Connect with us

POLITICĂ

Dosarul privind casele familiei Iohannis, clasat de procurori

Publicat

în

Parchetul general a decis clasarea dosarului privind casele familiei Iohannis. Dosarul fusese deschis în urma unei plângeri depuse de o publicație online.

Dosarul a fost clasat pentru că faptele au fost deja investigate.

Acuzaţiile erau legate de modul în care familia prezidenţială a intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci, precum şi pentru eventuala recuperare a sumelor încasate de cei doi din chirii.

Aceste fapte au mai fost investigate, în mai multe dosare, în ultimii 15 ani, însă toate cauzele penale au fost închise.

Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut imobilul în 2015, în urma unui proces civil. Judecătorii au hotărât atunci că imobilul este al statului, deoarece proprietarul iniţial nu mai are moştenitori legali.

Actele pe baza cărora familia Iohannis a cumpărat casa în anii 90 au fost anulate, după ce s-a constatat că au fost întocmite în baza unui certificat de moştenitor falsificat. digi24.ro

POLITICĂ

Demisie în PNL Slatina din cauza lui Mario De Mezzo. Candidatul liberalilor ar avea „notorietate ZERO”

Publicat

în

Consilierul municipal PNL, Ioan Popa, a demisionat din legislativul local şi din toate funcţiile deţinute în partid, fiind nemulţumit candidatul partidului la Primăria Slatina, despre care spune că are „notorietate ZERO”.

Popa spune că a luat această decizie după ce a realizat că Mario De Mezzo nu are nicio şansă la Primăria Slatina. El susţine în demisie că a avut discuţii cu slătinenii, încă din luna septembrie 2019, şi a realizat că mulţi nici nu au auzit de candidatul PNL, fiind chiar apostrofat.

„Decizia am luat-o după ce, în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, perioadă în care am discutat cu sute de cetăţeni din oraşul Slatina, mi-au împărtăşit părerea lor referitoare la Mario De Mezzo, afirmând că: «nu au auzit de acesta» (cum, de fapt, nu am auzit nici eu până a aparut în Slatina,) şi chiar m-au apostrofat, «cum de nu am găsit în cadrul PNL Olt o persoană care indubitabil ar fi obţinut un număr mult mai considerabil de voturi decât acesta?»”, spune Ioan Popa, în demisia sa.

Consilierul municipal demisionar mai arată că a fost rezervat faţă de Mario De Mezzo, încă de la prezentarea sa ca viitor candidat.

„Întărindu-mi convingerea că Primăria Slatina nu poate fi câştigată de un asemenea candidat, aceasta este decizia pe care am luat: DEMISIA! Succes în continuare!”, a conchis Popa.

Continuă să citești

POLITICĂ

Ciolacu, după decizia CCR: „Mă bucură că democrația încă funcționează în România”

Publicat

în

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Parlament, că decizia Curţii Constituţionale cu privire la desemnarea șefului liberalilor, Ludovic Orban, în funcţia de premier demonstrează că „democraţia funcţionează încă în România”.

„Să vedem comunicatul de presă şi apoi motivarea, apoi o să venim cu un punct de vedere. Aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România”, a declarat Ciolacu.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională a admis astfel sesizarea formulată de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Judecătorii constituţionali au decis, aşadar, că este neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

Hotărârea a fost luată cu majoritate, de 7 la 2.

În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier. Decizia a fost anunţată cu o oră înainte de şedinţa anunţată pentru învestirea guvernului Orban 2, astfel că această şedinţă a fost anulată, rămânând fără obiect. digi24.ro

Continuă să citești

POLITICĂ

Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu va comenta decizia CCR de a declara neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru, însă spune că acţiunea PSD de a contesta la Curte numirea acestuia reprezintă „o sfidare fără precedent” la adresa oamenilor.

„Nu voi comenta decizia CCR, aşa cum ştiţi că nu am comentat nici cu alte ocazii şi voi aştepta motivarea. Însă ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent, cu atât mai mult cu cât în aceste zile România are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză şi instabilitate.

Vedem un guvern demis pentru că a încercat să democratizeze administraţia locală şi, chiar aşa demis cum este, guvernează pentru ca instituţiile să lucreze eficient pentru oameni. Pe de altă parte vedem un PSD obsedat de putere care refuză să accepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Nu e verdictul meu. E verdictul cetăţenilor. Desemnarea unui premier din partea unei majorităţi coalizate ad-hoc în jurul PSD ar însemna o nerespectare a voinţei cetăţenilor. De aceea am spus că în opinia mea este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei majorităţi parlamentare capabile să susţină un guvern stabil”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

„Am și spus că în opinia mea cea mai legitimă soluție e revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și crearea unei noi majorități parlamentare care să poată susține un guvern stabil, capabil să guverneze pentru cetățean. Avem nevoie de un nou Legislativ care să ofere o nouă majoritate. Nu putem continua așa cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Vedem însă că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor și, deși timp de trei ani de zile a eșuat în a guverna, acum vrea să îi împiedice să facă treaba pe cei care au dovedit că știu ce trebuie făcut pentru România.

Întrebat ce șanse mai au anticipatele, Klaus Iohannis a spus că acestea „au scăzut sub 50%”.

Declarațiile președintelui vin după ce Curtea Constituțională a decis că există un conflict juridic de natură constituțională în ceea ce privește desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un nou candidat pentru funcţia de premier. Decizia CCR nu îi interzice președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au sesizat la CCR „exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru”. În sesizare se arată că desemnarea lui Orban la funcţia de prim-ministru a fost făcută „cu încălcarea, în mod direct sau indirect principiilor sau dispoziţiilor constituţionale”. digi24.ro

Continuă să citești
Publicitate
ADMINISTRAŢIEacum 29 de minute

ANL: Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina

LIFEacum 54 de minute

Ediţia a treia a Cupei Regionale Hard Enduro, la Craiova. Câți bani dă primăria pentru eveniment

ACTUALacum O oră

Un primar și 12 funcționari, izolați la domiciliu după ce au venit din Italia

ACTUALacum 2 ore

Bărbat trimis la închisoare pentru furt de energie electrică. Cât va sta după gratii

topitorie
ACTUALacum 2 ore

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 2 ore

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum 3 ore

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un bloc aflat în construcție. Muncea pe acel șantier

Reporter24 TVacum 3 ore

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

POLITICĂacum 3 ore

Demisie în PNL Slatina din cauza lui Mario De Mezzo. Candidatul liberalilor ar avea „notorietate ZERO”

ACTUALacum 4 ore

Instituții importante din Craiova, între care Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, fără autorizație de securitate la incendiu

ACTUALacum 4 ore

Incendiu la spital, izbucnit de la o țigară. Pacienți evacuați

ACTUALacum 5 ore

Ministerul Educației impune restricții pentru „Școala altfel”

ACTUALacum 5 ore

Studenții Facultății de Științe din cadrul Universității din Craiova, întâlnire cu reprezentanții Pirelli

ACTUALacum 5 ore

Cursuri suspendate la Universitatea Târgu-Jiu, după ce o studentă este suspectă de coronavirus

ACTUALacum 6 ore

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

ACTUALacum 6 ore

Descinderi de amploare la vânzători de mașini second-hand

ACTUALacum 7 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 16 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 18 ore

Drumul expres Craiova-Pitești. Ce firme au depus ofertele pentru al treilea și al patrulea tronson

POLITICĂacum 20 de ore

Ciolacu, după decizia CCR: „Mă bucură că democrația încă funcționează în România”

POLITICĂacum 20 de ore

Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%

ACTUALacum 20 de ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 22 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 23 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Protest în localitatea din Dolj unde ar trebui să ajungă pasagerii zborului de Bergamo. Oamenii nu vor coronavirusul în oraşul lor

ACTUALacum 2 zile

179 de persoane ajung pe Aeroportul Craiova, dintr-o zonă a Italiei afectată de coronavirus. Medicii vor face triaj şi vor decide câţi intră în carantină

ACTUALacum 2 zile

Românii care vin din Italia vor sta 14 zile în carantină. Anunţul Ministerului Sănătăţii

LIFEacum 2 zile

Vizită regală la albanezii din Slatina. Principele Nicolae şi soţia sa, la cafeneaua „Enver Memish şi Fiii”

ACTUALacum o zi

DSP Dolj: Pasagerii zborului de Bergamo nu au coronavirus. Vor fi monitorizaţi la domiciliu

ACTUALacum 23 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 2 zile

Alertă de coronavirus, pe un aeroport din România. Mai mulți oameni au renunțat la călătoria spre Italia

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Explozie într-un bloc din Slatina. 20 de locuinţe evacuate, două persoane la spital

ACTUALacum 2 zile

Bărbaţi întorşi din Italia, căutaţi cu poliţia pentru a fi controlaţi de coronavirus. Oamenii erau la „o vodcă”

ACTUALacum 16 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 20 de ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 7 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 2 zile

Autocar plin cu elevi care se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus, dat în consemn la frontieră

ACTUALacum o zi

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 2 zile

O femeie suspectă de coronavirus a sunat la 112 şi a aşteptat ambulanţa în staţia de autobuz

ACTUALacum 2 zile

Două autocare cu elevi şi părinţi care vin din Italia, aşteptate la intrarea în ţară. Vor fi triaţi, testaţi şi puşi sub carantină

ACTUALacum o zi

COD ROŞU de viscol în trei județe din Oltenia

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Care sunt primele blocuri din Slatina ce vor fi reabilitate termic. Primăria a alocat sume importante în bugetul pe 2020

Reporter24 TVacum o zi

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum 2 ore

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum 2 zile

Doi tineri au murit după ce au intrat cu maşina într-un gard de beton

ACTUALacum 4 zile

Medic sancționat după ce a fost filmat în timp ce opera fără mănuși și cu ceasul la mână

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

topitorie
ACTUALacum 2 ore

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 22 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum o zi

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum o zi

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 4 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum 5 zile

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum 6 zile

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum 6 zile

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum 7 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 2 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Doi copii bătuți și umiliți, în mijlocul străzii, de alți adolescenți. Poliția face verificări

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Contrabandă cu țigări, în zona centrală a Craiovei. O femeie a aruncat plasele cu țigarete crezând că scapă de jandarmi

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.