Connect with us

ACTUAL

„Cântecul e moștenire”, spectacol marca Maria Tănase. Niculina Stoican: „Fiecare artist va avea câte un recital și câte un moment cu tinerii pe care îi promovează”

Octavia Hantea

Publicat

în

Iubitorii de folclor sunt așteptați la spectacol, în data de 31 octombrie, marii artiști ai Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” aducând alături de ei tineri talentați cărora le insuflă dragostea și respectul pentru cântecul popular.

Ideea de a aduce în fața publicului cele patru mari nume de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” a pornit tocmai de la dorința oamenilor de a-i vedea mai mult timp pe scenă în cadrul unui spectacol.

„Mi-am dorit foarte tare să am un spectacol în care să existe un recital al celor patru vedete pentru că publicul este dornic să le vadă mai mult pe scenă, să cânte mai mult și să se bucure de prezența lor. Am căutat să am această strategie și cumva să promovez valorile care produc valoare. Noi, la Maria Tănase, ne bucurăm de patru nume mari din din muzica populară care au un impact major în toată țara și atunci am căutat să profit de acest lucru. Pornind de la această idee m-am gândit să arăt cumva că cei care sunt promotorii cântecului popular din Oltenia pot să aducă, la rândul lor, tineri cărora să le insufle dragostea și respectul pentru cântecul popular. Pe lângă recitalul pe care îl oferă vedetele, acestea aduc tineri care le-au atras atenția, în care au încredere și pe care își doresc să îi promoveze. De aici și titlul <<Cântecul e moștenire>>, pentru că pornind de la definiția folclorului, clar tot ce ține de tradiție este moștenirea noastră”, a spus managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Cei patru artiști și-au ales tineri pe care doresc să îi promoveze. Vedetele și-au construit momentele artistice așa cum și-au dorit.

„Vom vedea pe scenă pe cei patru , Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu și Petrică Mâțu Stoian. Fiecare va avea câte un recital și câte un moment cu tinerii pe care îi promovează. Fiecare interpret și-a ales un tânăr din zona pe care o reprezintă. De exemplu, eu am venit, din Mehedinți, cu Cosmin Bîrlan și cu Cosmina Gherghinescu. Sunt doi tineri frumoși pentru care eu girez în acest spectacol și pe care îi aduc în fața publicului pentru a le arăta oamenilor că există continuitate în folclor. Vedetele au avut libertatea de a-și construi momente artistice cu tinerii așa cum au dorit”, a mai menționat Niculina Stoican.

Pe scenă vor urca și elevii de la atelierele de dans popular.

„Atelierele de folclor au un mesaj. Încercăm să inițiem persoanele ce înseamnă tradiția și atunci îi prezentăm în acest spectacol pe cei de la atelierele de dans popular pentru că ei au acolo un dialog al generațiilor, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă. Ne-am dorit să punem accent pe această trecere de la o generație la alta. Marga Chiurtu este cea care se ocupă de dansatori și ea va asigura momentul în cadrul spectacolului”, a conchis managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Alături de cei patru mari artiși vor cânta Cosmina Gherghinescu, Alin Milică, Maria Dinu, Cosmin Bîrlan, Alin Gabriel și Alex Golfin.

Biletele se găsesc la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din strada Crișului nr. 9. Spectacolul va avea loc la Teatrul Colibri din Craiova.

ACTUAL

Campania de vaccinare antigripală, în vizorul Ministerului Sănătății

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministerul Sănătăţii anunţă constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai multor instituţii şi ai pacienţilor, care să identifice, până în 15 decembrie, problemele legate de funcţionarea Programului naţional de vaccinare şi de campania de vaccinare antigripală gratuită.

Potrivit MS, grupul de lucru format din medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai comisiilor de specialitate și Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Societății Române de Microbiologie, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, precum și reprezentanți ai pacienților care are rolul ca, până la data de 15 decembrie 2019, să identifice toate deficiențele în funcționarea Programului național de vaccinare, dar și în cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuită.

După ce vor identifica problemele, aceștia vor prezenta ministrului Sănătății un set de măsuri pentru îmbunătățirea acestor programe și activități de sănătate publică.

„Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta 1 500 000 de doze de vaccin gripal, cu 200 000 de doze mai mult față de anul trecut. Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică. Ultima tranșă a fost distribuită în 5-6 noiembrie. Cu cele 1 500 000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani in sus. Medicii de familie au început să ridice și ultima tranșă de vaccin. Urmează ca, la sfârșitul lunii să fie livrate și cele 9 200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit”, informează MS într-un comunicat de presă.

Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numărului acestora.

Până în data de 10 noiembrie s-au vaccinat 550 000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Continuă să citești

ACTUAL

Vela cere verificarea societăților care dețin sau comercializează substanțe

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministrul Marcel Vela a cerut, după cazul de la Timișoara, ca toate societățile comerciale care dețin sau vând substanțe chimice folosite pentru deratizare să fie verificate, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

„În ceea ce privește situația tragică înregistrată zilele trecute la Timișoara, ministrul Ion Marcel Vela a dat dispoziție să se verifice toate societățile comerciale care dețin sau comercializează substanțe și produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare”, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile. Trei persoane au murit, doi copii și mama unuia dintre ei în urma deratizării. realitatea.net

Continuă să citești

ACTUAL

Patronul clubului unde au ars trei animatoare, dispărut după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare

Octavia Hantea

Publicat

în

Patronul restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat marţi, la opt ani de închisoare, după ce în aprilie 2014, trei tinere şi-au pierdut viaţa în localul său, a fost dat în urmărire de poliţişti. George Karam nu s-a predat la Poliţie şi nici nu a fost găsit oamenii legii la domiciliul său după sentinţa de condamnare.

Patronul restaurantului Beirut din Constanţa, George Karam, a fost condamnat marţi, de Curtea de Apel Constanţa, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare după ce în aprilie 2014 trei tinere au murit în urma unui incendiu produs în clubul său. Instanţa l-a mai obligat pe George Karam să achite, împreună cu alţi condamnaţi din dosar, peste 850.000 de euro, reprezentând daune morale către rudele victimelor.

Mandatul de executare a pedepsei pe numele lui George Karam a ajuns la Poliţie marţi, în jurul orei 19. Pentru că George Karam nu s-a predat la Poliţie în vederea încarcerării, oamenii legii au mers la să-l ridice de la domiciul său. Pentru că nu l-au găsit şi telefoanele omului de afaceri erau închise, poliţiştii l-au dat în urmărire pe George Karam. româniatv.net

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 5 ore

Campania de vaccinare antigripală, în vizorul Ministerului Sănătății

ACTUALacum 5 ore

Vela cere verificarea societăților care dețin sau comercializează substanțe

ACTUALacum 9 ore

Patronul clubului unde au ars trei animatoare, dispărut după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare

ADMINISTRAŢIEacum 9 ore

Centura de legătură între zonele industriale ale Slatinei, gata de licitaţie

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ACTUALacum 10 ore

Jandarmii craioveni au donat sânge

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

ACTUALacum 11 ore

Electroputere Craiova se închide după 70 de ani de activitate

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 11 ore

S-a ales cu dosar penal după ce i-a încredințat mașina unui tânăr fără permis

ACTUALacum 12 ore

Tânără din județul Dolj dată dispărută

ACTUALacum 13 ore

Accident cu fugă de la locul faptei, în Olt. Cum a fost găsit şoferul fugar de poliţişti

ACTUALacum 13 ore

Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 15 ore

Rămăşiţele osoase a două cadavre, găsite pe un câmp din Olt

POLITICĂacum 15 ore

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce?”

ACTUALacum 16 ore

Se întâmplă în România. Un clan de romi a bătut doi poliţişti şi le-a luat armele

ACTUALacum 16 ore

Elevi craioveni, întâlnire cu specialiști BNR

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 17 ore

ȘOCANT. Un copil de 6 ani a povestit la grădiniţă cum tatăl lui a tranșat un om

ACTUALacum 17 ore

Patronul firmei de deratizare din Timișoara, arestat pentru 30 de zile

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

EDUCAŢIEacum 3 zile

Liberalii au stabilit pe cine pun șefi la ISJ Olt. Ce mai așteaptă

ACTUALacum 3 zile

Directorul Operei Române Craiova explică eșecul LARA FABIAN

ACTUALacum o zi

Medic dus la închisoare. A pierdut procesul la ÎCCJ

POLITICĂacum 9 ore

Surpriză de PROPORŢII în Olt. Preşedintele Pro România a anunţat că o susţine pe Viorica Dăncilă

ADMINISTRAŢIEacum 11 ore

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municipiul Slatina. Se reabilitează Varianta Oituz – FOTO

ACTUALacum 3 zile

Trei tineri doljeni reținuți în urma unui scandal. S-au bătut în fața unui local din Filiași

ACTUALacum 2 zile

Craiova | Fără căldură și apă caldă la începutul iernii. Datorii de peste 64 de milioane de lei

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Cristian Cismaru, anunţ la emisiunea „Reporter 24”. Fonduri europene de încă opt milioane de euro ajung la Slatina, până la finalul anului

EDUCAŢIEacum 14 ore

Ministrul Educaţiei a schimbat conducerea ISJ Olt. Oamenii PNL, numiţi în loc

ACTUALacum 4 zile

INCREDIBIL. Lara Fabian nu mai concertează, nici de această dată, la Craiova

ACTUALacum o zi

Şeful Laboratorului de analize al Spitalului „Alexandru Obregia”, trimis în judecată pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Copii morţi după deratizare, într-un bloc. Tot imobilul va fi evacuat

ACTUALacum 3 zile

Se pregătește schimbarea directorilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia

POLITICĂacum o zi

Oamenii lui Ponta, din Olt, într-o clădire fără baie proprie, după ce fostul şef al filialei i-a lăsat fără sediu

ACTUALacum 4 zile

43 de orașe nu mai au bani de salarii. Pe listă sunt și primării din Dolj

ACTUALacum 17 ore

Medic prins băut la volan. Patru mașini lovite

ACTUALacum 14 ore

Osemintele umane găsite pe un câmp din Olt. Victimele ar putea fi două sau mai multe persoane

ACTUALacum 2 zile

Accident la Caracal. Adolescentă lovită de un autoturism

ACTUALacum 3 zile

O persoană încarcerată, în urma unui GRAV ACCIDENT rutier cu patru maşini implicate – FOTO

POLITICĂacum 3 zile

De Mezzo nu suportă critica şi îl jigneşte pe un slătinean, care îi reproşează rezultatele slabe ale PNL Olt, în Slatina

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Slatina, performanţă în atragerea de fonduri europene. Şase contracte de peste 100 milioane lei, deja semnate

EDUCAŢIEacum 3 zile

Caracal: Elevii de zece din municipiu, premiaţi

ACTUALacum 13 ore

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea, prinşi în Olt

ACTUALacum 13 ore

Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 10 ore

Procurorii olteni cred că oasele descoperite pe un câmp din Brâncoveni ar fi putut fi „plantate” acolo

POLITICĂacum o zi

Iohannis: Nu există teme aranjate, fiecare participant vine cu input-ul pe care îl consideră corect la dezbatere

POLITICĂacum o zi

Dăncilă: Văd teama de un dialog autentic, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 zile

Gigi Becali şi nepotul său, la DNA. Finanţatorul FCSB ar urma să fie pus sub învinuire

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 18 noiembrie | Fonduri europene pentru dezvoltarea Slatinei, invitat – Cristian Cismaru

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Un deputat din Cluj, interesat dintr-o dată de mizeria din băile Spitalului Județean Craiova

Reporter24 TVacum 3 zile

Administratorul public al Slatinei vine la „Reporter 24”, în această seară pe Olt Tv, de la ora 21.00

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Campanie electorală cu karaoke pe marginea drumului, într-o comună din Dolj

ACTUALacum 4 zile

VIDEO – Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav

ACTUALacum 6 zile

VIDEO | Două mașini au luat foc pe o stradă din Slatina

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea Reporter 24 din 11 noiembrie | Despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale

POLITICĂacum o săptămână

Primele imagini cu Dragnea după încarcerare. Nu mai are mustață

Reporter24 TVacum o săptămână

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, analizate la emisiunea „Reporter 24”, pe Olt TV

ACTUALacum o săptămână

Olt: Adolescent la spital, în urma unui accident cu trei maşini implicate

POLITICĂacum o săptămână

Un fotograf s-a împiedicat în fața lui Carmen Iohannis. Prima Doamnă, nicio reacţie

ACTUALacum 2 săptămâni

Alunecare de teren pe Transfăgărăşan – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Cumpănaşu spune că Luiza Melencu este în viaţă. A prezentat un film în care ar apărea fata

POLITICĂacum 2 săptămâni

Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

ACTUALacum 2 săptămâni

Managerul Spitalului Craiova s-a ascuns în birou de oamenii care protestează – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Percheziţii la Slatina, Drăgăneşti-Olt şi două comune. Zeci hoţi din locuinţe, săltaţi de mascaţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun 

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Prima ediţie a emisiunii Reporter 24 | Invitat – directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop

ADMINISTRAŢIEacum 3 săptămâni

Tineri, filmaţi când distrug centrul Slatinei – VIDEO

LIFEacum 3 săptămâni

Emisiunea Reporter 24, în fiecare luni, de la ora 21, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.