< Sorin Scarlat (CNAIR), anunț despre Podul Olt: În maximum două luni, cu siguranţă, vor interveni - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Sorin Scarlat (CNAIR), anunț despre Podul Olt: În maximum două luni, cu siguranţă, vor interveni

Publicat

în

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat,  a declarat că „în maximum două luni” vor începe lucrările de reparaţie a Podului Olt de la Slatina.

Un consorţiu italian va reabilita podul rutier peste Olt de la Slatina, contractul de atribuire a lucrării fiind semnat, în luna iulie a anului 2018, de reprezentanţii DRDP Craiov

„Proiectarea este finalizată, am dat ordin de începere, iar în maximum două luni de zile, cu siguranţă, vor interveni asupra lucărilor premergătoare realizării reparaţiilor”, a declarat Scarlat.

El a mai declarat că încă nu s-au stabilit variantele de ocolire, după închiderea traficului rutier pe pod.

„Împreună cu poliţia rutieră, vom lua o decizie cu privire la soluţiile propuse de antreprenor şi cu siguranţă vom anunţa care vor fi acele rute ocolitoare în momentul în care se va decide închiderea definitivă a podului”, a mai declarat şeful CNAIR.

De-a lungul timpului, în calea de rulare a Podului Olt au apărut gropi mai mici sau mai mari. Cea mai recentă era din 26 iulie 2016, când angajaţii SDN Slatina au împrejmuit zona cu balize de ocolire, în aşteptarea scoaterii la licitaţie a lucrării de reparaţie. Ulterior, „artificiul” găsit de drumari a fost aplicarea unei plăci de metal deasupra fisurii. Deoarece nu s-a intervenit, groapa s-a mărit, iar soluţia găsită a fost aplicarea unei plăci de metal şi mai mare. Abia în august 2017, groapa a fost astupată.

Şi în 2010, în dreptul primului picior al podului, dinspre Slătioara, în carosabil a apărut o groapă de o jumătate de metru. Aceasta a fost acoperită după câteva zile în care traficul s-a desfăşurat cu greutate sau a fost închis. Costurile acelei lucrări s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de lei vechi.

Problemele cu găurile în covorul asfaltic au început să apară după mineriada din 1999, când pentru blocarea accesului, pe pod au fost puse bucăţi mari de piatră, care au afectat structura de rezistenţă. Pe de altă parte, problemele din ultimii ani sunt cauzate chiar de lucrările de reabilitare de acum 25 de ani, care au fost făcute de mântuială.

 

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Stadion nou la Caracal, construit printr-un parteneriat FRF-CNI

Publicat

în

Un stadion nou şi modern va fi construit, la Caracal, pe amplasamentul fostului teren de antrenament din „Groapă”.

 

Potrivit administratorului public al Primăriei Caracal, Adrian Chesnoiu, municipiului Caracal a fost incls în lista celor 400 de orașe care vor beneficia de Programul de Construire și Dotare a Complexelor Sportive Multifuncționale, derulat de Federaţia Română de Fotbal (FRF), în parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„M-am adresat foștilor mei parteneri de la ”Cupa Satelor”, din conducerea Federației Române de Fotbal, domnul Președinte Răzvan Burleanu și  dl. Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF. Vestea bună: Soluția a venit de la FRF, care prin programul derulat în parteneriat cu CNI, a primit solicitarea noastră de includere a Municipiului Caracal în lista celor 400 de orașe care vor beneficia de Programul de Construire și Dotare a Complexelor Sportive Multifuncționale și a transmis-o către CNI, susținând astfel construirea unui stadion nou şi modern pe amplasamentul fostului teren de antrenament din „Groapă””, a explicat Chesnoiu.

El a adăugat că, pentru moment, CNI nu mai alocă fnduri pentru modernizarea unor baze sportive existente, astfel că nu se pot atrage investiţii guvernamentale pentru Stradionul „Parc”.

„Încă de la preluarea mandatului de administrator public, mai 2020, am luat măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de antrenament pentru copii din cadrul CSS Caracal dar și pentru iubitorii de sport. Am demarat lucrări de întreținere a suprafeței de iarbă de pe terenul central al stadionului Parc, de distribuire de zgură pe pista de atletism și de salubrizare a spațiilor din incintă (tribune și spații adiacente). Am făcut demersuri la autoritățile centrale pentru lucrări de modernizare a stadionului în urma întâlnirilor repetate cu factorii de decizie de la CNI mi s-a comunicat că această companie a statului român nu va mai derula în următorii ani programe de modernizare a bazelor existente, prioritate fiind doar cele pentru Euro 2020”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Am remarcat prezența ministrului Sportului, Ionuț STROE, în Caracal. Declarativ pentru a vedea infrastructura sportivă a…

Publicată de Adrian Ionut Chesnoiu pe Luni, 21 septembrie 2020

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

DOCUMENT. Cum se încalcă legea, la Cungrea. Oamenii şefului PNL Olt, achiziţie directă de sute de mii de euro

Publicat

în

Oamenii lăsaţi de Liviu Voiculescu la conducea Primăriei Cungrea conduc destinele localităţii, după bunul plac, cu încălcarea legilor în vigoare şi irosind banul public.

Astfel, autorităţile liberale din comuna Cungrea au făcut o achiziţie directă, deşi suma plătită depăşeşte limita prevăzută de Legea privind achiziţile publice. Mai mult, anunţul în Sistemul Public de Achiziţii a fost postat în aceeaşi zi în care autoritatea locală a adoptat hotărârea de rectificare bugetară, după ce a primit aproximativ opt miliarde de lei vechi de la Guvern, tot cu încălcarea legii pentru că nu este indicată sursa de finanţare.

„Tunul” a fost dat, săptămâna trecută, când Guvernul României a alocat printr-o hotărâre suma de opt miliarde de lei Primăriei Cungrea.

Vineri, pe 18 septembrie, la ora 12.00, a fost convocată o şedinţă a Consiliului Local pentru aprobarea rectificării bugetare, în urma alocării guvernamentale. În aceeaşi zi, la două ore distanţă, la ora 14.29, Primăria Cungrea a postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ pentru achiziţionarea a 1.000 de pubele de gunoi cu capacitatea de 240 de litri fiecare.

Achiziţia s-a făcut prin atribuire directă unei firme din Slatina pentru suma de 189.080 lei, adică 38.919,76 euro.

Numai că, având în vedere suma de achiziţie, aceasta nu se putea face prin atribuire directă, potrivit Legii 98/2016 art 7, alin 5, pentru că depăşeşte limita prevăzută de lege.

„Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 135.060 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 450.200 lei”, se arată în legea citată.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

Publicat

în

Mai multe străzi din centrul municipiului Craiova vor fi închise în perioada alegerilor locale. 

Primăria Municipiului Craiova anunţă că, începând cu data de 27 septembrie, ora 1800 până pe data de 28 septembrie, ora 0800 se închide circulaţia rutieră pe următoarele străzi:

  • Popa Şapcă;
  • A.I. Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş;
  • Olteţ, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Theodor Aman şi intersecţia cu str. C.S.Nicolaescu-Plopşor;
  • Theodor Aman, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Olteţ şi intersecţia cu str. A.I.Cuza precum şi pe tronsonul cuprins între intersecţia cu str. A.I.Cuza şi aleea Teatrului;
  • C.S. Nicolaescu-Plopşor, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. A.I.Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ;
  • Unirii, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A.I. Cuza.

Reprezentanții primăriei mai anunță că dacă mașinile staţionate în zonele restricţionate sau în parcările adiacente acestor zone vor încurca activitatea derulată în perioada alegerilor locale, autoturismele respective vor fi ridicate şi reamplasate în zonele aflate în imediata apropiere.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 5 ore

FOTO. Doi tineri Gorj sunt victimele decedate în accidentul rutier produs, luni, în Teleorman

ACTUALacum 7 ore

Gorj: Un deputat a anulat carantina în instanță, deși fiul lui este infectat cu noul coronavirus

ACTUALacum 7 ore

Accident GRAV în Teleorman. Doi bărbaţi au intrat cu autocamionul într-un copac şi au murit striviţi în cabină

ACTUALacum 8 ore

O şcoală din Slatina trece la scenariul roşu, după ce trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

ACTUALacum 9 ore

Florentin Rădulescu, cu siguranță omul potrivit pentru comuna Ghindeni

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

Stadion nou la Caracal, construit printr-un parteneriat FRF-CNI

ADMINISTRAŢIEacum 12 ore

DOCUMENT. Cum se încalcă legea, la Cungrea. Oamenii şefului PNL Olt, achiziţie directă de sute de mii de euro

POLITICĂacum 12 ore

Olguţa Vasilescu, favorita caselor de pariuri pentru câştigarea alegerilor la Craiova. Candidatul PNL, şansa a treia

ACTUALacum 12 ore

IMAGINI VIDEO de la accidentul petrecut în Dolj, pe DN 6

ACTUALacum 13 ore

Dolj | Două persoane rănite în accident rutier, la Beharca

ACTUALacum 13 ore

Un tânăr din Olt s-a urcat băut la volan și s-a răsturnat cu mașina, într-o comună din Dolj

ACTUALacum 13 ore

Bărbat din Craiova reținut după ce și-a bătut fosta concubină și pe copiii acesteia

ACTUALacum 13 ore

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

ACTUALacum 14 ore

Poliţiştii din Gorj donează sânge pentru colegul lor din Motru, aflat în stare gravă la Spitalul Constanţa

ACTUALacum 14 ore

Un nou deces, în județul Dolj, din cauza coronavirusului

ACTUALacum 14 ore

808 cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese, în 24 de ore | RAPORT complet

ADMINISTRAŢIEacum 14 ore

Bază de agrement pe Dunăre, la Corabia. Investiţia din fonduri europene depăşeşte 1,3 milioane lei

ACTUALacum 15 ore

Testul COVID ar putea înlocui perioada de izolare pentru persoanele care vin din străinătate

ACTUALacum 16 ore

Ludovic Orban anunță că se vor lua măsuri legale în cazul în care un profesor refuză să predea online

ACTUALacum 16 ore

Accident în Slatina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 16 ore

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 17 ore

Unde au fost găsiţi de poliţişti o adolescentă de 16 ani şi fiul său de 3 luni, din Crâmpoia, daţi dispăruţi de familia fetei

EDUCAŢIEacum 17 ore

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

ACTUALacum 18 ore

Craiova găzduiește Gala Premiilor UNITER. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu

ACTUALacum 12 ore

IMAGINI VIDEO de la accidentul petrecut în Dolj, pe DN 6

ACTUALacum o zi

Tânăr din Olt, bătut cu cruzime de un cetăţean albanez, în urma unor discuţii contradictorii. Familia victimei: “A fost operat, dar nu răspunde la stimuli”

ACTUALacum o zi

Bătrân din Târgu Jiu, accidentat mortal pe trecerea de pietoni

ACTUALacum o zi

FOTO. O mireasă a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut în Slatina

EDUCAŢIEacum 17 ore

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

ACTUALacum 16 ore

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum 4 zile

1.527 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, în ultimele 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 3 zile

42 de decese şi 1.333 cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Accident mortal, în judeţul Olt. Un şofer a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ACTUALacum 5 ore

FOTO. Doi tineri Gorj sunt victimele decedate în accidentul rutier produs, luni, în Teleorman

ACTUALacum 2 zile

33 de decese şi peste 1.200 cazuri noi de coronavirus | Situaţie pe judeţe

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Drum judeţean din Dolj, reabilitat cu fonduri europene. Investiţie de peste 47 milioane de euro

ACTUALacum 4 zile

Accident rutier în Vâlcea. Trafic blocat pe DN 7

EDUCAŢIEacum 3 zile

Şcolile din toată ţara se închid pentru trei zile. MOTIVUL

ACTUALacum 17 ore

Unde au fost găsiţi de poliţişti o adolescentă de 16 ani şi fiul său de 3 luni, din Crâmpoia, daţi dispăruţi de familia fetei

ACTUALacum 4 zile

Un nou focar de coronavirus, în județul Dolj, la un centru privat pentru bătrâni

ACTUALacum 13 ore

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

ACTUALacum o zi

Scandal cu bâte şi săbii, într-o comună din Dolj. Şase bărbaţi au ajuns la spital

ACTUALacum o zi

Accident GRAV, în Constanţa: Doi morţi doi şi doi răniţi

ACTUALacum 14 ore

808 cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese, în 24 de ore | RAPORT complet

ACTUALacum o zi

Tânăr din Sprâncenata, urmărit internaţional pentru proxenetism, prins de poliţiştii din Olt

ACTUALacum 13 ore

Dolj | Două persoane rănite în accident rutier, la Beharca

ACTUALacum 4 zile

Transalpina se închide, sâmbătă şi duminică

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Protest la Novaci împotriva fiului unei judecătoare care a spulberat cu maşina o femeie

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Dolj. Intervine elicopterul SMURD

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander (2008) – Au fost ajutați vikingii de extratereștrii antici?

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 24 august | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

SPORTacum 4 săptămâni

Meciuri cu maximum 500 de spectatori, în Liga 1. Declaraţie oficială de la DSP

ACTUALacum o lună

VIDEO. Veste proastă pentru legumicultori. Guvernul taie din banii pentru Programul “Tomata”

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.