Connect with us

ACTUAL

Cea mai mare parcare din Slatina a fost vândută „pe nimic”, după intrarea în faliment a unei firme înfiinţate de Darius Vâlcov

Publicat

în

Până să ajungă senator, ministru în Guvernul României şi mai apoi condamnat pentru corupţie, cu alte câteva dosare pe rol, Darius Vâlcov se ocupa de inginerii financiare încă de când era  primar la Slatina. Una de răsunet este prima parcare supraetajată din Slatina, proiect realizat cu nişte costuri foarte mari, obiectivul ajungând să fie vândut „pe nimic” la licitaţie.

Prima parcare multilevel din Slatina a ajuns să fie vândută la licitaţie pe o sumă de cel puţin jumătate din valoare, după ce firma înfiinţată de Darius Vâlcov, pe când era primar, a intrat în insolvenţă şi ulterior în faliment.

Autoturisme şi imobile din municipiul oltean aparţinând aceleiaşi societăţi,  în valoare de milioane de lei, au fost înstrăinate în acelaşi mod.

Construcţia parcării supraetajate, cu o capacitate de 130 de locuri, situate în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost începută de primăria condusă atunci de Darius Vâlcov, în anul 2007. Lucrările s-au încheiat brusc, însă parcarea a fost vândută firmei Imobiliare Consloc, unde acţionar unic era Consiliul Local Slatina, societate controlată de Darius Vâlcov prin interpuşi.

Preţul de achiziţie s-a cifrat la 4,2 milioane de lei, iar parcarea a fost dată în folosinţă în 2010, la mai bine de trei ani.

Ulterior, şapte ani mai târziu, după intrarea în faliment a Imobiliare Consloc, parcarea a fost vândută la licitaţie pe mai puţin de două milioane de lei către o firmă din Craiova.

Un faliment anunţat

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus, în octombrie 2015, începerea procedurii falimentului pentru firma SC Imobiliare Consloc SRL, unde acţionar unic era Consiliul Local Slatina.

Firma acumulase datorii de aproape trei milioane de lei.

Decizia Tribunalului Olt a venit după ce planul de reorganizare a societăţii nu a avut succes.

Bunurile Consloc au fost scoase la licitaţie pentru a putea fi acoperite datoriile.

Nu mai puţin de 18 firme şi instituţii de stat se numărau printre creditorii Imobiliare Consloc, potrivit informaţiilor postate pe portalul Tribunalului Olt. Printre acestea se numără Primăria Slatina, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, distribuitorul de energie electrică CEZ, Compania de Apă Olt şi Prima Piaţă 2000 SA, firma care administrează pieţele din oraş.

Pe lângă parcarea etajată, Consloc mai deţinea 11 uscătorii aferente unor scări de bloc evaluate la minimum 285.120 de lei, un apartament evaluat la 50.000 euro şi două terenuri intravilane în suprafaţă de 250 metri pătraţi fiecare.

Cum s-a ajuns la faliment

Firma Imobiliare Consloc se afla în insolvenţă din martie 2014. Reprezentanţii administraţiei locale, de la acel moment, explicau că prin acest „artificiu” s-a evitat tocmai pierderea prin executare silită a parcării etajate din zona Spitalului Judeţean, în urma unui proces pierdut de firma consiliului local cu o societate vâlceană, care a construit Cartierul „Eugen Ionescu”. SC Protectchim SRL Râmnicu-Vâlcea a acţionat în instanţă Imobiliare Consloc pentru întârzierea la plată a unor facturi. Firma deţinută de CL a refuzat să facă aceste plăţi după ce a constatat mai multe neconformităţi la imobilele construite de firma vâlceană.

De aici, disputa s-a mutat în instanţă, Protectchim solicitând daune în valoare de 14 miliarde, penalităţi încuviinţate de magistraţii Tribunalului Olt. Consloc a atacat cu apel această decizie, încercând să obţină o reducere a penalităţilor la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, prima hotărâre a devenit executorie.

Consloc administra şi parcările din Slatina, dar şi indicatoarele rutiere

Până la falimentul din 2015, firma Imobiliare Consloc administra parcările cu plată din Slatina, o altă găselniţă de a face bani a primarului Darius Vâlcov. Oamenii erau taxaţi suplimentar pentru parcări, deşi nu aveau un loc rezervat.

Tribunalul Olt a dispus, potrivit sentinţei civile numărul 667/12.10.2015, pronunţată în dosarul numărul 502/104/2014, dizolvarea societăţii Imobiliare Consloc Slatina. Ca urmare a acestei decizii a instanţei, au încetat şi două contracte de asociere în participaţiune pe care societatea aflată în faliment le avea cu Primăria Slatina, încheiate în 2009 şi 2010.

Primul dintre contracte avea ca obiect desfăşurarea activităţilor specifice administrării şi exploatării spaţiilor publicitare, a panourilor de afişaj şi reclamă şi a activităţii de montare a mobilierului urban aferent, în timp ce cel de-al doilea avea ca obiect exploatarea parcărilor (parcări curente, parcări ocazionale cu plată şi parcări cu plată pentru toate categoriile de vehicule), din municipiul Slatina, precum şi activitatea de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare/restituire a autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar /abandonate pe domeniul public al municipiului Slatina.

Primăriei i-au revenit şi bunurile constituite ca aport în cadrul acestei asocieri: autospeciala pentru ridicarea şi transportul autovehiculelor, terenurile ce aparţin domeniului public al municipiului Slatina, utilizate pentru activitatea de publicitate, pentru care au fost încheiate contracte de utilizare temporară a locurilor publice, dar şi indicatoarele stradale, indicatoarele de orientare spre diverse obiective de interes public şi  spre alte localităţi, indicatoarele din staţiile de taxi şi cele din staţiile de autobuz.

ACTUAL

COVID-19 | Prefectul susţine că persoanele izolate la domiciliu pot ieşi la cumpărături. Reacţia MAI

Publicat

în

Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, a afirmat la un post de televiziune local că persoanele izolate la domiciliu din cauza unor suspiciuni de coronavirus, pot ieşi la cumpărături.

În replică, ministrul de Interne Marcel Vela avertizează că afirmațiile prefectului sunt în contradicție cu regulile sanitare impuse de autorități. Oficialul precizează că cei izolați la domiciliu nu pot părăsi locuința, ci vor primi ajutor de la rude, ori din partea autorităților locale sau județene, cu respectarea restricțiilor sanitare.

”În Bihor avem în izolare 180 de persoane, echipele IPJ și DSP au făcut verificarea, suplimentând verificările și consultanta asigurată de DSP prin medicii de familie telefonic zilnic. Din aprximativ 30 de adrese verificate, la 3 adrese, una nu era corectă și la 2 adrese nu s-au găsit persoane acasă, erau ieșite la cumpărături sau în altă parte. Cineva trebuie să facă aprovizionare, iar în măsurile care s-au dispus, oamenii pot ieși sa își facă cumpărături pentru că oamenii pot să trăiască cu ceva, nu?”, a declarat Dumitru Ţiplea, prefectul de Bihor, la un post de televiziune. realitatea.net

Continuă să citești

ACTUAL

Cum au ieşit testele celor trei români din Republica Dominicană, suspecţi de COVID-19

Publicat

în

Testele făcute celor trei români suspecţi de coronavirus, izolaţi într-un spital din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, au ieşit negative potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară, citat de presa locală.

Trei cetăţeni români sunt izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, a declarat vineri ministrul sănătăţii din această ţară, Rafael Sanchez Cardenas, citat de agenţia EFE.

Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania. Unele media dominicane scriu însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital – Spitalul Militar Ramon de Lara – şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu o viroză gripală.”I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Agerpres. realitatea.net

Continuă să citești

ACTUAL

Şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. De la ce a plecat totul

Publicat

în

Un bărbat din judeţul Argeş şi-a ucis soţia din cauza geloziei, iar  apoi, cuprins de remușcări, s-a spânzurat în apropierea locuinţei.

Se pare că totul a pornit de la un acces de gelozie: omul își bănuia soția de infidelitate și a amenințat-o de mai multe ori cu moartea.

Nimeni nu știe cu exactitate ce s-a întâmplat joi noapte în casa celor doi soți. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost găsită fără suflare de fiul mai mare, sosit acasă după miezul nopții. Tatăl dispăruse așa că, din capul locului, el a fost suspectul principal.

Unchiul femeii: „M-a sunat și pe mine o vecină de aici: „Du-te, ba, că a tăiat pe Mariana!” M-am îmbrăcat și am venit aici. N-am dormit toată noaptea, că e nepoata.”

Vecină: „E rău, e foarte rău dacă au făcut ei așa ceva. Erau tineri și el și ea și aveau doi băieți.”

Localnicii știu că între cei doi soți apăruseră probleme în ultima vreme. Bărbatul, extrem de gelos, bănuia că soția îl înșală și a jurat răzbunare.

Vecină: „De la gelozie.”

Reporter: „El era gelos?”

Vecină: „A fost gelos. Cică ar fi greșit ea. Că ar fi greșit ea și el n-a acceptat-o și a bătut-o o dată și acum.”

Reporter: „Nu-l credeați în stare s-o omoare?”

Vecină: „Nu știm, că cică el ar mai fi declarat mai înainte, după ce se întâmplase gelozia că „unde o prind, o omor !”

Vecină: „Eu îi iubeam pe copiii ăștia. Ca pe copiii mei îi iubeam. Îmi pare rău de ei. Ce-a fost între ei, nu poate să știe nimeni.”

Polițiștii au intrat în alertă și au pornit pe urmele bărbatului suspectat de crimă. L-au găsit, însă, fără suflare.

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Având în vedere că din investigațiile efectuate a rezultat că între cei doi ar fi putut avea loc un conflict, pe fondul geloziei, bărbatul, care este soțul femeii, a fost căutat de polițiști pe parcursul întregii nopți, iar în dimineața zilei de 28 februarie a fost indentificat în pădurea din apropierea locuinței, spânzurat.”

Cel mai probabil, odată cu dosarul sinucdierii, anchetatorii vor închide și ancheta ce viza crima săvârșită de bărbat. stirileprotv.ro

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 2 ore

COVID-19 | Prefectul susţine că persoanele izolate la domiciliu pot ieşi la cumpărături. Reacţia MAI

ACTUALacum 2 ore

Cum au ieşit testele celor trei români din Republica Dominicană, suspecţi de COVID-19

ACTUALacum 2 ore

Şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. De la ce a plecat totul

ACTUALacum 16 ore

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, reţinută de DNA în urma unui flagrant

ACTUALacum 16 ore

Accident în Slatina. Două fete au fost lovite pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 19 ore

Tânărul din Gorj, primul caz de coronavirus din România, nu mai este infectat. Testul de vineri a ieşit negativ

ACTUALacum 20 de ore

Decizie a Ministerului Sănătăţii. Prima demitere din cauza coronavirusului

ACTUALacum 20 de ore

Liviu Dragnea, accident în închisoare. S-a tăiat la o mână

ACTUALacum 21 de ore

Două cazuri noi de coronavirus, în România: O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş, întorşi din Italia

ACTUALacum 21 de ore

Şase chinezi cazaţi la un hotel din Slatina, identificaţi abia după două zile

ACTUALacum o zi

Cine sunt tinerii care au murit în cumplitul accident rutier de la ieşirea din Balş

ACTUALacum o zi

Dosarul Caracal. Dincă şi Risipiţeanu rămân în arest preventiv

ACTUALacum o zi

Lista cu miniștrii noului Guvern a fost definitivată. Ce modifcări au fost aduse

ACTUALacum o zi

Angajata unui penitenciar, autoizolare din cauza coronavirusului

ACTUALacum o zi

VIDEO | Cum se dezinfectează mijloacele de transport din Craiova

ACTUALacum o zi

Dincă și complicele său, la Tribunalul Olt pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă

ACTUALacum o zi

Soție înjunghiată mortal de către soț. Bărbatul este căutat de polițiști

ACTUALacum o zi

Un microbuz în care se aflau nouă persoane, căzut în râu

ACTUALacum o zi

Program de zbor ajustat de Wizz Air. Au scăzut cererile pentru rutele din Italia

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

POLITICĂacum 2 zile

Coronavirusul amână Congresul PSD. Decizie luată de conducerea partidului

POLITICĂacum 2 zile

PSD Olt pune preşedintele filialei locale drept candidat la Primăria Caracal

ACTUALacum 2 zile

FOTO | Incendiu de vegetație uscată într-o comună din Dolj. Focul s-a întins pe patru hectare

ACTUALacum 16 ore

Accident în Slatina. Două fete au fost lovite pe trecerea de pietoni

ACTUALacum 3 zile

Accident în judeţul Olt. Un copil a fost spulberat, în apropierea şcolii, de o maşină condusă de un şofer băut

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum o zi

Cine sunt tinerii care au murit în cumplitul accident rutier de la ieşirea din Balş

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

ACTUALacum 4 zile

Italianul depistat cu coronavirus după o vizită în România a fost la Craiova, săptămâna trecută, la rudele soţiei sale românce. Reacţia autorităţilor

ACTUALacum 2 zile

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 4 zile

Administratorul unei asociații de proprietari din Slatina, care lua bani direct din casierie, pus sub control judiciar

ACTUALacum 21 de ore

Şase chinezi cazaţi la un hotel din Slatina, identificaţi abia după două zile

ACTUALacum 2 zile

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 3 zile

Un italian care l-a însoţit, în Craiova și în Gorj, pe bărbatul de 71 de ani infectat are şi el coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Demisie la vârful ANIF. Directorul instituţiei, slătineanul Florin Barbu, şi-a depus mandatul

topitorie
ACTUALacum 4 zile

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 4 zile

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Reporter24 TVacum 4 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

POLITICĂacum 2 zile

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

ACTUALacum 2 zile

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum 3 zile

Anti-fakenews CORONAVIRUS | Care sunt sursele oficiale de informaţii din România privind COVID – 19

ACTUALacum 3 zile

Dai foc la mirişte, rămâi fără subvenţia APIA. Protocol cu ISU şi Garda de Mediu

ACTUALacum 16 ore

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, reţinută de DNA în urma unui flagrant

ACTUALacum 3 zile

Doi angajați ai firmei de la care italianul a închiriat mașina, în carantină

ACTUALacum 3 zile

Cursa Bologna-Craiova, cu care a călătorit italianul infectat cu coronavirus, a fost anulată. Aeronava, dezinfectată după patru zile

ACTUALacum 4 zile

Socrii italianului infectat cu virusul Covid-19 au fost izolați la domiciliu. Autoritățile din Gorj sunt în alertă

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

ANL: Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina

ACTUALacum 21 de ore

Două cazuri noi de coronavirus, în România: O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş, întorşi din Italia

ACTUALacum o zi

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Tânăr în vârstă de 30 de ani, reținut la patru zile distanță după ce a fost urmărit în trafic. A fost prins într-un aeroport din București

ACTUALacum 5 zile

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 5 zile

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum o săptămână

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.