Connect with us

LIFE

Fuego, Dinu Iancu Sălăjanu şi Monica Anghel, printre artiştii ce vor concerta în Târgul de Crăciun din Slatina, care se deschide duminică

Publicat

în

Monica Anghel, Nicola, Paul Ciprian Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Iuliana Beregoi, JO (Ioana Anuța), Călin Merca & Emil Floare, trupa Alb&Negru și alte formații și ansambluri locale urcă pe scena din Târgul de Crăciun ce va fi deschis la Slatina, duminică.

Anul acesta sărbătorile de iarnă vor avea loc într-o nouă locație  mult mai mare și mai atractivă – Parcul Tineretului – unde va fi amenajată o zonă gastronomică cu specialități culinare de sezon, Căsuța lui Moș Crăciun și ieslea care redă scena Nașterii Domnului.

Odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, pe 1 decembrie la ora 18.00 va fi pornit și iluminatul de sărbători al municipiului Slatina.

În fiecare zi, timp de aproape 1 lună, vizitatorii Târgului de Crăciun se pot bucura de :

spectacole susținute de mai mulți artiști printre care se numără: Monica Anghel, Nicola, Paul Ciprian Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Iuliana Beregoi, JO (Ioana Anuța), Călin Merca & Emil Floare, trupa Alb&Negru și alte formații și ansambluri locale;

zonă gastronomică cu o varietate de produse tradiționale și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă;

Căsuța lui Moș Crăciun unde micuții îl pot întâlni pe Moș Crăciun și elfii acestuia (tot aici va avea loc și o campanie umanitară adresată copiilor cu nevoi speciale din municipiul Slatina).

 

Program detaliat pe zile

–     Duminică, 1 decembrie

 • 17:00 – 18:00 Gabriel Zăvoeanu, Maria Ghinea
 • la ora 18:00 va avea loc festivitatea de punere în funcțiune a iluminatului festiv de iarnă al „Târgului de Crăciun” și al municipiului Slatina iar în intervalul orar 18:00-19:00 va avea loc un spectacol susținut de Monica Anghel

 

 • Vineri, 6 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital  susținut de Nicola

 

 • Sâmbătă,7 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de Călin Merca & Emil Floare

 

 • Duminică, 8 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de trupa Alb&Negru

 

 • Joi, 12 decembrie
 • 17:00-18:00 un recital susținut de Paul Ciprian Surugiu (Fuego).

 

 • Sâmbătă, 14 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de Iuliana Beregoi

 

 • Duminică, 15 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de AMNA

 

 • Sâmbătă, 21 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de JO (Ioana Anuța)

 

 • Duminică, 22 decembrie
 • 18:00-19:00 un recital susținut de Dinu Iancu Sălăjanu

 

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Deschideri largi la terasa casei

Publicat

în

Spațiul este mereu o problemă. Mereu avem nevoie de mai mult spațiu și vrem mereu să economisim spațiu. Mai mult spațiu înseamnă o cameră mai aerisită, mai frumoasă, mai încăpătoare. Dar nu întotdeauna ai parte de astfel de spații. Și, totuși, vrei să le faci să pară mult mai mari și să economisești spațiu. În special acolo de unde se iese pe terasă. Pentru că nu vrei să fie nimic ce să încurce ieșirea pe terasă.

Încăperea care are ieșire pe terasă poate fi atât o cameră de zi, cu multe geamuri, cât și un dormitor, cu o priveliște superbă către un obiectiv turistic sau către o panoramă care îți taie respirația. Iar ca să economisești spațiu, te gândești să renunți la unele elemente de mobilier. Însă, de cele mai multe ori, nu poți face acest lucru, pentru că sunt elemente de care este nevoie. Însă nimeni nu se gândește la spațiul pe care îl ocupă ușile cu deschiderea lor.

Deschiderea ușilor trebuie lăsată mereu liberă, iar acest spațiu este unul semnificativ, mai ales atunci când încăperea nu este prea mare. Iar când ai ușa deschisă, dacă nu permite o deschidere de 180 de grade, încurcă și la vederea în afară, pe terasă, sau la priveliștea de afară.

Cum putem remedia această problemă de spațiu? Cu ajutorul unor uși osciloculisante pentru terasă. Adică uși de sticlă care se deschid prin culisare, pe lângă perete sau pe lângă o parte a geamului care are vedere spre terasă, fără să obstrucționeze priveliștea, dar și fără să ocupe spațiul din fața sa.

Pe lângă deschiderea culisantă, aceste uși sunt și rabatabile, așa cum ne-am obișnuit să fie ușile de sticlă, pentru a permite aerisirea în siguranță, fără să existe riscul de a permite cuiva din exterior să intre în casă, nici prin deschidere, nici prin forțarea ușii, deoarece calitatea de top a tâmplăriei pvc marca Salamander îi oferă rezistență.

În plus, operarea unei astfel de uși se face foarte ușor, doar prin mutarea mânerului în diferite poziții, în funcție de ceea ce dorim să facem. Pentru a rabata ușa trebuie doar să mutăm mânerul din poziția cu orientare spre tavan, în poziția paralelă cu solul. Iar pentru a o deschide, trebuie doar apăsat pentru a fi îndreptat spre podea. Totul prin mișcări simple, fără să ne solicite prea multă forță. Oricine poate opera, astfel, ușa, din interior.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Alex, frizerul din Caracal care tunde şefi de stat şi vedete internaţionale, în Galeries Lafayette Paris

Publicat

în

Alexandru Constantinescu este un tânăr din Caracal, care lucrează în Franţa de doi ani şi care face senzaţie într-un barbershop din Galeries Lafayette Paris, cel mai mare şi mai luxos centru comercial din Franţa. Şefi de stat şi staruri de la Hollywood au trecut deja pe scaunul de lucru al olteanului Alex.

„Acomodarea în Paris este foarte grea”, mărturisteşte Alexandru, deşi părinţii săi erau în capitala Hexagonului de şapte ani. El a învăţat meserie la mai multe saloane din Bucureşti, iar în 2018 s-a hotărât să plece în Franţa.

„În 2017, în octombrie, am plecat în București la Şcoala de tuns ‘Adrian Niculescu’ pentru a face cursurile pentru frizerie și barber. A fost o perioadă dificilă pentru mine deoarece e foarte greu ca tânăr să te întreții într-un oraș mare cum este București. Nu am stat mult în academie pentru că nu mi s-a părut OK modul de predare așa că am ales să învăț singur meseria de pe Youtube sau alte platforme online. După ce am plecat de la școala de tuns, am ales să fiu ucenic la două saloane din București. Mi s-a părut mai OK să ‘fur’ meseria mai repede. La unul dintre saloane am întâlnit un om care m-a învățat bazele comunicării în această meserie pentru că de aici pleacă tot: comunicarea. Am plecat în Franţa, în toamna anului 2018, mai exact pe 23 octombrie. Nu am cum să uit, a fost zborul decisiv. De aici a început totul”, mărturiseşte Alex.

Deşi adaptarea a fost grea printre străini, Alex a reuşit să-şi găsească un job la un salon de marcă din Paris. Salonul „Alexandre des Paris” este în Galeries Lafayette Paris, cel mai mare şi luxos centru comercial din Franţa.

„La doar o lună de când am venit în Franța, neștiind așa de bine limba și neavând cunoștințe în această meserie mi-am încercat ‘norocul’.  Am reuşit după două încercări la două saloane diferite să îmi depun CV-ul la unul dintre cele mai mari saloane din Paris, care este totodată și franciză și academie: ‘Alexandre des Paris’. Am întâlnit o fată pe nume Marie Cecile, căreia i-am promis că, dacă mă va angaja, voi lupta să învăţ limba şi să mă adaptez stilului lor de hairstylişti”, arată olteanul.

De aici totul s-a schimbat, mai mărturiseşte Alexandru Constantinescu.

„Am cunoscut oameni cu diferite funcții, chiar șefi de stat și câteva staruri internaționale. Modele mari ale marilor case de îmbrăcăminte Gucci sau Louis Vuitton sunt clienții mei, iar acum mare parte mi-au devenit prieteni”, mai spune frizerul.

Alexandru Constantinescu mărturiseşte că s-a lovit şi de rasism, mulţi dintre colegii săi purtându-se urât cu el doar pentru că este român.

„Acomodarea a fost foarte grea , nefiind obișnuit să lucrez într-un salon de lux am avut momente în care a trebuit să-mi dau singur seama de unele chestii. Cea mai mare problemă a fost rasismul. Majoritatea francezilor te judecă înainte să te cunoască și în mare parte imaginea noastră nu este tocmai bună. Dar mereu când am ocazia să laud România, o laud cu cele mai mari fapte și onoruri. Da, mi-a fost greu și chiar şi acum îmi mai este”, spune Alex .

Întrebat ce-i lipsește de acasă, olteanul mărturiseşte deschis că persoanele dragi.

„Am o fetiță de doi anișori şi jumătate şi tot ce fac, fac gândindu-mă numai la ea. Apoi, am persoanele dragi, bunicii, prietenii. Sincer, îmi lipseşte România”, mărturiseşte emoţionat Alexandru Constantinescu.

El mai spune că va reveni acasă, „dar nu prea curând”.

„Normal că revin, acasă este acasă . Dar nu prea curând. Voi reveni cu un nou concept. Asta e sigur şi deja am prieteni cu mai multe saloane de top din Paris şi din lume şi încerc să-mi fac o idee de la fiecare, punându-mi într-o imagine un nou concept de barbershop. Comunicarea cu clientul şi relaxarea sa rămân criterii de bază”, conchide Alexandru.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Family Cake Caracal rescrie povestea deserturilor naturale

Publicat

în

Laboratorul artizanal Family Cakes este un concept nou în Caracal, ce își propune să ofere publicului un alt fel de desert. Un dulce proaspăt și rafinat din ingrediente de cea mai bună calitate.

Family Cake nu folosește conservanți, îndulcitori sau arome artificiale. Ingredientele de cea mai bună calitate fac diferența!

De aceea, în produsele lor veți putea recunoaște aroma inconfundabilă a păstăilor de vanilie bourbon, gustul puternic dar delicat al ciocolatei veritabile și parfumul minunatelor fructe proaspete. Astfel, Family Cakes poate garanta un gust unic, neartificial si absolut recomandat pentru copiii dumneavoastră.

„Am plecat de la ideea de a face un dulce cât se poate de natural… fără premixuri, fără margarină, fără amelioratori de gust și fără alte substanțe ce prelungesc termenele de valabilitate sau ne fac munca mai ușoară. Într-un cuvânt să facem prăjituri cum se făceau cu mult timp în urmă și fără să facem rabat de la calitate. Am deschis acest laborator doar cu câteva luni în urmă, iar feedback-ul este unul extraordinar ceea ce înseamnă că nu am dat greș și suntem pe drumul cel bun!

Prăjiturile Family Cakes sunt mereu proaspete și urmărim constant să livrăm o calitate de top pentru publicul nostru. Chiar dacă suntem de putină vreme pe piață, am ajuns să descoperim noi și noi rețete tradiționale din diferite țări ale lumii, pe care le-am personalizat pentru a fi în ton cu personalitatea Family Cakes. Prăjiturile noastre sunt pline de aromă și texturi spectaculoase fără să fie excesiv de dulci. Family Cakes este o cofetărie de familie, mai exact un frate și o soră, eu și fratele meu și uneori chiar si mama noastră”, spune Diana Niculescu, tânăra antreprenoare din Caracal, care deține alături de fratele său cofetăria Family Cakes.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 18 minute

Primării taxate din cauza deșeurilor. Garda de Mediu Dolj mai bifează un control tematic

ACTUALacum 57 de minute

Șase bărbați din Siria, prinși când încercau să treacă ilegal Dunărea

ACTUALacum O oră

Prins de radar cu 120 km/oră prin Craiova

ACTUALacum O oră

Bărbat din Balș, prins fără permis la volan și cu o alcoolemie de 1,48 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat

ACTUALacum 2 ore

Tineri reținuți, după ce au intrat în curtea unui bărbat dintr-o cumună din Gorj și l-au bătut. O minoră a sunat la 112

ACTUALacum 2 ore

Incendiu într-o biserică. A ars și sicriul unei persoane decedate

ACTUALacum 3 ore

Raed Arafat, despre vaccinul împotriva COVID-19: „Nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”

ACTUALacum 3 ore

Bărbat depistat cu COVID-19, prins la picnic cu prietenii

ACTUALacum 3 ore

Accident pe DN 65. Un șofer a intrat în depășire și a lovit o mașină din sens opus

ACTUALacum 19 ore

VIDEO | Un tren cu 40 de pasageri a luat foc în Gara Vlăduleni din județul Olt

ACTUALacum 21 de ore

FOTO | O mașină a lovit gardul unui imobil, în urma impactului cu un alt autoturism. O roată s-a desprins și a lovit o adolescentă în vârstă de 16 ani

ACTUALacum 23 de ore

Sute de unități economice din Dolj, verificate în ultimele 48 de ore. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție

ACTUALacum 23 de ore

A furat o mașină de pe o stradă din Craiova și a pornit la plimbare prin județ. Tânărul prins de polițiști nu avea permis

ACTUALacum 23 de ore

Pistol deținut ilegal de o tânără din Dolj, ridicat de polițiști în urma unei percheziții

ACTUALacum 23 de ore

1.075 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. SITUAȚIA pe județe

ACTUALacum o zi

Prefectul județului Olt s-a vindecat de COVID-19

ACTUALacum o zi

Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern

ACTUALacum o zi

Adolescent în vârstă de 15 ani, mort în accident produs într-o comună din Gorj. Șoferul era băut și a părăsit locul faptei

ACTUALacum o zi

Fostul director al Serviciului Judeţean de Pază Olt, tratat de COVID-19, a murit la câteva ore după externare

ACTUALacum 2 zile

Șofer drogat urmărit de poliţişti prin Craiova. A coborât din mașină și a fugit cu un taxi

ACTUALacum 2 zile

Județele unde programul barurilor și al teraselor s-a scurtat

ACTUALacum 2 zile

Hidroizolatii pentru terase verzi: metodele inedite aduse din Occident

ACTUALacum 2 zile

Casă din Craiova, mistuită de flăcări. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

ACTUALacum 2 zile

1.225 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în fiecare judeţ

ACTUALacum 2 zile

Cadru medical, fără mască în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Craiova

ACTUALacum 3 zile

FOTO: Se întâmplă în Dolj. Drumarii au trasat linia continuă peste cadavrul unei pisici

ACTUALacum 2 zile

Masca de protecţie, obligatorie şi în judeţul Dolj. Se pot aplica amenzi

POLITICĂacum 3 zile

Preşedintele PSD Caracal, Ion Doldurea, şi-a lansat candidatura pentru Primărie

ACTUALacum 3 zile

1.295 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Situaţie DETALIATĂ pe judeţe

ACTUALacum 4 zile

RECORD negativ ABSOLUT: 1.356 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în fiecare judeţ

ACTUALacum 3 zile

Gravidă depistată cu coronavirus, moartă în timpul transferului între spitale

ACTUALacum 4 zile

VIDEO: Şofer din Gorj, depăşire riscantă a unui TIR, pe DN 6

ACTUALacum 2 zile

Criză de personal. Patru epidemiologi au demisionat din cauza volumului mare de muncă

ACTUALacum 3 zile

Un bărbat a murit într-un accident, pe Defileul Jiului, după ce s-a izbit de stâncile versantului

ACTUALacum 3 zile

Un nou deces cauzat de COVID-19, raportat în Olt

ACTUALacum o zi

Adolescent în vârstă de 15 ani, mort în accident produs într-o comună din Gorj. Șoferul era băut și a părăsit locul faptei

ACTUALacum 3 zile

Anunţul unui medic despre modul în care se face selecţia pacienţilor cu Covid care au nevoie de terapie intensivă

ACTUALacum 2 zile

Masca este obligatorie şi în judeţul Gorj. Târgurile şi bâlciurile au fost suspendate

ACTUALacum 3 zile

VIDEO: Fenomen rar întâlnit la Craiova: Sute de mii de ciori, surprinse pe cerul Băniei

ACTUALacum 2 zile

1.225 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în fiecare judeţ

ACTUALacum 23 de ore

1.075 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. SITUAȚIA pe județe

ACTUALacum o zi

Fostul director al Serviciului Judeţean de Pază Olt, tratat de COVID-19, a murit la câteva ore după externare

ACTUALacum 2 zile

Taxi implicat într-un accident la Craiova. Şoferul şi două tinere au fost transportaţi la spital

POLITICĂacum 4 zile

SIFDARE, în vreme de pandemie: Doi consilieri PNL şi-au dat măştile jos, în şedinţa Consiliului Judeţean Olt

ACTUALacum 3 zile

Lia Olguţa Vasilescu, reacţie în scandalul plăcuţelor amplasate la intrare în parc: “N-am cerut, n-am știut și puțin îmi păsa dacă numele meu apărea pe undeva”

ACTUALacum 2 zile

Șofer drogat urmărit de poliţişti prin Craiova. A coborât din mașină și a fugit cu un taxi

ACTUALacum 19 ore

VIDEO | Un tren cu 40 de pasageri a luat foc în Gara Vlăduleni din județul Olt

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Bloc ANL nou, construit la Rovinari în judeţul Gorj

POLITICĂacum 3 zile

Preşedintele PSD Caracal, Ion Doldurea, şi-a lansat candidatura pentru Primărie

ACTUALacum 3 zile

VIDEO: Fenomen rar întâlnit la Craiova: Sute de mii de ciori, surprinse pe cerul Băniei

ACTUALacum 4 zile

VIDEO: Şofer din Gorj, depăşire riscantă a unui TIR, pe DN 6

ACTUALacum 6 zile

VIDEO: Un bărbat din Craiova, care a încercat să evite un porc mistreţ, s-a răsturnat cu maşina

ADMINISTRAŢIEacum 6 zile

VIDEO: Imagini cu noul pod peste Olt de pe traseul Drumului Expres Craiova-Piteşti

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Accident în Craiova, provocat de un şofer din Argeş. O femeie şi un copil, la spital

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Bărbat bătut şi sechestrat în subsolul unui bloc din Corabia

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Vitezomani depistaţi cu elicopterul, pe drumurile judeţului Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Bărbat filmat în timp ce fură produse dintr-un magazin din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Poliţiştii i-au găsit pe tinerii care chinuie un câine

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Doi bărbaţi răniţi, în urma unui scandal cu focuri de armă și săbii, în plină stradă

ACTUALacum o săptămână

Premierul Orban vine în judeţul Gorj. Deplasare pe Transalpina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Câine chinuit de un tânăr din Teleorman. Poliţiştii au deschis o anchetă

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Craiova, live pe Facebook la volanul unui bolid de lux, în timp ce goneşte cu 200 km/oră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Accident între Slatina şi Piteşti. Opt maşini implicate

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. Klaus Iohannis, gafă la Craiova: A declarat că se află în “capitala Băniei”

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | The F**k-It List – Vocea unei generaţii

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 20 iulie – invitat, preşedintele ATF Olt, Florin Ciobanu

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bărbat din Olt căzut de pe un moped, dus cu elicopterul SMURD la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta cu 80 de persoane din Potcoava, unde a cântat Nicolae Guţă

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Preşedintele ATF, Florin Ciobanu, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un poliţist din Dolj a intrat cu autospeciala într-un zid

ACTUALacum 2 săptămâni

IMAGINI de la accidentul din Dolj, cu trei maşini implicate: Un bărbat, care sângera abundent, a fost preluat de elicopterul SMURD

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.