Connect with us

POLITICĂ

Atac dur al primarului din Slatina, la premierul Orban: În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a criticat în termeni duri atitudinea Guvernului Orban faţă de trimiterea a sute de mii de români, în Germania şi Olanda, pentru a lucra în agricultură.

Moţ arată că premierul Ludovic Orban este preocupat mai degrabă de buna stare a cetăţenilor altor ţări, decât de cea a românilor.

„Primul ministru Ludovic Orban a declarat seara trecută la TVR1, că 90.000 de români trebuie să ajungă în zilele următoare în Germania și Olanda pentru a culege „șpranghelul”, roșiile și căpșunile acestora.În timp ce cetățenii țărilor enumerate mai sus, stau în casă pe mii de euro asigurați de Guvernul lor, la noi românii stau acasă pe economiile lor. Mai mult decât atât, ideea că o mână de oameni s-ar putea strânge la biserică de Sfintele Sărbători Pascale este considerată o adevărată crimă sanitară în conformitate cu Ordonanța Militară nr.8”, a declarat Emil Moţ.

Edilul Slatinei mai subliniază faptul că un număr foarte mare de români sunt efectaţi de criza economică generată de coronavirus.

„În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă. Totuși sunt și excepții! Când economia unei puteri economice precum Germania, are nevoie să-și hrănească locuitorii, guvernarea absurdului livrează! În România, n-avem voie să lucrăm, în Germania suntem obligați s-o facem!”, a mai spus Moţ.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

CCR: Guvernul stabilește data alegerilor. Prelungirea mandatele aleșilor locali, neconstituțională

Publicat

în

Judecătorii CCR au decis miercuri că data alegerilor locale și parlamentare poate fi stabilită de către Guvern, dar este posibil ca judecătorii să motiveze că și Parlamentul poate avea un rol în decizie.

Curtea a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege, potrivit digi24.ro. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

Magistrații de la CCR au stabilit că parlamentarii trebuie mai întâi să dea o lege prin care să abroge ordonanța prin care s-au prelungit mandatele aleșilor locali până la finalul acestui an, apoi să adopte o lege nouă prin care să se intre în limitele constiituționale cu această prelungire.

CCR a dezbătut cele două sesizări depuse de PNL și Guvern privind legea adoptată de Camera Deputaților referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor de către Parlament.

Parlamentarii au adoptat, pe 23 aprilie, un proiect de lege prin care prelungesc mandatele aleșilor locali până la finalul anului, din cauza epidemiei, și acordă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor, prin lege organică.

Legea a fost atacată la CCR de liberali, nemulțumiți de modificarea făcută în Parlament care ia atributul Guvernului de a stabili data alegerilor locale.

Potrivit actului normativ adoptat de Parlament, mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Legislativ, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

În ultimii 30 de ani, Guvernul a fost cel care a decis data alegerilor, prin hotărâre.

Liberalii iau în calcul ca alegerile locale să se desfăşoare pe 27 septembrie, iar alegerile parlamentare, la termen, pe 6 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

La loc comanda! Sediul ISCTR Oltenia rămâne la Slatina după s-a aflat din presă că va fi mutat la Craiova

Publicat

în

La doar o zi după ce reporter24.info a scris că liberalii au mutat sediul Inspectoratului Teritorial pentru Controlul Traficului Rutier, de la Slatina la Craiova, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a emis un ordin prin care a dispus revenirea instituţiei în judeţul Olt.

Decizia privind mutarea Inspectoratul Teritorial pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) nr. 6, care coordona activtatea din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj, din Slatina la Craiova, după opt ani de funcţionare, fusese deja luată, iar angajaţii se ocupau, marţi, de mutarea arhivei.

La doar o zi după publicarea informaţiei de către reporter24.info, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a publicat un ordin prin care ISCTR Oltenia rămâne cu sediul la Slatina.

În Februrie 2020, liberalii din Olt au dorit să preia conducerea Inspectoratului Teritorial nr. 6 şi au reuşit acest lucru. După pensionarea lui Mihai Braneţ, la conducerea ISCTR a fost numit Marius Defta.

Liberalii olteni au aflat din reporter24.info de faptul că sediul ISCTR va fi mutat la Craiova. Ulterior publicării acestui material, deputatul PNL Gigel Ştirbu a contactat redacţia ziarului şi a afirmat că a avut o discuţie personală cu ministrul Lucian Bode şi că ISCTR Oltenia rămâne la Slatina.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Moţiune împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, depusă de PSD la Senat

Publicat

în

Parlamentarii PSD au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Anunţul a fost făcut miercuri, în plenul Senatul, de către liderul senatorilor PSD, Cosmin Preda.

Liderii de grup din Senat au stabilit, în urma discuţiilor, că moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii va fi dezbătută pe 9 iunie, la ora 16, a anunţat Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului, conform Ştiripesurse.

Săptămâna trecută, PSD a anunţat că depune alte două moţiuni simple împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şi a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan.

“Decizia este să depunem aceste două moțiuni. (…) Din păcate, Guvernul nu acționează responsabil, semnalele pe care le trage Parlamentul, care totuși este autoritatea cu cea mai mare reprezentativitate şi instituția cea mai importantă într-o democrație, dumnealor nu țin cont de nimic, domnul Cîțu a picat de vreo patru ori în testul Parlamentului, măcar din moțiune să vadă lucrurile pe care le fac prost şi să le corecteze în măsura în care mai pot, deși mi-e greu să cred că o vor face”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

PSD intenţionează să depună moţiunile simple în contextul altor două victorii înregistrate în Parlament, în cazul moțiunii simple împotriva Ministrului Educației și a celei împotriva Ministrului de Finanțe.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 11 ore

Un bărbat a fost filmat în timp ce conduce cu fetița lui în brațe. Poliția s-a autosesizat

ACTUALacum 11 ore

Accident cu trei maşini implicate. O femeie a fost rănită

POLITICĂacum 15 ore

CCR: Guvernul stabilește data alegerilor. Prelungirea mandatele aleșilor locali, neconstituțională

ACTUALacum 15 ore

Olt: Un bărbat i-a dat în cap soţiei cu un topor

ACTUALacum 16 ore

Încă un caz de coronavirus, la Spitalul Slatina

ACTUALacum 16 ore

A fost prins şi reţinut bărbatul care a lovit un copil cu maşina şi a fugit de la locul accidentului. Avea permisul anulat

ACTUALacum 16 ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 16 ore

Bâlciul de Rusalii de la Caracal, suspendat

ACTUALacum 16 ore

Doljean dat dispărut, după ce a plecat la muncă în Germania

ACTUALacum 17 ore

Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist. A fost prins fără permis la volanul unei maşini

ACTUALacum 17 ore

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

POLITICĂacum 18 ore

La loc comanda! Sediul ISCTR Oltenia rămâne la Slatina după s-a aflat din presă că va fi mutat la Craiova

POLITICĂacum 18 ore

Moţiune împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, depusă de PSD la Senat

ACTUALacum 18 ore

Un tânăr a încercat să intre cu un spray lacrimogen în sediul Judecătoriei Craiova. Este cercetat penal

ACTUALacum 19 ore

Rata şomajului a crescut, în luna aprilie, în judeţul Dolj. Peste 18.000 de şomeri

ACTUALacum 19 ore

DOLJ: Au mai fost înregistrate trei cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Asistente de la Spitalul “Filantropia” infectate

POLITICĂacum 20 de ore

Mai mulţi deputaţi ALDE trec la PSD

ECONOMIEacum 20 de ore

Reducerea taxelor, măsură pentru atragerea investitorilor la Caracal

ACTUALacum 21 de ore

ŞOCANT. Un bărbat a fost găsit spânzurat într-un parc. Poliţiştii au deschis o anchetă

ACTUALacum 21 de ore

Cât vor costa vacanţele, în această vară, la mare sau la munte. Posibile creşteri ale tarifelor

ACTUALacum 22 de ore

FOTO. Impact între o autoutilitară şi o maşină pe DN 55. Patru persoane au ajuns la spital

ACTUALacum o zi

Scandal în plină stradă, la Craiova. Au oprit maşina şi au lovit un grup de trei persoane, distrugând şi un alt autoturism

POLITICĂacum 2 zile

De Mezzo, demis. De ce nu mai este fostul candidat la Primăria Slatina şef la Autoritatea pentru Cetăţenie

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

ACTUALacum 4 zile

Accident în Slatina. Maşini făcute praf

ECONOMIEacum 4 zile

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Vâlcea

ACTUALacum 2 zile

Craiova: Pacienţii cu afecţiuni endocrine grave nu pot fi consultaţi, după ce clinica de specialitate funcţionează doar pentru pacienţi suspecţi sau cei cu COVID-19

ACTUALacum 2 zile

DOLJ: Opt persoane infectate cu coronavirus, în stare gravă. 47 de pacienţi internaţi la “Victor Babeş” Craiova

ACTUALacum 3 zile

DOLJ: Şapte noi cazuri de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 3 zile

Creşte focarul din Poliţia Olt. Alte patru persoane, testate pozitiv pentru COVID-19

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

R24 Tv | Adrian Chesnoiu, despre situaţia câinilor fără stăpân din Caracal: „Spre sfârşitul săptămânii acesteia, vom veni cu o soluţie”

ACTUALacum 4 zile

Olt: Poliţist din Brebeni, testat pozitiv la noul coronavirus

POLITICĂacum 2 zile

De Mezzo, demis. De ce nu mai este fostul candidat la Primăria Slatina şef la Autoritatea pentru Cetăţenie

ACTUALacum 3 zile

Caz REVOLTĂTOR: O farmacie vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei

ACTUALacum 4 zile

Patiserie cu două puncte de lucru în Slatina, amendată. Nu se elibera bon fiscal iar măsurile de igienă erau precare

ACTUALacum 4 zile

Creşte focarul de coronavirus din Poliţia Olt. Soţia unuia dintre poliţişti, testată pozitiv

ECONOMIEacum 3 zile

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Gorj

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Incendiu la Piatra-Olt. Arde depozitul unui magazin alimentar

ACTUALacum 4 zile

FOTO. O maşină ce transporta stupi într-o remorcă ataşată a intrat într-un cap de pod, pe DN 7. Două persoane rănite

ACTUALacum 4 zile

O femeie din Calafat a murit din cauza infecţiei cu nou coronavirus

ACTUALacum o zi

Scandal în plină stradă, la Craiova. Au oprit maşina şi au lovit un grup de trei persoane, distrugând şi un alt autoturism

POLITICĂacum 2 zile

Liberalii au mutat ISCTR Oltenia, de la Slatina la Craiova. Instituţia regională funcţiona de opt ani în judeţul Olt

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus. Doi cetăţeni turci din Slatina, testaţi pozitiv

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

ACTUALacum 3 zile

Bebeluș de patru săptămâni, diagnosticat cu virusul COVID-19

ACTUALacum 17 ore

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

ACTUALacum 3 zile

Două persoane au ajuns la spital, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un autobuz

ACTUALacum 16 ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | Mrs. America – Războiul dintre femei, pe HBO GO

ACTUALacum o săptămână

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 3 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum o lună

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum o lună

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum o lună

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum o lună

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum o lună

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.