Connect with us

LIFE

REPORTAJ | Poveste din capul mesei, la nunţile cu olteni

Avatar

Publicat

în

sursa foto: dailymotion.com

Mă uitam cu atenţie în farfuria mea, atingând cu furculiţa o felie de ruladă, încercând să-mi dau seama ce ar fi putut pune bucătarul în ea. Avea o lucire nefirească care nu mă îndemna s-o mănânc. Brânza cremă spoită peste roşia tăiată ornamental nu mă atrăgea nici ea.

Muzica era dată tare, prea tare pentru mine, şi deodată nu-mi mai era foame. Mă uit în jur. Atmosfera era tipică nunţilor: se servea aperitivul, nu reuşise nimeni să se îmbete, iar lăutarii încă îşi „probau” sculele. Ştiam ce urmează, că doar nu era prima nuntă la care mergeam în viaţa mea. Nici măcar nu era prima în acel an.

Urma un dans al mirilor pe o melodie de Ovidiu Komornyik. El o ia pe ea de mijloc şi amândoi se învârt într-o inimioară făcută din lumânări, aşezate cu grijă pe ringul de dans de către ospătarii localului. O învârte de câteva ori, iar verişorii şi mătuşile de la ţară aplaudă frenetic şi cu patos. Câţiva dintre flăcăi fluieră. Mirii sunt mulţumiţi de moment.

Mai ridic încă o dată capul din farfurie şi văd că, la o masă de lângă mine, s-a mai cerut un coş de pâine. Îmi vine să o întreb pe chelneriţă dacă e chiar aşa cum am văzut eu: au terminat pâinea înaintea mezelurilor din aperitiv? O urmăresc cu privirea în timp ce le reîmprospătează mesenilor stocul de pâine. Era exact aşa cum crezusem. Nici chelneriţei nu-i vine să creadă cât de multă pâine au mâncat acei oameni şi-mi zâmbeşte complice, în timp ce se îndepărtează de acea masă.

Ţinuta femeilor şi faptul că aproape toţi bărbaţii poartă şosete albe la pantofi mă fac să îi etichetez pe acei oameni într-un fel, nu contează în care.

După dansul mirilor, mesenii sunt chemaţi pe ring pentru un dans mai încet, de cuplu. Rând pe rând, câte doi, nuntaşii se ridică. E lângă mine un tip, cu nasul neobişnuit de mare, care se preface că e scos la dans cu forţa de nevastă. Pare, însă, că-i place.

Lăutarii schimbă ritmul. Lumea se prinde într-o horă neaoşă, oltenească. Intră şi naşul. Îl cunoşti după floarea roşie din piept. După câteva rotiri, faţa naşului se schimbă după culoarea florii de pe sacou. Faptul că are cămaşa descheiată mai mult decât trebuie nu-l ajută prea mult. Se retrage pentru puţin. Îşi dă sacoul jos şi lasă să i se vadă mânecile scurte ale cămăşii albe şi tivul negru, strâns mulat pe braţ.

„Pariu că are şi ciorapi albi?”, îmi zic aproape cu voce tare. Nu mă înşelam.

Orchestra ia o pauză. Muzica nu se opreşte, însă, iar din boxe răsună ritmuri de rock’n’roll. Era o melodie pe care o mai auzisem de câteva ori în acea seară. Deodată, un tip care până atunci stătuse liniştit la masă sare pe ringul de dans. Începe un dans hipnotic, contrar ritmului muzicii, cu mişcări care aduc aminte mai degrabă de o cadână decât de un virtuoz al dansului. Cămaşa i s-a lipit de spate şi de burtă. Picăturile de sudoare în curg abundent pe faţă.

Nu se lasă! Face un şpagat aproape perfect. Are pantalonii mai scurţi decât ar trebui şi i se văd şosetele albe, iar pe ele se poate vedea cum scrie cu negru „Nike”. E îmbrăcat de firmă, ce să mai…

Socrul mic se simte nebăgat în seamă! Ia microfonul din mâna cântăreţului, nu înainte ca acesta să apuce să spună câteva cuvinte despre o melodie dedicată mirilor. Înţelegem că ne va cânta socrul. Bărbatul îşi aranjează mustaţa stufoasă, în timp ce lăutarii caută ritmul cerut. Începe: „Un părinte poate creşte/Unu’, doi copii sau zece…”. Nu e tocmai vocea cerută de căutătorii de talente de pe la noi, dar smulge câteva aplauze de la nuntaşii care, fie vorba între noi, consumaseră serios.

De la masa frumos împodobită, dintre flori şi lumânări, zâmbesc mirii. Ginerele ridică paharul spre socrul cântăreţ. E politicos cu el, că doar acum sunt o familie. Mai aruncă o privire spre sală şi parcă numără minutele până când tot „calvarul” său se va termina.

Ciorapii albi

Mă duc la nunţi, des. Cred că e vârsta aceea când toţi pe care îi cunoşti îşi pun pirostriile. Vezi tot felul de oameni şi ei te văd pe tine. Mai râdem, mai consumăm o băutură alcoolică, ne mai ghiftuim cu sarmale, iar apoi ne învârtim în tradiţionala horă – stânga unu, dreapta doi. Când mai trage ceva la măsea, omul arată tot ce are mai prost: vobeşte tare, ţipă la lăutari să termine cu muzica uşoară şi să treacă la piese „grele”, se mişcă lasciv pe manele sau ciupe nevasta de fund.

Oamenii se îmbracă frumos la nunţi. În oraşele mai mici sau pe la ţară, îşi pun costumul pe care l-au purtat şi ei, atunci când au avut nunta. Domnii încalţă pantofii de ginere, chiar dacă nu mai sunt la modă. Doamnele îşi pun una din cele două rochii, sperând că doar puţine persoane să le mai fi văzut în această ţinută de seară. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, de la sarmalele din cap, atent ondulate de o prietenă care se pricepe la coafuri şi unghiile „cu model”, până la barba atent rasă a domnilor.

Moda e după cum o fac oamenii. Cămaşa e ori cu mânecă lungă, ori cu scurtă, iar unii domni, în serile călduroase de vară, preferă să desfacă doi-trei, chiar patru nasturi. Că e cald şi asta e! Oricum, până la sfârşitul petrecerii o vor scoate din pantaloni că s-au încins.

Culoarea cămăşii trebuie aleasă şi ea cu grijă. Am fost la o nuntă unde toţi lăutarii din formaţie purtau cămăşi roşii. Mai erau şi nuntaşi care fuseseră neinspiraţi în alegerea hainelor şi puteau fi cu uşurinţă confundaţi cu rapsozii.

Ciorapii domnilor sunt aleşi de doamne. Cel puţin aşa cred eu! Îţi cam dai seama după cum arată doamna ce ciorapi au domnii. Majoritatea doamnelor le dau soţilor şosete de culoare închisă. Mai sunt, însă, şi femei care vor să arate că îşi ţin soţul curat, că-l spală şi-l calcă, mândrindu-se cu el vecinelor atunci când sparg seminţe pe banca din faţa blocului sau pe uliţă. Aşadar, domnul va purta şosete albe, eventual sport, ca să nu-i strângă glezna, lăsând să se vadă o parte din pulpa păroasă. Pentru aceste femei şi pentru soţii lor este un motiv de mândrie să poarte lenjerie albă, mergând pe considerentul că este mai greu de întreţinut. Bunul simţ estetic le contrazice, însă nu prea contează că la pantofi eleganţi trebuie şosete închise la culoare.

Revenind la exemplul cu cămăşile, ciorapii albi sunt tot un „trade mark” al lăutarilor, dar, până la urmă, ce ştiu eu despre modă?

„Adu-mi şi mie un pachet de ţigări!”

Nu mă număr printre bărbaţii care „abuzează” de cămaşa albă, pantalonii cu dungă şi pantofii negri, asortaţi cu ciorapii albi cu semnul Nike, pe margine. Întotdeauna am încercat să mă îmbrac cât mai casual, fără să am pretenţia că sunt în pas cu moda masculină care, fie vorba între noi, este la fel de schimbătoare precum cea feminină. Sunt proprietarul unui costum elegant pe care îl port de câteva ori pe an, pe la vreo nuntă. Mărturisesc că nu mă simt în largul meu atunci când îl port şi cred că totul pleacă de la o întâmplare din pre-adolescenţa mea, pe care am avut-o purtând primul meu costum.

De fapt, este vorba despre vesta costumului. Ştiţi şi voi că, în unele magazine, costumele elegante pentru bărbaţi se vând la set cu o vestuţă, al cărei uz nu am reuşit să-l deprind, până acum. Oricum, cert este că primul costum l-am purtat pe la un botez.

Bineînţeles că am purtat toate componentele costumului. Peste cămaşa de culoare verde-praz, cu mânecă scurtă (cum altfel!), am luat mai întâi vesta şi apoi haina. A insistat şi tata, că el era stilistul meu pe atunci, zicându-mi că astfel nu mă va „trage” curentul. Nu-mi caut scuze, însă, pentru că până la urmă eu am avut ultima decizie.

La petrecere, atmosfera era una „bătrânească” şi, din când în când, ieşeam pe terasă la o gură de aer. Terasa nu era închiriată pentru botez şi era deschisă şi clienţilor din exterior. Cred că şi de asta începusem eu să ies din ce în ce mai des afară, pentru că la una dintre mese observasem o tipă simpatică, care în mâna dreaptă ţinea o ţigară din care trăgea cu foc, iar cu mâna stângă se juca cu o brichetă neagră.

O tot învârtea cu aceeaşi îndemânare cu care strângea între buze filtrul ţigării, atunci când inhala fumul tutunului. Eu priveam pe sub sprâncene, din uşa localului, şi când privirile ni se intersectau, întorceam repede capul. Nu era singură la masă şi mă gândeam să nu-i treacă prin gând vreunuia dintre băieţii care o însoţeau pe fată să-mi aplice vreo corecţie corporală, doar pentru că am îndrăznit să privesc spre prietena lor.

La un moment dat, când privirile mele şi ale fumătoarei se intersectează din nou, ea îmi face un semn discret, cu două degete, să mă apropii. Nu-mi venea să cred că mă observase şi că, iată, mă chema la ea. Mă gândeam că vrea să mă cunoască, că era vorba de o atracţie irezistibilă, aşa cum văzusem eu prin filmele americane că începe orice iubire.

Înainte să ajung mai aproape de masă, ea îmi spune zâmbind şi fluturându-mi în faţă un pachet de Kent: „Adu-mi şi mie un pachet de ţigări!”.

„Ce să-ţi aduc?”, întreb eu, cu o neînţelegere sinceră.

„Ţigări!”, continuă ea. „Aveţi, nu-i aşa?”.

Nu-mi mai aduc aminte cum am reuşit să-i explic că eu nu fac parte din personalul localului. Ea şi-a cerut scuze, uşor ruşinată, deşi nu cred că-i păsa cu adevărat.

Îmi părea bine că am schimbat câteva cuvinte cu ea şi nu prea îmi păsa de umilinţa pe care o trăiam, însă nu înţelegeam ce ar fi putut să o facă să mă considere chelner. Mi-am dat seama abia după câteva zile.

LIFE

A murit cântăreţul Dan Andrei Aldea

Avatar

Publicat

în

Dan Andrei Aldea a murit. Cântărețul, poliinstrumentistul și compozitorul român s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, conform unui anunț făcut, pe pagina sa de Facebook, de Nicu Alifantis.

Născut la 9 martie 1950, în București, Dan Andrei Aldea a fost liderul formației Sfinx în anii ’70 și s-a stabilit din 1981 în Occident (mai întâi în Belgia, apoi în Germania), unde a lucrat ca muzician dedicat studioului de înregistrări. stirileprotv.ro

Continuă să citești

LIFE

Copiilor cărora li se citesc regulat povești li se dezvoltă creierul mai rapid, potrivit unui studiu

Avatar

Publicat

în

Copiii cărora li se citesc frecvent povești și care nu au acces la ecranele televizoarelor, computerelor sau telefoanelor mobile, în primii cinci ani de viață, au o dezvoltare mai rapidă a creierului. La această concluzie a ajuns un nou studiu realizat de cercetătorii americani și citat de cnn.com.

Cercetarea este prima care furnizează și dovezi neurobiologice ale beneficiilor potențiale ale cititului și ale efectului negativ pe care îl au ecranele asupra dezvoltării creierului preșcolarului.

Copiii care au parte de mai multe experiențe care îi stimulează, ce ajută creierul să se organizeze, vor avea un avantaj uriaș atunci când vor ajunge la școală, a spus medicul coordonator John Hutton.

La studiu au participat 47 de copii sănătoși, cu vârste între trei și cinci ani, care nu mergeau la grădiniță.

Materia cenușie din creier conține majoritatea celulelor care comandă corpului ce să facă. Substanța albă este țesutul cu aspect albicios ce face parte din sistemul nervos central (măduva spinării și encefal) și conține axonii, respectiv prelungirile celulelor ner­voase și celulele țesutului interstițial numit nevroglie, care are rol de hrănire și protecție. Substanța albă este importantă pentru că asigură influxul nervos de la un centru nervos la altul sau între un centru nervos și un nerv. Creșterea nivelului de substanță albă și organizarea acesteia sunt extrem de importante pentru capacitatea creierului de a comunica cu restul organismului, mărind capacitatea de a învăța și asigurând o bună funcționalitate. Fără un sistem de comunicare bine dezvoltat, capacitatea de procesare a creierul încetinește și are de suferit.

În cazul copiilor care erau expuși la ecrane mai mult de o oră pe zi, zonele responsabile de învățare în materia albă erau subdezvoltate și mai puțin organizate.

La naștere, numărul neuronilor este cel mai mare comparativ cu restul vieții, iar, în funcție de stimuli – comunicare, iubire, îmbrățișare, plimbat, citit -, conexiunile între neuroni sunt întărite, spune Hutton. În lipsa unor stimuli, neuronii mor, a mai spus acesta. Chiar dacă se modifică și învață la toate vârstele, ceea ce se întâmplă în primii cinci ani ai vieții este hotărâtor pentru dezvoltarea creierului.

În afară de imaginile obținute prin rezonanță magnetică, participanții la studiu au fost supuși unor teste cognitive. Copiii care aveau acces la ecrane mai mult de o oră zilnic au avut rezultate mai proaste, inclusiv privind limbajul expresiv și capacitatea de a numi rapid obiecte.

Hutton spune că este important cititul în sine, regulat, decât tipul de poveste. Medicul sfătuiește părinții să nu mai caute cartea perfectă, ci pur și simplu să le citească frecvent celor mici. digifm.ro

Continuă să citești

ACTUAL

Un bloc de locuinţe a îngheţat, după ce s-a spart instalaţia de încălzire

Avatar

Publicat

în

Un bloc din Rusia a îngheţat după ce instalaţia termică a clădirii a cedat. Mai multe familii duc acum o luptă zilnică pentru supravieţuire în propria casă în timp ce speră să fie relocate. Ţurţurii nu acoperă doar exteriorul clădirii din Siberia, ci și apartamentele.

Un bloc din Rusia a îngheţat după ce instalaţia termică a clădirii a cedat. Mai multe familii duc acum o luptă zilnică pentru supravieţuire în propria casă în timp ce speră să fie relocate. Ţurţurii nu acoperă doar exteriorul clădirii din Siberia, ci și apartamentele.

Sloiurile de gheaţă au ajuns să se formeze şi pe tavanele, pereţii şi chiar pe podelele apartamentelor pe măsură ce temperatura de afară a continuat să scadă până la minus 14 grade Celsius.

Din decembrie, când mai multe ţevi s-au spart, cele cinci familii rămase trăiesc aici fără apă caldă şi căldură. Autorităţile locale refuză să intervină întrucât consideră că în mod legal imobilul nu este parte a oraşului, ci o proprietate a Ministerului Apărării. Pentru a putea fi mutaţi, rezidenţii au fost sfătuiţi să se adreseze instanţelor de judecată. observator.tv

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 6 ore

În stare gravă la spital după ce s-a aruncat de la etaj

ACTUALacum 6 ore

Şi-a omorât fratele mai mare

LIFEacum 9 ore

A murit cântăreţul Dan Andrei Aldea

ACTUALacum 9 ore

IMPACT între două maşini la Caracal. Trei persoane la spital – FOTO

ACTUALacum 9 ore

Femeie lovită de tren, în timp ce traversa linia de cale ferată

TECHacum 10 ore

Utilizatorii Whatsapp nu pot trimite poze, videoclipuri și orice tip de conținut multimedia

ACTUALacum 10 ore

Puteri sporite pentru oamenii legii. Cetățenii sunt informați

ACTUALacum 10 ore

Un jandarm aflat în timpul liber a salvat o fată care încasa pumni de la iubit pe stradă

ACTUALacum 10 ore

Accident produs de un bărbat beat și fără permis. A lovit un cap de pod

ACTUALacum 11 ore

Se amenajează sens giratoriu în zona Aeroportului Internațional Craiova

ACTUALacum 11 ore

Tânăr din Dolj reținut după ce a lovit o femeie și i-a furat geanta

ACTUALacum 13 ore

Şofer filmat când mergea pe contrasens, pe un drum judeţean – VIDEO

LIFEacum 13 ore

Copiilor cărora li se citesc regulat povești li se dezvoltă creierul mai rapid, potrivit unui studiu

ACTUALacum 14 ore

Un bloc de locuinţe a îngheţat, după ce s-a spart instalaţia de încălzire

ACTUALacum 14 ore

Simona Halep, despre cel mai dificil adversar de la Australian Open: „Nu îmi este ușor”

ACTUALacum 14 ore

A încercat să se sinucidă la metrou. Care este starea bărbatului

ACTUALacum 14 ore

Femeie cercetată pentru contrabandă cu țigări. Mii de pachete găsite într-un stand din piață

ANUNȚURIacum 14 ore

Asociaţia Sentire angajează psiholog

ACTUALacum 15 ore

Liviu Dragnea, acuzații grave la adresa conducerii penitenciarului

ACTUALacum 15 ore

Petiție online împotriva alegerilor locale în două tururi

ACTUALacum 15 ore

Percheziții la evazioniști din mai multe județe. 18 persoane au fost duse la audieri

ACTUALacum 15 ore

Cod galben de ceață densă și chiciură, valabil pentru nouă județe

ACTUALacum o zi

Turişti din Olt salvaţi de jandarmii din Gorj de pe un drum forestier acoperit cu gheaţă

ACTUALacum o zi

EVADARE dintr-un penitenciar din România. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri, în patru luni

ACTUALacum o zi

Jandarm din Olt, mort la doar 36 de ani

ACTUALacum 2 zile

Mama Alexandrei Măceşanu, reacţie dură după apariţia rechizitoriului. „Nu este moartă în acel butoi. Nu cred nimic”

ACTUALacum 3 zile

Cea mai mare parcare din Slatina a fost vândută „pe nimic”, după intrarea în faliment a unei firme înfiinţate de Darius Vâlcov

ACTUALacum o zi

Turişti din Olt salvaţi de jandarmii din Gorj de pe un drum forestier acoperit cu gheaţă

ACTUALacum 9 ore

IMPACT între două maşini la Caracal. Trei persoane la spital – FOTO

TECHacum 10 ore

Utilizatorii Whatsapp nu pot trimite poze, videoclipuri și orice tip de conținut multimedia

ACTUALacum 2 zile

Dincă spune că a fost bătut de poliţiştii şi jandarmii care i-au intrat, prima dată, în casă. Parchetul Olt a deschis un dosar

LIFEacum 2 zile

REPORTAJ | Amintiri din anii ’90. „Mariana, am vorbit cu Vasile şi m-a înjurat!”

ACTUALacum 2 zile

Trafic blocat între Slatina și Craiova pentru repunerea pe carosabil a unui autotren

ACTUALacum o zi

EVADARE dintr-un penitenciar din România. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri, în patru luni

ACTUALacum 4 zile

O structură din subordinea IPJ Olt are conducere nouă

ACTUALacum 13 ore

Şofer filmat când mergea pe contrasens, pe un drum judeţean – VIDEO

ACTUALacum 2 zile

Șase tineri la spital, după o întrecere în trafic

ACTUALacum o zi

Bărbat lovit cu BMW-ul şi târât pe capotă 30 de metri, sub privirile îngrozite ale copilului şi soţiei

ACTUALacum 2 zile

Un craiovean băut a „uitat” unde locuieşte şi a forţat intrarea în apartamentul unui vecin

ACTUALacum 4 zile

Trei femei, dintre care una de 82 de ani, la spital în urma unui accident pe un drum din Olt

ACTUALacum 3 zile

Dincă şi Rispiţeanu, în faţa instanţei. Complicele vrea să rămână în arest preventiv pentru că nu are bani să meargă acasă

ACTUALacum 2 zile

O fetiță de 3 ani a căzut de la etajul al treilea al unui bloc

POLITICĂacum 2 zile

Pe cine trimite PSD Olt la Congresul din februarie

ACTUALacum 2 zile

Ce au transmis procurorii despre poliţistul din Potcoava care a bătut o femeie cu bestialitate

ACTUALacum o zi

Dincă poate fi achitat, pe baza rechizitoriului. Avocatul Tonel Pop a semnalat greşeli grave

ACTUALacum 2 zile

O femeie și nepotul său, găsiți morți în casă

ACTUALacum 14 ore

Un bloc de locuinţe a îngheţat, după ce s-a spart instalaţia de încălzire

ACTUALacum 3 zile

Tribunalul Olt a decis să-l elibereze pe fiul lui Sile Cămătaru

LIFEacum 4 zile

IMAGINI de colecţie | Moise Guran, noul membru USR, prezintă conspiraţia bancnotei de 20 de dolari

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Au încercat să fure bancomatul de la Dedeman cu un BMW X6

LIFEacum 4 zile

VIDEO | Nu e glumă! Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru că, într-un videoclip, incită la ură împotriva femeilor

ACTUALacum 5 zile

O fată care a fost prinsă de vânzătoare că încerca să fure blugi, dezbrăcată şi dată afară din magazin – VIDEO

Reporter24 TVacum 6 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 13 ianuarie | Invitat: Jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum 6 zile

Accidentul mortal din Craiova, transmis LIVE pe Facebook chiar de tânăra care şi-a pierdut viaţa

ACTUALacum 6 zile

Accident GRAV în Dolj: Doi morţi şi şapte răniţi – VIDEO

ACTUALacum o săptămână

Pereți curățați cu mopul cu care se spală și podeaua, într-un spital din România – VIDEO

ACTUALacum o săptămână

Migranţi libieni alungaţi din tren după ce au făcut tărăboi şi au încercat să-i jefuiască pe pasageri

ACTUALacum 2 săptămâni

Un vlogger român a înscenat un jaf de bancă pentru un experiment social. A fost oprit de un poliţist zelos care a scos pistolul – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Un avion ucrainean s-a prăbuşit după decolarea de la Teheran

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Un autoturism a trecut printr-un gard şi a lovit un excavator, pe centura Rm. Vâlcea. Cinci persoane, printre care un copil de câteva luni, la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Fetiță de trei ani, cu arsuri, transportată cu elicopterul SMURD pe timp de noapte de la Craiova la București

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | 230 de mașini aflate în atenţia autorităţilor din ţară şi din străinătate, descoperite în vămi

ACTUALacum 2 săptămâni

INCENDIU | Cântăreaţa Emilia Dorobanţu a rămas fără zeci de costume populare de colecţie şi fără trofeele şi diplomele obţinute în toată cariera

ACTUALacum 2 săptămâni

Casa părintească a interpretei de muzică populară Emilia Dorobanţu, cuprinsă de un incendiu de proporţii. VIDEO&FOTO

ACTUALacum 2 săptămâni

Vilă dintr-o comună din Olt, cuprinsă de un incendiu. Pompierii intervin în forţă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Un autobuz a luat foc pe o stradă din Craiova

ACTUALacum 3 săptămâni

Se întâmplă în România | Şoferi filmaţi când se şicanează în trafic, pe autostradă

LIFEacum 3 săptămâni

Tradiţia Iordănitului, păstrată în localităţi din judeţul Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Tânăr înecat în Olt, la Fălcoiu. Este căutat de scafandri

ACTUALacum 4 săptămâni

Câțiva nostalgici ai regimului comunist s-au adunat, de Crăciun, la mormântul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 23 decembrie | Invitat, managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum 4 săptămâni

Părinţii Alexandrei au refuzat să ridice certificatul de deces. Mama fetei: Nu cred că e moartă, că a fost arsă în butoi

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.