Connect with us

ACTUAL

Continuă protestul la Curtea de Apel Craiova

Publicat

în

Magistraţii Curţii de Apel Craiova continuă să protesteze faţă de propunerea legislativă de abrogare a pensiei de serviciu, activitatea de judecată fiind suspendată, cu excepția cauzelor urgente. 

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Craiova, decizia a fost luată, miercuri, în cadrul  Adunării Generale a judecătorilor.

„La data de 12.02,2020, a avut loc la sediul Curții de Apel Craiova, Adunarea Generală a judecătorilor și s-a hotărât continuarea actualei formei de protest, în sensul suspendării activității de judecată cu excepția cauzelor urgente conform legii”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Judecătorii și grefierii din toată țara sunt nemulțumiți că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor a fost adoptat de Camera deputaţilor, la data de 28 ianuarie 2020, fără consultarea Puterii Judecătoreşti.

 

 

ACTUAL

Un primar și 12 funcționari, izolați la domiciliu după ce au venit din Italia

Publicat

în

Primarul orașului Drobeta Turnu Severin şi alţi 12 funcţionari din primărie sunt izolaţi la domiciliu, după ce au revenit în țară, din Milano. 

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Mehedinţi, funcţionarii Primăriei Drobeta Turnu Severin au fost într-o delegaţie la Milano, în perioada 15-19 februarie.

Ca urmare a alertei de coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a dispus ca atât primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cât şi ceilalţi 12 funcţionari publici să fie izolaţi acasă şi monitorizaţi.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice și să ia măsurile care se impun în toate situațiile pe care le înregistrăm în momentul de față în județul Mehedinți. De exemplu, o delegație de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

La această oră, în Mehedinţi sunt izolate acasă şi monitorizate de medici 20 de persoane revenite în ultimele două săptămâni din Italia sau din China.

Potrivit reprezentanţilor DSP Mehedinţi, în fiecare punct de trecere a frontierei din judeţ se află un medic care verifică persoanele care se întorc din zonele declarate cu risc de îmbolnăvire cu coronavirus. dcnews.ro

Continuă să citești

ACTUAL

Bărbat trimis la închisoare pentru furt de energie electrică. Cât va sta după gratii

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Sliștea Crucii, județul Dolj, a ajuns după gratii, luni, unde va sta doi ani și patru luni, având de executat această pedeapsă pentru furt de energie electrică. 

Bărbatul a fost depistat de către polițiști în localitatea de domiciliu.

„Ieri, 24 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au deplasat în localitatea Siliştea Crucii, unde au depistat un bărbat de 35 de ani, din aceeaşi localitate faţă de care instanţa de judecată a  emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt de energie electrică, acesta având de executat 2 ani si 4 luni închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânta l IPJ dolj, Cosmin Grădinaru.

Doljeanul a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Continuă să citești

ACTUAL

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

Publicat

în

topitorie

Activitatea a două topitorii din Slatina a fost sistată, în urma controlului dispus de ministrul Mediului,  autorităţile publicând şi imagini din interior. Totodată, au fost aplicate mai multe amenzi.

Controalele au fost desfăşurate de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu care a aplicat patru amenzi şi un avertisment.

„În urma vizitei de lucru pe care am desfășurat-o în luna ianuarie în județul Olt, când numeroși cetățeni mi-au semnalat faptul că topitoriile din Municipiul Slatina nu și-ar desfășura activitatea în conformitate cu prevederile din acordurile de mediu, am decis derularea unui control al Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu pentru a investiga aceste cazuri. S-au efectuat 6 acțiuni de inspectie si control la topitoriile amplasate pe raza zonei industriale a Municipiului Slatina, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale și un avertisment”, spune ministrul Mediului, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

Sancţiunile comisarilor de mediu sunt următoarele: 3 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 100.000 lei conform Legii 211/2011 privind regimul deseurilor, pentru depozitari necontrolate de deseuri, o sanctiune contranventionala in valoare de 20.000 lei in conformitate cu H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României pentru lipsă documente de transport deșeuri și un avertisment pe Legea 107/1996 Legea Apelor pentru lipsa notificării privind existența unui foraj de apă pe amplasament.

Ministrul a mai arătat că au fost impuse pentru conformare un număr de 40 de măsuri cu termene pentru conformare cu prevederile actelor de reglementare și a legislației de mediu în vigoare.

Totodată la doi operatori economici le-au fost impuse măsuri de sistare a activității până la conformarea cu prevederile Autorizației de Mediu, pentru defecțiuni și degradări ale instalațiilor.

„Situația este cât se poate de gravă și trebuie tratată cu maxim de interes și profesionalism atât din partea operatorilor implicați, dar mai ales din partea instituțiilor din plan local, cele care trebuie să se asigure permanent că viața și sănătatea oamenilor sunt prioritare!”, a mai spus ministrul.

Ministrul mediului a dispus aceste controale, în urma reclamaţiilor venite de la slătineni privind calitatea aerului în zona cartierului „Eugen Ionescu”.

Continuă să citești
Publicitate
LIFEacum 3 minute

Ediţia a treia a Cupei Regionale Hard Enduro, la Craiova. Câți bani dă primăria pentru eveniment

ACTUALacum 28 de minute

Un primar și 12 funcționari, izolați la domiciliu după ce au venit din Italia

ACTUALacum 46 de minute

Bărbat trimis la închisoare pentru furt de energie electrică. Cât va sta după gratii

topitorie
ACTUALacum 54 de minute

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 2 ore

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum 2 ore

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un bloc aflat în construcție. Muncea pe acel șantier

Reporter24 TVacum 2 ore

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

POLITICĂacum 3 ore

Demisie în PNL Slatina din cauza lui Mario De Mezzo. Candidatul liberalilor ar avea „notorietate ZERO”

ACTUALacum 3 ore

Instituții importante din Craiova, între care Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, fără autorizație de securitate la incendiu

ACTUALacum 3 ore

Incendiu la spital, izbucnit de la o țigară. Pacienți evacuați

ACTUALacum 4 ore

Ministerul Educației impune restricții pentru „Școala altfel”

ACTUALacum 4 ore

Studenții Facultății de Științe din cadrul Universității din Craiova, întâlnire cu reprezentanții Pirelli

ACTUALacum 5 ore

Cursuri suspendate la Universitatea Târgu-Jiu, după ce o studentă este suspectă de coronavirus

ACTUALacum 5 ore

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

ACTUALacum 5 ore

Descinderi de amploare la vânzători de mașini second-hand

ACTUALacum 6 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 15 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 17 ore

Drumul expres Craiova-Pitești. Ce firme au depus ofertele pentru al treilea și al patrulea tronson

POLITICĂacum 19 ore

Ciolacu, după decizia CCR: „Mă bucură că democrația încă funcționează în România”

POLITICĂacum 19 ore

Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%

ACTUALacum 20 de ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 21 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 22 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 22 de ore

Care este județul cu cei mai mulți beneficiari ai ajutorului minim garantat

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Protest în localitatea din Dolj unde ar trebui să ajungă pasagerii zborului de Bergamo. Oamenii nu vor coronavirusul în oraşul lor

ACTUALacum 2 zile

179 de persoane ajung pe Aeroportul Craiova, dintr-o zonă a Italiei afectată de coronavirus. Medicii vor face triaj şi vor decide câţi intră în carantină

ACTUALacum 2 zile

Românii care vin din Italia vor sta 14 zile în carantină. Anunţul Ministerului Sănătăţii

LIFEacum 2 zile

Vizită regală la albanezii din Slatina. Principele Nicolae şi soţia sa, la cafeneaua „Enver Memish şi Fiii”

ACTUALacum o zi

DSP Dolj: Pasagerii zborului de Bergamo nu au coronavirus. Vor fi monitorizaţi la domiciliu

ACTUALacum 22 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 2 zile

Alertă de coronavirus, pe un aeroport din România. Mai mulți oameni au renunțat la călătoria spre Italia

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Explozie într-un bloc din Slatina. 20 de locuinţe evacuate, două persoane la spital

ACTUALacum 2 zile

Bărbaţi întorşi din Italia, căutaţi cu poliţia pentru a fi controlaţi de coronavirus. Oamenii erau la „o vodcă”

ACTUALacum 20 de ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 15 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 6 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 2 zile

Autocar plin cu elevi care se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus, dat în consemn la frontieră

ACTUALacum o zi

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 2 zile

O femeie suspectă de coronavirus a sunat la 112 şi a aşteptat ambulanţa în staţia de autobuz

ACTUALacum 2 zile

Două autocare cu elevi şi părinţi care vin din Italia, aşteptate la intrarea în ţară. Vor fi triaţi, testaţi şi puşi sub carantină

ACTUALacum o zi

COD ROŞU de viscol în trei județe din Oltenia

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Care sunt primele blocuri din Slatina ce vor fi reabilitate termic. Primăria a alocat sume importante în bugetul pe 2020

Reporter24 TVacum o zi

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum 2 ore

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum 2 zile

Doi tineri au murit după ce au intrat cu maşina într-un gard de beton

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 4 zile

Medic sancționat după ce a fost filmat în timp ce opera fără mănuși și cu ceasul la mână

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt. O casă a fost distrusă în totalitate

ACTUALacum 21 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 24 de ore

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 4 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum 5 zile

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum 6 zile

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum 6 zile

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum 7 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 2 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Doi copii bătuți și umiliți, în mijlocul străzii, de alți adolescenți. Poliția face verificări

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Contrabandă cu țigări, în zona centrală a Craiovei. O femeie a aruncat plasele cu țigarete crezând că scapă de jandarmi

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.