Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Pentru a se feri de gripă, angajaţii unei primării din Olt au pus tifon îmbibat în spirt pe clanţele uşilor – FOTO

Publicat

în

Tifon îmbibat în spirt pus pe clanţele uşilor de la birouri, aceasta este metoda inedită aleasă de angajaţii Primăriei Balş din judeţul Olt pentru a se proteja de epidemia de gripă. Reprezentanţii DSP susţin însă că abordarea este una greşită.

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, printre care şi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor. Această metodă inedită pe care au adoptat-o angajaţii administraţiei locale de pe Olteţ nu ar fi, însă, şi eficientă, potrivit reprezentanţilor Direcţie de Sănătate Publică Olt.

„Într-adevăr, DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul. Însă această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit. Se pune, într-adevăr, la intrare în orice spaţiu unde prezintă risc un covoraş dezinfectant, dar nu aşa. Dacă vreţi, da, luaţi-vă mănuşi sau ceva personal, nu să legăm clanţele la uşi cu tifon şi substanţe dezinfectante sau spirt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Reprezentanţii Direcţiei au răspuns la întrebările reporter24.info fără a şti despre ce instituţie este vorba.

Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu s-a limitat să spună că fiecare angajat este liber să se protejeze de gripă, după cum consideră.

„Cine v-a spus? Duce-ţi-vă să vedeţi dacă este, eu n-am văzut. Fiecare se protejează şi asta este părerea lor”, a spus edilul.

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

Publicat

în

Distribuirea materialelor de protecţie către slătineni se va face de către angajaţii primăriei, potrivit primarului Emil Moţ, la fiecare apartament sau casă. Fiecare locuinţă din municipiu va primi, săptămânal, câte cinci măşti de protecţie şi câte cinci perechi de mănuşi de unică folosinţă.

Având în vedere că purtarea măştilor de protecţia, dar şi a mănuşilor sunt factori ce reduc posibilitatea de contactare a coronaviruslui, în ultima şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărât măsura distribuirii acestor materiale către populaţie.

„În şedinţa CLSU, din 6 aprilie, am luat decizia să protejăm suplimentar locuitorii oraşului nostru şi să oferim, săptămânal, câte cinci măşti şi cinci perechi de mănuşi pentru fiecare locuinţă, pe durata stării de urgenţă. Vă anunţ că începând de luni, 13 aprilie, materialele de protecţie vor fi distribuite direct la uşa dumneavoastră, de către un inspector din cadrul Primăriei Municipiului Slatina, în intervalul orar 17.00-21.00, de luni până miercuri”, a transmis primarul Slatinei, Emil Moţ.

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Slatina: Tichete sociale pentru persoanele aflate în dificultate financiară, acordate pe toată perioada Stării de Urgenţă

Publicat

în

Tichete sociale în valoare de 300 lei pentru fiecare membru din familiile aflate în dificultate financiară vor fi acordate de Primăria Slatina, în fiecare lună, pe perioada Stării de Urgenţă.

Decizia a fost aprobată într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de primarul Emil Moţ. Beneficiari sunt persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minim garantată (704 lei), familiile sau persoanele singure beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocații de susținere a familiei și persoanele singure sau familiile care nu realizează venituri.

„S-a aprobat acordarea lunară de tichete sociale în valoare de 300 lei pe persoană singură/ familie, pe întreaga perioadă a Stării de Urgență, în conformitate cu art. 28 din Legea 416/2002, art. 8 din Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020 și art. 6 Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, către persoanele fără adăpost care nu beneficiază de servicii de cazare și masă din partea autorităților locale, persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minim garantată (704 lei), familiile/persoanele singure beneficiare de ajutor social, familiile beneficiare de alocații de susținere a familiei și persoanele singure/familiile care nu realizează venituri”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Slătinenii vor primi săptămânal mănuşi şi măşti de protecţie de la Primărie

Publicat

în

Municipalitatea slătineană va distribui, în fiecare săptămână, măşti şi mănuşi de protecţie pentru oamenii din oraş, potrivit unui comunicat remis de primarul Emil Moţ.  Astfel de materiale de protecţie vor fi oferite şi medicilor de familie din Slatina.

Sursa citată arată că este vorba de aproximativ 34.000 de locuinţe din Slatina, către care vor fi distribuite, în fiecare săptămână, câte cinci măşti de protecţie şi câte cinci perechi de mănuşi.

Decizia a fost aprobată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), condus de primarul Emil Moţ, pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu virusul COVID-19.

Municipalitatea va asigura materialele de protecţie, săptămânal, pe toată perioada Stării de Urgenţă.

„În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID – 19 se aprobă achiziționarea și furnizarea pe întreaga perioadă a Stării de Urgență, a unui număr de 5 măști de protecție și 5 perechi mănuși alocate săptămânal în perioada mai sus menționată pentru fiecare locuință de pe raza municipiului Slatina. (5 măști de protecție + 5 perechi mănuși / săptămână x aproximativ 34.000. locuințe)”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, primăria oferă măşti şi mănuşi şi tuturor medicilor de familie din Slatina.

Totodată, CLSU a aprobat continuarea achiziționării produselor dezinfectante pe toată perioada Stării de Urgență, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, art. 6, alin. 1 și 2, în vederea asigurării permanente a acestora în recipientele montate în scările blocurilor de locatari de pe raza municipiului Slatina. Este vorba despre peste 1400 de scări, peste 1400 de recipiente, fiind necesară umplerea acestora de aproximativ trei ori pe săptămână.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 6 minute

Bărbat arestat pentru trafic de persoane. Prins în flagrant când voia să vândă, pentru 400 de euro, o tânără în vârstă de 23 de ani

ACTUALacum 18 minute

Noi decese anunțate din cauza infectării cu coronavirus. 265 de cazuri în total

ACTUALacum 39 de minute

Dosar penal pentru un medic de la Spitalul Județean Târgu Jiu. Acuzații de abuz în serviciu, după refuzul de a examina pacienți suspecți de COVID-19

POLITICĂacum 43 de minute

Atac dur al primarului din Slatina, la premierul Orban: În România, peste un million de oameni deja și-au pierdut locurile de muncă

ACTUALacum O oră

Dosar penal pentru un bărbat care a mințit polițiștii că a ieșit din casă pentru a cumpăra medicamente necesare fiului său

ACTUALacum O oră

Coronavirus. Bolnavul în plus din Dolj, raportat două zile la rând în Olt

ACTUALacum O oră

Încă o persoană confirmată cu noul coronavirus, în județul Dolj. Bilanțul a ajuns la 40 de cazuri

ACTUALacum 2 ore

UPDATE: 265 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 2 ore

Poliţiştii au împânzit Slatina şi comunele învecinate şi au dat amenzi de aproximativ 100.000 lei

ACTUALacum 2 ore

Piața de miei nu va mai fi organizată în Craiova

ACTUALacum 2 ore

Prins cu lemne furate dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Polovragi. Bărbatul nu avea nici permis de conducere

ACTUALacum 3 ore

FOTO. Camere video corporale pentru jandarmii din Olt

ACTUALacum 3 ore

Șofer cu 1,49 alcoolemie, la volan. A ajuns cu mașina în șanț

ACTUALacum 3 ore

Acţionar al Electrocarbon Slatina, reţinut pentru că ar fi înjunghiat o femeie. Milionarul Mihai Tufan, ridicat de poliţişti de pe DN 1

ACTUALacum 4 ore

Alte nouă decese din cauza COVID-19, raportate vineri dimineață. Bilanțul a ajuns la 257

ACTUALacum 4 ore

Stare de urgență. Șomerii nu trebuie să se prezinte la agenții pentru viza lunară

ACTUALacum 4 ore

Un tânăr a încercat să fugă dintr-un centru de carantină

ACTUALacum 4 ore

Ministrul Muncii despre șomajul tehnic: „De solidaritate trebuie să dea dovadă toți. Și cei numiți în funcții politice”

ACTUALacum 5 ore

Alte peste 300 de muncitori pleacă la muncă în Germania, cu avionul. Jandarmii sunt în aeroport

ACTUALacum 5 ore

Ministrul Sănătății verifică situația unui alt spital care nu mai poate gestiona cazurile COVID-19

ACTUALacum 6 ore

Program prelungit la magazine, înainte de Paște

ACTUALacum 15 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ACTUALacum 16 ore

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne, noi anunţuri pentru români

ACTUALacum 19 ore

Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o comună din Olt

ACTUALacum 2 zile

Dolj | Încă 10 persoane pe lista celor infectate cu noul virus. Bilanțul a ajuns la 39 de cazuri

ACTUALacum 4 zile

Autoritățile din Dolj recomandă purtarea măștilor de protecție

ACTUALacum 3 zile

Copil de doi ani, căzut de la etajul şapte al unui bloc. Micuţul a murit la impactul cu solul

ACTUALacum 2 zile

Poliţistul Dumitrescu din Caracal, acuzat de legături cu lumea interlopă, a câştigat procesul cu IPJ Olt

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Craiova au format o horă în curtea instituției

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum o zi

Spălătoriile auto din Craiova își pot relua activitatea cu respectarea anumitor condiții

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slătinenii vor primi săptămânal mănuşi şi măşti de protecţie de la Primărie

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Razii în mai multe comune din județul Dolj. Au fost aplicate amenzi și au fost confiscate țigări de contrabandă

ACTUALacum 15 ore

Ce conţine Ordonanţa Militară nr. 8, emisă joi seara

ACTUALacum 2 zile

Ministrul Sănătății a anunțat conducere militară în toate spitalele unde managementul civil nu face față

ACTUALacum 3 zile

Trei sisteme Real Time PCR sunt funcționale, de astăzi, la SCJU Craiova. Se pot face între 150 și 200 de teste, pe zi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Slatina: Tichete sociale pentru persoanele aflate în dificultate financiară, acordate pe toată perioada Stării de Urgenţă

ACTUALacum 3 zile

Secție ORL închisă, după ce asistenta șefă a fost diagnosticată cu noul COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Un bărbat a anunţat la 112 că soţia sa a plecat din izolare. Femeia, găsită în maşină cu alţi doi bărbaţi

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Într-un oraş din Olt, primăria distribuie localnicilor pubele pentru gunoiul menajer

ACTUALacum o zi

Pompieri care tocmai ieşiseră din tură, primii la locul unui accident în Caracal

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident pe o stradă din Slatina. Pieton lovit de maşină pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 4 zile

Accident GROAZNIC, într-un fost CAP din Olt. Un bărbat în stare foarte gravă, după ce a fost prins sub un utilaj

ACTUALacum 3 zile

Mascaţii şi poliţiştii din Olt, intervenţie la o înmormântare la care participau zeci de persoane

ACTUALacum 3 zile

Accident în lanț. Patru mașini avariate din cauza unei șoferițe care nu a respectat culoarea semaforului

ACTUALacum 3 ore

Acţionar al Electrocarbon Slatina, reţinut pentru că ar fi înjunghiat o femeie. Milionarul Mihai Tufan, ridicat de poliţişti de pe DN 1

ACTUALacum 2 zile

A fost confirmat un nou caz de coronavirus în judeţul Olt. Numărul total a ajuns la 12

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | 90 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 16 ore

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne, noi anunţuri pentru români

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

VIDEO. Emil Moţ, precizări despre măştile şi mănuşile distribuite gratuit. Cum vor ajunge la slătineni

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Ce se întâmplă pe şantierul drumului Craiova-Piteşti. Imagini de ultimă oră

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 30 martie | Invitat – preşedintele Cartel Alfa Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

Primele IMAGINI VIDEO cu copilul din Slatina, confirmat cu coronavirus transferat la Bucureşti

ACTUALacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Stare de urgenţă. Noi măsuri anunţate de ministrul de Interne: Suceava şi opt comune limitrofe, închise

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noi amenzi date de poliţişti romilor de la Balş, care au ieşit pe stradă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Romii din Balş au ieşit în număr mare pe străzi, deşi Ordonanţa militară interzice

ACTUALacum 2 săptămâni

EMOŢIONANT | Imnul naţional, difuzat la autospecialele de poliţie: „Totul va fi bine!”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO LIVE. 45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Slatina a intrat în carantină. Poliţiştii i-au verificat pe slătinenii ieşiţi din case

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Noile măsuri restrictive, anunţate de Vela, Despescu şi Arafat

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 23 martie | Invitat, Laura Mira – jurnalist

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Iarnă de martie, în Olt. Autoturisme blocate şi tractate de utilajele de deszăpezire

ACTUALacum 2 săptămâni

Autobuz cu călători, blocat pe un drum înzăpezit din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

Primarul Slatinei, îndemn la responsabilitate: Haideţi să respectăm normele de igienă şi să evităm deplasările

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Noi măsuri anunțate de Ministerul de Interne pentru a limita răspândirea COVID-19. Declaraţii Vela, Arafat şi Despescu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. O femeie din Slatina, găsită într-o peşteră din Vâlcea alături de copiii săi. Cu toţii erau daţi dispăruţi

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Stănescu îl critică pe Orban: „La câte ore au spus liberalii că au stat în şedinţă de guvern, cred că toată lumea se aştepta la altceva”

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis le cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paşte

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Dezinfecţie la blocul gravidei din Slatina confirmate cu coronavirus

ACTUALacum 3 săptămâni

Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea. Ce a declarat Ludovic Orban

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Stare de URGENŢĂ: Restaurantele, barurile și cafenelele se închid/ Zborurile spre și dinspre Spania se suspendă

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.