Connect with us

LIFE

INTERVIU | Radu Voinea, Business Trip: A fost prima idee care mi-a venit în minte – călătorie de afaceri. Noi suntem un „asistant manager” complet pentru călătorii

Avatar

Publicat

în

După o carieră impresionantă în tenisul de masă, încununată cu performanţe la nivelul european, Radu Voinea investeşte în sectorul de turism şi, de ceva vreme, şi-a deschis o agenţie de turism în Slatina.

Fostul sportiv a vorbit, într-un interviu oferit reporter24, despre business-ul său în turism şi a dezvăluit care a fost ideea de la care a plecat pe acest drum.

Când ai început această afacere şi ce te-a determinat să mergi în domeniul ăsta?

Experiența dobândită în sport, la organizarea de evenimente sportive, participarea în toată lumea la diverse astfel de evenimente m-au dus cu gândul la fondarea unei astfel de agenții bazate în mare parte pe acest segment de travel. Adică, o legătură strânsă între nevoia societăților și noi, ca agenție suport pentru ei. Am început în mod oficial, la finalul anului 2018.

De ce să lucreze o firmă sau o instituţie  cu Business Trip?

În primul rând, punem la dispoziție orice fel de serviciu care este necesar unei deplasări, de la bilete de avion, transferul privat de la aeroport, cazarea, şi până la rezervări de mese la restaurante.

Facilităm un pachet complet și automat, iar prețul va fi mai mic decât dacă o firma ar lua serviciile din mai multe canale diferite .

Cum îmi place să spun, noi suntem un „asistant manager” complet pentru călătorii.

La ce nivel se pot ridica economiile făcute, dacă alegem Business Trip?

O firmă care alege să lucreze cu noi pe toate servciile pe care le oferim poate economisi până la 20%, dacă alege pachet complet de transport, cazare și transfer, decât dacă le-ar lua separat pe fiecare în parte.

De unde vine denumirea firmei? Are vreo semnificaţie anume? 

A fost prima idee care mi-a venit în minte – călătorie de afaceri. Cumva, acum îmi dau seama că pe anumiți parteneri îi sperie această denumire pentru că mulți nu își dau seama că o cazare în Timișoara de o noapte, de exemplu, tot o călătorie de afaceri poate fi.

Se pot achiziţiona şi vacante clasice?

Este o întrebare pe care o aud foarte des. Multă lume nici nu are curaj să întrebe. Oamenii se gândesc că fiind „business-trip” nu găsesc la noi o vacanță în Grecia, de exemplu, dar avem contracte cu toți tour-operatorii mari din Europa și fără un marketing agresiv am avut peste 400 de familii care au cumpărat de la noi pachete în vara care tocmai s-a încheiat.

 Clienţii dumneavoastră sunt doar din Slatina sau şi din alte orase?

Clienții noștri sunt instituții, societăți comerciale, cluburi sportive, și sunt din toată țară, dar majoritar București și Slatina .

Consider că în acest moment, după semnarea contractului, toate documentele de călătorie circulă online și nu este nevoie să fim prezenți în orașul din care ar fi o socitatea sau o instituție.

Cum vedeţi evoluţia industriei turismului, în următorii ani?

Cred că în România încă nu a început serios turismul, încă e o piață la început. Iar că dovadă se poate observă că un tour-operator de dimensiunea celor de la Dertur a decis să investească atât de mult în România și să între oficial în piață.

Sunt un om optimist în general și cred că în următorii ani vor apărea câte două hoteluri mari în toate orașele țării de minimum 100.000 de locuitori. Sesizăm zilnic că în orice oraș tarifele de cazare au crescut foarte mult și locurile disponibile sunt foarte puține. Asta înseamnă că piață este în creștere și lucrurile se mișcă.

ACTUAL

Când spune Lara Fabian că va veni la Craiova

Octavia Hantea

Publicat

în

Lara Fabian a anunțat, marți, postând pe pagina ei de Facebook, că spectacolul care ar fi trebuit să aibă loc în data de 17 noiembrie a fost reprogramat pentru ziua de 2 februarie 2020.

„Thanks for all your messages and kind words …. Some news on your postponed shows from this week: Craiova has been rescheduled to Feb 2nd 2020

Bucharest the 3rd Feb. (due to availability this will now be one show, please contact Eventim to exchange your tickets by Jan 10th)

Again apologies for the inconvenience and Im really looking forward to seeing you all there….

Love” , este mesajul artistei.

Lara Fabian avea programat un concert, duminică seara, la Sala Polivalentă din Craiova, dar nu a mai ajuns din cauza unor motive de sănătate, după cum a anunțat aceasta.

Nu este prima dată însă când artista dezamăgește publicul craiovean. În anul 2017 a anulat concertul pe care trebuia să îl susţină în Bănie şi pentru care mulţi au plătit, spectacolo pe care în decembrie 2016 îl amânase.

Evenimentul de duminică a fost gândit de către reprezentanții Operei Române Craiova, toţi cei care au cumpărat bilete îşi pot recupera banii sau, dacă mai au încredere, le pot păstra pentru data la care ar urma să aibă loc spectacolul.

 

Continuă să citești

ACTUAL

O nouă minivacanţă pentru români, în luna decembrie

Avatar

Publicat

în

La sfârşitul lunii decembrie, românii care lucrează la stat ar putea avea parte de o nouă minivacanţă de cinci zile, ca urmare a faptului că pe data de 25 decembrie (miercuri) şi 26 decembrie (joi) se sărbătoreşte Crăciunul, zile libere conform Codului Muncii.

Guvernul ar putea lua decizia acordării bugetarilor a unei zile libere vineri, ceea ce ar da angajaţilor de la stat posibilitatea de a se bucura de o minivacanţă de cinci zile. Dacă Guvernul va acorda o zi liberă, acestea se va recupera ca până acum, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucrul în zile de sâmbătă.

Zilele libere care urmează în 2019 sunt:

30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă

1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică

25 decembrie – Crăciunul

26 decembrie — Crăciunul

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. realitatea.net

Continuă să citești

ACTUAL

Pe cine pregăteau americanii să-i ia locul lui Ceauşescu, în 1983. Document desecretizat de CIA

Avatar

Publicat

în

Cu şase ani înainte de momentul 1989, Guvernul american se pregătea să susţină pe altcineva în locul dictatorului Nicolae Ceauşescu, fostul lider al României căzând uşor-uşor în dizgraţia puterilor mondiale de la acea vreme, chiar şi a URSS. Constantin Dăscălescu, Tudor Postelnicu, Gheorghe Homoștean, Ilie Verdeț, Emil Bobu, Iosif Banc sau Ion Coman s-ar fi aflat pe lista scurtă a SUA.

Un document CIA din 22 decembrie 1983, descretizat de agenția americană de spionaj, arată preocuparea Washingtonului pentru perspectiva înlăturării de la putere a dictatorului român, Nicolae Ceaușescu. Este vorba despre o analiză complexă, legată de puterea pe care o deținea Ceaușescu, dar și despre ce ar fi însemnat o ”mișcare” împotriva sa, care ar fi venit ”cel mai probabil” din partea cercului său restrâns de putere.

”Dacă o mișcare împotriva lui Ceaușescu s-ar înfiripa, ar veni cel mai probabil de la indivizi din cercul său restrâns. Pentru a reuși, ar fi nevoie în mod sigur de sprijinul, dacă nu de conducerea, acelor indivizi care au responsabilitatea serviciilor de securitate și militare. Din cauza precauțiilor lui Ceaușescu, complotiștii ar trebui să lucreze în mare secret. Prin urmare, nu e imposibil să nu primim nici o avertizare, decât în cazul în care eforturile lor ar fi însoțite de o mare tulburare în țară”, se arată în documentul consultat de G4Media.

Documentul se ocupă și de un posibil scenariu post-Ceaușescu. Analiștii anului 1983 ai CIA considerau că Ceaușescu ar fi fost succedat cel mai probabil de o conducere colectivă și că noii lideri ar fi încercat să-și cumpere timp prin promisiuni adresate populației cu privire la ”un climat politic mai uman” și cu o strategie economică mai orientată spre consum. Dincolo de asta, americanii aveau rețineri puternice cu privire la faptul că ”noul leadership” de la București s-ar fi îndepărtat semnificativ de principiile marxist-leniniste.

Totodată, CIA analiza și impactul asupra politicii externe a României, în contextul scenariului amintit. Noii lideri ar fi menținut independența afișată de Ceaușescu și susținută de majoritatea românilor, dar, din cauza condițiilor economice și a propriei slăbiciuni politice, aceștia ar fi putut să adopte o linie mai vizibil pro-sovietică pe subiectele de interes internațional și o poziție mai cooperantă în interiorul Pactului de la Varșovia. Asta și pentru că ”interesul primar al URSS în România este să continue regimul comunist”, considerau americanii.

”Sovieticii vor încerca să se folosească de dificultățile României pentru a-l face pe Ceaușescu mai supus, dar este puțin probabil să își folosească pârghiile economice și politice limitate pentru a-l îndepărta pe Ceaușescu de la putere sau pentru a-i schimba politica externă. Răsturnarea lui Ceaușescu creează riscul destabilizării unei situații deja fragile; de asemenea este puțin probabil ca sovieticii să aibă agenți clandestini (sau mijloace) în interiorul României, pentru a face asta”, se mai arată în document.

Analiștii CIA considerau că sovieticii s-ar fi simțit îndreptățiți să treacă la acțiune, inclusiv să-l răstoarne pe Ceaușescu, în două situații: dacă prăbușirea comunismului în România ar fi fost considerată un pericol iminent și dacă Ceaușescu ar fi amenințat interesele sovietice printr-o întoarcere bruscă a României spre Vest și ar fi încercat să o retragă din Pactul de la Varșovia.

”Succesorii lui Ceaușescu ar fi probabil mai puțin înclinați decât el să riște opoziția sovieticilor, printr-o prea mare apropiere de SUA. Ar opera sub aceleași realități geopolitice ca și Ceaușescu, fără însă a avea experiența lui de a trata cu Moscova și nici anvergura sa internațională. Preocupați să își întărească poziția domestică, cel mai probabil se vor simți mai vulnerabili la presiunile sovietice.”

În backgroundul documentului, este descris regimul Ceaușescu și sunt redate o serie de analize economice. Sunt însă și părți care rămân în continuare strict secrete, din diferite motive, pe care Agenția nu le explică.

Unele dintre cele mai interesane idei ale analizei CIA se află în cea de-a doua parte a documentului, acolo unde sunt analizați și cei mai importanți lideri comuniști și potențialul lor. ”Din cauza precauțiilor pe care și le-a luat Ceaușescu pentru a identifica și îndepărta posibilii oponenți, o mișcare de succes împotriva lui ar trebui probabil bine deghizată și executată cu viteză și – cel mai probabil – cu forță”.

Cele mai importante personaje analizate de americani sunt cele din anturajul fostului dictator: Constantin Dăscălescu, Tudor Postelnicu, Gheorghe Homoștean, Ilie Verdeț, Emil Bobu, Iosif Banc și Ion Coman. Analiștii trag concluzia că Verdeț avea toate motivele să se implice împotriva lui Ceaușescu, dar că cel mai probabil este supravegheat atent.

Peste 6 ani, în 1989, Verdeț a avut tentativa nereușită de a poza în lider al revoluției române. Ceilalți erau prea slabi sau prea dependenți de Ceaușescu. Totuși, documentul este curățat de anumite informații, o precizare care se regăsește chiar în cuprinsul său.

Anul 1983 în România

Analiza CIA nu vizează întâmplător anul 1983. A fost pentru români un an greu. Ceaușescu a început în 1983 lucrările la Casa Poporului, ceea ce însemna o cheltuială enormă pentru un stat cu o economie oricum în derivă, lucru constatat și de agenții americani. Aproape 60.000 de familii care locuiau în cartierul Uranus au fost mutate pentru a face loc construcției gigantice.

Energia electrică s-a raționalizat și mai mult (după alte două etape de reducere a consumului în 1979 și 1982), astfel că atmosfera din blocurile comuniste nu era deloc plăcută: era întuneric și frig, iar afară magazinele erau goale.

Situația economică și socială se deteriorase vizibil, iar presiunea statului totalitar asupra populației era imensă. În luna martie a acelui an, Consiliul de Stat a hotărât că toți cetățenii care dețin mașini de scris sau orice tip de tiparniță trebuie să le înregistreze, pentru a preveni scrierea și răspândirea de manifeste.

Pe plan extern, Ceaușescu încerca să fie un mediator între Moscova și Washington în problema amplasărilor unor rachete americane în Europa. În luna septembrie a anului 1983, George Bush, pe atunci vicepreședinte al SUA, a zburat de la Belgrad la București pentru o întâlnire de o zi cu Ceaușescu.

Acesta era contextul în care americanii analizau rezistența regimului Ceaușescu și eventualele breșe care ar fi putut duce la prăbușirea lui. G4media.ro

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 5 ore

Campania de vaccinare antigripală, în vizorul Ministerului Sănătății

ACTUALacum 5 ore

Vela cere verificarea societăților care dețin sau comercializează substanțe

ACTUALacum 9 ore

Patronul clubului unde au ars trei animatoare, dispărut după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare

ADMINISTRAŢIEacum 9 ore

Centura de legătură între zonele industriale ale Slatinei, gata de licitaţie

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ACTUALacum 10 ore

Jandarmii craioveni au donat sânge

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

ACTUALacum 11 ore

Electroputere Craiova se închide după 70 de ani de activitate

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 11 ore

S-a ales cu dosar penal după ce i-a încredințat mașina unui tânăr fără permis

ACTUALacum 12 ore

Tânără din județul Dolj dată dispărută

ACTUALacum 13 ore

Accident cu fugă de la locul faptei, în Olt. Cum a fost găsit şoferul fugar de poliţişti

ACTUALacum 13 ore

Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 15 ore

Rămăşiţele osoase a două cadavre, găsite pe un câmp din Olt

POLITICĂacum 15 ore

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce?”

ACTUALacum 16 ore

Se întâmplă în România. Un clan de romi a bătut doi poliţişti şi le-a luat armele

ACTUALacum 16 ore

Elevi craioveni, întâlnire cu specialiști BNR

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 17 ore

ȘOCANT. Un copil de 6 ani a povestit la grădiniţă cum tatăl lui a tranșat un om

ACTUALacum 17 ore

Patronul firmei de deratizare din Timișoara, arestat pentru 30 de zile

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

EDUCAŢIEacum 3 zile

Liberalii au stabilit pe cine pun șefi la ISJ Olt. Ce mai așteaptă

ACTUALacum 3 zile

Directorul Operei Române Craiova explică eșecul LARA FABIAN

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 3 zile

Trei tineri doljeni reținuți în urma unui scandal. S-au bătut în fața unui local din Filiași

ACTUALacum 2 zile

Craiova | Fără căldură și apă caldă la începutul iernii. Datorii de peste 64 de milioane de lei

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Cristian Cismaru, anunţ la emisiunea „Reporter 24”. Fonduri europene de încă opt milioane de euro ajung la Slatina, până la finalul anului

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 4 zile

INCREDIBIL. Lara Fabian nu mai concertează, nici de această dată, la Craiova

ACTUALacum o zi

Şeful Laboratorului de analize al Spitalului „Alexandru Obregia”, trimis în judecată pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Copii morţi după deratizare, într-un bloc. Tot imobilul va fi evacuat

ACTUALacum 3 zile

Se pregătește schimbarea directorilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia

POLITICĂacum o zi

Oamenii lui Ponta, din Olt, într-o clădire fără baie proprie, după ce fostul şef al filialei i-a lăsat fără sediu

ACTUALacum 4 zile

43 de orașe nu mai au bani de salarii. Pe listă sunt și primării din Dolj

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 2 zile

Accident la Caracal. Adolescentă lovită de un autoturism

ACTUALacum 3 zile

O persoană încarcerată, în urma unui GRAV ACCIDENT rutier cu patru maşini implicate – FOTO

POLITICĂacum 3 zile

De Mezzo nu suportă critica şi îl jigneşte pe un slătinean, care îi reproşează rezultatele slabe ale PNL Olt, în Slatina

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Slatina, performanţă în atragerea de fonduri europene. Şase contracte de peste 100 milioane lei, deja semnate

EDUCAŢIEacum 3 zile

Caracal: Elevii de zece din municipiu, premiaţi

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

ACTUALacum 13 ore

Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

POLITICĂacum o zi

Iohannis: Nu există teme aranjate, fiecare participant vine cu input-ul pe care îl consideră corect la dezbatere

POLITICĂacum o zi

Dăncilă: Văd teama de un dialog autentic, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 zile

Gigi Becali şi nepotul său, la DNA. Finanţatorul FCSB ar urma să fie pus sub învinuire

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 18 noiembrie | Fonduri europene pentru dezvoltarea Slatinei, invitat – Cristian Cismaru

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Un deputat din Cluj, interesat dintr-o dată de mizeria din băile Spitalului Județean Craiova

Reporter24 TVacum 3 zile

Administratorul public al Slatinei vine la „Reporter 24”, în această seară pe Olt Tv, de la ora 21.00

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Campanie electorală cu karaoke pe marginea drumului, într-o comună din Dolj

ACTUALacum 4 zile

VIDEO – Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav

ACTUALacum 6 zile

VIDEO | Două mașini au luat foc pe o stradă din Slatina

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea Reporter 24 din 11 noiembrie | Despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale

POLITICĂacum o săptămână

Primele imagini cu Dragnea după încarcerare. Nu mai are mustață

Reporter24 TVacum o săptămână

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, analizate la emisiunea „Reporter 24”, pe Olt TV

ACTUALacum o săptămână

Olt: Adolescent la spital, în urma unui accident cu trei maşini implicate

POLITICĂacum o săptămână

Un fotograf s-a împiedicat în fața lui Carmen Iohannis. Prima Doamnă, nicio reacţie

ACTUALacum 2 săptămâni

Alunecare de teren pe Transfăgărăşan – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Cumpănaşu spune că Luiza Melencu este în viaţă. A prezentat un film în care ar apărea fata

POLITICĂacum 2 săptămâni

Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

ACTUALacum 2 săptămâni

Managerul Spitalului Craiova s-a ascuns în birou de oamenii care protestează – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Percheziţii la Slatina, Drăgăneşti-Olt şi două comune. Zeci hoţi din locuinţe, săltaţi de mascaţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun 

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Prima ediţie a emisiunii Reporter 24 | Invitat – directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop

ADMINISTRAŢIEacum 3 săptămâni

Tineri, filmaţi când distrug centrul Slatinei – VIDEO

LIFEacum 3 săptămâni

Emisiunea Reporter 24, în fiecare luni, de la ora 21, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.