Connect with us

ADMINISTRAŢIE

În opt localităţi din Olt, alertarea populaţiei se face tot cu clopotul şi cu goarna, ca acum un secol

Publicat

în

În opt localități din județul Olt nu există sistem de alarmare a populației așa că exercițiile pe care ISU le face lunar sunt desfășurate cu ajutorul clopotelor de la biserică sau a unor persoane care merg pe uliţa satului şi suflă în goarne, la fel ca în urma cu un secol.

Comunele Grădinile, Izvoarele, Obârșia, Oporelu, Schitu, Vădastra, Vâlcele și Văleni sunt singurele din judeţul Olt care, la finalul anului trecut, nu aveau sisteme de alarmare publică a populaţiei, iar exerciţiile pe care ISU le desfăşoară lunar le fac cu ajutor clopotelor de la biserică sau cu persoane care să sufle în goarne.

Contactaţi telefonic de reporter24.info, mai mulţi dintre primari au ţinut să-şi apere onoarea localităţii pe care o conduc şi să nege situaţiile în care se află. Florian Constantin este primar în comuna Izvoarele şi spune că are o sirenă pe care o aud „şi cei care au murit acum 10-15 ani”.

Totodată, edilul admite că, până de curând, alarmarea se făcea prin metode rudimentare.

„Ne-am pus sirenă, ne-am pus tot. O aud şi cei care au murit acum 10-15 ani. Cred că am pus-o acum vreo lună două, dar înainte băteam într-o tinichea. Luam un ciomag şi băteam o tinichea să anunţăm lumea. Era şi pe la noi cu goarnă, dar au murit cei care făceau asta, aşa că trebuie să ne punem sirene”, a declarat Florian Constantin.

La rândul său, primarul din Oporelu, Valentin Burciu, susţine că este o eroare faptul că localitatea sa se află pe lista comunelor fără sistem de avertizare a populaţiei. El susţine că a montat o sirenă pe care a găsit-o prin magaziile primăriei.

„Avem sirenă. Nu ne-a costat nimic pentru era demontată, am găsit-o într-o magazie a primăriei. Am făcut probă, merge şi am lăsat-o. Probabil că încă nu s-a actualizat lista la ISU. Înainte, făceam aşa cum se ştie: cu clopote. Mergeam la biserică, dacă era ceva”, a afirmat Burciu.

Care e realitatea

Potrivit ISU Olt, sistemul de avertizare a populaţiei nu se instalează întocmai cum spun cei doi primari, ci în funcție de un studiu de audibilitate, executat de o firmă de specialitate. Ulterior, se face un control în vederea emiterii unui aviz de la IGSU.

În aviz trebuie făcute mențiuni referitoare la numărul de sirene și locurile de amplasare, astfel încât să acopere întreaga localitate.

Abia după ce au studiul de audibilitate și avizul de la IGSU, edilii pot să le achiziționeze și să le monteze.

ACTUAL

VIDEO | Cum se dezinfectează mijloacele de transport din Craiova

Publicat

în

Toate autobuzele și tramvaiele din Craiova sunt dezinfectate o dată pe zi, în această perioadă, cu o substanță bio, fără miros, potrivit unui anunț făcut de către administratorul societății.

Procedura se face la autobaza RAT Craiova, dezinfectantul respectiv având un spectru larg.

„Toate mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate o dată pe zi, la autobaza RAT, prin nebulizarea unui dezinfectant bio, fără miros, pe bază de peroxid de hidrogen și un complex coloidal de arginți în cantitate redusă. Cu un spectru larg, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, produsul este testat conform Normelor Europene cu eficacitate împotriva: 2019 – nCoV ( #Coronavirus), Staphylococcus Aureus, E.Coli, Klebsiella, Listeria, Salmonella, H1N1 etc”, anunță directorul RAT Craiova, Sorin Manda, pe pagina de Facebook.

Dezinfectare autobuze RAT Craiova

Siguranța și sănătatea călătorilor noștri sunt cele mai importante pentru noi.Toate mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate o dată pe zi, la autobaza #RAT, prin nebulizarea unui #dezinfectant bio, fără miros, pe bază de peroxid de hidrogen și un complex coloidal de arginți în cantitate redusă. Cu un spectru larg, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, produsul este testat conform Normelor Europene cu eficacitate împotriva: 2019 – nCoV ( #Coronavirus), Staphylococcus Aureus, E.Coli, Klebsiella, Listeria, Salmonella, H1N1 etc.

Publicată de Sorin Manda pe Joi, 27 februarie 2020

 

Continuă să citești

ACTUAL

Primăria Craiova pune pe pauză investiţiile, dar dă aproape 3 milioane lei pentru Festivalul Shakespeare

Publicat

în

Primăria Craiova alocă din bugetul local suma de 2,8 milioane de lei pentru organizarea Festivalului Internațional „Shakespeare”, banii fiind oferiți cu o mare generozitate de către municipalitate, în situația în care o serie de investiții prioritare se fac etapizat sau nu se mai fac din cauza lipsei banilor. 

Organizatorul principal al evenimentul cultural este Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, instituție care solicită sprijin financiar autoritătii locale și care în adresa trimisă Primăriei Craiova asigură că prin intermediul acestui festival va pune în valoare„ nu doar calitățile artistice ale unor companii de teatru, regizori, artiști renumiți, critici de teatru sau studenți invitați în Cetatea Băniei, ci, mai ales, oferta de turism cultural a Craiovei și a întregii regiuni Oltenia”.

Pentru că se vor asigura toate cele anterior menționate, Primăria Municipiului Craiova va aloca suma de 2.800.000 lei de la bugetul local, pentru evenimentele organizate în perioada 23 aprilie – 04 mai 2020, când are loc cea de-a XII-a ediție a festivalului.

„Cheltuieli sunt pentru: servicii referitoare la activităţi cu spectacolele şi evenimentele culturale incluse în programul Festivalului, servicii de organizare și servicii de promovare pe durata pregătirii, organizării şi desfăşurării”, se mai arată în raportul întocmit pentru Primăria Craiova.

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare Craiova 2020 presupune, potrivit organizatorilor,  prezența la Craiova a celor mai importante producții ale momentului, viziuni teatrale din toate colțurile lumii și,
pentru prima oară în istoria festivalului, anul acesta va crește numărul spectacolelor itinerante prezentate în aer liber și va exista un program special pentru elevi, prezentat direct în școli.

 

 

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

ANL: Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina

Publicat

în

Cele 20 de apartamente pentru medici pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) le construieşte în zona străzii Orhideelor din Slatina sunt aproape de finalizare.

Potrivit Agenţiei, locuinţele sunt construite în cadrul Programului de construcții locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate.

„Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina. ANL se apropie de finalizarea locuințelor, construite prin Programul de construcții locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate. Programul vine în sprijinul medicilor rezidenți și al tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței. Investiţia este realizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), desemnată agenție de implementare”, se arată într-o postare a reprezentanţilor ANL.

Construirea blocului de locuinţe pentru medici a început la Slatina, în anul 2018, investiţia care depăşeşte trei milioane de lei este finanţată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 1 minut

Cine sunt tinerii care au murit în cumplitul accident rutier de la ieşirea din Balş

ACTUALacum 12 minute

Dosarul Caracal. Dincă şi Risipiţeanu rămân în arest preventiv

ACTUALacum 51 de minute

Lista cu miniștrii noului Guvern a fost definitivată. Ce modifcări au fost aduse

ACTUALacum O oră

Angajata unui penitenciar, autoizolare din cauza coronavirusului

ACTUALacum 2 ore

VIDEO | Cum se dezinfectează mijloacele de transport din Craiova

ACTUALacum 2 ore

Dincă și complicele său, la Tribunalul Olt pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă

ACTUALacum 2 ore

Soție înjunghiată mortal de către soț. Bărbatul este căutat de polițiști

ACTUALacum 2 ore

Un microbuz în care se aflau nouă persoane, căzut în râu

ACTUALacum 3 ore

Program de zbor ajustat de Wizz Air. Au scăzut cererile pentru rutele din Italia

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 13 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

POLITICĂacum 13 ore

Coronavirusul amână Congresul PSD. Decizie luată de conducerea partidului

POLITICĂacum 16 ore

PSD Olt pune preşedintele filialei locale drept candidat la Primăria Caracal

ACTUALacum 16 ore

FOTO | Incendiu de vegetație uscată într-o comună din Dolj. Focul s-a întins pe patru hectare

ECONOMIEacum 18 ore

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

EDUCAŢIEacum 18 ore

Premii de la CJ Olt pentru sportivii şi antrenorii din judeţ cu performanţe internaţionale

ACTUALacum 19 ore

Circulație feroviară întreruptă. Un tren marfar încărcat cu cărbune a îndoit cupoanele de șine

ACTUALacum 19 ore

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 19 ore

Este oficial. Italianul și tânărul din Gorj s-au aflat, pentru o perioadă, în același spațiu

ACTUALacum 20 de ore

A fugit de polițiști, știind că nu are permis, și a lovit gardul unei case. Tânărul a fost prins, deși își abandonase mașina

ACTUALacum 20 de ore

Seară de teatru, la „Agronomie”, pregătită de studenții craioveni de la „Arte”

ACTUALacum 20 de ore

Măsura luată de CJ Olt din cauza banilor puţini alocaţi de Guvern pentru protecţia socială. Ce se întâmplă cu DGASPC

ACTUALacum 21 de ore

Tânăr prins drogat la volan

ACTUALacum 21 de ore

Doi tineri din Craiova, tâlhăriţi de un şofer de taxi din Slatina

ACTUALacum 2 zile

Accident în judeţul Olt. Un copil a fost spulberat, în apropierea şcolii, de o maşină condusă de un şofer băut

ACTUALacum 4 zile

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 3 zile

Italianul depistat cu coronavirus după o vizită în România a fost la Craiova, săptămâna trecută, la rudele soţiei sale românce. Reacţia autorităţilor

ACTUALacum o zi

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 13 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

ACTUALacum 3 zile

Administratorul unei asociații de proprietari din Slatina, care lua bani direct din casierie, pus sub control judiciar

ACTUALacum 4 zile

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 23 de ore

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 3 zile

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 2 zile

Un italian care l-a însoţit, în Craiova și în Gorj, pe bărbatul de 71 de ani infectat are şi el coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Demisie la vârful ANIF. Directorul instituţiei, slătineanul Florin Barbu, şi-a depus mandatul

topitorie
ACTUALacum 3 zile

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 3 zile

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

ACTUALacum 4 zile

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

POLITICĂacum 22 de ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

Reporter24 TVacum 4 zile

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum o zi

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum 2 zile

Anti-fakenews CORONAVIRUS | Care sunt sursele oficiale de informaţii din România privind COVID – 19

ACTUALacum 2 zile

Dai foc la mirişte, rămâi fără subvenţia APIA. Protocol cu ISU şi Garda de Mediu

ACTUALacum 2 zile

Doi angajați ai firmei de la care italianul a închiriat mașina, în carantină

ACTUALacum 4 ore

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Tânăr în vârstă de 30 de ani, reținut la patru zile distanță după ce a fost urmărit în trafic. A fost prins într-un aeroport din București

ACTUALacum 4 zile

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 7 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.