< Simpozionul Național ”Interferențe trecut-prezent-viitor în învățământul românesc”, la Liceul Tehnologic "Petre S. Aurelian" Slatina - REPORTER24
Connect with us

EDUCAŢIE

Simpozionul Național ”Interferențe trecut-prezent-viitor în învățământul românesc”, la Liceul Tehnologic “Petre S. Aurelian” Slatina

Publicat

în

Ediţia a şaptea a Simpozionului Național ”Interferențe trecut-prezent-viitor în învățământul românesc” s-a desfăşurat, vineri, la Liceul Tehnologic “Petre S. Aurelian” din Slatina.

De șapte ediții, simpozionul ”Interferențe trecut-prezent-viitor în învățământul românesc”, devenit național de trei ani încoace, oferă cadrelor didactice un suport pentru promovarea contribuţiilor originale în dezvoltarea practicii educaţionale și un schimb de experienţă între specialiştii din diverse domenii, atât prin revista cu același titlu, cât și prin sesiunea de comunicări organizată vineri, 07 februarie 2020, la Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian” Slatina.

În acest an, coordonatorii simpozionului, Mirela Dumitra și Petru Daniela, împreună cu membrii echipei de proiect, și-au propus să reflecteze mai mult asupra învățământului românesc prezent, în special asupra învățământului tehnologic deschis la colaborări cu diverse instituții și organizații, atât la nivelul județului Olt, cât și la nivel internațional.

Proiectele internaționale şi programele europene reprezintă pentru cadrele didactice o modalitate foarte interesantă şi utilă de a-şi dezvolta formarea continuă, într-un cadru modern, inspirat din bunele practici ale altor ţări europene.

În alocuțiunea rostită la deschiderea sesiunii de comunicări, invitatul de onoare, lector univ. dr. Victor Tița- directorul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, s-a adresat elevilor prezenți în sală, vorbindu-le despre leadership, responsabilitate, încredere în sine și perseverență, încurajându-i să-și exerseze și să-și dezvolte abilitățile de comunicare, capacitatea de a împărtăși viziunea cu ceilalți și de a-i motiva să o urmeze. Elevii implicați în aceste proiecte au avut oportunitatea să prezinte pe scena simpozionului, alături de profesorii coordonatori, experiențele de care au beneficiat în timpul vizitelor de studiu. Astfel, au fost susținute teme care au fost urmărite cu mult interes de către participanți:

,,Redescoperirea valorilor morale prin educație -Solidari pentru o lume mai bună!” – Filă de Jurnal Erasmus. Lucrarea a reprezentat diseminarea activităților proiectului Erasmus+ KA 229, ,,DEMAIN TOUS SOLIDAIRES/ DE M INE VOM FI TOȚI SOLIDARI”, derulate în Franța, Reims, de către profesorii coordonatori Mihaela Mirescu, Florina Diaconescu, Mirela Dumitra și elevii clasei a X-a din grupul țintă: Alexandra Drăgoi, Cătălina Coteneanu, Elena Roibu, Andrei Popa, Răzvan Alexa, Ionuţ Gîrtonie

,,Şcoala incluzivă – între provocare și necesitate”. Modele de bune practici întâlnite la un Liceu Pro Succes” din Chișinău- Republica Moldova au fost dezvăluite de către Florina Diaconescu, profesor la L. T. ”Petre S. Aurelian”, inițiator al Proiectului Internațional „Integrarea și incluziunea școlară și socială a copiilor și tinerilor din medii dezavantajate” alături de Educație în ZIGZAG SRL, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt, Universitatea de Stat din Moldova și Liceul Teoretic ,,Pro Succes” Chișinău.

Despre familiarizarea elevilor cu mediul economic și interacționarea cu reprezentanții unor companii din județul Olt, benefice pentru viitoarea carieră a absolvenților, participanții au aflat din prezentarea ,,Armonizarea cunoștințelor cumulate în practica comasată cu cerințele pieței forței de muncă” realizată de elevul Crețu Alexandru, clasa a XI-a și Florina Iulia Iancu, profesor coordonator.

Deoarece Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian” este ,,Școală- Ambasador a Parlamentului European” (EPAS) din anul 2018, Simpozionul Național a constituit un bun prilej ca elevii ambasadori-juniori ai acestei instituții să disemineze participanților (elevi și profesori) scopul derulării programului educativ EPAS și activitățile desfășurate de ei în școală și în afara ei în vederea îmbunătățirii cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor.

Simpozionul s-a încheiat sub îndemnul ”Dacă suntem destul de inteligenţi să investim experienţele trecutului şi destul de înţelepţi să împrumutăm bucuria şi nerăbdarea caracteristică realizărilor viitoare, atunci practicile trecute şi rezultatele viitoare vor începe să lucreze în favoarea noastră chiar de astăzi!”

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

O şcoală din Slatina trece la scenariul roşu, după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

Publicat

în

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, îşi închide porţile pentru cei peste 600 de elevi, care începând de mâine vor susţine, pentru următoarele 14 zile, lecţii online. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare, la recomandarea DSP Olt, după ce au fost confirmate trei cazuri COVID-19, în rândul personalului nedidactic.

633 de elevi din ciclul primar şi gimnazial de la Şcoala Nr. 11 din Slatina vor trece în online, începând din 22 septembrie, timp de 14 zile, după ce o femeie de serviciu, un muncitor întreţinere şi un paznic au fost confirmaţi cu COVID-19.

Potrivit spuselor directorului, femeia de serviciu şi muncitorul nu au mai venit la serviciu de pe data de 11 septembrie şi nu au intrat în contact cu elevii sau cadrele didactice. Pe lângă cele trei persoane, în izolare la domiciliu, în aşteparea rezultatului testului COVID-19 se mai află o femeie de serviciu şi o altă persoană din rândul personalului auxiliar.

„În această seară, am luat decizia, şi la recomandarea DSP, să trecem în scenariul roşu. Am înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar timp de două săptămâni elevii vor învăţa doar online. Pe lâîngă cele trei persoane confirmate, mai sunt două care aşteaptă rezultatul testului COVID-19. Doar paznicul a fost la serviciu în ultimul timp, dar a stat cu mască şi a respectat distanţarea. Am luat această decizie, pentru că neavând personal, nu are cine să se ocupe de curăţenia zilnică în şcoală”, a declarat Daniel Noajă, director al Şcolii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu, pentru Gazeta Nouă.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Ludovic Orban anunță că se vor lua măsuri legale în cazul în care un profesor refuză să predea online

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că se vor lua măsuri legale dacă sunt profesori care refuză să predea online. El a subliniat că nu își “imaginează” că un cadru didactic poate să refuze să intre online la ore.

Ludovic Orban a fost întrebat ce se întâmplă în situațiile în care cadrele didactice refuză să predea online copiilor, scrie Digi24.

“Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban.

În ceea ce privește perioada alegerilor, în care orele se vor susține online acolo unde sunt secții de votare în școli, premierul a declarat că ministrul Educației Monica Anisie  a avut o serie de consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene, pentru a analiza cum se vor desfășura atunci cursurile.

Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online, a subliniat prim-ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

EDUCAŢIE

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

Publicat

în

Elevi de la trei licee din Olt au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, însă autorităţile spun că nu se impune suspendarea cursurilor.

 

Este vorba despre câte un elev de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Liceul Tehnologic „Petre S.Aurelian” şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Carcal.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că doar în cazul Caracal, elevii vor rămâne acasă, pentru că şcoala mergea pe scenariul galben. În celelalte două cazuri, cursurile nu se vor suspenda pentru că elevii s-ar fi infectat în afara şcolii.

„Este câte un singur caz. La Caracal se merge pe scenariul galben. Aşteptăm să vedem rata de incidenţă, să vedem ce ne comunică DSP. Şi în celelalte două cazuri, se continuă la fel. Din ce am înţeles nu sunt contaminaţi din cauza şcolii, ci au venit cu virusul dinafară”, a explicat Victor Iacobescu.

Totodată, a fost testat pozitiv şi un profesor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran”, structura Drăgăneşti-Olt. În acest caz, însă, nu a exista o interacţiune cu ceilalţi profesori şi elevi, cursurile debutând de la 1 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 6 ore

FOTO. Doi tineri Gorj sunt victimele decedate în accidentul rutier produs, luni, în Teleorman

ACTUALacum 8 ore

Gorj: Un deputat a anulat carantina în instanță, deși fiul lui este infectat cu noul coronavirus

ACTUALacum 8 ore

Accident GRAV în Teleorman. Doi bărbaţi au intrat cu autocamionul într-un copac şi au murit striviţi în cabină

ACTUALacum 9 ore

O şcoală din Slatina trece la scenariul roşu, după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

ACTUALacum 11 ore

Florentin Rădulescu, cu siguranță omul potrivit pentru comuna Ghindeni

ADMINISTRAŢIEacum 12 ore

Stadion nou la Caracal, construit printr-un parteneriat FRF-CNI

ADMINISTRAŢIEacum 13 ore

DOCUMENT. Cum se încalcă legea, la Cungrea. Oamenii şefului PNL Olt, achiziţie directă de sute de mii de euro

POLITICĂacum 13 ore

Olguţa Vasilescu, favorita caselor de pariuri pentru câştigarea alegerilor la Craiova. Candidatul PNL, şansa a treia

ACTUALacum 13 ore

IMAGINI VIDEO de la accidentul petrecut în Dolj, pe DN 6

ACTUALacum 14 ore

Dolj | Două persoane rănite în accident rutier, la Beharca

ACTUALacum 14 ore

Un tânăr din Olt s-a urcat băut la volan și s-a răsturnat cu mașina, într-o comună din Dolj

ACTUALacum 14 ore

Bărbat din Craiova reținut după ce și-a bătut fosta concubină și pe copiii acesteia

ACTUALacum 14 ore

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

ACTUALacum 15 ore

Poliţiştii din Gorj donează sânge pentru colegul lor din Motru, aflat în stare gravă la Spitalul Constanţa

ACTUALacum 15 ore

Un nou deces, în județul Dolj, din cauza coronavirusului

ACTUALacum 15 ore

808 cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese, în 24 de ore | RAPORT complet

ADMINISTRAŢIEacum 15 ore

Bază de agrement pe Dunăre, la Corabia. Investiţia din fonduri europene depăşeşte 1,3 milioane lei

ACTUALacum 16 ore

Testul COVID ar putea înlocui perioada de izolare pentru persoanele care vin din străinătate

ACTUALacum 17 ore

Ludovic Orban anunță că se vor lua măsuri legale în cazul în care un profesor refuză să predea online

ACTUALacum 17 ore

Accident în Slatina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 18 ore

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 18 ore

Unde au fost găsiţi de poliţişti o adolescentă de 16 ani şi fiul său de 3 luni, din Crâmpoia, daţi dispăruţi de familia fetei

EDUCAŢIEacum 18 ore

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

ACTUALacum 19 ore

Craiova găzduiește Gala Premiilor UNITER. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu

ACTUALacum 13 ore

IMAGINI VIDEO de la accidentul petrecut în Dolj, pe DN 6

ACTUALacum o zi

Tânăr din Olt, bătut cu cruzime de un cetăţean albanez, în urma unor discuţii contradictorii. Familia victimei: “A fost operat, dar nu răspunde la stimuli”

ACTUALacum 2 zile

Bătrân din Târgu Jiu, accidentat mortal pe trecerea de pietoni

ACTUALacum o zi

FOTO. O mireasă a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut în Slatina

EDUCAŢIEacum 18 ore

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

ACTUALacum 18 ore

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum 4 zile

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 3 zile

42 de decese şi 1.333 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Accident mortal, în judeţul Olt. Un şofer a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ACTUALacum 6 ore

FOTO. Doi tineri Gorj sunt victimele decedate în accidentul rutier produs, luni, în Teleorman

ACTUALacum 2 zile

33 de decese şi peste 1.200 cazuri noi de coronavirus | Situaţie pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Drum judeţean din Dolj, reabilitat cu fonduri europene. Investiţie de peste 47 milioane de euro

ACTUALacum 18 ore

Unde au fost găsiţi de poliţişti o adolescentă de 16 ani şi fiul său de 3 luni, din Crâmpoia, daţi dispăruţi de familia fetei

ACTUALacum 4 zile

Accident rutier în Vâlcea. Trafic blocat pe DN 7

EDUCAŢIEacum 3 zile

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum 4 zile

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

ACTUALacum 14 ore

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

ACTUALacum o zi

Scandal cu bâte şi săbii, într-o comună din Dolj. Şase bărbaţi au ajuns la spital

ACTUALacum o zi

Accident GRAV, în Constanţa: Doi morţi doi şi doi răniţi

ACTUALacum 15 ore

808 cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese, în 24 de ore | RAPORT complet

ACTUALacum o zi

Tânăr din Sprâncenata, urmărit internaţional pentru proxenetism, prins de poliţiştii din Olt

ACTUALacum 14 ore

Dolj | Două persoane rănite în accident rutier, la Beharca

ACTUALacum 4 zile

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Protest la Novaci împotriva fiului unei judecătoare care a spulberat cu maşina o femeie

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Dolj. Intervine elicopterul SMURD

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander (2008) – Au fost ajutați vikingii de extratereștrii antici?

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 24 august | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

SPORTacum 4 săptămâni

Meciuri cu maximum 500 de spectatori, în Liga 1. Declaraţie oficială de la DSP

ACTUALacum o lună

VIDEO. Veste proastă pentru legumicultori. Guvernul taie din banii pentru Programul “Tomata”

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.