Connect with us

POLITICĂ

VIDEO. Stănescu îl critică pe Orban: „La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva”

Publicat

în

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, spune că măsurile anunţate de premierul Orban pentru ajutorarea firmelor afectate de criza COVID-19 nu sunt suficiente.

Paul Stănescu dă exemplu alte ţări din UE, care au luat măsuri ferme şi curajoase.

„La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva. La măsuri ferme, clare, curajoase aşa cum au făcut majoritatea statelor europene, la măsuri care să ajute românii şi mediul de afaceri românesc să treacă cu bine peste această criză economică provocată de pandemie. La responsabilitate, că tot ne cer tuturor acest lucru. Ceea ce am văzut, în schimb, nicio măsură privind explozia preţurilor la alimente şi produsele de bază, nimic despre ratele românilor la bănci, nimic despre stimularea şi menţinerea firmelor româneşti în activitate sau salvarea locurilor de muncă”, a afirmat secretarul genera al PSD.

Declarație de presă Paul Stănescu, secretar general PSD: ”Măsurile Guvernului PNL nu sunt suficiente! Este nevoie de mai mult!”#PaulStanescu #PSD #masurieconomice #covid19 #coronavirus #guvern

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 19 martie 2020

În plus, acesta arată că nici măsurile luate nu sunt clare.

„Este bine că guvernul a adoptat măsura propusă de PSD privind acordarea unui şomaj tehnic care să fie achitat în proporţie de 75% pentru toţi anajaţii companiilor afectate. Este bine că guvernul oferă bani cu împrumut IMM-urilor, dar căror firme, din ce domenii, cu ce criterii? Cine va decide cum şi cui se dau aceşti bani? Bine că le-au luat şi pe acestea, dar nu sunt suficiente!”, spune el.

Stănescu cere, printre altele, amânarea de la plata CAS şi CASS pentru firmele afectate de criză şi solicită guvernului atragerea de fonduri europene pentru limitarea efectelor.

„Este nevoie de mai mult, este nevoie de un pachet de măsuri care să ofere încredere angajatorilor, fiecare antreprenor trebuie să simtă că nu este abandonat! Că nu va duce cu el tot greul. Guvernul trebuie să amâne plata CAS şi CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate, să stabilească clar, transparent, aceste domenii. Mai mult, guvernul trebuie să înceapă de urgenţă demersurile pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor acestei pandemii. Deja, Comisia Europeană a anunţat câţi bani va pune la dispoziţia statelor membre pentru a sprijini sectoarele economice aflate în criză. Jumătate de miliard de euro este disponibil pentru România. Imediat, în această perioadă, alte 2,5 miliarde de euro vor putea fi folosite pentru obiective pe termen scur tşi mediu. Pentru stimularea economiei, Ministerul Fondurilor europene şi reprezentanţii guvernului trebuie să se implice imediat în dialogul iniţiat de comisia europeană. În paralel, să înceapă consultările cu mediul de afaceri românesc pentru a putea folosi cât mai repede şi eficient resurse acordate”, a mai spus Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD arată că social-democraţii încearcă să compenseze lipsa de reacţie a Guvernului prin măsuri luate în Parlament. Printre acestea, amânarea de la plata ratelor bancare.

„PSD solicită Guvernului să treacă la treabă! Să nu mai piardă timpul! PSD sprijină din Parlament românii şi mediul de afaceri românesc. Deja am depus iniţiativa privind plafonarea preţurilor la alimentele de bază, medicamente şi echipamente medicale. Chiar astăzi, am depus proiectul de lege privind amânarea plăţii ratelor bancare pentru populaţie şi firme. Vom mai veni şi cu alte măsuri ferme de care România are nevoie. Guvernul are toate pârghiile să acţioneze acum! Treceţi la treabă!”, a conchis Stănescu.

POLITICĂ

Reacţie dură a unui parlamentar oltean, după ce ministrul Vela a afirmat că vrea să-i pună cătuşele unei jurnaliste

Publicat

în

Deputatul PSD Marius Iancu l-a contrat dur pe ministrul de Interne Marcel Vela, după ce liberalul a afirmat că vrea să-i pună cătuşele unei jurnaliste.

Parlamentarul a declarat că este o situaţie de neacceptat, subliniid că este esenţial ca autorităţile să comunice cu presa.

„Să auzim, în anul 2020, că un ministru de interne a amenințat o jurnalista că îi va pune cătușele, este de neacceptat. În aceste zile grele pe care le trăiam, comunicarea este esențială pentru a înțelege ceea ce se întâmplă, de ce se iau unele măsuri și ce trebuie să facem ca să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru de acest inamic invizibil. Dar atunci când Guvernul României oferă informații false și nu prezintă gravitatea situației în care ne aflăm, este rolul mass-media să ne spună adevărul”, a afirmat Marius Iancu.

Deputatul PSD afirmă că este esenţial ca românii să ştie adevărul.

„Despre situația din spitale, despre starea medicilor cu COVID-19, despre cetățenii infectati cu coronavirus și, din păcate, despre numărul real al deceselor.
Este inadmisibil ca la Suceava să moară 20 de oameni din cauza COVID-19, iar în statistici oficiale să apară numai 5. Românii au dreptul să știe adevărul. Să știe că se fac teste puține, pentru a raporta cazuri puține, iar Guvernul comunică informații false și încalcă tocmai legea pentru care deschide dosare penale medicilor și ziariștilor”, a mai spus Iancu.

Deputatul condamnă şi faptul MAI nu mai pune la dispoziţia jurnaliştilor informaţiile pe judeţe privind pandemia COVID-19.

„În loc sa asigurați echipamente de protectie pentru medici și să dotați spitalele, să testați cât mai multi romani și să asigurați apă, mâncare și medicamente pentru românii aflați în carantină, acuzați medicii, vă contraziceti cu specialiștii și îi amenințați de jurnaliști.  Ați interzis raportarile de cazuri de îmbolnăviri la nivelul județelor fără să înțelegeți că informațiile „pe surse” creează panică în comunități. Și nu din vina jurnaliștilor, ci din vina unui Guvern slab, laș și iresponsabil”, a afirmat parlamentarul PSD.

Eugen Chelemen, redactor – șef al România TV, anunță că îl dă în judecată pe ministrul de Interne Marcel Vela, după ce acesta ar fi amenințat o jurnalistă că va ajunge încătușată pentru că a divulgat informații confidențiale.

 

Continuă să citești

POLITICĂ

AEP propune amânarea alegerilor locale. Să fie organizate la cel mult 6 luni de la momentul încetării stării de urgenţă

Publicat

în

vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propune ca alegerile locale să fie organizate în termen de cel mult 6 luni de la momentul încetării stării de urgenţă. Motivul: în contextul actual al pandemiei de coronavirus, o mare parte din etapele procesului electoral nu se pot desfăşura, a declarat, vineri, pentru Agerpres, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Mituleţu-Buică a apreciat că este nevoie de o decizie politică în privinţa alegerilor locale, având în vedere că, dacă acestea s-ar ţine la termen, în perioada următoare trebuie demarate procedurile pentru organizarea şi desfăşurarea lor, potrivit ştirielprotv.ro.

″În atribuţiile AEP intră organizarea proceselor electorale şi a referendumurilor. Drept urmare, în perioada următoare ar trebui să demarăm procedurile pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, potrivit discuţiilor, din 28 iunie anul acesta, iar procedurile din 13 aprilie. În acest context, am adus la cunoştinţa factorilor politici decizionali ai momentului că trebuie făcute nişte proceduri, trebuie date nişte hotărâri de guvern pentru stabilirea bugetului alegerilor, pentru stabilirea unor măsuri şi a programului calendaristic şi a datei alegerilor. Şi în contextul în care ne aflăm, este nevoie de o decizie politică dacă ţinem sau nu aceste alegeri”, a precizat preşedintele AEP.

El a adăugat că, în contextul actual, o mare parte din etapele procesului electoral nu se pot desfăşura.

“Este o misiune cvasi-imposibilă, aşa cum vedem noi lucrurile, pentru că la momentul demarării proceselor electorale trebuie strânse semnături, trebuie făcute dosarele de candidatură, trebuie făcută campanie electorală. Or, dacă suntem într-un context în care apropierea socială este o problemă, atunci o mare parte din aceste etape nu se pot desfăşura. Aceleaşi autorităţi ale statului care sunt implicate în procesele de pandemie de coronavirus vor fi implicate începând cu data de 13 aprilie în procesele electorale, fie că este vorba de STS, MAI, prefecturi, primării. Şi, imediat după data de 13, se va înfiinţa BEC, se vor înfiinţa birourile electorale judeţene şi la nivelul municipiului Bucureşti şi va fi nevoie, totuşi, de resurse umane pentru a fi implicate. Dacă vor stabili decidenţii politici că alegerile se vor ţine, atunci trebuie luate măsuri suplimentare faţă de altă dată, adică să implicăm Ministerul Sănătăţii în procesul de organizare şi supraveghere a secţiilor de votare, cât şi Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru că foarte multe secţii de votare sunt organizate în unităţi de învăţământ”, a explicat Mituleţi-Buică.

El a menţionat că AEP propune un proiect în care alegerile locale să aibă loc la cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgenţă.

“Noi propunem în proiect ca, de la momentul încetării stării de urgenţă, în cel mult 6 luni să fie organizate alegerile locale”, a afirmat preşedintele AEP.

Continuă să citești

ECONOMIE

Parlamentar PSD, atac dur la ministrul Cîţu şi Ordonanţa pentru amânarea ratelor: Băncile obțin mai mulți bani și românii sunt din nou păgubiți

Publicat

în

Deputatul PSD Marius Iancu, membru în Comisia de Buget-Finanţe din Cameră, arată că, de fapt, prin Ordonanţa privind amânarea ratelor bancare pentru populaţie băncile obţin mai mulţi bani pentru că dobând „se capitalizează la soldul existent”, pe perioada suspendării.

Parlamentarul oltean spune că Ordonanța privind amânarea ratelor la creditele bancare pentru populație, așteptată de majoritatea românilor cu credite, care în această perioadă de criză, sunt în șomaj tehnic sau stau acasă cu copiii primind numai 75% din salariu, se dovedește o nouă păcăleală marca PNL și o scamatorie financiară în favoarea băncilor făcută de cel mai las politician, ministrul Finantelor Florin Cîțu.

„Practic, băncile obțin mai mulți bani și românii sunt din nou păgubiți pentru că dobânda din perioada suspendării „se capitalizează la soldul existent”, adică populația și firmele vor ajunge să plătească dobândă la dobândă. Încă o dovadă că acest act normativ nu este dat pentru a-i ajuta pe români, ci pentru a ajuta băncile să treacă, din nou, mai ușor printr-o viitoare criză economică, este și faptul că cei care înregistrează întârzieri la plata creditelor nu sunt eligibili. Adică despre cei care au deja probleme financiare și dacă li se mai diminuează veniturile, în această perioadă, și nu pot să își mai achite deloc ratele, Guvernul liberal consideră că acești oameni sunt niște răufăcători care merită să își piardă casele și să ajungă în stradă sau să fie executați de bănci”, a afirmat Marius Iancu.

Deputatul mai reclamă că, dacă în alte țări, guvernele și băncile naționale au cautat cele mai bune solutii pentru populație, în România, „gașca formată din oficialii BNR, premierul Ludovic Orban, ministrul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis slujesc în continuare, grupurile de interese străine și protejează băncile”.

„Cele trei avize negative consecutive pe care i le-am dat la audierile din comisiile parlamentare reunite de Buget, Finanțe și Bănci, ministrului Florin Cîțu nu au fost deloc o răfuială politică. Florin Cîțu ne-a arătat că nu îl interesează deloc de români. De la declarațiile alarmiste, la lipsa coerenței în discurs până la lovitura de grație- o ordonanță „speculativă” care aduce profit băncilor în cea plină criză medicală provocată de coronavirus, Florin Cîțu demonstrează că este doar un cămătar al băncilor”, a mai spus parlamentarul PSD.

Marius Iancu a oferit şi un exemplu încare, potrivit prevederilor ordonanţei, românii plătesc mai mulţi bani către bănci.

„Pe scurt, la un credit de nevoi personale de 10.000 euro (echivalent în lei) pe 5 ani, cu o dobândă de 9% pe an, după perioada de amânare de 9 luni, rata lunară crește cu 52 lei (sau 64 lei, dacă se capitalizeaza dobânda). La un credit ipotecar de 60.000 euro (echivalent în lei) pe 30 ani, cu dobânda de 5% pe an, rata lunară crește cu 180 lei, pe urmatorii 5 ani. Propunerea PSD: cele 6 luni când nu plătesc rate se pun la sfârșitul perioadei de creditare fără dobânzi sau taxe sau comisioane în plus”, mai arată Marius Iancu.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 34 de minute

Un bărbat cu simptome de coronavirus a sărit pe fereastră și a fugit din spital

ACTUALacum 55 de minute

A venit rezultatul testului în cazul femeii suspecte de coronavirus, care a născut la Spitalul Caracal

ECONOMIEacum O oră

Coronavirus. Când au fost reprogramate vacanţele de Paşte şi 1 Mai din Bulgaria

ACTUALacum O oră

Încă două decese din cauza coronavirusului, numărul total ajungând la 94

ACTUALacum 2 ore

Poliţia face verificări cu privire la medicii care îşi dau demisia

ACTUALacum 2 ore

Numărul persoanelor aflate în centrele de carantină din Olt a ajuns la 270. Peste 1.600 sunt izolate la domiciliu

ACTUALacum 2 ore

Ministrul Muncii: „Plăţile pentru şomajul tehnic ar trebui făcute până pe 15 aprilie”

ACTUALacum 2 ore

„Poartă de dezinfectare” la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova

LIFEacum 14 ore

A încetat din viaţă istoricul Dumitru Botar din Caracal

ACTUALacum 14 ore

România are peste 90 de morţi din cauza COVID-19. Autorităţile, două raportări în câteva minute

ACTUALacum 15 ore

Patru noi decese din cauza COVID-19, raportate miercuri seara. Bilanţul a ajuns la 90 de morţi

ACTUALacum 19 ore

A sosit aparatul de testare rapidă la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Acest echipament permite să se efectueze de șase ori mai multe teste pe zi

ACTUALacum 20 de ore

Tânăr din Dolj care ar fi trebuit să fie în izolare, dus într-un centru de carantină, după ce a fost găsit la volanul unei maşini, în centrul Craiovei

ADMINISTRAŢIEacum 20 de ore

FOTO. Se montează dispozitivele de dezinfecţie, în scările de bloc din Slatina

ACTUALacum 20 de ore

Șomaj tehnic prin rotație în rândul minerilor și energeticienilor

ACTUALacum 21 de ore

O femeie de 45 de ani, al 86-lea caz de deces din cauza COVID-19

ACTUALacum 21 de ore

Medic de la spitalul din Filiași, contact al primului pacient decedat din cauza COVID-19, confirmat și el cu coronavirus

ACTUALacum 22 de ore

Dolj: Sute de amenzi, din nou, din cauza nerespectării restricțiilor de circulație

ACTUALacum 22 de ore

Farmacie amendată pentru că vindea soluție de curățare drept alcool sanitar

ACTUALacum 23 de ore

Coronavirus: 215 noi îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore. Bilanţul a ajuns la 2.460 cazuri

ACTUALacum 23 de ore

Poșta Română a început să distribuie pensiile. Banii se pun în plic, iar poștașii sunt echipați corespunzător

ACTUALacum 23 de ore

Amenzile mai mari pentru nerespectarea stării de urgenţă se aplică de mâine

ACTUALacum 24 de ore

Soluții pentru a face față perioadei actuale. Micii producători duc legume la domiciliul clienților

ACTUALacum 24 de ore

Noi decese din cauza coronavirusului, în România. Bilanţul a ajuns la 85

ACTUALacum 3 zile

Caz de COVID-19, confirmat la Slatina. Este vorba despre un copil de un an şi două luni, revenit cu părinţii din Anglia

ACTUALacum 19 ore

A sosit aparatul de testare rapidă la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Acest echipament permite să se efectueze de șase ori mai multe teste pe zi

ACTUALacum 3 zile

Mai mulţi şoferi din Slatina s-au ales cu amenzi pentru că şi-au spălat maşinile la „selfservice”

ACTUALacum 3 zile

DSP Dolj a stabilit spitalele suport Covid-19

ACTUALacum 2 zile

Suspiciune de COVID-19 în cazul unei femei care a născut la Spitalul Caracal

ACTUALacum 4 zile

Cea mai tânără victimă a coronavirusului, în România: O femeie de 27 de ani, din Botoşani

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. A fost confirmat al cincilea caz de COVID-19 din Olt: O femeie în vârstă de 72 de ani, din Sârbii Măgura, care a fost internată la Gerota

ACTUALacum 2 zile

Primele IMAGINI VIDEO cu copilul din Slatina, confirmat cu coronavirus transferat la Bucureşti

ACTUALacum 3 zile

În ce condiţii vă puteţi duce soțul sau soția la serviciu cu mașina. Precizările Poliţiei

ACTUALacum o zi

O întreagă secţie a unui spital închisă, după ce un pacient a fost depistat cu COVID-19. Zeci de medici, în izolare

ACTUALacum 55 de minute

A venit rezultatul testului în cazul femeii suspecte de coronavirus, care a născut la Spitalul Caracal

ACTUALacum 20 de ore

Șomaj tehnic prin rotație în rândul minerilor și energeticienilor

ACTUALacum 2 zile

Un bărbat de 53 de ani, din Drăgăneşti-Olt, care a fost internat la Spitalul Gerota, confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 3 zile

COMENTARIU: Starea de urgenţă se va prelungi pentru ca unii să continue să facă bani

ACTUALacum 21 de ore

Medic de la spitalul din Filiași, contact al primului pacient decedat din cauza COVID-19, confirmat și el cu coronavirus

ACTUALacum 2 zile

România are 78 de morţi din cauza COVID-19. Încă şase decese raportate

ACTUALacum 4 zile

42 de decese cauzate de coronavirus. Ultimele două cazuri sunt din Hunedoara

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

LIFEacum 14 ore

A încetat din viaţă istoricul Dumitru Botar din Caracal

ACTUALacum 2 zile

Primele declaraţii oficiale despre cazul copilului din Slatina, confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 zile

COVID-19 | A crescut numărul persoanelor din  centrele de carantină din Olt

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. O amplă acţiune de dezinfecţie şi igienizare, desfăşurată noaptea trecută la Slatina

ACTUALacum 2 zile

Olt: Patru cazuri de COVID-19 confirmate, 189 de persoane în carantină, peste 1.600 în izolare

ACTUALacum 2 zile

Comentariu | Când domniile lor nu înțeleg că nu se moare doar din cauza Covid-19. Readuceți Plaquenil-ul în farmacii pentru a nu transforma și alte persoane în cifre

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 30 martie | Invitat – preşedintele Cartel Alfa Olt

ACTUALacum 2 zile

Primele IMAGINI VIDEO cu copilul din Slatina, confirmat cu coronavirus transferat la Bucureşti

ACTUALacum 3 zile

LIVE VIDEO. Stare de urgenţă. Noi măsuri anunţate de ministrul de Interne: Suceava şi opt comune limitrofe, închise

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Noi amenzi date de poliţişti romilor de la Balş, care au ieşit pe stradă

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Romii din Balş au ieşit în număr mare pe străzi, deşi Ordonanţa militară interzice

ACTUALacum 5 zile

EMOŢIONANT | Imnul naţional, difuzat la autospecialele de poliţie: „Totul va fi bine!”

ACTUALacum o săptămână

VIDEO LIVE. 45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Slatina a intrat în carantină. Poliţiştii i-au verificat pe slătinenii ieşiţi din case

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Noile măsuri restrictive, anunţate de Vela, Despescu şi Arafat

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 23 martie | Invitat, Laura Mira – jurnalist

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Iarnă de martie, în Olt. Autoturisme blocate şi tractate de utilajele de deszăpezire

ACTUALacum o săptămână

Autobuz cu călători, blocat pe un drum înzăpezit din Olt

ACTUALacum o săptămână

Primarul Slatinei, îndemn la responsabilitate: Haideţi să respectăm normele de igienă şi să evităm deplasările

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Noi măsuri anunțate de Ministerul de Interne pentru a limita răspândirea COVID-19. Declaraţii Vela, Arafat şi Despescu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. O femeie din Slatina, găsită într-o peşteră din Vâlcea alături de copiii săi. Cu toţii erau daţi dispăruţi

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Stănescu îl critică pe Orban: „La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Iohannis le cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paşte

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dezinfecţie la blocul gravidei din Slatina confirmate cu coronavirus

ACTUALacum 2 săptămâni

Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea. Ce a declarat Ludovic Orban

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Stare de URGENŢĂ: Restaurantele, barurile și cafenelele se închid/ Zborurile spre și dinspre Spania se suspendă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. România, sub STARE de URGENŢĂ. Declaraţii făcute de Ministrul de Interne, Raed Arafat şi Bogdan Despescu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bătrână din Olt, moartă în incendiul care i-a cuprins casa

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Igienizare și dezinfecție în două mari piețe din Craiova

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.