Connect with us

POLITICĂ

PSD a ales candidatul pentru una dintre cele mai mari comune din judeţ

Publicat

în

Social-democraţii olteni au decis, vineri seara, susţinerea lui Cezar Filip pentru funcţia de primar al comunei Osica de Sus, în timp ce actualul edil, Gheorghe Manicea, va fi susţinut pentru funcţia de viceprimar.

Totodată, Gheorghe Manicea a fost reconfirmat în funcţia de președinte al Organizației Locale a PSD Osica de Sus.

La conferinţa de alegeri au fost prezenţi preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, deputatul Marius Iancu, secretarul executiv al organizaţiei, Virgil Delureanu, dar şi preşedintele Organizaţiei de Femei, Corina Sulger.

POLITICĂ

Atac dur al primarului din Slatina, la premierul Orban: În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a criticat în termeni duri atitudinea Guvernului Orban faţă de trimiterea a sute de mii de români, în Germania şi Olanda, pentru a lucra în agricultură.

Moţ arată că premierul Ludovic Orban este preocupat mai degrabă de buna stare a cetăţenilor altor ţări, decât de cea a românilor.

„Primul ministru Ludovic Orban a declarat seara trecută la TVR1, că 90.000 de români trebuie să ajungă în zilele următoare în Germania și Olanda pentru a culege „șpranghelul”, roșiile și căpșunile acestora.În timp ce cetățenii țărilor enumerate mai sus, stau în casă pe mii de euro asigurați de Guvernul lor, la noi românii stau acasă pe economiile lor. Mai mult decât atât, ideea că o mână de oameni s-ar putea strânge la biserică de Sfintele Sărbători Pascale este considerată o adevărată crimă sanitară în conformitate cu Ordonanța Militară nr.8”, a declarat Emil Moţ.

Edilul Slatinei mai subliniază faptul că un număr foarte mare de români sunt efectaţi de criza economică generată de coronavirus.

„În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă. Totuși sunt și excepții! Când economia unei puteri economice precum Germania, are nevoie să-și hrănească locuitorii, guvernarea absurdului livrează! În România, n-avem voie să lucrăm, în Germania suntem obligați s-o facem!”, a mai spus Moţ.

Continuă să citești

POLITICĂ

Oprescu: „Florin Roman, nu vorbi fără să știi”. Cât a investit CJ Olt în lupta împotriva COVID-19

Publicat

în

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu i-a dat o replică dură deputatului liberal Florin Roman, care acuză „baronii roșii” că refuză să cumpere aparate de testare împotriva COVID-19.

Marius Oprescu aminteşte că şeful Guvernului, Ludovic Orban, şi preşedintele Klaus Iohannis sunt cei care bagatelizau pandemia mondială, încă de la începutul lunii martie.

„«Portavocea PNL», habarnistul Florin Roman, ascunde incompetența și neputința propriului partid vorbind din izolare (izolarea de popor) cum noi, administrațiile județene și locale, nu alocăm suficiente resurse pentru combaterea COVID-19. Străin de ceea ce se întâmplă în țară, acest «Gură-Mare» și «Minte-Puțină» zădărnicește eforturile noastre depuse încă de pe vremea când Orban spunea, în data de 5 martie, că «nu e nicio criză», iar Iohannis că este «doar o gripă ușoară»”, spune preşedintele PSD, într-o declaraţie de presă.

El asigură că administraţia judeţeană ia toate măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19.

„Nu mă justific în fața unui reprezentant minor al unui Guvern PNL, care a alocat Oltului, în toată această perioadă, 500 de pliante, 65 de măști chirurgicale și foarte, foarte multe recomandări de a ne spăla pe mâini cu apă caldă și săpun, vreau doar să asigur locuitorii județului nostru că facem absolut tot ce este necesar pentru a trece cu bine peste această pandemie”, a mai transmis Marius Oprescu.

Președinte al Consiliului Județean Olt aminteşte că a convocat ședință extraordinară de îndată a forului încă din data de 4 martie, alocând suma de 250 mii lei pentru achiziționarea de tehnică și produse de strictă necesitate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, pentru sprijinirea autorităților județene în gestionarea situațiilor de urgență medicale.

De asemenea, în data de18 martie, tot în ședință extraordinară, au fost alocați 1.000 mii lei pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, 60 mii lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 50 mii lei pentru DGASPC pentru achiziționarea de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică.

În plus, suma de 816 mii lei a fost alocată pentru achiziția a opt ventilatoare mecanice pentru Spitalul Slatina.

În ședința ordinară din 26 martie am aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziția unui  Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina să răspundă nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV-2,  prin realizarea a 196 de teste pe zi.

În ședința extraordinară, convocată de îndată în data de 3 aprilie, au fost alocate sumele de: 1.050 mii lei pentru achiziția laboratorului, 300 mii lei din Fondul de Rezervă, Municipiului Caracal pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea pandemiei de Coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și 73,4 mii lei către Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru un ventilator destinat secției Neonatologie.

„Așadar,  Consiliul Județean Olt a alocat aproape 3,6 milioane lei în mai puțin de o lună, pentru sănătate și pentru lupta împotriva COVID-19. Pentru că noi facem, nu promitem și Investim în Sănătate, prioritatea oricărei administrații județene, în această perioadă greu încercată. Deci, Florin Roman, nu vorbi fără să știi situația reală din teren”, a mai declarat Marius Oprescu.

 

Continuă să citești

POLITICĂ

Senatorul Siminica Mirea, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Publicat

în

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a transmis un mesaj „eroilor din prima linie”, medicilor şi asistenţilor medicali, care luptă împotriva coronavirusului.

Parlamentarul le-a mulţumit acestora, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

„În fiecare an, la 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii. Anul acesta, mai mult ca niciodată, scopul acestei zile importante este să susţinem întreaga activitate a tuturor cadrelor medicale: doctori, asistenți, infirmieri, brancardieri, a oamenilor care asigură paza spitalelor, a celor ce se ocupă de administrația unui spital. Cu toţii depun, astăzi, un efort major pentru ca sistemul de sănătate să nu cedeze în aceste vremuri de grea încercare. Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătăţii este: «Sprijină asistentele şi moaşele!». În contextul actual, mesajul ar fi: «Sprijină eroii din prima linie!» Lor le mulţumim pentru tot efortul, pentru dăruire, pentru profesionalism… La mulţi ani eroilor din prima linie, la mulți ani cadrelor medicale din spitale!”, a transmis Siminica Mirea.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 1 minut

Simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului au fost anulate

ACTUALacum 27 de minute

Armata a început producția de viziere de protecție

ACTUALacum 49 de minute

Bărbat arestat pentru trafic de persoane. Prins în flagrant când voia să vândă, pentru 400 de euro, o tânără în vârstă de 23 de ani

ACTUALacum O oră

Noi decese anunțate din cauza infectării cu coronavirus. 265 de cazuri în total

ACTUALacum O oră

Dosar penal pentru un medic de la Spitalul Județean Târgu Jiu. Acuzații de abuz în serviciu, după refuzul de a examina pacienți suspecți de COVID-19

POLITICĂacum O oră

Atac dur al primarului din Slatina, la premierul Orban: În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă

ACTUALacum 2 ore

Dosar penal pentru un bărbat care a mințit polițiștii că a ieșit din casă pentru a cumpăra medicamente necesare fiului său

ACTUALacum 2 ore

Coronavirus. Bolnavul în plus din Dolj, raportat două zile la rând în Olt

ACTUALacum 2 ore

Încă o persoană confirmată cu noul coronavirus, în județul Dolj. Bilanțul a ajuns la 40 de cazuri

ACTUALacum 2 ore

UPDATE: 265 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 3 ore

Poliţiştii au împânzit Slatina şi comunele învecinate şi au dat amenzi de aproximativ 100.000 lei

ACTUALacum 3 ore

Piața de miei nu va mai fi organizată în Craiova

ACTUALacum 3 ore

Prins cu lemne furate dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Polovragi. Bărbatul nu avea nici permis de conducere

ACTUALacum 4 ore

FOTO. Camere video corporale pentru jandarmii din Olt

ACTUALacum 4 ore

Șofer cu 1,49 alcoolemie, la volan. A ajuns cu mașina în șanț

ACTUALacum 4 ore

Acţionar al Electrocarbon Slatina, reţinut pentru că ar fi înjunghiat o femeie. Milionarul Mihai Tufan, ridicat de poliţişti de pe DN 1

ACTUALacum 4 ore

Alte nouă decese din cauza COVID-19, raportate vineri dimineață. Bilanțul a ajuns la 257

ACTUALacum 5 ore

Stare de urgență. Șomerii nu trebuie să se prezinte la agenții pentru viza lunară

ACTUALacum 5 ore

Un tânăr a încercat să fugă dintr-un centru de carantină

ACTUALacum 5 ore

Ministrul Muncii despre șomajul tehnic: „De solidaritate trebuie să dea dovadă toți. Și cei numiți în funcții politice”

ACTUALacum 5 ore

Alte peste 300 de muncitori pleacă la muncă în Germania, cu avionul. Jandarmii sunt în aeroport

ACTUALacum 6 ore

Ministrul Sănătății verifică situația unui alt spital care nu mai poate gestiona cazurile COVID-19

ACTUALacum 6 ore

Program prelungit la magazine, înainte de Paște

ACTUALacum 16 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ACTUALacum 2 zile

Dolj | Încă 10 persoane pe lista celor infectate cu noul virus. Bilanțul a ajuns la 39 de cazuri

ACTUALacum 3 zile

Copil de doi ani, căzut de la etajul şapte al unui bloc. Micuţul a murit la impactul cu solul

ACTUALacum 2 zile

Poliţistul Dumitrescu din Caracal, acuzat de legături cu lumea interlopă, a câştigat procesul cu IPJ Olt

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Craiova au format o horă în curtea instituției

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum o zi

Spălătoriile auto din Craiova își pot relua activitatea cu respectarea anumitor condiții

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slătinenii vor primi săptămânal mănuşi şi măşti de protecţie de la Primărie

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Razii în mai multe comune din județul Dolj. Au fost aplicate amenzi și au fost confiscate țigări de contrabandă

ACTUALacum 16 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ACTUALacum 2 zile

Ministrul Sănătății a anunțat conducere militară în toate spitalele unde managementul civil nu face față

ACTUALacum 3 zile

Trei sisteme Real Time PCR sunt funcționale, de astăzi, la SCJU Craiova. Se pot face între 150 și 200 de teste, pe zi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slatina: Tichete sociale pentru persoanele aflate în dificultate financiară, acordate pe toată perioada Stării de Urgenţă

ACTUALacum 3 zile

Secție ORL închisă, după ce asistenta șefă a fost diagnosticată cu noul COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Un bărbat a anunţat la 112 că soţia sa a plecat din izolare. Femeia, găsită în maşină cu alţi doi bărbaţi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Într-un oraş din Olt, primăria distribuie localnicilor pubele pentru gunoiul menajer

ACTUALacum o zi

Pompieri care tocmai ieşiseră din tură, primii la locul unui accident în Caracal

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident pe o stradă din Slatina. Pieton lovit de maşină pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 4 zile

Accident GROAZNIC, într-un fost CAP din Olt. Un bărbat în stare foarte gravă, după ce a fost prins sub un utilaj

ACTUALacum 3 zile

Mascaţii şi poliţiştii din Olt, intervenţie la o înmormântare la care participau zeci de persoane

ACTUALacum 4 ore

Acţionar al Electrocarbon Slatina, reţinut pentru că ar fi înjunghiat o femeie. Milionarul Mihai Tufan, ridicat de poliţişti de pe DN 1

ACTUALacum 3 zile

Accident în lanț. Patru mașini avariate din cauza unei șoferițe care nu a respectat culoarea semaforului

ACTUALacum 2 zile

A fost confirmat un nou caz de coronavirus în judeţul Olt. Numărul total a ajuns la 12

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | 90 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum o zi

Copii infectaţi cu coronavirus, internaţi la un spital de pediatrie

ACTUALacum 17 ore

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne, noi anunţuri pentru români

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Ce se întâmplă pe şantierul drumului Craiova-Piteşti. Imagini de ultimă oră

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 30 martie | Invitat – preşedintele Cartel Alfa Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Primele IMAGINI VIDEO cu copilul din Slatina, confirmat cu coronavirus transferat la Bucureşti

ACTUALacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Stare de urgenţă. Noi măsuri anunţate de ministrul de Interne: Suceava şi opt comune limitrofe, închise

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noi amenzi date de poliţişti romilor de la Balş, care au ieşit pe stradă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Romii din Balş au ieşit în număr mare pe străzi, deşi Ordonanţa militară interzice

ACTUALacum 2 săptămâni

EMOŢIONANT | Imnul naţional, difuzat la autospecialele de poliţie: „Totul va fi bine!”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO LIVE. 45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Slatina a intrat în carantină. Poliţiştii i-au verificat pe slătinenii ieşiţi din case

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noile măsuri restrictive, anunţate de Vela, Despescu şi Arafat

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 23 martie | Invitat, Laura Mira – jurnalist

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Iarnă de martie, în Olt. Autoturisme blocate şi tractate de utilajele de deszăpezire

ACTUALacum 2 săptămâni

Autobuz cu călători, blocat pe un drum înzăpezit din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

Primarul Slatinei, îndemn la responsabilitate: Haideţi să respectăm normele de igienă şi să evităm deplasările

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Noi măsuri anunțate de Ministerul de Interne pentru a limita răspândirea COVID-19. Declaraţii Vela, Arafat şi Despescu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. O femeie din Slatina, găsită într-o peşteră din Vâlcea alături de copiii săi. Cu toţii erau daţi dispăruţi

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Stănescu îl critică pe Orban: „La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva”

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis le cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paşte

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dezinfecţie la blocul gravidei din Slatina confirmate cu coronavirus

ACTUALacum 3 săptămâni

Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea. Ce a declarat Ludovic Orban

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Stare de URGENŢĂ: Restaurantele, barurile și cafenelele se închid/ Zborurile spre și dinspre Spania se suspendă

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.