Connect with us

POLITICĂ

Orban: Va trebui să ne manifestăm afecțiunea, prietenia, de la distanță

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-o declarație de presă transmisă video de la Vila Lac 1, acolo unde se află în autoizolare, că România a gestionat mult mai bine decât alte state epidemia de coronavirus dar că de acum încolo depinde mai puțin de autorități și mai mult de cât de responsabil este fiecare cetățean.

Orban a spus că în 26 februarie, în România era un caz confirmat, în Austria două cazuri și în Spania două cazuri. Ieri, a continuat premierul, în România erau 123 de bolnavi, dar în Austria erau peste 500 și în Spania 4.221, potrivit stiripesurse.ro.

„Faptul că răspândirea în România s-a realizat mult mai încet și numărul de cazuri diagnosticate este mult mai mic e cea mai bună dovadă că toate măsurile pe care le-am luat au fost eficiente și chiar dacă au părut severe și au fost criticate de multe ori, au produs rezultate bune (…) de acum limitarea răspândirii depinde de comportamentul responsabil al fiecărui cetățean român. Vă cer să respectați toate recomandările oficiale (…) Va trebui să ne manifestăm afecțiunea, prietenia, de la distanță”, a zis Orban.

„Odată cu votul de învestitură prin care Guvernul şi-a recăpătat toate atribuţiile, avem posibilitatea să emitem acte normative cu valoare de lege, ordonanţe de urgenţă şi alte categorii de acte normative, de asemenea suntem în deplină capacitate de exerciţiu şi vom folosi această capacitate de exerciţiu pentru a continua măsurile care se impun pentru a reduce cât mai mult posibilitatea infectării cetăţenilor români cu COVID-19”, a mai spus premierul.
sursa:

POLITICĂ

Oprescu: „Florin Roman, nu vorbi fără să știi”. Cât a investit CJ Olt în lupta împotriva COVID-19

Publicat

în

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu i-a dat o replică dură deputatului liberal Florin Roman, care acuză „baronii roșii” că refuză să cumpere aparate de testare împotriva COVID-19.

Marius Oprescu aminteşte că şeful Guvernului, Ludovic Orban, şi preşedintele Klaus Iohannis sunt cei care bagatelizau pandemia mondială, încă de la începutul lunii martie.

„«Portavocea PNL», habarnistul Florin Roman, ascunde incompetența și neputința propriului partid vorbind din izolare (izolarea de popor) cum noi, administrațiile județene și locale, nu alocăm suficiente resurse pentru combaterea COVID-19. Străin de ceea ce se întâmplă în țară, acest «Gură-Mare» și «Minte-Puțină» zădărnicește eforturile noastre depuse încă de pe vremea când Orban spunea, în data de 5 martie, că «nu e nicio criză», iar Iohannis că este «doar o gripă ușoară»”, spune preşedintele PSD, într-o declaraţie de presă.

El asigură că administraţia judeţeană ia toate măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19.

„Nu mă justific în fața unui reprezentant minor al unui Guvern PNL, care a alocat Oltului, în toată această perioadă, 500 de pliante, 65 de măști chirurgicale și foarte, foarte multe recomandări de a ne spăla pe mâini cu apă caldă și săpun, vreau doar să asigur locuitorii județului nostru că facem absolut tot ce este necesar pentru a trece cu bine peste această pandemie”, a mai transmis Marius Oprescu.

Președinte al Consiliului Județean Olt aminteşte că a convocat ședință extraordinară de îndată a forului încă din data de 4 martie, alocând suma de 250 mii lei pentru achiziționarea de tehnică și produse de strictă necesitate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, pentru sprijinirea autorităților județene în gestionarea situațiilor de urgență medicale.

De asemenea, în data de18 martie, tot în ședință extraordinară, au fost alocați 1.000 mii lei pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, 60 mii lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 50 mii lei pentru DGASPC pentru achiziționarea de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică.

În plus, suma de 816 mii lei a fost alocată pentru achiziția a opt ventilatoare mecanice pentru Spitalul Slatina.

În ședința ordinară din 26 martie am aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziția unui  Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina să răspundă nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV-2,  prin realizarea a 196 de teste pe zi.

În ședința extraordinară, convocată de îndată în data de 3 aprilie, au fost alocate sumele de: 1.050 mii lei pentru achiziția laboratorului, 300 mii lei din Fondul de Rezervă, Municipiului Caracal pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea pandemiei de Coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și 73,4 mii lei către Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru un ventilator destinat secției Neonatologie.

„Așadar,  Consiliul Județean Olt a alocat aproape 3,6 milioane lei în mai puțin de o lună, pentru sănătate și pentru lupta împotriva COVID-19. Pentru că noi facem, nu promitem și Investim în Sănătate, prioritatea oricărei administrații județene, în această perioadă greu încercată. Deci, Florin Roman, nu vorbi fără să știi situația reală din teren”, a mai declarat Marius Oprescu.

 

Continuă să citești

POLITICĂ

Senatorul Siminica Mirea, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Publicat

în

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a transmis un mesaj „eroilor din prima linie”, medicilor şi asistenţilor medicali, care luptă împotriva coronavirusului.

Parlamentarul le-a mulţumit acestora, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

„În fiecare an, la 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii. Anul acesta, mai mult ca niciodată, scopul acestei zile importante este să susţinem întreaga activitate a tuturor cadrelor medicale: doctori, asistenți, infirmieri, brancardieri, a oamenilor care asigură paza spitalelor, a celor ce se ocupă de administrația unui spital. Cu toţii depun, astăzi, un efort major pentru ca sistemul de sănătate să nu cedeze în aceste vremuri de grea încercare. Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătăţii este: «Sprijină asistentele şi moaşele!». În contextul actual, mesajul ar fi: «Sprijină eroii din prima linie!» Lor le mulţumim pentru tot efortul, pentru dăruire, pentru profesionalism… La mulţi ani eroilor din prima linie, la mulți ani cadrelor medicale din spitale!”, a transmis Siminica Mirea.

Continuă să citești

POLITICĂ

Este OFICIAL: Mandatul aleşilor locali a fost prelungit până la sfârşitul anului, iar alegerile au fost amânate

Publicat

în

Guvernul adoptă în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, citată de digi24.ro.

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

De asemenea, actul normativ conține o serie de prevederi pentru simplificarea procedurilor de depunere a listelor electorale.

„În același timp, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor trebuie simplicată. Partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători in ficeare județ și municipiului București”, a mai declarat Raluca Turcan.

Conform unor surse politice sunt luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie. De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 9 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ACTUALacum 10 ore

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne, noi anunţuri pentru români

ACTUALacum 12 ore

Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o comună din Olt

ACTUALacum 14 ore

Încă 17 români au fost răpuşi de nou coronavirus

ACTUALacum 16 ore

Se va relua acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din Craiova. S-a cumpărat alt biocid

ACTUALacum 16 ore

VIDEO | Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Craiova au format o horă în curtea instituției

ACTUALacum 17 ore

Protest într-un centru de carantină din Craiova. Oamenii s-au urcat pe acoperișul hotelului, revoltați că nu știu dacă pot pleca acasă

ACTUALacum 17 ore

Copii infectaţi cu coronavirus, internaţi la un spital de pediatrie

ACTUALacum 18 ore

Reţinut de poliţişti după ce şi-a lovit intenţionat iubita cu maşina

ACTUALacum 18 ore

Aparatul de testare rapidă, de la Spitalul „Victor Babeș” Craiova a devenit funcțional. Se pot face până la 280 de teste în 24 de ore

ACTUALacum 18 ore

Bărbat cercetat penal după ce a împușcat un câine

ACTUALacum 19 ore

Tichete sociale de Paşte pentru peste 5.700 de persoane nevoiaşe din Slatina

ACTUALacum 19 ore

Spălătoriile auto din Craiova își pot relua activitatea cu respectarea anumitor condiții

ACTUALacum 19 ore

Peste 5.000 de cazuri de COVID-19, confirmate în România. Mai mult de 400, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 19 ore

Poliţiştii din Olt au aplicat, de la începutul Stării de Urgenţă, amenzi de peste 4 milioane lei

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO | Bărbat cercetat după ce a amenințat un echipaj de poliție cu un cuțit

ACTUALacum 20 de ore

Dolj | Peste o mie de persoane sunt în carantină

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO | Bărbat prins cu droguri într-un centru de carantină

ECONOMIEacum 21 de ore

Centru comercial în locul fostei fabrici Aluta din Slatina. Jysk, NewYorker şi C&A deschid magazine

ACTUALacum 21 de ore

Șomaj tehnic și pentru angajații de la stat. Cum vor lucra salariații din instituții

ACTUALacum 21 de ore

Pompieri care tocmai ieşiseră din tură, primii la locul unui accident în Caracal

ACTUALacum 22 de ore

Sala Polivalentă din Craiova, spital de campanie pentru coronavirus. Primăria a decis să o pună la dispoziţie

ACTUALacum 22 de ore

227 de decese din cauza COVID-19. Încă şapte au fost raportate, joi dimineaţa

ACTUALacum o zi

Încă un tânăr, ucis de coronavirus. 220 de morţi în România

ACTUALacum 4 zile

Se recomandă purtarea măştii de protecţie în judeţul Olt

ACTUALacum 4 zile

Alți doi doljeni infectați cu noul coronavirus. Bilanțul a ajuns la 29 de cazuri

ACTUALacum 2 zile

Dolj | Încă 10 persoane pe lista celor infectate cu noul virus. Bilanțul a ajuns la 39 de cazuri

ACTUALacum 4 zile

Accident în Olt. A ajuns cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ACTUALacum 4 zile

Autoritățile din Dolj recomandă purtarea măștilor de protecție

ACTUALacum 2 zile

Copil de doi ani, căzut de la etajul şapte al unui bloc. Micuţul a murit la impactul cu solul

ACTUALacum 2 zile

Poliţistul Dumitrescu din Caracal, acuzat de legături cu lumea interlopă, a câştigat procesul cu IPJ Olt

ACTUALacum 16 ore

VIDEO | Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Craiova au format o horă în curtea instituției

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Razii în mai multe comune din județul Dolj. Au fost aplicate amenzi și au fost confiscate țigări de contrabandă

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slătinenii vor primi săptămânal mănuşi şi măşti de protecţie de la Primărie

ACTUALacum 19 ore

Spălătoriile auto din Craiova își pot relua activitatea cu respectarea anumitor condiții

ACTUALacum 2 zile

Ministrul Sănătății a anunțat conducere militară în toate spitalele unde managementul civil nu face față

ACTUALacum 3 zile

Trei sisteme Real Time PCR sunt funcționale, de astăzi, la SCJU Craiova. Se pot face între 150 și 200 de teste, pe zi

ACTUALacum 3 zile

Secție ORL închisă, după ce asistenta șefă a fost diagnosticată cu noul COVID-19

ACTUALacum 9 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slatina: Tichete sociale pentru persoanele aflate în dificultate financiară, acordate pe toată perioada Stării de Urgenţă

ACTUALacum 3 zile

Un bărbat a anunţat la 112 că soţia sa a plecat din izolare. Femeia, găsită în maşină cu alţi doi bărbaţi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Într-un oraş din Olt, primăria distribuie localnicilor pubele pentru gunoiul menajer

ACTUALacum 21 de ore

Pompieri care tocmai ieşiseră din tură, primii la locul unui accident în Caracal

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident pe o stradă din Slatina. Pieton lovit de maşină pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 4 zile

Accident GROAZNIC, într-un fost CAP din Olt. Un bărbat în stare foarte gravă, după ce a fost prins sub un utilaj

ACTUALacum 3 zile

Mascaţii şi poliţiştii din Olt, intervenţie la o înmormântare la care participau zeci de persoane

ACTUALacum 4 zile

Droguri ascunse în pâine, la un centru de carantină din Ilfov. „Pachetul”, depistat de jandarmi

ACTUALacum 10 ore

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne, noi anunţuri pentru români

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Ce se întâmplă pe şantierul drumului Craiova-Piteşti. Imagini de ultimă oră

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 30 martie | Invitat – preşedintele Cartel Alfa Olt

ACTUALacum o săptămână

Primele IMAGINI VIDEO cu copilul din Slatina, confirmat cu coronavirus transferat la Bucureşti

ACTUALacum o săptămână

LIVE VIDEO. Stare de urgenţă. Noi măsuri anunţate de ministrul de Interne: Suceava şi opt comune limitrofe, închise

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noi amenzi date de poliţişti romilor de la Balş, care au ieşit pe stradă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Romii din Balş au ieşit în număr mare pe străzi, deşi Ordonanţa militară interzice

ACTUALacum 2 săptămâni

EMOŢIONANT | Imnul naţional, difuzat la autospecialele de poliţie: „Totul va fi bine!”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO LIVE. 45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Slatina a intrat în carantină. Poliţiştii i-au verificat pe slătinenii ieşiţi din case

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noile măsuri restrictive, anunţate de Vela, Despescu şi Arafat

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 23 martie | Invitat, Laura Mira – jurnalist

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Iarnă de martie, în Olt. Autoturisme blocate şi tractate de utilajele de deszăpezire

ACTUALacum 2 săptămâni

Autobuz cu călători, blocat pe un drum înzăpezit din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

Primarul Slatinei, îndemn la responsabilitate: Haideţi să respectăm normele de igienă şi să evităm deplasările

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Noi măsuri anunțate de Ministerul de Interne pentru a limita răspândirea COVID-19. Declaraţii Vela, Arafat şi Despescu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. O femeie din Slatina, găsită într-o peşteră din Vâlcea alături de copiii săi. Cu toţii erau daţi dispăruţi

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Stănescu îl critică pe Orban: „La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva”

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis le cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paşte

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dezinfecţie la blocul gravidei din Slatina confirmate cu coronavirus

ACTUALacum 3 săptămâni

Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea. Ce a declarat Ludovic Orban

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Stare de URGENŢĂ: Restaurantele, barurile și cafenelele se închid/ Zborurile spre și dinspre Spania se suspendă

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.