< Emisiunea "Reporter 24" din 20 ianuarie | Invitat: Istoricul Aurelia Grosu - REPORTER24
Connect with us

Reporter24 TV

Emisiunea “Reporter 24” din 20 ianuarie | Invitat: Istoricul Aurelia Grosu

Publicat

în

Aurelia Grosu a oferit o adevărată lecţie de istorie, luni seara, în cadrul emisiunii “Reporter 24”, difuzată de postul local de televiziune Olt Tv.

Istoricul a făcut o incursiune în trecutul Slatinei, trecând în revistă cele  mai importante momente care au dus la transformarea în bine a oraşului în care trăim.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită mai jos:

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Primarul Slatinei, detalii despre reabilitarea tronsonului Piteşti-Oituz-Brâncoveanu: „Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov”

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, luni seara, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt Tv că lucrările de reabilitare de la strada Piteşti, la intrarea în municipiu dinspre Valea Mare, vor fi finalizate, până la venirea sezonului rece. De anul viitor, vor începe lucările la Varianta Oituz.

Edilul a explicat că administrația pe care o conduce a decis la lucrările „celui mai mare proiect de infrastructură al nostru” să se facă pe bani proprii după ce nu a putut fi identificată o altă sursă de finanțare și după ce oamenii au cerut socoteală administrației pentru infrastructura actuală, extrem de uzată.

„Este cel mai mare proiect de infrastructură al nostru, de până acum. Pentru că nimeni nu a demarat lucrări să reparăm o dată pentru totdeauna acastă centură a Slatinei. Ea a ținut ceva timp. De patru ani de zile, de când suntem tot am încercat să găsit o modalitate de finanțare a acestei mari probleme. Nu am găsit-o, nici în Guvernul PSD, și nici în Guvernul PNL – mai ales. Am luat decizia să o facem pe banii noștri pentru că din ce în ce mai mulți slătineni veneau și ne spuneau să facem ceva acolo. 95% din traficul pe care îl preia această centură, să zic, a noastră este un trafic extern, nu e traficul nostru, al celor din Slatina. Dar, pe măsură ce orașul s-a aglomerat, pe măsură ce nivelul nostru de trai a crescut – trebuie s-o recunoaștem și să fim mândri de treaba asta -, numărul autoturismelor a crescut și el și am luat decis să facem acest proiect. A durat cam un an procedura de licitație, proiectul a fost adjudecat unui consorțiu de două firme și am început lucrările în toamna trecută”, a spus primarul Slatinei.

A durat câteva luni în care lucrările au fost sistate, și nu doar iarna a pus piedică, ci și pandemia de coronavirus. Acum însă se lucrează într-un ritm alert, atât pe strada Pitești, cât și pe bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.

„A venit iarna, lucrările au fost suspendate, apoi a venit pandemia de coronavirus, starea de urgență, lucrările au fost din nou suspendate pe toate această perioadă pentru că cei doi constructori și-au trimis oamenii acasă și nu aveau cu cine lucra. Iar acum se lucrează pe ambele intrări”, a precizat Emil Moț.

Edilul a dat detalii și despre complexitatea lucrărilor care, o dată finalizate, infrastructura ar trebui să reziste cel puțin 10 ani, dar și despre etapele de finalizare.

„Este o lucrare de infrastructură deosebită, spectaculoasă; săpătura este de 90 de centimetri, se schimbă tot ce înseamnă canalizare, cabluri de curent. Deci, se schimbă chiar toată infrastructura, pentru că, o dată ce vii și sapi și pui aproape un metru de strat, cel puțin 10 ani nu mai sapă nimeni acolo. Vom veni apoi cu trei straturi de asfalt, un strat de uzură MASF, adică un strat pentru traficul greu. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună soluție. Tuturor slătinenilor le cerem scuze pentru disconfort, dar asta este situația: ca să putem conduce bine mai târziu, trebuie să suferim un pic acum. Probabil că în două săptămâni turnăm asfaltul pe primele două benzi, după care ne mutăm pe banda cealaltă. Asta e strada Pitești, unde, după ce facem și partea a doua, până la Dedeman, mergem spre Hanul Cireașov, deci până spre Oituz.

Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov. După ce trece iarna, intrăm în Varianta Oituz. Acolo nu am putut intra încă pentru că avem de făcut niște exproprieri, iar cu exproprierile este cel mai greu, pentru că omul trebuie sau nu trebuie să fie de acord, vrea vânzare sau nu, pentru că prețul i se pare prea mic. Am încercat să ne înțelegem amiabil cu proprietarii de terenuri; cu unii ne-am înțeles, cu alții nu. Așa că a trebuit să ajungem la varianta exproprierii, singura prin care noi putem lua acele terenuri pentru demararea lucrărilor. Lucrarea nu se face efectiv pe stradă, ci și pe acel mal, sub care există niște izvoare care trebuie captate, apoi totul trebuie întărit – se fac foraje, injecții cu beton, ca totul să suporte traficul greu. Le promit slătinenilor că cel puțin 10 ani nu vom mai avea probleme acolo, indiferent ce fel de camioane trec pe acolo.

Ajungem la partea a treia a proiectului, refacerea bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu. Am început lucrările și acolo și, cum este o zonă mai mică, lucrările se vor termina mai repede. Din ce am vorbit eu cu constructorul, în două luni va fi totul gata”, a explicat edilul.

Proiectul prevede și realizarea de trotuare, iar spațiile verzi vor fi, și ele, reabilitate, chiar dacă acest lucru nu este prevăzut în proiect.

„Nu a fost prinsă în proiect reabilitarea spațiilor verzi, dar lucrăm în paralel cu oamenii noștri de la Dezvoltare Urbană, care pun conducte de apă pentru a uda iarba și a reface spațiile verzi. Deci se merge cu totul, pentru că aspectul celor două intrări va fi și cartea noastră de vizită, a slătinenilor. Vor fi două intrări, din punctul meu de vedere, europene”, a concluzionat Emil Moț.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Reporter24 TV

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a fost prezent, luni seara, în studioul emisiunii “Reporter 24” difuzată în direct de postul local Olt Tv.

Edilul a vorbit despre eforturile făcute de administraţia locală pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, dar şi despre stadiul celor mai importante proiecte de infrastructură din municipiu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Reporter24 TV

Primarul Slatinei, Emil Moţ, vine la emisiunea “Reporter 24” din această seară

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, va fi prezent, luni seara, în studioul Olt Tv pentru a participa la emisiunea “Reporter 24”.

Edilul va vorbi despre măsurile luate de primărie pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă, dar şi despre cele mai importante investiţii care se desfăşoară în Slatina şi despre cele ce urmează să înceapă.

Emisiunea va putea fi urmărit, în direct, de la ora 20.30, pe postul Olt Tv. Înregistrarea va putea fi găsită, ulterior, pe site-ul reporter24.info.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ADMINISTRAŢIEacum 14 ore

BILANŢ | Emil Moţ, patru ani de performanţă în administraţia publică locală

ACTUALacum 17 ore

Curtea Constituţională a decis că alocaţiile ar trebui mărite

ADMINISTRAŢIEacum 17 ore

FOTO. Câinii fără stăpân din Caracal, capturaţi cu ajutorul unui ONG. Cum pot fi adoptaţi, ulterior

ACTUALacum 17 ore

Bolnavii de COVID-19 şi persoanele aflate în carantină sau în autoizolare la domiciliu pot vota la urna mobilă, dar trebuie să depună o cerere

ADMINISTRAŢIEacum 18 ore

Începe exproprierea terenurilor aflate pe traseul Tronsonului 3 al DE Craiova-Piteşti

ACTUALacum 18 ore

Anișoara Stănculescu, candidatul PMP la Primăria Craiova: Apel către craioveni

ACTUALacum 18 ore

Euthyrox din import paralel. 25.000 de cutii vor fi distribuite farmaciilor începând din 28 septembrie

ADMINISTRAŢIEacum 18 ore

CAO extinde reţelele de apă şi canal, în două comune din Olt. Investiţie din fonduri europene

ACTUALacum 19 ore

Jocuri murdare la Orodel, cu victime colaterale. Luptele electorale se dau în defavoarea sătenilor și al intereselor acestora

ACTUALacum 20 de ore

1.639 cazuri noi de coronavirus şi 41 de decese, în 24 de ore | Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 20 de ore

Craiovean în vârstă de 17 ani, reţinut după ce s-a urcat fără permis la volan. A fost urmărit în trafic

POLITICĂacum 20 de ore

Politician liberal, condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Fiul său vrea să fie primarul unei comune din Olt

ACTUALacum 20 de ore

Amendă de la Garda de Mediu Dolj pentru depozitul de deşeuri unde miercuri a izbucnit un incendiu

ACTUALacum 21 de ore

Zeci de percheziții la suspecți de trafic de droguri. 12 persoane au fost reţinute

ACTUALacum 21 de ore

Alexandru Rafila: “România va primi vaccinul anti-COVID”

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

ACTUALacum 22 de ore

Alte 31 de cazuri de coronavirus, în Dolj, în ultimele 24 de ore

POLITICĂacum 22 de ore

Starea de sănătate a şefului PNL Caracal, agravată. Transferat la un spital din Capitală

ACTUALacum 23 de ore

A murit tânărul poliţist din Motru, victimă a unui accident rutier care a avut loc în Constanţa

ACTUALacum 23 de ore

Dezastrul din agricultură: 1,12 milioane de hectare distruse de secetă

ACTUALacum 23 de ore

Accident la ieşirea din Slatina. O tânără a ajuns la spital

ACTUALacum 23 de ore

FOTO. Ford a lansat cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova

ACTUALacum o zi

Unde vor merge banii și ce alte proiecte are pe listă Marius Mititelu, tânărul care vrea să schimbe din temelii comuna Drănic

EDUCAŢIEacum 2 zile

Inspector ISJ Olt, testat pozitiv pentru COVID-19

ACTUALacum 4 zile

IMAGINI VIDEO de la accidentul petrecut în Dolj, pe DN 6

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Doi tineri Gorj sunt victimele decedate în accidentul rutier produs, luni, în Teleorman

EDUCAŢIEacum 4 zile

Trei elevi din Olt, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Decizia autorităţilor privind cursurile

ACTUALacum 2 zile

Impact FRONTAL între un microbuz şi un autoturism, în Dolj. Cinci persoane rănite

ACTUALacum 3 zile

Poliţiştii l-au reţinut pe albanezul care a snopit în bătaie un tânâr, într-o comună din Olt

ACTUALacum 4 zile

DOLJ | Șapte elevi și patru profesori, cu COVID-19. Situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

ACTUALacum 3 zile

Alți doi profesori din județul Dolj, depistați cu COVID-19. O altă clasă de elevi a trecut la scenariul roșu

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus 23 septembrie: 1.767 cazuri noi, 47 decese | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 23 de ore

A murit tânărul poliţist din Motru, victimă a unui accident rutier care a avut loc în Constanţa

ACTUALacum 3 zile

Se fac angajări din sursă externă la Penitenciarul Craiova și la Penitenciarul Pelendava

ACTUALacum 2 zile

DOLJ| Doi copii și o femeie, morți într-un incendiu care a izbucnit în apartamentul în care locuiau

ACTUALacum 3 zile

45 de decese şi 1.059 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 4 zile

Unde au fost găsiţi de poliţişti o adolescentă de 16 ani şi fiul său de 3 luni, din Crâmpoia, daţi dispăruţi de familia fetei

POLITICĂacum 20 de ore

Politician liberal, condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Fiul său vrea să fie primarul unei comune din Olt

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Stadion nou la Caracal, construit printr-un parteneriat FRF-CNI

ACTUALacum 2 zile

IMPACT între două maşini, în Slatina. Ce s-a întâmplat cu şoferii

POLITICĂacum 4 zile

Olguţa Vasilescu, favorita caselor de pariuri pentru câştigarea alegerilor la Craiova. Candidatul PNL, şansa a treia

ACTUALacum 4 zile

Se închide circulația rutieră, pe mai multe străzi din centrul Craiovei, în perioada alegerilor locale

POLITICĂacum 2 zile

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 zile

Dolj | Două persoane rănite în accident rutier, la Beharca

ACTUALacum 3 zile

Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova se va închide, după apariția primelor cazuri de coronavirus-surse

ACTUALacum 4 zile

808 cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese, în 24 de ore | RAPORT complet

ACTUALacum 20 de ore

1.639 cazuri noi de coronavirus şi 41 de decese, în 24 de ore | Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 2 zile

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Fetiţă din Gorj, umilită şi bătută de alţi copii. Poliţia a deschis o anchetă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Şofer din Gorj, depăşire periculoasă pe contrasens pe un drum din Dolj. Poliţiştii l-au depistat

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU în Olt. Două femei, la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Incendiu în Craiova. Arde o casă nelocuită

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Dincă şi familiile Alexandrei şi Luizei, din nou faţă în faţă, la Curtea de Apel Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Încă un copil, bătut, umilit şi filmat, de trei adolescenţi, în Gorj

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Proiectul lui Voiculescu pentru un Spital de Pediatrie la Slatina, un copy-paste de prima mână

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 7 septembrie | Invitat – primarul Slatinei, Emil Moţ

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Una dintre adolescentele agresoare din Târgu Jiu, reţinută de poliţişti

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Adolescentă din Târgu Jiu, umilită şi bătută de alte două fete. Imagini cu IMPACT EMOŢIONAL

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Scandal în curtea Mitropoliei. Intervenţie în forţă a poliţiştilor după ce zeci de romi s-au luat la bătaie

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident mortal la Brebeni. O bătrână care a traversat prin loc nepermis, spulberată de un autoturism

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Protest la Novaci împotriva fiului unei judecătoare care a spulberat cu maşina o femeie

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 31 august | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF Olt

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Dolj. Intervine elicopterul SMURD

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander (2008) – Au fost ajutați vikingii de extratereștrii antici?

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.