Connect with us

ECONOMIE

Spaţiile industriale şi logistice din România au ajuns la 4,6 milioane de metri pătrați. Pirelli Slatina, cel mai important proiect din 2019

Publicat

în

Cel mai important proiect din România în ceea ce priveşte piaţa spaţiilor industriale a fost cel al grupului Pirelli, care și-a extins capacitățile logistice de la Slatina cu 62.000 de metri pătrați.

În 2019 cererea a venit în cea mai mare parte din industria auto, cu aproximativ 141.000 de metri pătrați, urmată de retail. Cel mai important proiect de anul trecut a fost cel al grupului Pirelli, care și-a extins capacitățile logistice de la Slatina cu 62.000 de metri pătrați, scrie moneybuzz.ro.

În ceea ce privește zona de retail, o tendință importantă este interesul tot mai mare al jucătorilor din domeniul comerțului online de a-și îmbunătăți logistica pentru a accelera livrările către cumpărători, ceea ce crește și potențialul dezvoltarii unor unitati logistice de tip „last mile” (unități destinate ultimelor etape din procesul de distribuție către clienții finali).

De altfel, Bucureștiul – în special zona de Nord și de Vest a orașului, care asigură conexiuni bune cu șoseaua de centură și cu autostrăzile -, și Slatina au atras anul trecut cea mai mare parte a cererii de spații industriale și de logistică, urmate de Timișoara și Sibiu.

În general, dezvoltările sunt concentrate în apropierea Coridorului IV de Transport Pan-European.

Stocul de spații industriale și logistice moderne din România a înregistrat o creștere record, de 50%, în ultimii trei ani, dar în continuare există loc de creștere în raport cu nivelul din alte țări din regiune, arată o analiză Colliers International.

În Cehia, de exemplu, suprafețele moderne industriale și logistice însumează aproximativ 9 milioane de metri pătrați, iar în Polonia acestea ajung la 19 milioane de metri pătrați, de aproape patru ori mai mult decât în România.

„Vedem un potențial ridicat de expansiune în segmentul industrial și logistic, mai ales dacă vor fi livrate proiecte majore de infrastructură în următorii ani, iar industria auto și retailul sunt principalele motoare de creștere a cererii. Normele noi și mai restrictive UE privind transporturile ar putea, de asemenea, să ducă la schimbarea peisajului industrial și logistic din România în următorii ani, generând o creștere a nevoii pentru hub-uri regionale de stocare”, a declarat Laurențiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International.

Anul trecut, au fost livrate în România spații noi cu o suprafață de peste 400.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă 1 din fiecare 11 metri pătrați din stocul industrial și logistic existent. Peste 62% sau aproximativ 284.000 de metri pătrați au fost livrați numai în București.

Încă jumatate de milion de metri pătrați vor fi livrați în 2020, cu posibilitatea ca această prognoză să se dovedească mai redusă decât realitatea la final de an.

Rata de neocupare este foarte scăzută

Cu toate astea, rata de neocupare a spațiilor industriale și logistice rămâne redusă, de numai 5% în București sau chiar sub 3% în alte zone din țară, pe fondul cererii mari și a suprafeței mici disponibile în proiectele finalizate. În continuare, piața rămâne dominată de proiecte construite după specificațiile chiriașilor, de tip Build-to-Suit.

Chiriile pentru spații premium au rămas relativ stabile în 2019, între 3,9 şi 4 euro pe metru pătrat în București și împrejurimi, respectiv 3,8 – 3,9 euro pe metru pătrat în alte centre din țară. Comparativ, în zona Varșoviei chiriile se ridică la 5 euro pe metru pătrat, iar în Budapesta ajung și la 6 euro pe metru pătrat.

ECONOMIE

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 20 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, care sunt în derulare.

Împrumutul va avea o maturitate de până la 10 ani, din care o perioadă de graţie de până la trei ani şi o perioadă de rambursare de până la şapte ani.

„În acest an avem foarte multe proiecte pe fonduri europene, care vor fi în derulare şi încercăm să asigurăm aceşti bani din împrumut pentru ca acele proiecte să se blocheze, să nu aşteptăm până ne vin sumele de la Bucureşti”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

El a arătat că aceeaşi metodă a fost adoptată de forul judeţean şi în exerciţiul financiar trecut al UE, astfel încât să nu fie probleme în derularea proiectelor.

„Da, am avut împrumut şi în exerciţiul financiar trecut al Uniunii Europene. Am vrut să asigurăm cofinanţarea proiectelor”, a mai spus Oprescu.

Continuă să citești

ECONOMIE

Izolare cu spumă poliuretanică, la cele mai mici preţuri. Care sunt avantajele acestei tehnologii (P)

Publicat

în

(P) O firmă din Slatina oferă servicii de iziolaţii cu spumă poliuretanică, pentru lucrări comerciale şi rezidenţiale, la cele mai mici preţuri.

De ce suntem cei mai buni pentru lucrarea ta? Deoarece, echipele noastre de experți în Izolații cu Spumă Poliuretanică sunt dedicate să ofere cea mai bună calitate, realizând cu măiestrie izolații și hidroizolații pentru lucrări Comerciale și Rezidențiale

Ținem pasul cu vremurile, iar cel mai nou membru al echipei, este un Robot-Industrial de ultima generație.

Experiență & Costuri mici

Datorită unei experiențe de peste 12 ani în industrie, câteva mii de lucrări, mai multe echipe de experți cu echipamente achiziționate pe Fonduri Europene, precum și contracte cu furnizori de top – putem garanta calitatea lucrărilor noastre, păstrând în același timp prețuri foarte mici.

Ne focusam pe eficientă, calitate și siguranță. Asta înseamnă că îți oferim cele mai bune variante de Izolații Poliuretanice la fiecare lucrare, respectând termenele de predare și asigurându-ne că îți livrăm cea mai bună izolație termică pentrulocuintasauafacerea ta.

Unde? Oriunde în țară și în străinătate. Datorită investiilor masive in digitalizare și logistică, lucrările noastre o să aibă mereu aceeași calitate indiferent de locația proiectului.

Cât costă

Prețul variază între 7-40 euro/m2, în funcție de mai mulți factori precum: materialele folosite, suprafață lucrării, caracteristici tehnice, locație și multe altele.

Motiv pentru care propunem o discuție de câteva minute cu unul din specialiștii noștri, pentru o estimare corectă.

Servicii

Că experți în industrie, îți oferim o gama largă de Izolații cu Spumă Poliuretanică și Hidroizolații.

Echipele noastre dispun de logistică, cunoștințele și tehnologia necesare, realizării:

Izolație cu Spumă Poliuretanică mansarde, Izolație termică acoperișuri, Izolație Poliuretanică hale industriale, Izolare fonică apartamente, Izolație termică exterioară case și spații de birouri, Izolație Poliuretanică depozite, Izolarea termică a caselor pe structura metalică, Izolație cu Spumă Poliuretanică pereți și pardoseli etc.

Hidroizolatii cu polyurea pentru: parcări, poduri, acoperișuri, pardoseli centre comerciale, bazine petroliere, piscine, hidroizolatii terase, balcoane, fundații case etc.

SC IZOMOBIL DIAFAN SRL

Contact: Tel. 0723 205 222, http://www.expert-izolatii.ro/

 

Continuă să citești

ECONOMIE

Alro Slatina raportează pierderi pentru anul 2019

Publicat

în

Alro Slatina a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 miliarde lei, în scădere cu 7% față de 2018, un profit de 99 milioane lei și o pierdere netă de 68 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat remis, luni, de companie, rezultatele sunt cauzate de factori adverși, locali și internaționali, cum ar fi conflictele comerciale, producția în exces, nivelurile mai scăzute ale cererii, cotației LME și prețurilor mai mari pentru utilități în cursul anului 2019.

„Deși am continuat, pe tot parcursul anului 2019, să dezvoltăm, să producem și să vindem produse cu valoare adăugată mare și foarte mare („PVAM” și „PVAFM”), rezultatele noastre financiare au fost afectate negativ de diverși factori externi, cum ar fi piața internațională caracterizată printr-o cerere și prețuri încetinite sau costul energiei care a continuat să fie volatil și în creștere. La scară globală, piața aluminiului a fost afectată, în 2019, de o scădere cu 15% a cotației LME, față de 2018, de politica internațională, cum ar fi tarifele americane la import, constrângerile din China, negocierile Brexit, toate acestea determinând clienții din piața de aluminiu să aibă un comportament prudent, care a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor noastre în 2019. Pe piața locală din România, ne-am confruntat in plus si cu alte condiții adverse derivate în principal din prețurile prohibitive ale energiei”, a declarat Marian NĂSTASE, președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Reprezentanţii Companiei mai spun că o evoluție similară a existat și în ultimul trimestru al anului 2019, când Grupul Alro a raportat o pierdere netă de 45,6 milioane lei, comparativ cu un profit net de 11,8 milioane lei înregistrat în trimestrul patru al anului 2018. La nivelul Alro, aceeași tendință a fost vizibilă în ultimul trimestru din 2019, iar compania a raportat o pierdere netă de 43 de milioane de lei, comparativ cu un profit net de 23 de milioane de lei în T4 2018.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 17 minute

Angajata unui penitenciar, autoizolare din cauza coronavirusului

ACTUALacum 34 de minute

VIDEO | Cum se dezinfectează mijloacele de transport din Craiova

ACTUALacum 52 de minute

Dincă și complicele său, la Tribunalul Olt pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă

ACTUALacum 58 de minute

Soție înjunghiată mortal de către soț. Bărbatul este căutat de polițiști

ACTUALacum O oră

Un microbuz în care se aflau nouă persoane, căzut în râu

ACTUALacum 2 ore

Program de zbor ajustat de Wizz Air. Au scăzut cererile pentru rutele din Italia

ACTUALacum 3 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 12 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

POLITICĂacum 12 ore

Coronavirusul amână Congresul PSD. Decizie luată de conducerea partidului

POLITICĂacum 15 ore

PSD Olt pune preşedintele filialei locale drept candidat la Primăria Caracal

ACTUALacum 15 ore

FOTO | Incendiu de vegetație uscată într-o comună din Dolj. Focul s-a întins pe patru hectare

ECONOMIEacum 17 ore

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

EDUCAŢIEacum 17 ore

Premii de la CJ Olt pentru sportivii şi antrenorii din judeţ cu performanţe internaţionale

ACTUALacum 18 ore

Circulație feroviară întreruptă. Un tren marfar încărcat cu cărbune a îndoit cupoanele de șine

ACTUALacum 18 ore

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 18 ore

Este oficial. Italianul și tânărul din Gorj s-au aflat, pentru o perioadă, în același spațiu

ACTUALacum 19 ore

A fugit de polițiști, știind că nu are permis, și a lovit gardul unei case. Tânărul a fost prins, deși își abandonase mașina

ACTUALacum 19 ore

Seară de teatru, la „Agronomie”, pregătită de studenții craioveni de la „Arte”

ACTUALacum 19 ore

Măsura luată de CJ Olt din cauza banilor puţini alocaţi de Guvern pentru protecţia socială. Ce se întâmplă cu DGASPC

ACTUALacum 20 de ore

Tânăr prins drogat la volan

ACTUALacum 20 de ore

Doi tineri din Craiova, tâlhăriţi de un şofer de taxi din Slatina

POLITICĂacum 21 de ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

ACTUALacum 21 de ore

CJ Olt: Bani din Fondul de rezervă pentru gestionarea crizei COVID-19

ACTUALacum 22 de ore

Poliţiştii din Olt, percheziţii în Dolj. Zeci de bunuri găsite la locuinţa unui tânăr arestat deja pentru furturi de bijuterii

ACTUALacum 2 zile

Accident în judeţul Olt. Un copil a fost spulberat, în apropierea şcolii, de o maşină condusă de un şofer băut

ACTUALacum 4 zile

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 3 zile

Italianul depistat cu coronavirus după o vizită în România a fost la Craiova, săptămâna trecută, la rudele soţiei sale românce. Reacţia autorităţilor

ACTUALacum 3 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum o zi

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 12 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

ACTUALacum 3 zile

Administratorul unei asociații de proprietari din Slatina, care lua bani direct din casierie, pus sub control judiciar

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 22 de ore

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 3 zile

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 2 zile

Un italian care l-a însoţit, în Craiova și în Gorj, pe bărbatul de 71 de ani infectat are şi el coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Demisie la vârful ANIF. Directorul instituţiei, slătineanul Florin Barbu, şi-a depus mandatul

topitorie
ACTUALacum 3 zile

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 3 zile

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

ACTUALacum 4 zile

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

POLITICĂacum 21 de ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

Reporter24 TVacum 4 zile

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum o zi

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum 2 zile

Anti-fakenews CORONAVIRUS | Care sunt sursele oficiale de informaţii din România privind COVID – 19

ACTUALacum 2 zile

Dai foc la mirişte, rămâi fără subvenţia APIA. Protocol cu ISU şi Garda de Mediu

ACTUALacum 2 zile

Doi angajați ai firmei de la care italianul a închiriat mașina, în carantină

ACTUALacum 3 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Tânăr în vârstă de 30 de ani, reținut la patru zile distanță după ce a fost urmărit în trafic. A fost prins într-un aeroport din București

ACTUALacum 4 zile

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 7 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.