Connect with us

ADMINISTRAŢIE

IREAL. Renovarea unui WC public a costat 220.000 euro

Avatar

Publicat

în

Primăria Timişoara a modernizat, în urmă cu aproximativ un an, o toaletă publică din centrul oraşului. Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara a scos la iveală faptul că lucrările de „reparaţii” la WC-ul public au costat peste 220.000 de euro (1.114.172 lei).

După ani de zile în care toaleta publică din zona zero a Timişoarei a fost nefuncţională, Primăria Timişoara a decis să o renoveze şi să o deschidă publicului larg. Lucrările au fost realizate de Colterm, societatea de termficare a Consiliului Local, cu care Primăria Timişoara are şi contract de reparaţii şi întreţinere a imobilelor deţinute sau aflate în administrarea municipiului Timişoara. Astfel, toaleta a fost deschisă publicului larg, cu acces gratuit, în vara anului 2018.

Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara arată că lucrările, incluse la categoria „reparaţii” şi realizate fără niciun fel de autorizaţie, au fost de fapt lucrări de investiţii şi ar fi necesitat autorizarea. Curtea de Conturi a constatat că „listele cuprinzând cantităţile de lucrări construcţii şi instalaţii, prezentate ca şi deviz estimativ de către SC COLTERM SA nu sunt susţinute de documente din care să rezulte realitatea cantităţilor de lucrări înscrise, acestea nefiind confirmate de entitatea auditată” şi că „lucrările de modernizare au fost efectuate fără verificarea acestora, din punct de vedere al calităţii şi cantităţii şi certificarea prin viza de specialitate de către un diriginte de şantier”.

Raportul Curţii de Conturi scoate la iveală şi costul lucrărilor de modernizare a toaletei publice din centrul Timişoarei: 1.114.172 lei, adică peste 220.000 de euro. Mai mulţi cetăţeni chestionaţi de „Adevărul” cu privire la cheltuielile pentru această lucrare au spus că suma este „enormă”.

loading...

„Era necesară toaleta, dar nu la banii ăştia. Am cumpărat un imobil nou în Moşniţa (n.r. la marginea Timişoarei) cu 100.000 de euro. Totuşi, o budă…Dă-o încolo”, a declarat o femeie. Chiar când stăteam de vorbă cu femeia, în zonă şi-a făcut apariţia şi consilierul personal al primarului Robu, Cătălin Iapă. Acesta a justificat necesitatea modernizării toaletei prin „numărul din ce în ce mai mare al turiştilor în Timişoara” care au ajuns în centrul Timişoarei şi nu aveau unde să meargă la toaletă.

Pe tema costurilor, Iapă nu s-a putut pronunţa.

„Nu ştiu, nu sunt constructor, nu mă pricep să evaluez, nu am construit până acum nicio casă”.

„S-a realizat o toaletă la cele mai înalte standarde, după cum toată lumea poate vedea, pentru o viitoare capitală culturală europeană în plin centru unde vor fi cele mai multe evenimente atunci. Trebuie să discutăm punctual pe fiecare reper să vedem dacă preţurile sunt în acord cu calitatea, în acord cu preţurile pieţei, mai corect spus”, a declarat, la rândul său, primarul Nicolae Robu. adevărul.ro

Continuă să citești
Publicitate
Click pentru a lăsa un comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Adăpost de câini la Caracal. Primăria a scos la licitaţie studiul de fezabilitate

Avatar

Publicat

în

Primăria Caracal a scos la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân din municipiu.

Primarul municipiului, Liviu Radu, a explicat că primăria se vede nevoită să investească în ecarisaj după ce, o bună perioadă din anul 2016, câinii fără stăpân a fost adunaţi de pe străzile Caracalului de o firmă privată, în baza unui contract de prestări servicii.

Radu spune că acest lucru nu mai este posibil, după ce fosta senatoare PC Cristiana Anghel, cunoscută iubitoare de animale, a dat în judecată municipalitatea.

„Din 2016, am promis că rezolvăm această problemă a câinilor fără stăpân din oraş şi am crezut că putem să facem acest lucru prin intermediul unui contract de prestări servicii. Am încercat să nu facem un adăpost, pentru că acesta presupune costuri foarte mari, şi să rezolvăm cu costuri mai mici. Am zis că decât să facem adăpostul – e vorba de bani pentru construcţie, apoi angajaţi, maşini şi alte costuri lunare, să facem un contract cu o firmă autorizată, care să gestioneze acest lucru. Am făcut acest lucru şi s-a rezolvat problema, pentru o perioadă, s-au strâns vreo 300 de câini şi începuse să se cunoască. Dar, doamna Cristian Anghel, fostul senator, ne-a făcut plângeri penale şi am avut un proces pe care l-am pierdut. Motivul pentru am pierdut este faptul că în mandatul predecesorului meu, acest serivciu se dăduse către ADPP. Atunci, s-a sistat contractul, iar câinii s-au înmulţit”, a declarat Liviu Radu.

loading...

Edilul spune că adăpostul va fi construit la ieşirea din Caracal spre Bucureşti, pe un teren al primăriei.

„Acum, n-avem ce să facem decât să construim un adăpost. Facem studiul de fezabilitate. Se va construi la ieşirea spre Bucureşti, după sensul giratoriu. Între timp, de o jumătate de an, se fac şi castrări, cu ajutorul unor medici de la un ONG. În jur de 100 de câini sunt castraţi, lunar”, a mai declarat Radu.

Continuă să citești

ACTUAL

O avarie apărută la conducta Izvarna-Craiova lasă mai multe localități din Dolj fără apă

Octavia Hantea

Publicat

în

O avarie apărută la conducta de apă Izvarna-Craiova lasă mai multe localități din județul Dolj și din Gorj, fără apă potabilă, începând de azi până mâine, la ora 08.00.

Potrivit unui comunicat de presă remis de SC Compania de Apă Oltenia SA, șapte localități din Dolj vor avea de suferit.

În judeţul Dolj, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în următoarele localități: Filiaşi; Braloștița; Brădeşti; Coţofenii din Faţă; Coţofenii din Dos; Almăj și Işalniţa.

„Pentru Fabrica de Bere Craiova va fi furnizată apă potabilă provenită din Râul Jiu. În Craiova, apa potabilă va fi furnizată în regim normal, fără restricții”, se arată în comunicatul de presă.

loading...

 

Continuă să citești

ACTUAL

Cadastru cu bani europeni pentru opt comune din Dolj

Octavia Hantea

Publicat

în

Opt comune din județul Dolj vor beneficia de serviciilor de înregistrare în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) având în procedură de licitație achiziționarea acestor servicii.  

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj au anunțat că achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

loading...

Cele opt comune din Dolj unde se va face cadastru pe întreg teritoriu sunt Calopăr, Teslui, Giurgița, Afumați, Podari, Dioști, Urzicuța, Robănești.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Localitățile au fost selectate respectându-se mai multe criterii, potrivit unui comunicat remis de OCPI Dolj.

„Criteriile sunt următoarele: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate”, anunță reprezentanții OCPI Dolj.

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum O oră

Scandal într-un târg din Craiova. Mascaţii au intervenit

POLITICĂacum 2 ore

Preşedinte interimar la PSD Caracal, după ce fost conducere a fosta dizolvată

POLITICĂacum 3 ore

Cine sunt miniştrii Guvernului Orban, conform ultimelor discuţii dintre PNL şi Iohannis

POLITICĂacum 3 ore

Mai mulţi membri ai fostului PDL, adeziune la Pro România Olt

ACTUALacum 4 ore

Fiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un tânăr, într-un club de manele din Timişoara, în urma unei altercaţii

ACTUALacum 20 de ore

Un tânăr a murit în Italia după ce medicii din România l-au diagnosticat greşit

ACTUALacum 20 de ore

STS a prezentat la BEC aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale

ACTUALacum 21 de ore

Dolj: Car alegoric cu produse tradiționale la Festivalul Zaibărului şi al Prazului

ACTUALacum 21 de ore

53 de absolvenți doljeni selectați pentru angajare, la Bursa locurilor de muncă

POLITICĂacum 22 de ore

Primarul din Caracal îl dă în judecată pe un cetățean care l-a calomniat

ACTUALacum o zi

Patru slătineni, prinşi cu plase monofilament de peste 2.000 metri, în râul Olt

ACTUALacum o zi

A fost demarată procedura de înlocuire a gazonului de Oblemenco

POLITICĂacum o zi

Liviu Dragnea contestă în instanţă condamnarea la închisoare

ACTUALacum o zi

Control judiciar pentru secretarul primăriei din Olt contrabandist de ţigări

LIFEacum o zi

Iluzii optice, holograme, instrumente muzicale la care poţi cânta fără să le atingi, la Muzeul Iluziilor Optice de la Slatina

POLITICĂacum o zi

Dan Barna fuge de DLAF şi vrea să fie anchetat de DNA

ACTUALacum o zi

Olt: Peste 100 de amenzi aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni la trecerile de cale ferată

ACTUALacum o zi

Percheziții în județul Gorj. Vizați sunt hoții din societățile comerciale

ACTUALacum o zi

Spitalul Județean de Urgență Craiova a întrerupt contractul cu firma de pază. O serie de NEREGULI

ACTUALacum o zi

Secretarul primăriei din Olt reţinut pentru trafic de ţigări era condamnat deja pentru delapidare

ACTUALacum o zi

Un fost șef TAROM acuză: „Ministrul Cuc mi-a cerut să țin la sol avioanele în ziua moțiunii”

ACTUALacum o zi

Regina-mamă Elena, reînhumată alături de fiul său, regele Mihai

ACTUALacum 2 zile

Sorina Pintea: Ministerul Sănătății are în lucru 108 registre de boli

ACTUALacum 2 zile

O persoană rănită într-un accident rutier, pe un drum județean din Olt

ACTUALacum 3 zile

A murit poliţistul care s-a împuşcat în cap, duminică, la Caracal

ACTUALacum 3 zile

Donaţie a soldaţilor americani de la Deveselu pentru Secţia de Oncologie a Spitalului Caracal

POLITICĂacum 22 de ore

Primarul din Caracal îl dă în judecată pe un cetățean care l-a calomniat

LIFEacum 2 zile

Olt: Bikerii au donat calculatoare, ghiozdane, dulciuri şi jucării, copiilor din Şopârliţa

ACTUALacum 4 zile

Medic reținut pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Secretarul unei comune din Olt, implicat în contrabandă cu ţigări. 11 percheziţii desfăşurate de poliţiştii SCCO

ACTUALacum 4 zile

Medicul ridicat de mascaţi pentru MITĂ va petrece noaptea în arest

ACTUALacum 2 zile

O tânără din Gorj a murit după ce i s-a făcut o cezariană la Spitalul Târgu-Cărbunești

LIFEacum 3 zile

Caracal: Tichete cadou în schimbul reciclării electrocasnicelor vechi

ACTUALacum 3 zile

Colega Luizei, despre cum au decurs audierile la IPJ Dolj: „Au încercat să dea vina pe mine. Că o avem pe Luiza la stradă”

LIFEacum 3 zile

Campanie a unei biserici din Slatina care oferă pâine nevoiaşilor

ACTUALacum O oră

Scandal într-un târg din Craiova. Mascaţii au intervenit

EDUCAŢIEacum 3 zile

Eleva care a demonstrat că fondul școlii există, luată la rost de autorități și de părinți

ACTUALacum 2 zile

Ingeniozitatea contrabandiştilor din Olt. Unde ţineau ascunse cartuşele de ţigări netimbrate – FOTO

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Adăpost de câini la Caracal. Primăria a scos la licitaţie studiul de fezabilitate

ACTUALacum 2 zile

Secretarul unei comune din Olt şi încă o persoană, reţinuţi pentru trafic de ţigări

ACTUALacum 3 zile

Arest preventiv pentru medicul care a luat MITĂ. Era și director medical al spitalului

ACTUALacum 3 zile

DEZASTRU în spitalele de psihiatrie. Sorina Pintea, la finalul verificărilor: „Unele rapoarte au ajuns la Parchet. Existau suspiciuni de natură penală”

ACTUALacum 3 zile

Cazul CARACAL | Mama Luizei, la IPJ Dolj: „Pe cine trebuie să audieze, nu audiază. Familia lui Dincă ar trebui să fie audiată”

ACTUALacum 2 zile

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Craiova. Cu ce oferte vin angajatorii

ACTUALacum 3 zile

Două persoane la spital după explozia unei anvelope de camion, la o vulcanizare din Slatina

POLITICĂacum 2 ore

Preşedinte interimar la PSD Caracal, după ce fost conducere a fosta dizolvată

ACTUALacum 3 zile

O persoană rănit grav într-un accident rutier. Drum naţional din Olt, blocat

ACTUALacum 3 zile

Piaţă volantă, într-o nouă locaţie din centrul Craiovei

ACTUALacum 2 zile

O persoană rănită într-un accident rutier, pe un drum județean din Olt

ACTUALacum 4 zile

Nouă bărbați din Bangladesh, prinși când încercau să iasă din țară într-o semiremorcă plină cu mărfuri

ACTUALacum 5 zile

Razie la Slatina. Poliţiştii au aplicat amenzi de aproape 120.000 lei şi au reţinut zeci de permise şi certificate de înmatriculare – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Incendiu la o locuinţă din Piatra-Olt. Un depozit de materiale de construcţii, în apropiere

ACTUALacum 2 săptămâni

Un preot beat, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, a provocat un accident rutier

POLITICĂacum 2 săptămâni

Stănescu: Moţiunea pică. A vrut-o președintele Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | A nins la Rânca. În zonă s-a intervenit cu utilaje și material antiderapant

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Doi bărbați din Craiova reținuți pentru trafic de droguri. Au primit coletul prin curier

ACTUALacum 2 săptămâni

Au fost instalate primele containere îngropate, la Craiova. Vor fi 438 de platforme în tot orașul

ADMINISTRAŢIEacum 2 săptămâni

Au început lucrările de reabilitare a centrului Slatinei. Cum va arăta noua Esplanadă

Fără categorieacum 2 săptămâni

IMAGINI de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Se lucrează la centurile Slatinei şi Balşului

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | DECIZIE FINALĂ. Gazonul de pe „Ion Oblemenco” se schimbă

ACTUALacum 3 săptămâni

Olt: Autoturism ars în proporţie de 80 la sută, pe un drum judeţean

POLITICĂacum 3 săptămâni

Cumpănaşu, masterand fără diplomă de licenţă. Reacţia sa când a fost confruntat cu FRAUDA

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Bărbat din Elveția, pericol de înec pe Dunăre

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Craiova: Au ars peste 40 de hectare de vegetație uscată, în zona Făcăi

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Zeci de anvelope au ars în apropierea unor locuințe din Slatina. Un grup de copii s-ar fi jucat cu focul

LIFEacum 4 săptămâni

Prima ninsoare din acest sezon în România

ACTUALacum 4 săptămâni

Hoţ de maşini din Craiova, prins cu focuri de armă | VIDEO

ACTUALacum o lună

VIDEO | Polițiștii doljeni au controlat stațiile CFR. Amenzi pentru călători, comercianți și șoferi

ACTUALacum o lună

Sfârşit tragic pentru un bărbat din Olt: A murit în urma unui incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins grădina

ACTUALacum o lună

Două zile de FOC pentru pompierii doljeni. Sute de hectare de vegetație uscată au fost făcute scrum

ACTUALacum o lună

Dolj: Pompierii luptă să stingă un incendiu de vegetaţie uscată, de mai bine de 24 de ore. Focul a cuprins 80 de hectare

ACTUALacum o lună

Pescar înecat în râul Olt, în timp ce întindea plase de peşte

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.