Connect with us

POLITICĂ

Pactul pentru Bunăstare propus de PSD a strâns un milion de semnături

Publicat

în

Un milion de români susțin măsurile propuse de PSD în Pactul pentru Bunăstare şi au şi semnat acest document, potrivit unui comunicat al social-democraţilor din Olt.

Reprezentanţii PSD spun că românii își doresc pensii și salarii mai mari și programe dedicate tinerilor antreprenori.

„Un milion de români vor să aibă un trai mai bun în țara lor și siguranța că niciun partid din opoziție nu le va lua din bani. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în acest demers și au semnat singurul angajament pentru binele fiecărui român! Continuăm!”, mai arată sursa citată.

La începutul lunii septembrie, liderul PSD Viorica Dăncilă a propus partidelor semnarea „Pactului Naţional pentru bunăstarea românilor”, afirmând că doreşte ca „oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”. Ulterior, după ce nu a semnat niciun partid, social-democraţii au transformat pactul într-o petiţie şi au îndemnat populaţia să o semneze.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Deputat de Olt, atac dur la Guvern: Bătaie de joc

Publicat

în

Deputatul PSD Olt Marius Iancu a criticat în termeni duri Guvernul României care încă nu a virat firmelor banii pentru plata şomajului tehnic.

Acest lucru a fost semnalat de mai mulţi angajaţi ai unei multinaţionale de pe platforma industrială a Slatinei.

„Nu există cuvinte pentru a descrie ce poate simți un om, un muncitor ca cei 200 de la Prysmian, care așteaptă toată luna ziua de salariu și se trezeste că  primeste câteva sute de lei pentru că Guvernul României, Guvernul PNL al lui Iohannis nu a alocat bani pentru plata șomajului tehnic. Vă dați seama cum arată Guvernul României în fața acestui mare investitor italian care a construit două  fabrici la Slatina, în ultimii ani și, în această perioadă, a avut pierderi imense din cauza crizei? Acum este nevoit să plătească salariile muncitorilor chiar dacă a avut un acord cu Guvernul României?!”, spune Marius Iancu

Parlamentarul oltean reclamă bătaia de joc a guvernului faţă de mediul de afaceri.

„Această bătaie de joc față de investitorii din industrie și față de muncitorii din fabricile țării vine în contextul în care, conform datelor Eurostat, în  luna martie 2020, România a înregistrat a 6-a cea mai mare scădere a producției industriale din Uniunea Europeană.  Deci tot ce am spus eu și ceilalți colegi ai mei despre acest Guvern incompetent nu sunt doar simple declarații politice, ci erau avertismente despre ce va urma. Și vedem acum oameni în stradă, șomeri, proteste”, a mai declarat el.

Social-democratul îi acuză pe guvernanţă de faptul că nu îi interesează dacă românii rămân fără locuri de muncă.

„Și în tot acest timp, Guvernul PNL profită de pe urma  crizei ca să îmbogățească firmele de casă, să numească rudele în funcții, dandu-i afară pe românii onesti așa cum este cazul la Ministerul Dezvoltării. Din păcate, la un an de la alegerile europarlamentare când au primit încrederea românilor pe care i-au mințit și manipulat, își arată adevărata față. Nu le pasă de români pe care îi lasă fără locuri de muncă, fără bani, la mâna băncilor care îi improvareaza cu dobânzi impuse chiar de Guvern”, a mai spus Iancu.

Marius Iancu arată că în situația oamenilor de la Prysmian sunt peste 600.000 de angajați din întreaga țară.

„Dacă la Slatina, investitorul italian a putut să plătească salariile, în cazul firmelor mici care de abia mai rezistă ce se va întâmpla? Ce vor face oamenii care lucreaza acolo lună aceasta? Cum vor trăi? Sper ca ministrul Muncii, Violeta Alexandru să aibă un răspuns la aceste intrebari atunci când va fi chemată în fața Parlamentului și sper să aibă decenta să își dea demisia de onoare pentru  că  PNL ar fi trebuit să o retragă pe această doamnă, atunci când, la fel ca și colegul ei Florin Cîțu a primit trei  avize negative  consecutive în  a comisiile de specialitate ale Parlamentului. Incompetența ei era evidentă și acum muncitorii români au de suferit”, a conchis deputatul.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

FOTO. Limba Română, călcată în picioare la Prefectura Olt: “Suprefect” , în loc de subprefect şi “investit” în loc de învestit

Publicat

în

Prefectura anunţă prin intermediul unui comunicat de presă plin de greşeli gramaticale faptul că cel de al doilea subprefect al judeţului, Octavian Olteanu, a depus jurământul, la învestirea în funcţie.

Autorul comunicatului ce poartă semnătura prefectului Florin Constantin Homorean spune că funcţia pe care o ocupă Olteanu este cea de „suprefect” în loc de subprefect, iar ceremonia a fost de „investire” şi nu de „învestire”.

„Astăzi, 26.05.2020, ora 13,00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului pentru investirea în funcția de suprefect al județului Olt de către domnul Octavian Olteanu. La ceremonie a participat domnul Teodor Iulian Gheorghe – Director General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  Potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 402/21.05.2020, începând de astăzi  domnul Octavian Olteanu va exercita, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de subprefect al județului Olt. Având în vedere situația epidemiologică actuală generată de noul coronavirus, ceremonia s-a desfășurat fără accesul publicului, respectiv mass-mediei”, se arată în comunicatul citat.

Octavian Olteanu, consilier în cadrul Primăriei Balş, a fost numit, joi seara, în funcţia de subprefect al judeţului Olt. Olteanu este susţinut de primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu.

Prin această numire se revine la formula cu doi subprefecţi. Astfel, pe lângă prefectul Florin Homorean, din conducerea Prefecturii Olt mai fac parte Nicolae Hristescu, susţinut de ALDE, şi Octavian Olteanu, susţinut de PNL.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Fostul director general AFIR, numit city-manager al Caracalului: “Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici”

Publicat

în

Fostul director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, este noul admnistrator public al municipiului Caracal.

Chesnoiu a declarat că s-a suspendat din funcţia de şef al AFIR, făcând alegerea să se implice activ în viaţa comunităţii caracalene. El a adăugat că a acceptat această funcţie şi în urma unei discuţii pe care a avut-o cu preşedintele PSD Caracal, Marian Doldurea.

„Am decis să mă suspend activitatea de director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru a mă alătura echipei Primăriei Caracal în funcția de Administrator Public al orașului (City Manager). Decizia mea a fost determinată de analizele constructive făcute cu domnul Marian Doldurea, pe care îl respect și a cărui prezență activă în viața comunității noastre este o garanție pentru mine că în Caracal se dorește o schimbare reală și în bine. Îmi doresc să trăiesc într-o comunitate activă, în care să primeze respectul pentru semeni, buna credință și încrederea în oamenii de lângă noi”, a declarat Chesnoiu.

Noul administrator public a ţinut să precizeze că este „omul faptelor, nu al vorbelor”.

„Ca city-manager primul meu gând este legat de deschiderea instituțiilor publice spre cetățean. Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici. De aceea eu promovez ideea de parteneriat cu comunitatea, în care întâlnirile periodice cu cetățenii, pentru dezbaterea și identificarea de soluții la problemele noastre, ale tuturor, să devină o realitate și nu un deziderat. Împreună cu concetățenii noștri putem să administrăm mai bine orașul, și nu oricum, ci cu  respect și în interesul lor. Sunt omul faptelor, nu al vorbelor!”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Spitalul Caracal, siguranţa cetăţeanului, salubrizarea sau problema câinilor fără stăpâni se numără printre priorităţile noului administrator public.

„Am în minte câteva priorități: unele țin de evenimente imediate precum desfășurarea în condiții de siguranță a examenelor de finalizare a clasei a VIII-a și a XII-a dar și îmbunătățirea serviciilor oferite de Spitalul Municipal Caracal, mai ales în perioada în care funcționează ca spital suport pentru Covid 19. Altele sunt legate de: siguranța cetățeanului, creșterea calității vieții locuitorilor orașului nostru, reabilitarea spațiilor publice, salubrizarea, eficientizarea folosirii banului public, problema câinilor fără stăpâni, extinderea infrastructurii de apă, canal, reabilitarea străzilor. Proiectele pe care le gândesc doresc să le discut cu cetățenii, prin reprezentanții lor, astfel încât ele să răspundă nevoilor reale ale caracalenilor”, a mai declarat Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu militează pentru un act administrativ în partneriat cu cetăţeanul.

„În toată activitatea mea am impus, chiar cu riscul să deranjez, trasparența decizională și transparența folosirii banilor publici. Voi susține și în relația cu cetățeanul aceste principii: orice locuitor al Caracalului trebuie să știe ce gândește să facă administrația orașului pentru creșterea calității vieții sale și cum folosește banul public.Vreau, ca orice cetățean al orașului nostru, să mă plimb pe străzi fără praf și gunoaie aruncate la întâmplare, să locuiesc într-o urbe cu apă potabilă și canalizare în sisteme integrate, vreau un ambient prietenos, în care să valorificăm potențialul cultural și istoric al zonei”, a conchis noul city-manager al Caracalului.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 8 ore

Accident pe DN6. O șoferiță a vrut să evite un fazan și a intrat cu mașina într-un șanț

ACTUALacum 9 ore

Foto | Surpriză pentru un copil în vârstă de 5 ani, de ziua lui. Mascații i-au dus tort și cadouri

POLITICĂacum 9 ore

Deputat de Olt, atac dur la Guvern: Bătaie de joc

EDUCAŢIEacum 10 ore

Cum pot fi încheiate mediile școlare. Explicațiile Ministerului Educației

ACTUALacum 10 ore

Cod galben de ploi, grindină și vânt în trei județe din Oltenia. Până când este valabilă avertizarea meteo

ACTUALacum 11 ore

Autospecială a Poliției Locale, implicată în accident. Un bărbat a fost transportat la spital

ECONOMIEacum 11 ore

Reţeaua de gaze dintr-un oraş oltean, extinsă

ACTUALacum 11 ore

Studentă din Africa, găsită moartă într-un cămin studențesc

ACTUALacum 12 ore

Creşterea focarului de coronavirus de la Ambulanţa Olt, confirmat de GCS. 78 de cazuri la nivelul judeţului

ACTUALacum 12 ore

VIDEO | Trei bărbați au fost reținuți pentru trafic de migranți. Duceau, cu o mașină pentru transport marfă, 11 egipteni și un sirian

ACTUALacum 12 ore

O studentă a fost găsită moartă în camera de cămin. Prietenul ei a alertat autoritățile

ACTUALacum 13 ore

10 persoane prinse că nu respectau măsura izolării, într-o singură zi. Polițiștii doljeni au aplicat amenzi

ACTUALacum 14 ore

DOLJ | Niciun caz nou de COVID-19, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 14 ore

Accident rutier grav, pe Valea Oltului. Două autotrenuri şi două autoturisme, implicate

ACTUALacum 14 ore

Achiziționarea de măști pentru elevi și persoanele defavorizate, cramponată în „unele avize”. Premierul a cerut finalizarea procedurii

ACTUALacum 14 ore

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

ECONOMIEacum 15 ore

VIDEO. Pirelli a lansat Cinturato P7, pneul cu o compoziție „inteligentă” care se adaptează la temperatură și condițiile de drum

ACTUALacum 15 ore

O femeie a fost prinsă de jandarmi în timp ce vindea țigări de contrabandă în incinta unui supermarket

ACTUALacum 15 ore

Unul dintre medicii SAJ Olt, confirmat cu cornavirus, transferat la un spital din Bucureşti

ACTUALacum 15 ore

Ministrul Sănătății: „Ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări”

ECONOMIEacum 16 ore

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Olt

ACTUALacum 16 ore

Trei noi decese cauzate de coronavirus. Bilanțul a ajuns la 1.219

ACTUALacum o zi

De miercuri, se fac teste pentru COVID-19, la noul laborator de la Spitalul Slatina

ACTUALacum o zi

S-a schimbat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Liberalul Ivanovici, noul manager

ACTUALacum 2 zile

Spitalul din Caracal are o nouă conducere. Noul manager, numit prin dispoziţia primarului

ACTUALacum 4 zile

Încă un cadru medical a fost răpus de coronavirus. Nu avea comorbidităţi

ACTUALacum 4 zile

Sinucidere la Brebeni. O femeie s-a spânzurat într-o anexă din gospodărie

ACTUALacum 2 zile

Şofer prins de radar cu 220 km/oră, pe un drum din judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

DOLJ | Alte nouă cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Angajat ABA Jiu, între persoanele nou diagnosticate

ECONOMIEacum 16 ore

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

O nouă investiţie la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. Buget pentru achiziţionarea unui Computer Tomograf

ACTUALacum o zi

Crește numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus la Spitalul Clinic Județean Craiova. Nu se mai fac internări în Secția Chirurgie III

POLITICĂacum o zi

FOTO. Limba Română, călcată în picioare la Prefectura Olt: “Suprefect” , în loc de subprefect şi “investit” în loc de învestit

ECONOMIEacum 15 ore

VIDEO. Pirelli a lansat Cinturato P7, pneul cu o compoziție „inteligentă” care se adaptează la temperatură și condițiile de drum

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Fostul director general AFIR, numit city-manager al Caracalului: “Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici”

ACTUALacum o zi

Focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt a ajuns la 26 de cazuri. O asistentă a Spitalului Slatina, confirmată pozitiv

ACTUALacum 3 zile

Accident cu patru victime, între care doi copii, în județul Dolj. Șoferul a fost dus la spital cu elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 zile

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. 76 de cazuri de coronavirus, în tot judeţul

ACTUALacum 2 zile

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe trecerea pentru pietoni

ACTUALacum o zi

S-a schimbat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Liberalul Ivanovici, noul manager

ACTUALacum o zi

De miercuri, se fac teste pentru COVID-19, la noul laborator de la Spitalul Slatina

ACTUALacum 2 zile

Tânăr din Balș, arestat pentru infracțiuni rutiere. A fost urmărit în trafic de către polițiștii craioveni

ACTUALacum 3 zile

Opt noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, în judeţul Olt, în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 75

ACTUALacum 3 zile

„Zilele Craiovei”, amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Prefectul de Olt, Florin Homorean, vizitat de şeful filialei PNL, Liviu Voiculescu
POLITICĂacum 2 zile

Controlul Ministerului Sănătăţii la Ambulanţă, anunţat de prefect şi de şeful PNL Olt, nu mai vine

ACTUALacum 3 zile

Noi cazuri de COVID-19 la Ambulanţa Olt. Bilanţul a ajuns la 20 de angajaţi infectaţi cu coronavirus

ACTUALacum 4 zile

Două sate au fost plasate în carantină pentru 14 zile. Aproximativ 9.000 de persoane au fost afectate

ACTUALacum o zi

Trafic deviat în punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin. Lucrări de amplasare a unor sisteme de cântărire în mers a mașinilor

ACTUALacum 14 ore

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 2 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum 4 săptămâni

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum 4 săptămâni

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum 4 săptămâni

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

ACTUALacum o lună

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt. Focul a mistuit o jumătate de tonă de lemne şi 200 kilograme de cărbune

ACTUALacum o lună

Purtarea măştii în spaţii închise devine obligatorie, după 15 mai. Când se reia şcoala

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.