Connect with us

ECONOMIE

TMK Artrom Slatina, cumpărată integral de un miliardar rus

Publicat

în

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski a preluat pachetul majoritar de acţiuni al TMK Artrom Slatina, potrivit zf.ro.

Sursa citată preciează că oferta de preluare s-a desfăşurat din 3 ianuarie 2020 şi până pe 20 ianuarie 2020. Înainte de începerea ofertei Dimitri Pumpianski avea 92,7% din companie, iar ulterior închiderii ofertei a ajuns la 98,8%. Pentru cele 6%, miliardarul rus a plătit 42,5 mil. lei.

Societatea de intermediere IFB Finwest a notificat, la finalul lunii ianuarie, Bursa de la Bucureşti că oferta de preluare a producătorului de ţevi industriale TMK Slatina (ART), iniţiată de miliardarul rus Dimitri Pumpianski prin intermediul compa­niei TMK Europe, a fost încheiată.

Astfel Dimitri Pumpianski a plătit 43 mil. lei pentru 7,1 milioane de acţiuni, adică 84% din numărul de acţiuni care au făcut obiectul ofertei, respectiv 6,1% din capitalul social.

Miliardarul rus a ajuns la o deţinere de 98,8% din compania cu o capitalizare de 662 mil. lei, adică peste pragul de 95% pe care legislaţia îl permite pentru iniţierea procedurilor de delistare.

Compania TMK Artrom Slatina a încheiat pe plus anul 2018, cu un profit brut de peste 97 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât în anul precedent.

Fabrica din Slatina are 1.500 de angajați și planuri să se extindă, pentru ca în următorii ani să folosească întreaga cantitate de oțel produsă în uzina de la Reșița pe care o deține în producția de țevi premium.

Continuă să citești
Publicitate
Click pentru a lăsa un comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIE

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 20 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, care sunt în derulare.

Împrumutul va avea o maturitate de până la 10 ani, din care o perioadă de graţie de până la trei ani şi o perioadă de rambursare de până la şapte ani.

„În acest an avem foarte multe proiecte pe fonduri europene, care vor fi în derulare şi încercăm să asigurăm aceşti bani din împrumut pentru ca acele proiecte să se blocheze, să nu aşteptăm până ne vin sumele de la Bucureşti”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

El a arătat că aceeaşi metodă a fost adoptată de forul judeţean şi în exerciţiul financiar trecut al UE, astfel încât să nu fie probleme în derularea proiectelor.

„Da, am avut împrumut şi în exerciţiul financiar trecut al Uniunii Europene. Am vrut să asigurăm cofinanţarea proiectelor”, a mai spus Oprescu.

Continuă să citești

ECONOMIE

Izolare cu spumă poliuretanică, la cele mai mici preţuri. Care sunt avantajele acestei tehnologii (P)

Publicat

în

(P) O firmă din Slatina oferă servicii de iziolaţii cu spumă poliuretanică, pentru lucrări comerciale şi rezidenţiale, la cele mai mici preţuri.

De ce suntem cei mai buni pentru lucrarea ta? Deoarece, echipele noastre de experți în Izolații cu Spumă Poliuretanică sunt dedicate să ofere cea mai bună calitate, realizând cu măiestrie izolații și hidroizolații pentru lucrări Comerciale și Rezidențiale

Ținem pasul cu vremurile, iar cel mai nou membru al echipei, este un Robot-Industrial de ultima generație.

Experiență & Costuri mici

Datorită unei experiențe de peste 12 ani în industrie, câteva mii de lucrări, mai multe echipe de experți cu echipamente achiziționate pe Fonduri Europene, precum și contracte cu furnizori de top – putem garanta calitatea lucrărilor noastre, păstrând în același timp prețuri foarte mici.

Ne focusam pe eficientă, calitate și siguranță. Asta înseamnă că îți oferim cele mai bune variante de Izolații Poliuretanice la fiecare lucrare, respectând termenele de predare și asigurându-ne că îți livrăm cea mai bună izolație termică pentrulocuintasauafacerea ta.

Unde? Oriunde în țară și în străinătate. Datorită investiilor masive in digitalizare și logistică, lucrările noastre o să aibă mereu aceeași calitate indiferent de locația proiectului.

Cât costă

Prețul variază între 7-40 euro/m2, în funcție de mai mulți factori precum: materialele folosite, suprafață lucrării, caracteristici tehnice, locație și multe altele.

Motiv pentru care propunem o discuție de câteva minute cu unul din specialiștii noștri, pentru o estimare corectă.

Servicii

Că experți în industrie, îți oferim o gama largă de Izolații cu Spumă Poliuretanică și Hidroizolații.

Echipele noastre dispun de logistică, cunoștințele și tehnologia necesare, realizării:

Izolație cu Spumă Poliuretanică mansarde, Izolație termică acoperișuri, Izolație Poliuretanică hale industriale, Izolare fonică apartamente, Izolație termică exterioară case și spații de birouri, Izolație Poliuretanică depozite, Izolarea termică a caselor pe structura metalică, Izolație cu Spumă Poliuretanică pereți și pardoseli etc.

Hidroizolatii cu polyurea pentru: parcări, poduri, acoperișuri, pardoseli centre comerciale, bazine petroliere, piscine, hidroizolatii terase, balcoane, fundații case etc.

SC IZOMOBIL DIAFAN SRL

Contact: Tel. 0723 205 222, http://www.expert-izolatii.ro/

 

Continuă să citești

ECONOMIE

Alro Slatina raportează pierderi pentru anul 2019

Publicat

în

Alro Slatina a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 miliarde lei, în scădere cu 7% față de 2018, un profit de 99 milioane lei și o pierdere netă de 68 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat remis, luni, de companie, rezultatele sunt cauzate de factori adverși, locali și internaționali, cum ar fi conflictele comerciale, producția în exces, nivelurile mai scăzute ale cererii, cotației LME și prețurilor mai mari pentru utilități în cursul anului 2019.

„Deși am continuat, pe tot parcursul anului 2019, să dezvoltăm, să producem și să vindem produse cu valoare adăugată mare și foarte mare („PVAM” și „PVAFM”), rezultatele noastre financiare au fost afectate negativ de diverși factori externi, cum ar fi piața internațională caracterizată printr-o cerere și prețuri încetinite sau costul energiei care a continuat să fie volatil și în creștere. La scară globală, piața aluminiului a fost afectată, în 2019, de o scădere cu 15% a cotației LME, față de 2018, de politica internațională, cum ar fi tarifele americane la import, constrângerile din China, negocierile Brexit, toate acestea determinând clienții din piața de aluminiu să aibă un comportament prudent, care a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor noastre în 2019. Pe piața locală din România, ne-am confruntat in plus si cu alte condiții adverse derivate în principal din prețurile prohibitive ale energiei”, a declarat Marian NĂSTASE, președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Reprezentanţii Companiei mai spun că o evoluție similară a existat și în ultimul trimestru al anului 2019, când Grupul Alro a raportat o pierdere netă de 45,6 milioane lei, comparativ cu un profit net de 11,8 milioane lei înregistrat în trimestrul patru al anului 2018. La nivelul Alro, aceeași tendință a fost vizibilă în ultimul trimestru din 2019, iar compania a raportat o pierdere netă de 43 de milioane de lei, comparativ cu un profit net de 23 de milioane de lei în T4 2018.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 24 de minute

Lista cu miniștrii noului Guvern a fost definitivată. Ce modifcări au fost aduse

ACTUALacum 51 de minute

Angajata unui penitenciar, autoizolare din cauza coronavirusului

ACTUALacum O oră

VIDEO | Cum se dezinfectează mijloacele de transport din Craiova

ACTUALacum O oră

Dincă și complicele său, la Tribunalul Olt pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă

ACTUALacum 2 ore

Soție înjunghiată mortal de către soț. Bărbatul este căutat de polițiști

ACTUALacum 2 ore

Un microbuz în care se aflau nouă persoane, căzut în râu

ACTUALacum 2 ore

Program de zbor ajustat de Wizz Air. Au scăzut cererile pentru rutele din Italia

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 12 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

POLITICĂacum 13 ore

Coronavirusul amână Congresul PSD. Decizie luată de conducerea partidului

POLITICĂacum 16 ore

PSD Olt pune preşedintele filialei locale drept candidat la Primăria Caracal

ACTUALacum 16 ore

FOTO | Incendiu de vegetație uscată într-o comună din Dolj. Focul s-a întins pe patru hectare

ECONOMIEacum 18 ore

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

EDUCAŢIEacum 18 ore

Premii de la CJ Olt pentru sportivii şi antrenorii din judeţ cu performanţe internaţionale

ACTUALacum 18 ore

Circulație feroviară întreruptă. Un tren marfar încărcat cu cărbune a îndoit cupoanele de șine

ACTUALacum 18 ore

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 19 ore

Este oficial. Italianul și tânărul din Gorj s-au aflat, pentru o perioadă, în același spațiu

ACTUALacum 19 ore

A fugit de polițiști, știind că nu are permis, și a lovit gardul unei case. Tânărul a fost prins, deși își abandonase mașina

ACTUALacum 19 ore

Seară de teatru, la „Agronomie”, pregătită de studenții craioveni de la „Arte”

ACTUALacum 20 de ore

Măsura luată de CJ Olt din cauza banilor puţini alocaţi de Guvern pentru protecţia socială. Ce se întâmplă cu DGASPC

ACTUALacum 20 de ore

Tânăr prins drogat la volan

ACTUALacum 21 de ore

Doi tineri din Craiova, tâlhăriţi de un şofer de taxi din Slatina

POLITICĂacum 21 de ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

ACTUALacum 22 de ore

CJ Olt: Bani din Fondul de rezervă pentru gestionarea crizei COVID-19

ACTUALacum 2 zile

Accident în judeţul Olt. Un copil a fost spulberat, în apropierea şcolii, de o maşină condusă de un şofer băut

ACTUALacum 4 zile

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 3 zile

Italianul depistat cu coronavirus după o vizită în România a fost la Craiova, săptămâna trecută, la rudele soţiei sale românce. Reacţia autorităţilor

ACTUALacum o zi

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 12 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

ACTUALacum 3 zile

Administratorul unei asociații de proprietari din Slatina, care lua bani direct din casierie, pus sub control judiciar

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 23 de ore

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 3 zile

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 2 zile

Un italian care l-a însoţit, în Craiova și în Gorj, pe bărbatul de 71 de ani infectat are şi el coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Demisie la vârful ANIF. Directorul instituţiei, slătineanul Florin Barbu, şi-a depus mandatul

topitorie
ACTUALacum 3 zile

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 3 zile

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

ACTUALacum 4 zile

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

POLITICĂacum 21 de ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

Reporter24 TVacum 4 zile

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum o zi

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum 2 zile

Anti-fakenews CORONAVIRUS | Care sunt sursele oficiale de informaţii din România privind COVID – 19

ACTUALacum 2 zile

Dai foc la mirişte, rămâi fără subvenţia APIA. Protocol cu ISU şi Garda de Mediu

ACTUALacum 2 zile

Doi angajați ai firmei de la care italianul a închiriat mașina, în carantină

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Tânăr în vârstă de 30 de ani, reținut la patru zile distanță după ce a fost urmărit în trafic. A fost prins într-un aeroport din București

ACTUALacum 4 zile

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 7 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.