Connect with us

POLITICĂ

De Mezzo nu suportă critica şi îl jigneşte pe un slătinean, care îi reproşează rezultatele slabe ale PNL Olt, în Slatina

Avatar

Publicat

în

Într-o conversaţie pe aplicaţia Messenger a Facebook cu un slătinean susţinător al PNL, Mario De Mezzo, coordonator al campaniei lui Iohannis în Slatina, îl jigneşte pe acesta pentru că îndrăzneşte să-i spună că rezultatele înregistrate de liberali în primul tur sunt îngrijorătoare.

„Eşti prost cu crengi şi habar nu ai de politică”, este reacţia lui Mario De Mezzo la o observaţie pertinentă a unui susţinător al lui Klaus Iohannis, care le reproşează liberalilor că au pierdut în Slatina şi în Balş, aici având şi primar.

Negând realitatea, Mario De Mezzo consideră că în primul tur al prezidenţialelor PNL Olt a înregistrat rezultate pozitive. Din discuţia de pe Messenger mai reiese că pretendentul la primăria municipiului reşedinţă de judeţ este cel care conduce cu adevărat organizaţia Slatina a partidului, deşi cu numele preşedinte este consilierul judeţean Viorel Dumitrescu.

Redăm mai jos conversaţia de pe Messenger:

Slătinean: „Aţi pierdut pe linie! Dacă nici acum nu vă îngrijorează sitaţia, înseamnă că e greu cu voi… Baftă în turul doi! OricuM, văd că aţi reuşit performanţa să rămâneţi fără Balş!”

Mario De Mezzo:Eşti prost cu crengi şi habar nu ai de politică. PSD a câştigat în Slatina la 130 de voturi, adică 0.3%. Dacă nici acum pe tine şi pe favorita ta nu vă îngrijorează situaţia înseamnă că… a… stai… deja am zis: eşti prost cu crengi. Iar Iotu (candidatul independent la Primăria Slatina, Elena Iotu – n.red.) nu va avea ce să caute înapoi în PNL oricât îşi trimite dulăii să latre la mine în mesaje private. Au revoir”

Slătinean: „Wow! Câtă diplomaţie! Unde nici Dumnezeu nu cere! Atitudine tipică de pesedist needucat! Tu n-ai nimic liberal! Să-ţi fie ruşine, golanule! Tu şi Voiculescu vă bateţi joc de judeţul Olt! Nişte blatişti şi trădători ordinari! Aţi luat 29,76% pe Olt”

De un an, Mario de Mezzo este membru al PNL Sector 1, iar de curând a reobţinut cartea de identitate pe Slatina. În perioada 2003-2004, a fost membru al Partidului Social Democrat, chiar lucrând pentru fostul primar PDSR, Gheorghe Păunescu.

Mândru de activitatea sa în cadrul unor organizaţii nonguvernamentale de prestigiu, ca Habitat for Humanity sau Terre des Hommes, Mario de Mezzo nu menţionează faptul că în calitate de specialist în comunicare semna comunicate de presă pentru controversata Holzindustrie Schweighofer, companie unde a ocupat poziţia de director de comunicare.

Potrivit g4media.ro, Mario de Mezzo și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF. Ultima experiență profesională menționată este cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.

POLITICĂ

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Avatar

Publicat

în

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

Cea de-a doua cerere a lui Liviu Dragnea a fost admisă în principiu.

Recursul în casație formulat de Dragnea, o altă cale de atac față de o decizie de condamnare, a fost admis în principiu de instanța supremă. Următorul termen, când va fi dezbătută contestația fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.


În ceea ce priveşte contestaţia în anulare, magistraţii au stabilit că solicitarea este inadmisibilă.

Ei au constatat că motivele invocate de Liviu Dragnea în formularea cererii nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală.

Decizia este definitivă.

După dezbaterea de marţi din sala de judecată, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanței supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Contestația în anulare a fost respinsă, aşadar rămâne de judecat cealaltă solicitare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestației sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova. digi24.ro

Continuă să citești

POLITICĂ

Prefectul şi-a dat demisia

Avatar

Publicat

în

Prefectul județului Mureș și-a anunțat demisia din funcția pe care o deține.

Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că renunță la funcția pe care o deține. El a fost numit în funcția de prefect în septembrie 2018.

Marcel Vela, ministrul de Interne, dar și premierul României urmează să ia act de decizia luată de Mircea Dușa, iar în cel mai scurt timp ar urma să fie numit un nou prefect.”Un motiv mult mai serios este acela că, în conformitate cu prevederile legii, prefectul are câteva atribuții importante și una dintre atribuțiile importante este urmărirea obiectivelor din programele de guvernare. Eu nu pot fi demagog, am și demnitatea necesară și nu pot să vorbesc despre un program de guvernare cu, de exemplu, creșterea salariilor, creșterea punctului de pensii și alte realizări, iar mâine să vorbesc despre înghețarea salariilor, despre măsuri de austeritate sau alte măsuri restrictive”, a declarat Mircea Dușa pentru radiomures.ro

Mircea Dușa este fost ministru al Apărării Naționale, în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2015. Ulterior el a fost deputat în Parlamentul României, dar și Secretar de stat, Șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare. rtv.net

Continuă să citești

POLITICĂ

ABUZ | Primarul din Balş refuză să-i dea autorizaţie de urbanism unui om de afaceri, doar pentru că nu se numără printre simpatizanţii săi

Avatar

Publicat

în

Un om de afaceri din Balş îl acuză pe primarul Mădălin Teodosescu de faptul că refuză să-i semneze o autorizaţie pentru recompartimentarea unui spaţiu comercial, doar pentru că nu se numără printre simpatizanţii săi politici.

Mihai Cantea a explicat că a urmat toate procedurile birocratice pentru emiterea unei autorizaţii de urbanism, însă nici după mai bine de trei săptămâni aceasta nu a fost eliberată de administraţia orăşenească.

„Noi avem un spaţiu comercial de vreo 400 de metri pătraţi pentru care am găsit un chiriaş interesat. Am urmat procedurile, am făcut actele pentru recompartimentarea spaţiului şi am depus dosarul la Urbanism, acum trei săptămâni. Conform noilor modificări legislative, sunt obligaţi să mi elibereze autorizaţia în 15 zile, dar nici acum nu mi-a fost eliberată”, a afirmat omul de afaceri.

El a mai aratăt că, de fiecare dată, angajaţii de la Biroul Urbanism i-au transmis că trebuie să vorbească mai întâi cu „şeful”.

„După o săptămâna de la depunere, mi-au spus că nu este şeful, adică domnul primar. M-au tot amânat până m-au chemat ieri. Ieri mi-au spus să vin azi, când am văzut că toate cererile de acest gen erau semnat, numai a mea nu. Am cerut un răspuns, dar m-au trimis la şeful”, a mai spus Cantea.

Mai mult, primarul i-a reproşat personal afaceristului că nu i-a cerut acordul înainte de a scoate spaţiul la închiriat.

„Pe drumul spre Urbanism m-am întâlnit cu domnul primar care m-a luat la rost că nu am locuri de parcare pentru noul chiriaş şi că trebuia să-l întreb pe dumnealui”, a mai declarat Mihai Cantea.

Omul de afaceri spune că nu se numără printre susţinătorii edilului din Balş, iar acest lucru este de neconceput pentru Mădălin Teodosescu.

„Ştie că nu îi suntem simpatizanţi, dar sunt lucruri diferite. Noi mai avem spaţii comerciale şi afaceri în oraş şi plătim taxe şi impozite locale în valoare de sute de milioane de lei. Domnul primar ar trebui să facă diferenţa între politică şi administraţie publică”, a mai arătat Mihai Cantea.

Contactat telefonic, iniţial, primarul Teodosescu, a spus că nu cunoaşte problema.

„Sunt într-o şedinţă, nu ştiu despre ce este vorba. Să se ducă la urbanism”, a declarat el.

Ulterior, edilul a trecut pe un ton ironic şi a închis telefonul.

„Legea este lege şi pentru dumnealui şi pentru dumneavoastră. Să-i lăsaţi mai bine pe cei care se pricep”, a conchis Mădălin Teodosescu.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 3 ore

Tone de fier vechi confiscate de polițiștii olteni pentru că erau transportate ilegal

ACTUALacum 5 ore

Fondul de dezvoltare și investiții, creația lui Vâlcov, va fi desființat

POLITICĂacum 7 ore

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

POLITICĂacum 7 ore

Prefectul şi-a dat demisia

EDUCAŢIEacum 7 ore

Au fost premiaţi câştigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”

POLITICĂacum 8 ore

ABUZ | Primarul din Balş refuză să-i dea autorizaţie de urbanism unui om de afaceri, doar pentru că nu se numără printre simpatizanţii săi

ACTUALacum 9 ore

FOTO&VIDEO | Casă distrusă de un incendiu, la Movileni. A ars în proporţie de 90 la sută

POLITICĂacum 9 ore

Ce le-a spus Dragnea jurnaliștilor care îl filmau la Curtea Supremă

ACTUALacum 10 ore

Percheziţii | Fost primar suspectat că ar fi folosit acte false pentru stingerea unor datorii şi pentru decontarea unor lucrări neefectuate

POLITICĂacum 10 ore

Cîţu: Dacă PNL îmi cere, îmi dau demisia

ACTUALacum 10 ore

Opt persoane, reţinute pentru 24 de ore în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, printre care şi şeful Direcţiei, Cristian Ispravnic

LIFEacum 10 ore

Solistul trupei What’s Up, pus sub control judiciar după ce asupra sa ar fi fost găsite DROGURI

POLITICĂacum o zi

Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu a trecut. Parlamentul cere demiterea acestuia

ACTUALacum o zi

Poliţistul slătinean care o ameninţa cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan, condamnat

ACTUALacum o zi

Căutat pentru mai multe furturi în Belgia, prins la Slatina

ACTUALacum o zi

Rudele şi prietenii Luizei, audiaţi din nou de poliţişti: „Suntem convinşi că Luiza a fost traficată”

ACTUALacum o zi

Amânare în procesul Colectiv: Instanța se va pronunța în 16 decembrie

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Mai mulţi directori din Primăria Craiova ar fi demisionat, după o postare pe Facebook a Olguţei Vasilescu

ACTUALacum o zi

Prima sentință, așteptată azi, după patru ani de la Colectiv

POLITICĂacum 2 zile

Arafat spune că nu demisionează: Este dreptul oricăruia să mă demită

ACTUALacum 2 zile

Percheziţii DNA la PSD Arad şi la locuinţele a trei parlamentari

ACTUALacum 2 zile

Dincă ar putea fi trimis în judecată, în câteva zile – surse

EDUCAŢIEacum 2 zile

Fost director al unui liceu din Slatina a încetat din viaţă

ACTUALacum 2 zile

Fişe medicale false. Persoane cu grad de handicap vizual grav sau psihic au obţinut permis de conducere

EDUCAŢIEacum 2 zile

Fost director al unui liceu din Slatina a încetat din viaţă

LIFEacum 3 zile

Aeroportul din Craiova introduce curse directe către Antalya

ACTUALacum 3 zile

Accident mortal într-o localitate din Dolj. Șoferul era băut

ACTUALacum 10 ore

Percheziţii | Fost primar suspectat că ar fi folosit acte false pentru stingerea unor datorii şi pentru decontarea unor lucrări neefectuate

ACTUALacum 2 zile

Cum arată Voineasa, stațiunea fantomă, astăzi. Ceaușescu a vrut Jocuri Olimpice de Iarnă, noi am lăsat-o să moară

ACTUALacum 2 zile

Dolj | Accident în localitatea Podari. O tânără a ajuns la spital

ACTUALacum 3 zile

Doi răniţi într-un accident pe un drum din Olt. Şoferul a rămas încarcerat în autoturism – FOTO

ACTUALacum 3 zile

De ce a fost arestat complicele lui Dincă. DETALII cutremurătoare din motivarea instanţei

Fără categorieacum 3 zile

Sindicaliștii din Sănătate: Contractele de muncă se pot modifica doar cu acordul partenerilor sociali

ACTUALacum 3 zile

Descoperire MACABRĂ. Două femei găsite fără suflare într-o gospodărie din județul Dolj

ACTUALacum 2 zile

Ambulanţier, atac cerebral în timpul turei de noapte

ACTUALacum 2 zile

Pictură veche de 200 de ani distrusă de un instalator

ACTUALacum 3 zile

VIDEO – Femeie rănită în urma exploziei unei butelii. Cinci camere distruse

ACTUALacum 2 zile

Urmărire ca în filme în județul Dolj. Tânăr fără permis, oprit cu focuri de armă

ECONOMIEacum 2 zile

Planurile Guvernului Orban: Concedieri în sectorul bugetar, îngheţarea salariilor demnitarilor

ACTUALacum o zi

Poliţistul slătinean care o ameninţa cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan, condamnat

POLITICĂacum 8 ore

ABUZ | Primarul din Balş refuză să-i dea autorizaţie de urbanism unui om de afaceri, doar pentru că nu se numără printre simpatizanţii săi

ACTUALacum 3 zile

Campanie umanitară de donaţii „Și tu poți fi Moș Crăciun”, lansată de Primăria Slatina

ACTUALacum 3 zile

Fată de 17 ani lovită de mașină, pe trecerea de pietoni

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Mai mulţi directori din Primăria Craiova ar fi demisionat, după o postare pe Facebook a Olguţei Vasilescu

ACTUALacum 3 zile

20 de mistreți, la plimbare prin oraș

ACTUALacum o zi

Căutat pentru mai multe furturi în Belgia, prins la Slatina

ACTUALacum 2 zile

Fişe medicale false. Persoane cu grad de handicap vizual grav sau psihic au obţinut permis de conducere

LIFEacum 10 ore

Solistul trupei What’s Up, pus sub control judiciar după ce asupra sa ar fi fost găsite DROGURI

ACTUALacum 9 ore

FOTO&VIDEO | Casă distrusă de un incendiu, la Movileni. A ars în proporţie de 90 la sută

POLITICĂacum 10 ore

Cîţu: Dacă PNL îmi cere, îmi dau demisia

ACTUALacum 10 ore

Opt persoane, reţinute pentru 24 de ore în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, printre care şi şeful Direcţiei, Cristian Ispravnic

ACTUALacum 3 zile

VIDEO – Femeie rănită în urma exploziei unei butelii. Cinci camere distruse

ACTUALacum 3 zile

VIDEO – Locuinţă din Balş, distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit de la jarul din sobă

ACTUALacum 5 zile

Spitalul de Psihiatrie Slatina, evacuat

ACTUALacum 6 zile

UMILINŢĂ pentru un soldat pus să spele cu mopul asfaltul din fața tribunei oficiale, de 1 Decembrie, de la Alba Iulia

ACTUALacum 7 zile

Incendiu de proporții la o vopsitorie auto din Craiova

ACTUALacum o săptămână

Olteni acuzaţi că ofereau show-uri porno online, cu propriii copii. Percheziţii DIICOT, sprijinite de FBI

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 2 decembrie | Fonduri europene pentru apă şi canal, în Olt

Reporter24 TVacum o săptămână

Directorul Companiei de Apă Olt vine la „Reporter 24”, în această seară pe Olt Tv, de la ora 21.00

ACTUALacum o săptămână

FOTO&VIDEO – Slatina de Poveste. A fost aprins iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun a fost deschis oficial

ACTUALacum o săptămână

Poliţistul care l-a studiat pe monstrul de la Caracal, decorat de Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 săptămâni

Cinci ani de închisoare pentru șoferul cu Touareg care în 2015 a lovit intenţionat o maşină, în Capitală

LIFEacum 2 săptămâni

Slătineanul Gabriel Bîscoveanu, calificat în etapa următoare la Vocea României

ACTUALacum 2 săptămâni

Angajat al Bazei NATO de la Deveselu, mort într-un accident rutier

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO SPECTACULOS. Maşină în flăcări, la ieşirea din Caracal spre Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. 25 de mașini cu cauciucuri tăiate, în parcarea unui bloc din Craiova

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 25 noiembrie: Despre rezultatul prezidenţialelor

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Rezultatul turului doi al prezidenţialelor, analizat la emisiunea „Reporter 24”, pe Olt Tv

LIFEacum 2 săptămâni

VIDEO VIRAL în Spania. Româncă din Slatina cântă „Acasă-i România”, înainte de a vota în turul doi al prezidenţialelor

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO – Incendiu la un depozit de cauciucuri din Drăgăşani; s-a trimis mesaj RO-Alert pe o rază de 6 kilometri din cauza degajărilor mari de fum

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO l Strat de zăpadă de 20 de centimetri la Rânca

LIFEacum 3 săptămâni

Atmosferă de poveste, la Craiova. A fost deschis Târgul de Crăciun – VIDEO

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.