Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Olguţa Vasilescu a postat poze cu şantierul drumului expres Craiova-Piteşti: „Noi am promis şi am făcut! Să vă vedem pe voi..“

Avatar

Publicat

în

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a postat pe Facebook mai multe fotografii cu şantierul drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti.

Fostul ministru a ţinut să precizeze că proiectul tehnic, licitaţia, exproprierea au fost făcute în timpul guvernării PSD, tot în această perioadă demarând şi lucrările propriu-zise.

La final, Olguţa Vasilescu lansează o provocare actualului Executiv.

„Ca să nu avem vorbe mai târziu… Pe drumul expres Piteşti-Craiova se efectuează acum lucrări de terasare, nivelare, decopertare, se forează coloane, se lucrează la pila 2 pasaj peste DN 65. Pentru acest drum expres în regim de autostradă s-a făcut proiectul tehnic, licitaţia, exproprierea şi au început lucrările în guvernarea PSD. Au fost şi întârzieri cauzate de plângeri penale făcute constructorilor de foştii proprietari de terenuri, contestaţii soluţionate după mai bine de doi ani de instanţele româneşti, dar… a demarat construcţia şi s-a lucrat în forţă de când a fost liber frontul de lucru. Noi am promis şi am făcut! Să vă vedem pe voi…”, a transmis ea, pe Facebook.

Potrivit CNAIR, tronsonul 1 al drumului expres are o lungime de 17,7 km (km 0+000 – km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este Tirrena Scavi S.p.A. (Italia) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

ADMINISTRAŢIE

Depoul de tramvaie din Craiova, modernizat pe fonduri europene. A fost semnat contractul de finanţare

Avatar

Publicat

în

Contractul de finanțare pentru modernizarea depoului de tramvaie din Craiova a fost semnat, lucrările prinse în proiect privind atât reabilitarea clădirii cât și dotarea cu echipamentele necesare pentru întreținere și reparații.

Totodată, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, instituție în subordinea căreia se află RAT Craiova, va fi modernizată și rețeaua de contact și de rulare din incinta depoului, pe o distanţă de 3 kilometri.

„Contractul are o valoare destul de mare. Este vorba de aproximativ 13 milioane de euro, sume nerambursabile, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Este o investiție care se adresează mobilității urbane, respectiv modernizare depou și stații de redresare alimentarea electrică a tramvaielor. Investița constă în reabilitarea clădirilor existente din incinta depoului, plus dotarea cu utilaje și echipamente aferente activității de întreținerea și reparația tramvaielor. Mai exact, se va interveni asupra unor clădiri din cadrul depoului – clădirea administrativă, hala de vopsitorie, spălătorie, decantor, stație de pompe, stația de întreținere, ateliere, boxele pentru rectificat bandaje, pentru lucrări de termo – izolare, recompartimentare, înlocuire tâmplărie pvc, hidroizolații. Mai există o altă componentă importantă – modernizarea căii de rulare în incinta depoului, respectiv se vor reabilita trei kilometri de cale de rulare. O altă componentă este legată de înlocuirea unor instalații. Este vorba de înlocuirea instalației electrică de 0,4 KW, existentă, se va înlocui cu una nouă. Instalația de iluminat exterioară, de asemenea, se va înlocui în totalitate. Există o serie de dotări care se vor achiziționa pe proiect: mașini unelte necesare pentru reparații, macara pivotantă de 5 tone, instalație spălat tramvai, strung, instalație vopsire tramvai, presă verticală de 20 de tone, presă hidraulică de 400 de tone, strunguri, aparate de sudură, elevator cu opt coloane, rulant, de 5 tone. Proiectul este destul de complex și va rezolva problema întreținerii tramvaielor din Craiova”, a explicat Marilena Bogheanu, director ADR SUD-VEST Oltenia.

Foarte important este ca și RAT Craiova să obțină creditul BERD, potrivit primarului Craiova, Mihail Genoiu.

„Îi transmit lui Sorin Manda, care este la RAT, să facă toate eforturile să își obțină creditul BERD pentru reabilitarea depoului de autobuze. Nu putem veni cu autobuze de ultima generație într-un depou de acum 30 de ani. Acolo este o întârziere, pentru că la drumul acesta, am plecat în aceeași zi, noi și RAT-ul. Noi cu cele 38 de autobuze, RAT-ul cu depoul de autibuze. La vremea respectivă, RAT-ul trebuia să ia și 10 autobuze. Noi am semnat contractul, am făcut licitația, am fabricat autobuzele și le așteptăm să vină, dar RAT-ul nu a semnat nici contractul cu BERD. Între timp, BERD nu mai finanțează autobuze și le-am solicitat să cumpere autobuzele în leasing financiar sau operațional, așa cum a făcut și Salubritatea. Deci RAT are de rezolvat acea componentă de 10 autobuze, pentru că au avut banii bugetați să și le cumpere, are obligația să rezolve problema cu depoul de autobuze. Vom ajuinge la o flotă și la un serviciu RAT, datotrită acestor investiții pe care le-am semnat astăzi de mare calitate”, a menţionat Genoiu.

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Fonduri europene pentru biciclete şi vehicule electrice, în Slatina

Avatar

Publicat

în

Slatina va avea terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, biciclete cu computer de bord, dar şi staţii pentru încărcarea bicicletelor şi vehiculelor inteligente, datorită unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape cinci milioane lei.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, joi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, primarul municipiului Slatina a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Proiect integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)”, cod SMIS 127373.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în:

1. Realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente:
– terminale inteligente de închiriere a bicicletelor;
– 5 stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi);
– biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc;
– triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc;
– centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații;
– sistem de logistică și distribuție;
– stații de depanare de urgență a bicicletelor;
– kit echipamente mentenanță.

2. Realizarea subsistemului suport pentru vehicule electrice:
– instalarea a 5 stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.).
– Fiecare stație va avea cu câte două locuri fiecare, și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran.

„Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, se arată în comunicatul citat.

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

„Alianţa Vestului”, eşec după un an: „Zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri”

Avatar

Publicat

în

Alianţa Vestului, formată din Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca n-a reuşit niciun demers concert pentru atragerea de fonduri europene sau dezvoltarea vreunui proiect de infrastructură, într-un an de existenţă.

Situaţia a fost semnalată de deputatul PSD, Horia Nasra. Acesta arată că în 8 decembrie 2018, printr-un exercițiu de PR, Gheorghe Falcă, Nicolae Robu, Ilie Bolojan și Emil Boc anunțau nașterea Alianței Vestului cu scopul, declarat, de a dezvolta în comun o serie de proiecte importante care ţin de infrastructura celor patru oraşe, un parteneriat prin care anunțau că vor atrage fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

„Zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri și kilometri din autostrada promisă, care urma să conecteze cele patru orașe, Timişoara – Arad – Cluj-Napoca – Oradea. Practic, clujenii au plătit 160.000 de mii de euro într-un an pentru un simplu exercițiu de PR electoral.

De două luni, cei patru edili au la dispoziție și suportul Guvernului PNL, însă nici în această perioadă, nu am văzut vreo măsură concretă pentru dezvoltarea unei rețele de transport public intraregional și interregional, pentru urgentarea realizării trenului de mare viteză între cele 4 orașe.

Vrem fonduri europene atrase domnilor primari nu promisiuni nerespectate și conferințe de presă electorale. A trecut un an și nu ați realizat nimic, în condițiile în care teoretic proiectul alianței este generos. Revigorați alianța sau asumați-vă eșecul!” a declarat deputatul PSD, Horia Nasra. stiripersurse.ro

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 10 ore

Ministrul Sănătății anunță schimbări radicale la examenul de rezidențiat

ACTUALacum 12 ore

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, reținut de DIICOT pentru acuzații de trafic de droguri

ACTUALacum 16 ore

Prima reacție a lui Cumpănașu. Acuzații aduse la adresa SNSPA

POLITICĂacum 16 ore

Petre Daea, SCOS DIN SĂRITE de Guvernul Orban: Stopați demersul nepriceperii și al urii

ADMINISTRAŢIEacum 16 ore

Depoul de tramvaie din Craiova, modernizat pe fonduri europene. A fost semnat contractul de finanţare

EDUCAŢIEacum 17 ore

Liceu din Slatina, în DOLIU. Un fost profesor a decedat

ACTUALacum 17 ore

VIDEO – Instructor auto filmat pe ascuns în timp ce negocia şpaga pentru permisul auto. Câţi bani i-a pretins unei candidate

ACTUALacum 18 ore

CRIMĂ în Olt. Bătrână ucisă şi jefuită de un bărbat

ACTUALacum 18 ore

Razie de proporții în județul Dolj. Sute de amenzi aplicate de poliţişti

POLITICĂacum 19 ore

DNA l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

ACTUALacum 20 de ore

Accident cu patru răniţi pe DN 2, între Moviliţa şi Sineşti

ACTUALacum 21 de ore

Predoiu anunţă că MJ va propune desfiinţare SIIJ: Am notat opţiunea deschisă, categorică, a procurorilor DIICOT în acest sens

ACTUALacum 21 de ore

Poliţişti bătuţi de scandalagii într-un bloc

ACTUALacum 21 de ore

FOTO- Tânăr la spital, după un accident petrecut în zona străzii Grădişte din Slatina

POLITICĂacum 2 zile

Mihai Tudose se poate întoarce în PSD. Invitație oficială din partea social-democraților brăileni

ACTUALacum 2 zile

Dincă a povestit crimele: „Am luat o cârpă înmuiată în motorină şi am băgat-o pe fereastra butoiului după care i-am dat foc”

ECONOMIEacum 2 zile

SUV-ul Ford Puma, fabricat în România, calificat în finala Car of the Year 2020 – Mașina Anului

ACTUALacum 2 zile

Bărbatul care s-a împuşcat într-un poligon din Constanţa a murit

ACTUALacum 2 zile

Radu Zamfir, medicul care a supraviețuit accidentului aviatic din Munții Apuseni, devine consilier onorific al ministrului Marcel Vela

ACTUALacum 2 zile

BMW „îndesat” într-o dubă și transportat pe străzi – VIDEO

POLITICĂacum 2 zile

Ludovic Orban dă cărțile pe față: INTERZICE alocarea de fonduri către primăriile PSD

LIFEacum 2 zile

DOLIU în lumea medicală. Medic UPU şi SMURD Craiova a încetat din viaţă

ECONOMIEacum 2 zile

Salarium minim va fi majorat de la 1 ianuarie

ACTUALacum 2 zile

Temperaturile, mai ridicate decât normalul perioadei

LIFEacum 2 zile

DOLIU în lumea medicală. Medic UPU şi SMURD Craiova a încetat din viaţă

ACTUALacum 3 zile

Gheorghe Dincă, depistat cu o boală gravă în puşcărie. De ce suferă şi plânge monstrul din Caracal

ACTUALacum 3 zile

Zeci de persoane evacuate într-o localitate din Olt, după ce o maşină a lovit o conductă de gaze

EDUCAŢIEacum 17 ore

Liceu din Slatina, în DOLIU. Un fost profesor a decedat

ACTUALacum 10 ore

Ministrul Sănătății anunță schimbări radicale la examenul de rezidențiat

ACTUALacum 2 zile

Radu Zamfir, medicul care a supraviețuit accidentului aviatic din Munții Apuseni, devine consilier onorific al ministrului Marcel Vela

ACTUALacum 21 de ore

FOTO- Tânăr la spital, după un accident petrecut în zona străzii Grădişte din Slatina

POLITICĂacum 19 ore

DNA l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

ACTUALacum 3 zile

A fost schimbat şeful AFIR. Unde ajunge olteanul Adrian Chesnoiu

ACTUALacum 3 zile

Femeie lovită de mașină, la Craiova

POLITICĂacum 2 zile

Florin Homorean a fost numit prefect de Olt, în cadrul şedinţei de vineri a Guvernului

ACTUALacum 2 zile

Dincă a povestit crimele: „Am luat o cârpă înmuiată în motorină şi am băgat-o pe fereastra butoiului după care i-am dat foc”

ACTUALacum 18 ore

CRIMĂ în Olt. Bătrână ucisă şi jefuită de un bărbat

LIFEacum 4 zile

Fuego, concert de excepţie la Slatina – FOTO

ECONOMIEacum 2 zile

SUV-ul Ford Puma, fabricat în România, calificat în finala Car of the Year 2020 – Mașina Anului

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Fonduri europene pentru biciclete şi vehicule electrice, în Slatina

EDUCAŢIEacum 4 zile

Profesorii vor avea statut de funcţionari publici. NU vor mai putea da MEDITAȚII și vor trebui să stea 8 ore la serviciu

ACTUALacum 3 zile

Mamele Alexandrei şi Luizei, la DIICOT pentru a studia dosarul lui Gheorghe Dincă

EDUCAŢIEacum 4 zile

Aproape 650 de elevi şi profesori, performeri ai judeţului, premiaţi de CJ Olt

ACTUALacum 2 zile

BMW „îndesat” într-o dubă și transportat pe străzi – VIDEO

LIFEacum 4 zile

Vlogger-ul Selly a făcut accident. Bolidul său de 70.000 de euro, grav avariat – VIDEO

ACTUALacum 3 zile

Ministerul Sănătăţii transmis cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

ACTUALacum 3 zile

Autocar implicat într-un accident, în apropiere de Slatina. Un bărbat a ajuns la spital

ECONOMIEacum 2 zile

Salarium minim va fi majorat de la 1 ianuarie

ACTUALacum 17 ore

VIDEO – Instructor auto filmat pe ascuns în timp ce negocia şpaga pentru permisul auto. Câţi bani i-a pretins unei candidate

ACTUALacum 2 zile

BMW „îndesat” într-o dubă și transportat pe străzi – VIDEO

POLITICĂacum 2 zile

Ludovic Orban dă cărțile pe față: INTERZICE alocarea de fonduri către primăriile PSD

ACTUALacum 3 zile

Poliţiştii olteni au lansat Campania de prevenire a furturilor din locuință “Hoţii îţi invadează intimintatea”

LIFEacum 4 zile

Vlogger-ul Selly a făcut accident. Bolidul său de 70.000 de euro, grav avariat – VIDEO

ACTUALacum 6 zile

FOTO&VIDEO | Casă distrusă de un incendiu, la Movileni. A ars în proporţie de 90 la sută

POLITICĂacum 6 zile

Cîţu: Dacă PNL îmi cere, îmi dau demisia

ACTUALacum 6 zile

Opt persoane, reţinute pentru 24 de ore în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, printre care şi şeful Direcţiei, Cristian Ispravnic

ACTUALacum o săptămână

VIDEO – Femeie rănită în urma exploziei unei butelii. Cinci camere distruse

ACTUALacum o săptămână

VIDEO – Locuinţă din Balş, distrusă aproape în totalitate de un incendiu izbucnit de la jarul din sobă

ACTUALacum 2 săptămâni

Spitalul de Psihiatrie Slatina, evacuat

ACTUALacum 2 săptămâni

UMILINŢĂ pentru un soldat pus să spele cu mopul asfaltul din fața tribunei oficiale, de 1 Decembrie, de la Alba Iulia

ACTUALacum 2 săptămâni

Incendiu de proporții la o vopsitorie auto din Craiova

ACTUALacum 2 săptămâni

Olteni acuzaţi că ofereau show-uri porno online, cu propriii copii. Percheziţii DIICOT, sprijinite de FBI

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 2 decembrie | Fonduri europene pentru apă şi canal, în Olt

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Directorul Companiei de Apă Olt vine la „Reporter 24”, în această seară pe Olt Tv, de la ora 21.00

ACTUALacum 2 săptămâni

FOTO&VIDEO – Slatina de Poveste. A fost aprins iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun a fost deschis oficial

ACTUALacum 2 săptămâni

Poliţistul care l-a studiat pe monstrul de la Caracal, decorat de Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 săptămâni

Cinci ani de închisoare pentru șoferul cu Touareg care în 2015 a lovit intenţionat o maşină, în Capitală

LIFEacum 2 săptămâni

Slătineanul Gabriel Bîscoveanu, calificat în etapa următoare la Vocea României

ACTUALacum 2 săptămâni

Angajat al Bazei NATO de la Deveselu, mort într-un accident rutier

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO SPECTACULOS. Maşină în flăcări, la ieşirea din Caracal spre Craiova

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. 25 de mașini cu cauciucuri tăiate, în parcarea unui bloc din Craiova

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 25 noiembrie: Despre rezultatul prezidenţialelor

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.