor sanitare din reţeaua COVID-19 revenirea la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive. (…) Menţionăm că în prezent, în spitalele dedicate din judeţul Vâlcea sunt internate 30 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost diagnosticate în judeţul Vâlcea”, se precizează în comunicat.

În judeţul Vâlcea sunt 714 persoane în autoizolare la domiciliu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Încă un caz de COVID-19, în focarul de la Prefectura Olt: Şefa Cancelariei, testată pozitiv

Publicat

în

Şefa Cancelariei Prefectului de Olt, Ionela Andreea Asan, a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, fiind unul dintre contacţii direcţi ai prefectului Florin Homorean, confirmat încă de duminică.

În schimb, subprefecţii Nicolae Hristescu şi Octavian Olteanu au fost testaţi negativ.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a fost testat pozitiv pentru nou coronavirus, el fiind internat la Spitalul Judeţean Slatina. Florin Homorean este contact direct al unuia dintre poliţiştii confirmaţi cu noul coronavirus.

Nu mai puţin de 17 cazuri au fost anunţate în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Olt. Astfel, de la debutul pandemiei, 385 de olteni au contactat noul coronavirus.

Totodată, în judeţul Olt au fost înregistrate 16 decese din cauza COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 45 de minute

Tânără bătută pe o terasă din Târgu Jiu. Un bărbat i-a spart un pahar în cap

ACTUALacum O oră

Focar de coronavirus la un azil de bătrâni din Vâlcea, 74 de cazuri confirmate

ACTUALacum 2 ore

Încă un caz de COVID-19, în focarul de la Prefectura Olt: Şefa Cancelariei, testată pozitiv

ACTUALacum 3 ore

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

ACTUALacum 5 ore

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

ACTUALacum 10 ore

CRIMĂ în Olt. I-a dat cu parul în cap, pe la spate

ACTUALacum 10 ore

Coronavirus în Olt: 17 cazuri noi de coronavirus şi un deces

ACTUALacum 15 ore

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar privind achiziţia de mărfuri prin firme fantomă. Prejudiciu uriaş

ACTUALacum 15 ore

Şi-a ucis colegul de muncă după ce au băut împreună

ADMINISTRAŢIEacum 16 ore

Reabilitarea Casei Hagiescu-Mirişte din Caracal, aproape de start

ACTUALacum 16 ore

Accident la Alexandria: O femeie şi copilul său de doi ani, loviţi de autoturismul condus de un adolescent fără permis

ACTUALacum 16 ore

Creşte focarul de coronavirus de la IPJ Olt. Încă cinci poliţişti de la SICE, testaţi pozitiv

ACTUALacum o zi

Un şofer din Olt fără permis a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist

ACTUALacum o zi

Om de afaceri din Dolj, dispărut în Dunăre. Este căutat cu scafandrii

ACTUALacum o zi

Prefectul de Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum o zi

Coronavirus, județul Dolj: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 387. Un singur caz raportat în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

Olt: Trei cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

FOTO: Doi copii răniţi într-un accident, în Gorj

ACTUALacum o zi

Unde se pot face teste COVID-19 pentru cei care urmează să plece în Grecia. Ministerul Sănătății a făcut o listă cu centrele de testare

ACTUALacum 2 zile

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 2 zile

Teleorman: Cioban cu turma pe un drum naţional, spulberat de o maşină. Tânărul a murit pe loc

ACTUALacum 2 zile

Urmărire în trafic, la Craiova. Un șofer băut a provocat un accident cu trei victime, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului

ACTUALacum 2 zile

Botez cu 100 de persoane, într-un oraş din Gorj. Poliţiştii au dat amenzi

ACTUALacum 2 zile

Mașină lovită de tren. O persoană a fost rănită

ACTUALacum 2 zile

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum o zi

Om de afaceri din Dolj, dispărut în Dunăre. Este căutat cu scafandrii

ACTUALacum 4 zile

Medic cardiolog, în stare gravă din cauza coronavirusului. Are 46 de ani

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Un autoturism a luat foc, în mers, pe un drum din Olt. Maşina a ars în întregime

ACTUALacum 4 zile

FOTO : Accident grav pe DE 79, noaptea trecută. Un tânăr a murit, după ce o mașină a lovit două căruțe, autoturismul luând foc în urma impactului

ACTUALacum 16 ore

Creşte focarul de coronavirus de la IPJ Olt. Încă cinci poliţişti de la SICE, testaţi pozitiv

ACTUALacum o zi

Un şofer din Olt fără permis a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Terasele din centrul Craiovei, verificate. Amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind coronavirusul

ACTUALacum 3 zile

Şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache, are coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Botez cu 100 de persoane, într-un oraş din Gorj. Poliţiştii au dat amenzi

ACTUALacum 10 ore

CRIMĂ în Olt. I-a dat cu parul în cap, pe la spate

ACTUALacum 3 zile

Un medic infectat cu coronavirus a dat în judecată șase instituții. Susține ca a fost internat abuziv

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Restaurante din Olt, cu activitate în spaţiu închis. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 5 ore

FOTO: Omul de afaceri din Dolj dispărut în Dunăre, găsit înecat

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus şi la Poliţia Slatina. Şeful a fost testat pozitiv

ACTUALacum 15 ore

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar privind achiziţia de mărfuri prin firme fantomă. Prejudiciu uriaş

ACTUALacum o zi

Prefectul de Olt, confirmat cu noul coronavirus

ADMINISTRAŢIEacum 16 ore

Reabilitarea Casei Hagiescu-Mirişte din Caracal, aproape de start

ACTUALacum 3 ore

Coronavirus la PNL Olt: Secretarul general, testat pozitiv

ACTUALacum 4 zile

Poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Olt, confirmat cu noul coronavirus

ACTUALacum 4 zile

Patru persoane rănite într-un accident produs noaptea trecută, pe un drum din Vâlcea

ACTUALacum 2 zile

Teleorman: Cioban cu turma pe un drum naţional, spulberat de o maşină. Tânărul a murit pe loc

ACTUALacum 2 zile

Scrisoare-protest a medicilor nemulțumiți de legea carantinării și izolării. „Măsuri abuzive, îndreptate împotriva corpului medical”

ACTUALacum 2 zile

26 de cazuri de coronavirus, în județul Olt, în ultimele 24 de ore. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 365

ACTUALacum 2 zile

VIDEO: Prinsă de soț cu amantul în pat. Barbatul a luat-o la fugă gol pușcă pe străzile din Craiova

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Un autoturism a luat foc, în mers, pe un drum din Olt. Maşina a ars în întregime

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Incendiu de mirişti şi vegetaţie uscată, în Brebeni

ACTUALacum 6 zile

Zeci de percheziții într-un dosar de obținere ilegală a unor permise de conducere

LIFEacum 6 zile

FILMELE ALINEI | Peter Rabbit – Ecranizarea celei mai bine vândute cărţi de poveşti din lume

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Grav accident de circulaţie, pe DN 6, în judeţul Teleorman. Un autoturism a intrat într-un TIR

Reporter24 TVacum 6 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 6 iulie – invitat, Adrian Chesnoiu, city-manager Caracal, despre rezolvarea problemei maidanezilor

ACTUALacum 7 zile

“Gangsterii de pe Riviera Maya”, interlopii din Craiova care au pus pe jar FBI-ul

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Microbuz cu români, răsturnat pe o autostradă din Ungaria. O femeie a murit

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. O bătrână din Olt a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feţei, în urma unui incendiu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un bărbat s-a răsturnat cu tractorul, în Teleorman. A fost chemat elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Transfăgărăşanul, redeschis circulaţiei rutiere

POLITICĂacum 2 săptămâni

Premierul Orban, la Slatina. Inspectează şantierul Drumului Expres cu miniştrii Transporturilor şi Economiei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Copil de zece ani, salvat de la înec din râul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Mașina unui polițist de frontieră, INCENDIATĂ cu un cocktail ”Molotov”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism de teren, căzut într-un lac de acumulare din Vâlcea după ce a fost lăsat neasigurat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din izolare, episod final – concluzii despre români și COVID

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Trei autobuze incendiate într-o autogară privată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO şocant: Un bărbat şi doi copii, călcaţi de maşină, în parcarea unui complex rezidenţial

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă a declarat în instanţă că nu şi-a dat acordul pentru vânzarea maşinilor. Tribunalul Olt a rămas în pronunţare

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #10 – invitat, Radu Voinea, despre turism şi criza COVID-19

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dincă, adus la Tribunalul Olt. Familia Luizei contestă vânzarea maşinilor criminalului din Caracal

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident pe un drum judeţean din Dolj. Un bărbat a fost spitalizat

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24”, din izolare #8 – invitat, Ciprian Alexe (TSD), despre politica de stânga şi de dreapta

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.