Connect with us

LIFE

REPORTAJ | Poveste din capul mesei, la nunţile cu olteni

Publicat

în

sursa foto: dailymotion.com

Mă uitam cu atenţie în farfuria mea, atingând cu furculiţa o felie de ruladă, încercând să-mi dau seama ce ar fi putut pune bucătarul în ea. Avea o lucire nefirească care nu mă îndemna s-o mănânc. Brânza cremă spoită peste roşia tăiată ornamental nu mă atrăgea nici ea.

Muzica era dată tare, prea tare pentru mine, şi deodată nu-mi mai era foame. Mă uit în jur. Atmosfera era tipică nunţilor: se servea aperitivul, nu reuşise nimeni să se îmbete, iar lăutarii încă îşi „probau” sculele. Ştiam ce urmează, că doar nu era prima nuntă la care mergeam în viaţa mea. Nici măcar nu era prima în acel an.

Urma un dans al mirilor pe o melodie de Ovidiu Komornyik. El o ia pe ea de mijloc şi amândoi se învârt într-o inimioară făcută din lumânări, aşezate cu grijă pe ringul de dans de către ospătarii localului. O învârte de câteva ori, iar verişorii şi mătuşile de la ţară aplaudă frenetic şi cu patos. Câţiva dintre flăcăi fluieră. Mirii sunt mulţumiţi de moment.

Mai ridic încă o dată capul din farfurie şi văd că, la o masă de lângă mine, s-a mai cerut un coş de pâine. Îmi vine să o întreb pe chelneriţă dacă e chiar aşa cum am văzut eu: au terminat pâinea înaintea mezelurilor din aperitiv? O urmăresc cu privirea în timp ce le reîmprospătează mesenilor stocul de pâine. Era exact aşa cum crezusem. Nici chelneriţei nu-i vine să creadă cât de multă pâine au mâncat acei oameni şi-mi zâmbeşte complice, în timp ce se îndepărtează de acea masă.

Ţinuta femeilor şi faptul că aproape toţi bărbaţii poartă şosete albe la pantofi mă fac să îi etichetez pe acei oameni într-un fel, nu contează în care.

După dansul mirilor, mesenii sunt chemaţi pe ring pentru un dans mai încet, de cuplu. Rând pe rând, câte doi, nuntaşii se ridică. E lângă mine un tip, cu nasul neobişnuit de mare, care se preface că e scos la dans cu forţa de nevastă. Pare, însă, că-i place.

Lăutarii schimbă ritmul. Lumea se prinde într-o horă neaoşă, oltenească. Intră şi naşul. Îl cunoşti după floarea roşie din piept. După câteva rotiri, faţa naşului se schimbă după culoarea florii de pe sacou. Faptul că are cămaşa descheiată mai mult decât trebuie nu-l ajută prea mult. Se retrage pentru puţin. Îşi dă sacoul jos şi lasă să i se vadă mânecile scurte ale cămăşii albe şi tivul negru, strâns mulat pe braţ.

„Pariu că are şi ciorapi albi?”, îmi zic aproape cu voce tare. Nu mă înşelam.

Orchestra ia o pauză. Muzica nu se opreşte, însă, iar din boxe răsună ritmuri de rock’n’roll. Era o melodie pe care o mai auzisem de câteva ori în acea seară. Deodată, un tip care până atunci stătuse liniştit la masă sare pe ringul de dans. Începe un dans hipnotic, contrar ritmului muzicii, cu mişcări care aduc aminte mai degrabă de o cadână decât de un virtuoz al dansului. Cămaşa i s-a lipit de spate şi de burtă. Picăturile de sudoare în curg abundent pe faţă.

Nu se lasă! Face un şpagat aproape perfect. Are pantalonii mai scurţi decât ar trebui şi i se văd şosetele albe, iar pe ele se poate vedea cum scrie cu negru „Nike”. E îmbrăcat de firmă, ce să mai…

Socrul mic se simte nebăgat în seamă! Ia microfonul din mâna cântăreţului, nu înainte ca acesta să apuce să spună câteva cuvinte despre o melodie dedicată mirilor. Înţelegem că ne va cânta socrul. Bărbatul îşi aranjează mustaţa stufoasă, în timp ce lăutarii caută ritmul cerut. Începe: „Un părinte poate creşte/Unu’, doi copii sau zece…”. Nu e tocmai vocea cerută de căutătorii de talente de pe la noi, dar smulge câteva aplauze de la nuntaşii care, fie vorba între noi, consumaseră serios.

De la masa frumos împodobită, dintre flori şi lumânări, zâmbesc mirii. Ginerele ridică paharul spre socrul cântăreţ. E politicos cu el, că doar acum sunt o familie. Mai aruncă o privire spre sală şi parcă numără minutele până când tot „calvarul” său se va termina.

Ciorapii albi

Mă duc la nunţi, des. Cred că e vârsta aceea când toţi pe care îi cunoşti îşi pun pirostriile. Vezi tot felul de oameni şi ei te văd pe tine. Mai râdem, mai consumăm o băutură alcoolică, ne mai ghiftuim cu sarmale, iar apoi ne învârtim în tradiţionala horă – stânga unu, dreapta doi. Când mai trage ceva la măsea, omul arată tot ce are mai prost: vobeşte tare, ţipă la lăutari să termine cu muzica uşoară şi să treacă la piese „grele”, se mişcă lasciv pe manele sau ciupe nevasta de fund.

Oamenii se îmbracă frumos la nunţi. În oraşele mai mici sau pe la ţară, îşi pun costumul pe care l-au purtat şi ei, atunci când au avut nunta. Domnii încalţă pantofii de ginere, chiar dacă nu mai sunt la modă. Doamnele îşi pun una din cele două rochii, sperând că doar puţine persoane să le mai fi văzut în această ţinută de seară. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, de la sarmalele din cap, atent ondulate de o prietenă care se pricepe la coafuri şi unghiile „cu model”, până la barba atent rasă a domnilor.

Moda e după cum o fac oamenii. Cămaşa e ori cu mânecă lungă, ori cu scurtă, iar unii domni, în serile călduroase de vară, preferă să desfacă doi-trei, chiar patru nasturi. Că e cald şi asta e! Oricum, până la sfârşitul petrecerii o vor scoate din pantaloni că s-au încins.

Culoarea cămăşii trebuie aleasă şi ea cu grijă. Am fost la o nuntă unde toţi lăutarii din formaţie purtau cămăşi roşii. Mai erau şi nuntaşi care fuseseră neinspiraţi în alegerea hainelor şi puteau fi cu uşurinţă confundaţi cu rapsozii.

Ciorapii domnilor sunt aleşi de doamne. Cel puţin aşa cred eu! Îţi cam dai seama după cum arată doamna ce ciorapi au domnii. Majoritatea doamnelor le dau soţilor şosete de culoare închisă. Mai sunt, însă, şi femei care vor să arate că îşi ţin soţul curat, că-l spală şi-l calcă, mândrindu-se cu el vecinelor atunci când sparg seminţe pe banca din faţa blocului sau pe uliţă. Aşadar, domnul va purta şosete albe, eventual sport, ca să nu-i strângă glezna, lăsând să se vadă o parte din pulpa păroasă. Pentru aceste femei şi pentru soţii lor este un motiv de mândrie să poarte lenjerie albă, mergând pe considerentul că este mai greu de întreţinut. Bunul simţ estetic le contrazice, însă nu prea contează că la pantofi eleganţi trebuie şosete închise la culoare.

Revenind la exemplul cu cămăşile, ciorapii albi sunt tot un „trade mark” al lăutarilor, dar, până la urmă, ce ştiu eu despre modă?

„Adu-mi şi mie un pachet de ţigări!”

Nu mă număr printre bărbaţii care „abuzează” de cămaşa albă, pantalonii cu dungă şi pantofii negri, asortaţi cu ciorapii albi cu semnul Nike, pe margine. Întotdeauna am încercat să mă îmbrac cât mai casual, fără să am pretenţia că sunt în pas cu moda masculină care, fie vorba între noi, este la fel de schimbătoare precum cea feminină. Sunt proprietarul unui costum elegant pe care îl port de câteva ori pe an, pe la vreo nuntă. Mărturisesc că nu mă simt în largul meu atunci când îl port şi cred că totul pleacă de la o întâmplare din pre-adolescenţa mea, pe care am avut-o purtând primul meu costum.

De fapt, este vorba despre vesta costumului. Ştiţi şi voi că, în unele magazine, costumele elegante pentru bărbaţi se vând la set cu o vestuţă, al cărei uz nu am reuşit să-l deprind, până acum. Oricum, cert este că primul costum l-am purtat pe la un botez.

Bineînţeles că am purtat toate componentele costumului. Peste cămaşa de culoare verde-praz, cu mânecă scurtă (cum altfel!), am luat mai întâi vesta şi apoi haina. A insistat şi tata, că el era stilistul meu pe atunci, zicându-mi că astfel nu mă va „trage” curentul. Nu-mi caut scuze, însă, pentru că până la urmă eu am avut ultima decizie.

La petrecere, atmosfera era una „bătrânească” şi, din când în când, ieşeam pe terasă la o gură de aer. Terasa nu era închiriată pentru botez şi era deschisă şi clienţilor din exterior. Cred că şi de asta începusem eu să ies din ce în ce mai des afară, pentru că la una dintre mese observasem o tipă simpatică, care în mâna dreaptă ţinea o ţigară din care trăgea cu foc, iar cu mâna stângă se juca cu o brichetă neagră.

O tot învârtea cu aceeaşi îndemânare cu care strângea între buze filtrul ţigării, atunci când inhala fumul tutunului. Eu priveam pe sub sprâncene, din uşa localului, şi când privirile ni se intersectau, întorceam repede capul. Nu era singură la masă şi mă gândeam să nu-i treacă prin gând vreunuia dintre băieţii care o însoţeau pe fată să-mi aplice vreo corecţie corporală, doar pentru că am îndrăznit să privesc spre prietena lor.

La un moment dat, când privirile mele şi ale fumătoarei se intersectează din nou, ea îmi face un semn discret, cu două degete, să mă apropii. Nu-mi venea să cred că mă observase şi că, iată, mă chema la ea. Mă gândeam că vrea să mă cunoască, că era vorba de o atracţie irezistibilă, aşa cum văzusem eu prin filmele americane că începe orice iubire.

Înainte să ajung mai aproape de masă, ea îmi spune zâmbind şi fluturându-mi în faţă un pachet de Kent: „Adu-mi şi mie un pachet de ţigări!”.

„Ce să-ţi aduc?”, întreb eu, cu o neînţelegere sinceră.

„Ţigări!”, continuă ea. „Aveţi, nu-i aşa?”.

Nu-mi mai aduc aminte cum am reuşit să-i explic că eu nu fac parte din personalul localului. Ea şi-a cerut scuze, uşor ruşinată, deşi nu cred că-i păsa cu adevărat.

Îmi părea bine că am schimbat câteva cuvinte cu ea şi nu prea îmi păsa de umilinţa pe care o trăiam, însă nu înţelegeam ce ar fi putut să o facă să mă considere chelner. Mi-am dat seama abia după câteva zile.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Deschideri largi la terasa casei

Publicat

în

Spațiul este mereu o problemă. Mereu avem nevoie de mai mult spațiu și vrem mereu să economisim spațiu. Mai mult spațiu înseamnă o cameră mai aerisită, mai frumoasă, mai încăpătoare. Dar nu întotdeauna ai parte de astfel de spații. Și, totuși, vrei să le faci să pară mult mai mari și să economisești spațiu. În special acolo de unde se iese pe terasă. Pentru că nu vrei să fie nimic ce să încurce ieșirea pe terasă.

Încăperea care are ieșire pe terasă poate fi atât o cameră de zi, cu multe geamuri, cât și un dormitor, cu o priveliște superbă către un obiectiv turistic sau către o panoramă care îți taie respirația. Iar ca să economisești spațiu, te gândești să renunți la unele elemente de mobilier. Însă, de cele mai multe ori, nu poți face acest lucru, pentru că sunt elemente de care este nevoie. Însă nimeni nu se gândește la spațiul pe care îl ocupă ușile cu deschiderea lor.

Deschiderea ușilor trebuie lăsată mereu liberă, iar acest spațiu este unul semnificativ, mai ales atunci când încăperea nu este prea mare. Iar când ai ușa deschisă, dacă nu permite o deschidere de 180 de grade, încurcă și la vederea în afară, pe terasă, sau la priveliștea de afară.

Cum putem remedia această problemă de spațiu? Cu ajutorul unor uși osciloculisante pentru terasă. Adică uși de sticlă care se deschid prin culisare, pe lângă perete sau pe lângă o parte a geamului care are vedere spre terasă, fără să obstrucționeze priveliștea, dar și fără să ocupe spațiul din fața sa.

Pe lângă deschiderea culisantă, aceste uși sunt și rabatabile, așa cum ne-am obișnuit să fie ușile de sticlă, pentru a permite aerisirea în siguranță, fără să existe riscul de a permite cuiva din exterior să intre în casă, nici prin deschidere, nici prin forțarea ușii, deoarece calitatea de top a tâmplăriei pvc marca Salamander îi oferă rezistență.

În plus, operarea unei astfel de uși se face foarte ușor, doar prin mutarea mânerului în diferite poziții, în funcție de ceea ce dorim să facem. Pentru a rabata ușa trebuie doar să mutăm mânerul din poziția cu orientare spre tavan, în poziția paralelă cu solul. Iar pentru a o deschide, trebuie doar apăsat pentru a fi îndreptat spre podea. Totul prin mișcări simple, fără să ne solicite prea multă forță. Oricine poate opera, astfel, ușa, din interior.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Alex, frizerul din Caracal care tunde şefi de stat şi vedete internaţionale, în Galeries Lafayette Paris

Publicat

în

Alexandru Constantinescu este un tânăr din Caracal, care lucrează în Franţa de doi ani şi care face senzaţie într-un barbershop din Galeries Lafayette Paris, cel mai mare şi mai luxos centru comercial din Franţa. Şefi de stat şi staruri de la Hollywood au trecut deja pe scaunul de lucru al olteanului Alex.

„Acomodarea în Paris este foarte grea”, mărturisteşte Alexandru, deşi părinţii săi erau în capitala Hexagonului de şapte ani. El a învăţat meserie la mai multe saloane din Bucureşti, iar în 2018 s-a hotărât să plece în Franţa.

„În 2017, în octombrie, am plecat în București la Şcoala de tuns ‘Adrian Niculescu’ pentru a face cursurile pentru frizerie și barber. A fost o perioadă dificilă pentru mine deoarece e foarte greu ca tânăr să te întreții într-un oraș mare cum este București. Nu am stat mult în academie pentru că nu mi s-a părut OK modul de predare așa că am ales să învăț singur meseria de pe Youtube sau alte platforme online. După ce am plecat de la școala de tuns, am ales să fiu ucenic la două saloane din București. Mi s-a părut mai OK să ‘fur’ meseria mai repede. La unul dintre saloane am întâlnit un om care m-a învățat bazele comunicării în această meserie pentru că de aici pleacă tot: comunicarea. Am plecat în Franţa, în toamna anului 2018, mai exact pe 23 octombrie. Nu am cum să uit, a fost zborul decisiv. De aici a început totul”, mărturiseşte Alex.

Deşi adaptarea a fost grea printre străini, Alex a reuşit să-şi găsească un job la un salon de marcă din Paris. Salonul „Alexandre des Paris” este în Galeries Lafayette Paris, cel mai mare şi luxos centru comercial din Franţa.

„La doar o lună de când am venit în Franța, neștiind așa de bine limba și neavând cunoștințe în această meserie mi-am încercat ‘norocul’.  Am reuşit după două încercări la două saloane diferite să îmi depun CV-ul la unul dintre cele mai mari saloane din Paris, care este totodată și franciză și academie: ‘Alexandre des Paris’. Am întâlnit o fată pe nume Marie Cecile, căreia i-am promis că, dacă mă va angaja, voi lupta să învăţ limba şi să mă adaptez stilului lor de hairstylişti”, arată olteanul.

De aici totul s-a schimbat, mai mărturiseşte Alexandru Constantinescu.

„Am cunoscut oameni cu diferite funcții, chiar șefi de stat și câteva staruri internaționale. Modele mari ale marilor case de îmbrăcăminte Gucci sau Louis Vuitton sunt clienții mei, iar acum mare parte mi-au devenit prieteni”, mai spune frizerul.

Alexandru Constantinescu mărturiseşte că s-a lovit şi de rasism, mulţi dintre colegii săi purtându-se urât cu el doar pentru că este român.

„Acomodarea a fost foarte grea , nefiind obișnuit să lucrez într-un salon de lux am avut momente în care a trebuit să-mi dau singur seama de unele chestii. Cea mai mare problemă a fost rasismul. Majoritatea francezilor te judecă înainte să te cunoască și în mare parte imaginea noastră nu este tocmai bună. Dar mereu când am ocazia să laud România, o laud cu cele mai mari fapte și onoruri. Da, mi-a fost greu și chiar şi acum îmi mai este”, spune Alex .

Întrebat ce-i lipsește de acasă, olteanul mărturiseşte deschis că persoanele dragi.

„Am o fetiță de doi anișori şi jumătate şi tot ce fac, fac gândindu-mă numai la ea. Apoi, am persoanele dragi, bunicii, prietenii. Sincer, îmi lipseşte România”, mărturiseşte emoţionat Alexandru Constantinescu.

El mai spune că va reveni acasă, „dar nu prea curând”.

„Normal că revin, acasă este acasă . Dar nu prea curând. Voi reveni cu un nou concept. Asta e sigur şi deja am prieteni cu mai multe saloane de top din Paris şi din lume şi încerc să-mi fac o idee de la fiecare, punându-mi într-o imagine un nou concept de barbershop. Comunicarea cu clientul şi relaxarea sa rămân criterii de bază”, conchide Alexandru.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Family Cake Caracal rescrie povestea deserturilor naturale

Publicat

în

Laboratorul artizanal Family Cakes este un concept nou în Caracal, ce își propune să ofere publicului un alt fel de desert. Un dulce proaspăt și rafinat din ingrediente de cea mai bună calitate.

Family Cake nu folosește conservanți, îndulcitori sau arome artificiale. Ingredientele de cea mai bună calitate fac diferența!

De aceea, în produsele lor veți putea recunoaște aroma inconfundabilă a păstăilor de vanilie bourbon, gustul puternic dar delicat al ciocolatei veritabile și parfumul minunatelor fructe proaspete. Astfel, Family Cakes poate garanta un gust unic, neartificial si absolut recomandat pentru copiii dumneavoastră.

„Am plecat de la ideea de a face un dulce cât se poate de natural… fără premixuri, fără margarină, fără amelioratori de gust și fără alte substanțe ce prelungesc termenele de valabilitate sau ne fac munca mai ușoară. Într-un cuvânt să facem prăjituri cum se făceau cu mult timp în urmă și fără să facem rabat de la calitate. Am deschis acest laborator doar cu câteva luni în urmă, iar feedback-ul este unul extraordinar ceea ce înseamnă că nu am dat greș și suntem pe drumul cel bun!

Prăjiturile Family Cakes sunt mereu proaspete și urmărim constant să livrăm o calitate de top pentru publicul nostru. Chiar dacă suntem de putină vreme pe piață, am ajuns să descoperim noi și noi rețete tradiționale din diferite țări ale lumii, pe care le-am personalizat pentru a fi în ton cu personalitatea Family Cakes. Prăjiturile noastre sunt pline de aromă și texturi spectaculoase fără să fie excesiv de dulci. Family Cakes este o cofetărie de familie, mai exact un frate și o soră, eu și fratele meu și uneori chiar si mama noastră”, spune Diana Niculescu, tânăra antreprenoare din Caracal, care deține alături de fratele său cofetăria Family Cakes.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum O oră

Bărbați reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Le aduceau din Germania și le vindeau în țară

ACTUALacum O oră

Copil găsit decedat în cuva unei mașini de spălat. Poliția face cercetări

ACTUALacum O oră

Bărbat care susţinea examenul pentru permis, prins cu alcoolemie mare

ACTUALacum 2 ore

Clinicile care fac teste Covid-19 sunt verificate de Consiliul Concurenței

ACTUALacum 3 ore

Măști purtate de către profesori și elevi, acolo unde școala începe în condiții normale. Bănci separate cu panouri din plexiglas

ACTUALacum 3 ore

Un bărbat de 42 de ani, din Slatina, a fost ucis în bătaie. Autorii crimei sunt necunoscuți

ACTUALacum 4 ore

Angajatorii din străinătate pun la bătaie locuri de muncă prin rețeaua EURES. 60 de posturi disponibile acum

ACTUALacum 5 ore

1.415 cazuri noi de coronavirus și alte 43 de decese. Situația pe județe

ACTUALacum 5 ore

Un angajat de la Consiliul Județean Dolj și un altul de la APIA Dolj, confirmați cu COVID-19

ACTUALacum 5 ore

PSD și ProRomânia, alianță la Balș. Catălin Rotea: „O nouă viziune de dezvoltare”

ACTUALacum 6 ore

A intrat în curtea unei firme de dezmembrări auto și a furat bunuri din trei mașini

ACTUALacum 7 ore

Elevii de 10 ai Slatinei își pot ridica premiile în bani promise de municipalitate

ACTUALacum 7 ore

Elevilor nu li se va mai face triaj epidemiologic. „Termometrizarea la intrare nu va face parte din ghid”

ACTUALacum 7 ore

RAPORT Curtea de Conturi. Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgenţă

ACTUALacum 8 ore

PSD Dolj, reacție matinală după decizia Judecătoriei Craiova în privința candidaturii nașului Olguței Vasilescu. A fost protest și la Ișalnița

ACTUALacum 8 ore

Parteneriat pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe axa Caracal-Redea-Deveselu-Vlădila-Traianu

ACTUALacum o zi

Două minore au fugit dintr-un centru de plasament din Craiova. A fost sesizată poliția

ACTUALacum o zi

Judecătoria Craiova respinge candidatura nașului cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda la funcția de primar. Ovidiu Flori mai vrea să fie edil la Ișalnița

ACTUALacum o zi

Managerul unui spital, în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul virus

ACTUALacum o zi

Rată mai mare de promovare la titularizare, în Dolj, după rezolvarea contestațiilor

ACTUALacum o zi

Coronavirus DOLJ | Un deces care a avut loc duminică a fost raportat marți

ACTUALacum o zi

Zeci de amenzi aplicate în comuna Schitu. Nu se respectă măsurile privind limitarea răspândirii coronavirusului

ACTUALacum o zi

A furat o mașină, la câteva zile distanță după o faptă similară. Instanța „ajută” un tânăr din București să acționeze în Dolj

ACTUALacum o zi

1.215 cazuri noi de coronavirus și 35 de decese. Situația în fiecare județ, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 3 zile

Satul Greci a fost pus sub carantină pentru următoarele 14 zile. Ce reguli vor trebui respectate

ACTUALacum 3 zile

Ministrul Sănătății, mesaj pentru medici: „Oamenii din fiecare judeţ în parte îşi pun speranţa în noi”

ACTUALacum 2 zile

INTERVIU | Ramona Schenker, onco-psiholog: „Partea psihică are și ea un rol foarte important în demersul terapeutic al pacientului oncologic”

ACTUALacum o zi

Managerul unui spital, în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul virus

ACTUALacum 3 zile

Petrecere cu peste 100 de persoane, organizată la Predești, întreruptă de polițiști și mascați

ACTUALacum o zi

Dosar penal pentru angajatul unui spital care a mințit că nu a avut contact cu persoane confirmate cu coronavirus

ACTUALacum 2 zile

O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, confirmată cu COVID-19, a pierdut lupta cu boala

ACTUALacum 2 zile

Echipa Olguței Vasilescu împarte reviste de integrame în locul pliantelor și al calendarelor

ACTUALacum 3 zile

1.145 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația pe JUDEȚE

ACTUALacum 5 ore

Un angajat de la Consiliul Județean Dolj și un altul de la APIA Dolj, confirmați cu COVID-19

ACTUALacum 2 zile

Circulație feroviară întreruptă între stațiile Milcov și Slătioara. Se fac lucrări la un pod

ACTUALacum 2 zile

Bărbat din Dobrosloveni, ucis după ce ar fi vrut să întreţină raporturi sexuale cu agresorul

ACTUALacum o zi

Judecătoria Craiova respinge candidatura nașului cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda la funcția de primar. Ovidiu Flori mai vrea să fie edil la Ișalnița

ACTUALacum 3 zile

Locatarii unui bloc din Craiova, evacuați după ce un apartament a luat foc

ACTUALacum o zi

1.215 cazuri noi de coronavirus și 35 de decese. Situația în fiecare județ, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Oltenia va fi afectată

ACTUALacum o zi

DRAMĂ. O femeie din Craiova nu poate fi înmormântată de 10 zile

ACTUALacum 5 ore

1.415 cazuri noi de coronavirus și alte 43 de decese. Situația pe județe

ACTUALacum 7 ore

RAPORT Curtea de Conturi. Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgenţă

ACTUALacum 2 zile

Cinci focare de coronavirus în centre rezidenţiale ale DGASPC din Vâlcea

ACTUALacum 8 ore

PSD Dolj, reacție matinală după decizia Judecătoriei Craiova în privința candidaturii nașului Olguței Vasilescu. A fost protest și la Ișalnița

ACTUALacum 2 zile

779 de cazuri de coronavirus și 29 de decese, în ultimele 24 de ore. Care este situația în fiecare județ

ACTUALacum 3 zile

Impact între două mașini, în comuna Șerbănești. Șase persoane au fost rănite

ACTUALacum 2 zile

Noi condiții pentru donatorii de plasmă. Nu se mai impune ca persoana care a avut COVID-19 să fi fost internată

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 3 august | Invitat – primarul din Studina, Marian Vasile

POLITICĂacum 2 săptămâni

Preşedintele PSD Caracal, Ion Doldurea, şi-a lansat candidatura pentru Primărie

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Fenomen rar întâlnit la Craiova: Sute de mii de ciori, surprinse pe cerul Băniei

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Şofer din Gorj, depăşire riscantă a unui TIR, pe DN 6

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un bărbat din Craiova, care a încercat să evite un porc mistreţ, s-a răsturnat cu maşina

ADMINISTRAŢIEacum 2 săptămâni

VIDEO: Imagini cu noul pod peste Olt de pe traseul Drumului Expres Craiova-Piteşti

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Accident în Craiova, provocat de un şofer din Argeş. O femeie şi un copil, la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat bătut şi sechestrat în subsolul unui bloc din Corabia

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Vitezomani depistaţi cu elicopterul, pe drumurile judeţului Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bărbat filmat în timp ce fură produse dintr-un magazin din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Poliţiştii i-au găsit pe tinerii care chinuie un câine

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Doi bărbaţi răniţi, în urma unui scandal cu focuri de armă și săbii, în plină stradă

ACTUALacum 3 săptămâni

Premierul Orban vine în judeţul Gorj. Deplasare pe Transalpina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Câine chinuit de un tânăr din Teleorman. Poliţiştii au deschis o anchetă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Craiova, live pe Facebook la volanul unui bolid de lux, în timp ce goneşte cu 200 km/oră

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident între Slatina şi Piteşti. Opt maşini implicate

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Klaus Iohannis, gafă la Craiova: A declarat că se află în “capitala Băniei”

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | The F**k-It List – Vocea unei generaţii

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 20 iulie – invitat, preşedintele ATF Olt, Florin Ciobanu

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Olt căzut de pe un moped, dus cu elicopterul SMURD la spital

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta cu 80 de persoane din Potcoava, unde a cântat Nicolae Guţă

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Preşedintele ATF, Florin Ciobanu, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Un poliţist din Dolj a intrat cu autospeciala într-un zid

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.