Connect with us

ACTUAL

VIDEO | Contrabandă cu țigări, în zona centrală a Craiovei. O femeie a aruncat plasele cu țigarete crezând că scapă de jandarmi

Publicat

în

O femeie în vârstă de 51 de ani, din Craiova, este cercetată penal, după ce joi a fost prinsă de către jandarmi, cu trei plase în care avea țigări de contrabandă. 

Când a văzut jandarmii, aceasta a abandonat cele trei plase şi a schimbat direcţia de mers încercând să părăsească zona unde se afla. Oamenii legii au oprit-o și i-au cerut date privind identitatea.

„Fiind întrebată cu privire la pachetele de ţigări deţinute, fără marcaj fiscal legal, numita I.V., în vârstă de 51 de ani, din Craiova, nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente”, au transmis reprezentanții IJJ Dolj, într-un comunicat de presă.

Femeii i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Întreaga cantitate de 7.400 ţigarete va fi predată pe bază de proces-verbal reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar dosarul va fi înaintat organelor competente pentru continuarea cercetărilor, mai anunță IJJ Dolj.

 

 

ACTUAL

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Publicat

în

Cele trei persoane din comuna doljeană Sadova care au venit în ţară din Italia, dar au declarat că provin din altă ţară, sunt cercetate de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că cei trei pot fi amendaţi sau chiar cercetaţi penal.

„Având în vedere informatiile  aparute in spatiul public, referitoare la faptul ca trei persoane, din Sadova, care ar fi sosit din Italia in ultima perioada, ar fi declarat autoritatilor ca s-au aflat în alte regiuni decât cele din care ar fi venit în realitate, vă comunicăm următoarele: La nivelul IPJ Dolj au fost dispuse verificări cu privire la aspectele pe care cele trei persoane le-ar fi prezentat autorităţilor. În cazul în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură infracţională sau contravenţionala, poliţiştii vor dispune măsurile legale”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj.

Cele trei persoane din județul Dolj, care s-au întors din Italia, au fost băgate forțat în carantină, noaptea trecută, fiind duse într-un centru special amenajat în Craiova.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, au ajuns în țară pe cale terestră.

În drumul lor spre România, au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar nu au declarat acest lucru când au ajuns în țară.

Conform procedurii, cei trei vor fi monitorizați și verificați zilnic de către specialiști.

Alți 94 de doljeni au ajuns, noaptea trecută, în Aeroportul Craiova, toți urmând să stea 14 zile izolați la domiciliu, sub supravegherea medicilor.

Continuă să citești

ACTUAL

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un bloc aflat în construcție. Muncea pe acel șantier

Publicat

în

Un bărbat de 48 de ani a murit, marți, la Constanța, după ce a căzut de pe un bloc în construcție, acesta fiind muncitor pe acel șantier. 

Potrivit polițiștilor bărbatul  de 48 de ani, din Constanța, executa lucrări de construcții la etajul patru al unui bloc de pe bulevardul Aurel Vlaicu. La un moment dat  s-a  dezechilibrat și a căzut pe terasa de la parterul blocului.

În cauza a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Evenimentul este cercetat și de către ITM Constanța. realitateadeconstanta.net

Continuă să citești

ACTUAL

Instituții importante din Craiova, între care Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, fără autorizație de securitate la incendiu

Publicat

în

Mai multe instituții subordonate Primăriei Craiova înregistrează deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, concluziile raportului întocmit de către personalul de specialitate din cadrul instituţiei, după controlul efectuat în cel de-al doilea semestru de anul trecut, evidențiind faptul că fie nu pot fi rezolvate probleme vechi, fie au apărut altele noi.  

Personalul de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor a constatat, în urma verificărilor făcute la toate structurile subordonate Consiliul Local al municipiului Craiova, că unele instituţii mai au de pus la punct anumite aspecte.

Probleme sunt în continuare la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova, acolo unde, conform raportului „nu este înfiinţat un serviciu privat pentru situaţii de urgenţă de categoria a II-a, contrar prevederilor pct. 5 lit. c) din Scenariul de securitate la incendiu vizat spre neschimbare de ISU Oltenia Dolj la data de 04 septembrie 2015; persoanele cu dizabilităţi sunt cazate la etajele superioare 3 şi 4, iar acestea trebuie să fie cazate la etajele inferioare în vederea unei mai bune posibilităţi de evacuare”.

Pe lista instituțiilor cu probleme continuă să rămână și sediul Primăriei Craiova, arhiva fiind amplasată necorespunzător, iar materialul din care sunt confecționate rafturile arhivei nu este unul sigur.

„O parte din rafturile amplasate în spaţiile cu destinaţia de arhivă nu sunt confecţionate din materiale incombustibile din clasa de reacţie la foc minimum A2 şi nu sunt asigurate împotriva răsturnării sau căderii; sediul din municipiul Craiova, str. A.I. Cuza nr. 1, sediul din mun. Craiova, str. A.I. Cuza nr. 7 – rezolvat parţial; spaţiile cu destinaţia de arhivă cu suprafaţa mai mare de 36 mp. amplasate la subsolul clădirilor nu sunt prevăzute cu sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi; sediul din mun. Craiova, str. A.I. Cuza nr. 1, sediul din mun. Craiova, str. A.I. Cuza nr. 7; – Spaţiile cu destinaţia de arhivă cu suprafaţa mai mare de 36 mp. amplasate la subsolul clădirilor nu sunt prevăzute cu uşi având RF 90 min. şi dispozitive cu autoînchidere; sediul din mun. Craiova, str. A.I. Cuza nr. 1, sediul din mun. Craiova, str. A.I. Cuza nr. 7”, se arată în raport.

Cu ocazia verificărilor, au fost depistate nereguli și la Spitalul Filantropia sau la Teatrul Colibri.

La unitatea spitalicească „nu s-a întocmit planul de intervenţie în caz de incendiu pentru clădirea în care îşi desfăşoară activitatea clinica de Pediatrie şi Ambulatoriu de specialitate pentru copii; nu există autorizaţia de securitate la incendiu la Clinica de pediatrie şi Ambulatoriul de specialitate pentru copii”, conform raportului.

La Teatrul Colibri „nu au fost luate măsuri pentru asigurarea protecţiei la foc a spaţiilor destinate publicului faţă de spaţiile adiacente, care au primit destinaţia de spaţii de depozitare, ateliere de creaţie, prin elemente de contrucţie rezistente la foc şi uşi rezistente la foc, iar cele existente nu sunt prevăzute cu sisteme/dispozitive de autoînchidere funcţionale care să asigure menţinerea acestora în poziţia închis sau să le închidă automat la nevoie; nu sunt asigurate sisteme, dispozitive de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi pentru spaţiile de depozitare utilizate din cadrul obiectivului (magazii decoruri, materiale, magazii costume, recuzita)”, arată verificarea.

În cee ce privește adăposturile publice de protecţie civilă, acestea nu asigură condiţiile de microclimat, instalaţiile de filtro-ventilaţie neavând celule filtrante, au concluzionat echipele de control.

Probleme au fost și la școlile și grădinițele verificate, în acest caz impunându-se, ca de fiecare dată, luarea urgentă a anumitor măsuri.

„S-au controlat din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile toate sediile instituţiilor de învătământ (şcoli, grădiniţe, licee), iar în urma controalelor de prevenire s-a constatat faptul că există unele clădiri cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu: 1. Grădiniţa cu program prelungit ”Eden” Craiova; 2. Grădiniţa cu program prelungit ”Floarea Soarelui” Craiova; 3. Şcoala gimnazială ”Lascăr Catargiu” – Grădiniţa cu program prelungit ”Lascăr Catargiu” Craiova; 4. Liceul ”Matei Basarab” Craiova – Cabinete Metodice P+3”, arată raportul autorităților.

 

 

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 40 de minute

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum O oră

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un bloc aflat în construcție. Muncea pe acel șantier

Reporter24 TVacum O oră

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

POLITICĂacum 2 ore

Demisie în PNL Slatina din cauza lui Mario De Mezzo. Candidatul liberalilor ar avea „notorietate ZERO”

ACTUALacum 2 ore

Instituții importante din Craiova, între care Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, fără autorizație de securitate la incendiu

ACTUALacum 2 ore

Incendiu la spital, izbucnit de la o țigară. Pacienți evacuați

ACTUALacum 3 ore

Ministerul Educației impune restricții pentru „Școala altfel”

ACTUALacum 3 ore

Studenții Facultății de Științe din cadrul Universității din Craiova, întâlnire cu reprezentanții Pirelli

ACTUALacum 4 ore

Cursuri suspendate la Universitatea Târgu-Jiu, după ce o studentă este suspectă de coronavirus

ACTUALacum 4 ore

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

ACTUALacum 4 ore

Descinderi de amploare la vânzători de mașini second-hand

ACTUALacum 5 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 14 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 16 ore

Drumul expres Craiova-Pitești. Ce firme au depus ofertele pentru al treilea și al patrulea tronson

POLITICĂacum 18 ore

Ciolacu, după decizia CCR: „Mă bucură că democrația încă funcționează în România”

POLITICĂacum 18 ore

Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%

ACTUALacum 19 ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 20 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 21 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 21 de ore

Care este județul cu cei mai mulți beneficiari ai ajutorului minim garantat

POLITICĂacum 22 de ore

CCR: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională

ECONOMIEacum 22 de ore

Alro Slatina raportează pierderi pentru anul 2019

ACTUALacum 22 de ore

Crește numărul rezervărilor pentru vacanțele din țară

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Protest în localitatea din Dolj unde ar trebui să ajungă pasagerii zborului de Bergamo. Oamenii nu vor coronavirusul în oraşul lor

ACTUALacum 2 zile

179 de persoane ajung pe Aeroportul Craiova, dintr-o zonă a Italiei afectată de coronavirus. Medicii vor face triaj şi vor decide câţi intră în carantină

ACTUALacum 2 zile

Românii care vin din Italia vor sta 14 zile în carantină. Anunţul Ministerului Sănătăţii

LIFEacum 2 zile

Vizită regală la albanezii din Slatina. Principele Nicolae şi soţia sa, la cafeneaua „Enver Memish şi Fiii”

ACTUALacum o zi

DSP Dolj: Pasagerii zborului de Bergamo nu au coronavirus. Vor fi monitorizaţi la domiciliu

ACTUALacum 21 de ore

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 2 zile

Alertă de coronavirus, pe un aeroport din România. Mai mulți oameni au renunțat la călătoria spre Italia

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Explozie într-un bloc din Slatina. 20 de locuinţe evacuate, două persoane la spital

ACTUALacum 2 zile

Bărbaţi întorşi din Italia, căutaţi cu poliţia pentru a fi controlaţi de coronavirus. Oamenii erau la „o vodcă”

ACTUALacum 19 ore

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 14 ore

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 2 zile

Autocar plin cu elevi care se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus, dat în consemn la frontieră

ACTUALacum 5 ore

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum 24 de ore

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 2 zile

O femeie suspectă de coronavirus a sunat la 112 şi a aşteptat ambulanţa în staţia de autobuz

ACTUALacum 2 zile

Două autocare cu elevi şi părinţi care vin din Italia, aşteptate la intrarea în ţară. Vor fi triaţi, testaţi şi puşi sub carantină

ACTUALacum o zi

COD ROŞU de viscol în trei județe din Oltenia

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Care sunt primele blocuri din Slatina ce vor fi reabilitate termic. Primăria a alocat sume importante în bugetul pe 2020

Reporter24 TVacum o zi

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum 2 zile

Doi tineri au murit după ce au intrat cu maşina într-un gard de beton

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 4 zile

Medic sancționat după ce a fost filmat în timp ce opera fără mănuși și cu ceasul la mână

ACTUALacum 40 de minute

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

ACTUALacum 2 zile

Cinci adulţi şi doi copii, răniţi într-un accident cu două maşini implicate

ACTUALacum 20 de ore

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 4 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum 5 zile

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum 6 zile

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum 6 zile

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum 7 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 2 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Doi copii bătuți și umiliți, în mijlocul străzii, de alți adolescenți. Poliția face verificări

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Contrabandă cu țigări, în zona centrală a Craiovei. O femeie a aruncat plasele cu țigarete crezând că scapă de jandarmi

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.