Connect with us

POLITICĂ

E o mare prostie ca MTS să fie comasat cu un alt minister. Cui îi aparţine declaraţia

Avatar

Publicat

în

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul mandatului său de 11 luni, că ar fi o prostie ca această instituţie să fie comasată cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Cu siguranţă că mai sunt multe lucruri de făcut, la sfârşitul celor 11 luni nu pot decât să vă mulţumesc tuturor, colegilor care fac parte din cabinet, secretarilor de stat, şi subsecretarilor de stat, tuturor preşedinţilor de federaţii, celor care s-au implicată în domeniul Tineretului. Pentru mine a fost o mare onoare să fiu ministru în acest minister, a fost un vis pe care mi l-am îndeplinit şi ca profesor de educaţie fizică şi sport voi fi alături mereu de sportul românesc, dar şi de ceea ce înseamnă educaţia fizică sau sportul de masă. Sper ca cel ce va veni să continue proiectele frumoase pe care noi le-am început. Şi mai am o singură dorinţă la cei care astăzi încearcă să facă guvernul. Să înţeleagă cu seriozitate dar şi cu responsabilitate că această instituţie trebuie să rămână Ministerul Tineretului şi Sportului şi nu în altă parte. Din punctul meu de vedere este o mare prostie ca acest minister de tineret şi sport să îl comasezi cu un alt minister, oricare ar fi el. Ştiu că există discuţii că şi-ar dori că acest minister să treacă la Ministerul Educaţiei Naţionale, unde de altfel a mai fost cu ceva ani în urmă şi s-a dovedit că nu este o măsură foarte bună. Din punctul meu de vedere, dar şi al celor care astăzi lucrează în domeniul tineret şi sport, acest minister trebuie să rămână sub această formă pentru că într-adevăr s-au făcut paşi importanţi şi nu cred că este oportun acum ca acest minister să treacă în subordinea altui minister. Ba mai mult, cu toţii ne mândrim cu tot ceea ce avem noi mai bun, şi anume campionii României, ei sunt cei mai buni ambasadori pe care România îi are. Cred că merită ca dumnealor să aibă Ministerul Sportului”, a declarat Matei.

El a precizat că nu se poate vorbi de reduceri de personal în domeniile tineret şi sport, întrucât nu există suficienţi angajaţi.

„Se vorbeşte foarte mult de finanţarea sportului, de relansarea anumitor sporturi, iar dumnealor acum ne vorbesc de comasări. Nu este oportun, mai ales că suntem în antreu olimpic, Tokyo 2020 bate la uşă. Eu cred că suntem pe un trend foarte bun cu privire la sportivii pe care i-am calificat la ora actuală şi suntem cu speranţe că vom mai califica şi alţi sportivi la Tokyo 2020, este oportun să rămânem sub această formă, Ministerul Tineretului şi Sportului, şi spun să rămânem pentru că şi eu fac parte din acest domeniu. Fac un apel la cei care doresc să formeze astăzi un guvern să înceteze cu aceste discuţii cu privire la comasarea Ministerului Tineretului şi Sportului sub alte cupole, pentru că nu este oportun şi nu cred că este cazul să vorbim de reduceri de personal la acest minister pentru că şi aşa suntem în deficit de personal”, a mai spus ministrul.

Bogdan Matei crede că un nou Guvern nu va putea fi votat mai devreme de trei săptămâni: „Voi rămâne la minister până când dumnealor îşi vor asigura majoritatea. Eu cred că va depăşi trei săptămâni”.

Bogdan Matei a făcut un bilanţ al activităţii sale în ultimele 11 luni, atât în domeniul de tineret, cât şi sportiv.

„În domeniul tineret am organizat Forumul Drepturilor Tinerilor, apoi am aprobat Metodologiile finale care reglementează activitatea MTS, pentru a lucra după nişte criterii exacte şi stricte, am lansat Concursul Naţional de Proiecte pentru Tineret, cu un buget de 2 milioane de lei. De asemenea, am lansat o nouă ediţie a taberelor ARC în colaborare cu Ministerul Românilor de Pretudindeni, un program care se bucură de mare succes şi de care beneficiază peste 3.000 de tineri şi am implementat cele două proiecte Delegat de Tineret la UE şi la ONU, prin care am trimis tineri de elită la cele două organizaţii. Aş încheia cu numeroasele întâlniri de lucru ale Consiliilor pentru educaţie, cultură, cercetare, tineret, sport şi minorităţi sau CCPT. Vă voi spune câteva cuvinte şi despre activităţile noastre derulate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Am închis cu succes 6 dosare nelegislative, dintre care patru dosare pe domeniul Sport, legate de revizuirea codului mondial antidoping şi de activitatea Agenţiei Mondiale Antidoping, unde deţin mandat de reprezentare al statelor membre ale Uniunii Europene. Am sprijinit organizarea de către Comisia Europeană a Forumului pe Sport al UE şi am organizat Conferinţa de Tineret a Uniunii Europene, cu peste 150 de tineri participanţi”, a menţionat demnitarul.

În ceea ce priveşte sportul, Matei a precizat că pentru premierile sportivilor în 2019, Guvernul a alocat suma de 10 milioane de euro: „Am lăsat la final domeniul cel mai vizibil al MTS, sportul. Daţi-mi voie să încep aici cu faptul că MTS are de la bugetul de stat pe 2019 o sumă majorată cu 94%, deci aproape dublă. Acest lucru se resimte mai ales în bugetele federaţiilor, care au parte de majorări substanţiale, unele dintre ele mergând până la 80% şi chiar 135%. De asemenea, majorarea de buget a MTS se regăseşte şi în sumele considerabile care au fost alocate pentru investiţii în complexurile sportive naţionale, şi anume 12 milioane de lei pentru Snagov, 11,6 milioane de lei pentru cel de la Baia Mare şi 6 milioane pentru complexul Lia Manoliu din Bucureşti. Voi continua cu încă o veste bună pentru campionii noştri, Guvernul ne-a alocat în acest an nu mai puţin de 10 milioane de euro pentru premierile sportivilor”.

„Două cuvinte şi despre proiectul nostru mai amplu de a aduce în România competiţii de anvergură. Am organizat Campionatele Europene de lupte la Bucureşti, la Sala Polivalentă, dar am mai găzduit şi Campionate Europene de triatlon, un Campionat Mondial de hochei feminin şi probabil ştiţi deja că Premierul României a înaintat recent Scrisoarea de Garanţie din partea Guvernului, prin care România îşi anunţă intenţia de a organiza Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. Şi tot pe tema candidaturilor, am anunţat de curând semnarea Memorandumului de Înţelegere între Guvernele României, Bulgariei, Serbiei şi Greciei, la Salonic, pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii celor două candidaturi comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 şi FIFA World Cup 2030. Prima întâlnire a acestui comitet cvadrilateral va avea loc în curând, la Bucureşti. Fac o scurtă referire şi la organizarea meciurilor de la EURO 2020: vom avea trei arene pregătite să găzduiască antrenamentele oficiale, iar comitetul interministerial pe care l-am condus se reuneşte lunar pentru gestionarea stadiului obiectivelor şi punerea lor în aplicare”, a mai spus Bogdan Matei. agerpres.ro

POLITICĂ

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

Avatar

Publicat

în

Preşedintele Pro România Olt, deputatul Mihai Niţă, îi îndeamnă pe oltenii care în primul tur l-au votat pe Mircea Diaconu să o susţină, duminică, pe Viorica Dăncilă.

Niţă spune că s-a dovedit că oltenii „preferă «un om» cu caracter, atașat valorilor de stânga și orientat către nevoile reale și profunde din societate” şi că, dintre cei doi candidaţi, doar Viorica Dăncilă are acest profil.

„Rezultatul votului din duminica primului tur de scrutin acordat candidatului nostru, Mircea Diaconu, care s-a situat pe locul al treilea în preferințele electoratului din județul Olt, este dovada clară că oltenii preferă «un om» cu caracter, atașat valorilor de stânga și orientat către nevoile reale și profunde din societate.

Le mulțumesc celor 14.682 de cetățeni din județul Olt care și-au manifestat încrederea în noi și îi rog să rămână fideli principiilor de stânga promovate de Pro România.

Consider că singura soluție reală și validă pentru România este «un om» sincer, aproape de oameni și de principiile sociale, regăsite în persoana candidatului PSD, Viorica Dăncilă.

Tocmai de aceea, Organizația Pro România Olt vă îndeamnă să fiți prezenți cel puțin într-un număr la fel de mare la vot și să mizați pe «un om» care «luptă pentru fiecare român»”, a declarat Mihai Niță.

Continuă să citești

POLITICĂ

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce?”

Avatar

Publicat

în

Klaus Iohannis a fost întrebat cât face din București până acasă, la Sibiu.

Radu Tudor: Cât faceți până la Sibiu?

Klaus Iohannis: Cât fac cu ce?

Radu Tudor: Cu ce putem să mergem și noi, pământenii, cu mașina?

Klaus Iohannis: Cam 4 ore.

Radu Tudor: V-aș ruga, dacă se poate, să mă ajutați să ajung și eu mai repede. Infrastructura reprezintă un domeniu de eșec rușinos. Nu se poate să facem 270 de km în 5 ore. Sunt chestiuni de civilizație europeană și, vă rog, ca, după 24 noiembrie, dacă se poate și dacă considerați necesar, să puneți în planul 2 războiul cu PSD și să punem în planul I războiul împotriva leneșilor, a indolenților care n-au fost în stare să dea țării un spital și o autostradă completă, în 30 de ani.

Klaus Iohannis: Eu sunt ferm hotărât să facem lucrurile acestea. Sper că n-a fost înțeles greșit. După 30 de tranziție și dispute profunde, este cazul ca un președinte care știe ce trebuie făcută să ajungă în situația să se apuce de treabă. Am o colaborare bună cu guvernul, discutăm, abordăm aceste chestiuni. Eu voi fi foarte ferm, ca să nu zis intransigent, aceste discuții trebuie să producă rezultate, nu avem timp să ne pierdem în discuții de complezență între președinte și guvern, vreau să se ducă la rezultate practice. Aceste chestiuni despre infrastructură au fost discutate într-o primă rundă. (…) Nu vreau să le promit, că de promis, au promis toți, eu vreau să le facem. dcnews.ro

Continuă să citești

ACTUAL

Olguţa Vasilescu, atac la Guvernul Orban: Poşta intră în faliment dacă nu mai distribuie pensiile

Octavia Hantea

Publicat

în

Lia Olguţa Vasilescu critică dur anunţul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind o posibilă reziliere a contractului între Casa Naţională de Pensii şi Poşta Română pentru distribuirea pensiilor. În opinia fostului ministru al Muncii din partea PSD, o astfel de decizie „ar falimenta Poşta Română, companie de interes național și strategic”. 

„Incompetența ministrului Baubau, Violeta Alexandru, incepe sa ma sperie! Vrea sa rezilieze contractul intre Casa Nationala de Pensii si Posta Romana pentru plata pensiilor. Pe lângă faptul ca ar falimenta Posta, companie de interes național și strategic, nu exista alternativa pentru plata tuturor pensiilor. Nicio firma privata nu are capacitatea de a distribui pensiile in orice satuc din Romania unde pensionarii nu au card si unde nu exista bancomate. Aceasta alternativa mi-a fost sugerata si mie cat timp am fost ministru, dar am trimis la plimbare indivizii care au avut tupeul sa deschida gura pe acest subiect. Se pare ca noua putere e foarte deschisa, insa… Motivul? Cica postasii ar fi PSD-isti! Incredibil!!! Ce obsedati penibili!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Olguţa Vasilescu acuză Guvernul PNL că face „pregatiri pentru privatizarea CEC”.

„De la Orban am aflat si aberatia ca destituie directorul CEC Dolj, pe care l-am fi pus noi, liderii PSD Dolj, sa intarzie pensiile sau sa le dea in doua transe. Trecand peste faptul ca asemenea lucruri s-au mai intamplat si pe vremea noastra, din cauza lipsei de lichiditati sau peste faptul ca niciunul dintre liderii PSD Dolj nu are habar cine e director la filiala CEC, fiindca noi nu am schimbat niciun sef de deconcentrata, ca nu mai vorbesc de portari sau functionari cum fac deja PNL-istii, sunt convinsa ca declaratiile lui Orban se inscriu in seria de pregatiri pentru privatizarea CEC! Imi amintesc ce enervati au fost liberalii, cu Cîțu Apocalipticul in frunte, cand am anuntat ca vom capitaliza CEC-ul, ca sa il transformam intr-o banca importanta a statului!”, a mai scris fostul ministru al Muncii.

Avertismentul Liei Olguţa Vasilescu vine după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va înlocui Poşta Română ca distribuitor de pensii, în cazul în care se dovedeşte că poştaşii fac campanie electorală în beneficiul PSD.

„Problema mea este să opresc jocul, dacă există, al unor entităţi de interes naţional, în beneficiul PSD. Vom avea o discuţie cu Poşta Română. Vă reamintesc că Dragnea semna protocol de colaborare între PSD şi sindicaliştii din Poşta Română. O spun direct, în problema pensiilor, nu mă feresc să iau decizii în privinţa înlocuirii Poştei Române (cea care distribuie pensiile la poartă) dacă voi constata că, în loc să facă treabă, poştaşii s-au apucat de politică. Despre o singură zi întârziere dacă aud, o singură problemă – îmi va fi de ajuns!”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook. româniatv.net

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 5 ore

Campania de vaccinare antigripală, în vizorul Ministerului Sănătății

ACTUALacum 5 ore

Vela cere verificarea societăților care dețin sau comercializează substanțe

ACTUALacum 9 ore

Patronul clubului unde au ars trei animatoare, dispărut după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare

ADMINISTRAŢIEacum 9 ore

Centura de legătură între zonele industriale ale Slatinei, gata de licitaţie

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ACTUALacum 10 ore

Jandarmii craioveni au donat sânge

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

ACTUALacum 11 ore

Electroputere Craiova se închide după 70 de ani de activitate

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 11 ore

S-a ales cu dosar penal după ce i-a încredințat mașina unui tânăr fără permis

ACTUALacum 12 ore

Tânără din județul Dolj dată dispărută

ACTUALacum 13 ore

Accident cu fugă de la locul faptei, în Olt. Cum a fost găsit şoferul fugar de poliţişti

ACTUALacum 13 ore

Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 15 ore

Rămăşiţele osoase a două cadavre, găsite pe un câmp din Olt

POLITICĂacum 15 ore

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce?”

ACTUALacum 16 ore

Se întâmplă în România. Un clan de romi a bătut doi poliţişti şi le-a luat armele

ACTUALacum 16 ore

Elevi craioveni, întâlnire cu specialiști BNR

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 17 ore

ȘOCANT. Un copil de 6 ani a povestit la grădiniţă cum tatăl lui a tranșat un om

ACTUALacum 17 ore

Patronul firmei de deratizare din Timișoara, arestat pentru 30 de zile

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

EDUCAŢIEacum 3 zile

Liberalii au stabilit pe cine pun șefi la ISJ Olt. Ce mai așteaptă

ACTUALacum 3 zile

Directorul Operei Române Craiova explică eșecul LARA FABIAN

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 3 zile

Trei tineri doljeni reținuți în urma unui scandal. S-au bătut în fața unui local din Filiași

ACTUALacum 2 zile

Craiova | Fără căldură și apă caldă la începutul iernii. Datorii de peste 64 de milioane de lei

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Cristian Cismaru, anunţ la emisiunea „Reporter 24”. Fonduri europene de încă opt milioane de euro ajung la Slatina, până la finalul anului

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 4 zile

INCREDIBIL. Lara Fabian nu mai concertează, nici de această dată, la Craiova

ACTUALacum o zi

Şeful Laboratorului de analize al Spitalului „Alexandru Obregia”, trimis în judecată pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Copii morţi după deratizare, într-un bloc. Tot imobilul va fi evacuat

ACTUALacum 3 zile

Se pregătește schimbarea directorilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia

POLITICĂacum o zi

Oamenii lui Ponta, din Olt, într-o clădire fără baie proprie, după ce fostul şef al filialei i-a lăsat fără sediu

ACTUALacum 4 zile

43 de orașe nu mai au bani de salarii. Pe listă sunt și primării din Dolj

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 2 zile

Accident la Caracal. Adolescentă lovită de un autoturism

ACTUALacum 3 zile

O persoană încarcerată, în urma unui GRAV ACCIDENT rutier cu patru maşini implicate – FOTO

POLITICĂacum 3 zile

De Mezzo nu suportă critica şi îl jigneşte pe un slătinean, care îi reproşează rezultatele slabe ale PNL Olt, în Slatina

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Slatina, performanţă în atragerea de fonduri europene. Şase contracte de peste 100 milioane lei, deja semnate

EDUCAŢIEacum 3 zile

Caracal: Elevii de zece din municipiu, premiaţi

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

ACTUALacum 3 zile

Gheorghe Dincă, cerere de ultimă oră la DIICOT

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

POLITICĂacum o zi

Iohannis: Nu există teme aranjate, fiecare participant vine cu input-ul pe care îl consideră corect la dezbatere

POLITICĂacum o zi

Dăncilă: Văd teama de un dialog autentic, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 zile

Gigi Becali şi nepotul său, la DNA. Finanţatorul FCSB ar urma să fie pus sub învinuire

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 18 noiembrie | Fonduri europene pentru dezvoltarea Slatinei, invitat – Cristian Cismaru

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Un deputat din Cluj, interesat dintr-o dată de mizeria din băile Spitalului Județean Craiova

Reporter24 TVacum 3 zile

Administratorul public al Slatinei vine la „Reporter 24”, în această seară pe Olt Tv, de la ora 21.00

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Campanie electorală cu karaoke pe marginea drumului, într-o comună din Dolj

ACTUALacum 4 zile

VIDEO – Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav

ACTUALacum 6 zile

VIDEO | Două mașini au luat foc pe o stradă din Slatina

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea Reporter 24 din 11 noiembrie | Despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale

POLITICĂacum o săptămână

Primele imagini cu Dragnea după încarcerare. Nu mai are mustață

Reporter24 TVacum o săptămână

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, analizate la emisiunea „Reporter 24”, pe Olt TV

ACTUALacum o săptămână

Olt: Adolescent la spital, în urma unui accident cu trei maşini implicate

POLITICĂacum o săptămână

Un fotograf s-a împiedicat în fața lui Carmen Iohannis. Prima Doamnă, nicio reacţie

ACTUALacum 2 săptămâni

Alunecare de teren pe Transfăgărăşan – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Cumpănaşu spune că Luiza Melencu este în viaţă. A prezentat un film în care ar apărea fata

POLITICĂacum 2 săptămâni

Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

ACTUALacum 2 săptămâni

Managerul Spitalului Craiova s-a ascuns în birou de oamenii care protestează – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Percheziţii la Slatina, Drăgăneşti-Olt şi două comune. Zeci hoţi din locuinţe, săltaţi de mascaţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun 

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Prima ediţie a emisiunii Reporter 24 | Invitat – directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop

ADMINISTRAŢIEacum 3 săptămâni

Tineri, filmaţi când distrug centrul Slatinei – VIDEO

LIFEacum 3 săptămâni

Emisiunea Reporter 24, în fiecare luni, de la ora 21, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.