Connect with us

ADMINISTRAŢIE

IREAL. Renovarea unui WC public a costat 220.000 euro

Publicat

în

Primăria Timişoara a modernizat, în urmă cu aproximativ un an, o toaletă publică din centrul oraşului. Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara a scos la iveală faptul că lucrările de „reparaţii” la WC-ul public au costat peste 220.000 de euro (1.114.172 lei).

După ani de zile în care toaleta publică din zona zero a Timişoarei a fost nefuncţională, Primăria Timişoara a decis să o renoveze şi să o deschidă publicului larg. Lucrările au fost realizate de Colterm, societatea de termficare a Consiliului Local, cu care Primăria Timişoara are şi contract de reparaţii şi întreţinere a imobilelor deţinute sau aflate în administrarea municipiului Timişoara. Astfel, toaleta a fost deschisă publicului larg, cu acces gratuit, în vara anului 2018.

Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara arată că lucrările, incluse la categoria „reparaţii” şi realizate fără niciun fel de autorizaţie, au fost de fapt lucrări de investiţii şi ar fi necesitat autorizarea. Curtea de Conturi a constatat că „listele cuprinzând cantităţile de lucrări construcţii şi instalaţii, prezentate ca şi deviz estimativ de către SC COLTERM SA nu sunt susţinute de documente din care să rezulte realitatea cantităţilor de lucrări înscrise, acestea nefiind confirmate de entitatea auditată” şi că „lucrările de modernizare au fost efectuate fără verificarea acestora, din punct de vedere al calităţii şi cantităţii şi certificarea prin viza de specialitate de către un diriginte de şantier”.

Raportul Curţii de Conturi scoate la iveală şi costul lucrărilor de modernizare a toaletei publice din centrul Timişoarei: 1.114.172 lei, adică peste 220.000 de euro. Mai mulţi cetăţeni chestionaţi de „Adevărul” cu privire la cheltuielile pentru această lucrare au spus că suma este „enormă”.

„Era necesară toaleta, dar nu la banii ăştia. Am cumpărat un imobil nou în Moşniţa (n.r. la marginea Timişoarei) cu 100.000 de euro. Totuşi, o budă…Dă-o încolo”, a declarat o femeie. Chiar când stăteam de vorbă cu femeia, în zonă şi-a făcut apariţia şi consilierul personal al primarului Robu, Cătălin Iapă. Acesta a justificat necesitatea modernizării toaletei prin „numărul din ce în ce mai mare al turiştilor în Timişoara” care au ajuns în centrul Timişoarei şi nu aveau unde să meargă la toaletă.

Pe tema costurilor, Iapă nu s-a putut pronunţa.

„Nu ştiu, nu sunt constructor, nu mă pricep să evaluez, nu am construit până acum nicio casă”.

„S-a realizat o toaletă la cele mai înalte standarde, după cum toată lumea poate vedea, pentru o viitoare capitală culturală europeană în plin centru unde vor fi cele mai multe evenimente atunci. Trebuie să discutăm punctual pe fiecare reper să vedem dacă preţurile sunt în acord cu calitatea, în acord cu preţurile pieţei, mai corect spus”, a declarat, la rândul său, primarul Nicolae Robu. adevărul.ro

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre penitenciarul care trebuia construit la Caracal. Ce se întâmplă cu terenul

Publicat

în

Municipalitatea din Caracal ia în calcul schimbarea destinaţiei unui teren de aproape 60 de hectare, aflat la ieşirea din oraş spre Corabia, şi pe care Ministerul Justiţiei ar fi trebuit să ridice un penitenciar.

Administratorul public al oraşului, Adrian Chesnoiu, spune că a dispus inventarierea tuturor terenurilor pe care primăria le deţine pentru a construi o strategie de atragere a investitorilor.

„Am dat o dispoziţie, săptămâna trecută, să văd patrimoniul efectiv al oraşului. Avem un teren, la ieşirea din oraş spre Corabia, de aproape 60 de hectare, care a fost dat Ministerului Justiţiei că vor face penitenciarul acela special pentru cei care se află în detenţie, în afara graniţelor ţării. Până în momentul de faţă, n-am văzut nici proiect tehnic, n-am văzut absolut nimic. Noi trebuie, ca administraţie, să avem foarte clar zonele în care se poate investi, să ne asigurăm că aducem acolo toate investiţiile necesare – apă, canalizare, curent electric, gaze naturale – astfel încât o firmă medie sau mai mare să poată să vină şi să investească în oraş”, a declarat Chesnoiu.

Potrivit unui proiect aprobat de Guvern în 2015, penitenciarul de la Caracal ar fi trebuit să aibă o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite conform standardelor impuse de Uniunea Europeană. Conform acestora se va asigura o suprafaţă de patru metri pătraţi pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv nouă metri pătraţi pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

În luna martie a acelui, bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu două milioane de lei, pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare şi finanţarea unor studii de prefezabilitate în vederea construirii celor două noi penitenciare. Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, însă proiectul a rămas în aer.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

Publicat

în

Încep lucrările de amenajare a sensului giratoriu din intersecția bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Bicaz din Caracal, potrivit unui anunţ al municipalităţii.

Sursa citată arată că lucrarea este finanțată din bugetul local.

„Primăria Caracal a dat zilele trecute ordinul de începere al lucrărilor la acest obiectiv investițional. Amenajarea sensului giratoriu de la intersecția Bl. Nicolae Titulescu cu Str.Bicaz este necesară  nu doar pentru decongestionarea traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales pentru prevenirea  riscului de accidente rutiere”, se arată într-un comunicat al municipalităţii caracalene.

Valoarea maximă aprobată a proiectului este de 531.520 de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul local. Termenul de execuție este de 60 de zile, începând de astăzi.

„În cel mai scurt timp vom reveni cu restricțiile rutiere impuse și variantele ocolitoare”, mai arată sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

R24 Tv | Adrian Chesnoiu, despre situaţia câinilor fără stăpân din Caracal: „Spre sfârşitul săptămânii acesteia, vom veni cu o soluţie”

Publicat

în

Administratorul public al municipiului Caracal, Adrian Chesnoiu, a declarat că mai mulţi specialişti din cadrul primăriei lucrează pentru a găsi o soluţie în ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân din oraş.

Chesnoiu a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt Tv, că trebuie făcută în primul rând o analiză privind costurile.

„Câinii fără stăpân sunt o problemă, sper eu, cu sfârşit în comunitatea noastră. În 2016, a fost aprobată o hotărâre de consiliu local care viza înfiinţarea unui serviciu de gestionare a câinilor comunitari, cu nişte costuri exorbitante pentru administraţie. Am făcut, în această săptămână, o analiză exhaustivă pe ceea ce înseamnă serviciile de gestionare a câinilor, la nivel de UAT-uri. O municipalitate mare îşi poate permite un astfel de serviciu. Pentru o municipalitate micuţă, cu un buget destul de limitat, este destul de complicat să gestioneze. În trecut, a fost încheiat un contract de prestări servicii care a fost atacat în instanţă de mai multe ONG-uri de protecţie a animalelor. Din păcate, s-a pierdut procesul şi am fost puşi în situaţia dinainte de a nu fi putut să rezolvăm această spinoasă problemă la nivel de administraţie”, a declarat Chesnoiu.

El a adăugat că sfârşitul acestei săptămânii este termneul fixat pentru adoptarea unei soluţii.

„Săptămâna trecută, miercuri, am avut o discuţie cu colegii din zona de juridic din cadrul primăriei şi cu cei din zona de administrare orăşenească. Am stabilit un colectiv de lucru care să se apuce să creioneze una sau mai multe soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. De îndată ce vom găsi cheia către soluţionarea acestei probleme, o să o prezentăm cetăţenilor noştri. Eu cred că, spre sfârşitul săptămânii acesteia – începutul săptămânii viitoare, vom veni cu o soluţie care să ne asigure că această problemă va fi rezolvată”, a mai spus city-managerul Caracalului.

Acesta a confirmat că situaţia din Caracal este disperată, în ceea ce priveşte câinii fără stăpân din oraş.

„Toţi suntem iubitori de animale, dar noi trebuie să ne gândim la binele general. Avem peste 800 de câini fără stăpân, inventariaţi la nivelul oraşului, şi din păcate în ultima perioadă s-au înregistrat peste 560 de muşcături de câine. Este un lucru care nu poate fi tolerat în nicio administraţie municipală”, a mai spus Chesnoiu.

Administratorul public a arătat că înfiinţarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân ar costa bugetul municipiul aproximativ 1,6 milioane. Este vorba despre o cheltuială pe care Caracal nu şi-o permite şi de aceea trebuie căutată o soluţie alternativă.

„Problema din perspectivă juridică este că, dacă vrei să externalizezi, atunci trebuie să vorbim despre un contract de concesionare a serviciului de gestionare a câinilor comunitari. Acest lucru nu s-a prea făcut în administraţie şi eu cred că îl vom duce la bun sfârşit. Sau să-ţi înfiinţezi un serviciu propriu, dar cu costuri uriaşe pentru municipalitate. O primă estimare era de peste 1,6 milioane de lei, costuri care vizau doar înfiinţarea nu şi întreţinerea permanentă, ulterioară. Nu ne permitem acest lucru şi atunci trebuie să gândim în acea logică a eficienţei cost-beneficiu”, a conchis Adrian Chesnoiu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 17 minute

VIDEO | O ursoaică și doi pui, îndepărtați de jandarmii gorjeni de pe un drum de acces situat pe Valea Susenilor

ACTUALacum 33 de minute

Creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul se apropie de 20.000 de îmbolnăviri

ADMINISTRAŢIEacum 35 de minute

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre penitenciarul care trebuia construit la Caracal. Ce se întâmplă cu terenul

ACTUALacum O oră

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. Angajat de la substaţia Corabia, testat pozitiv cu noul coronavirus

ACTUALacum 2 ore

A murit într-un centru de carantină, după ce fugise din izolarea la domiciliu. Bărbatul se întorsese din Germania

ACTUALacum 2 ore

Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat zeci de spalieri din beton de pe o plantație de vie

ACTUALacum 2 ore

Asistentă eliminată din lista victimelor COVID-19, reintrodusă după o reevaluare a cazului

ACTUALacum 3 ore

Doljeni prinși că nu respectă izolarea la domiciliu. Șase persoane au fost amendate și plasate în carantină

ACTUALacum 4 ore

DOLJ | A scăzut numărul pacienților aflați în stare gravă din cauza COVID-19

ACTUALacum 4 ore

FOTO: Un şofer băut a urcat cu maşina pe trotuar, în Râmnicu Vâlcea, distrugând mai multe bunuri

ACTUALacum 5 ore

Mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan și Dokker vor intra în dotarea Poliției Române

ACTUALacum 5 ore

Autoritățile pregătesc măsurile pe care mall-urile trebuie să le respecte dacă se vor deschide pe 15 iunie

ACTUALacum 18 ore

Un bărbat a fost filmat în timp ce conduce cu fetița lui în brațe. Poliția s-a autosesizat

ACTUALacum 18 ore

Accident cu trei maşini implicate. O femeie a fost rănită

POLITICĂacum 22 de ore

CCR: Guvernul stabilește data alegerilor. Prelungirea mandatele aleșilor locali, neconstituțională

ACTUALacum 22 de ore

Olt: Un bărbat i-a dat în cap soţiei cu un topor

ACTUALacum 23 de ore

Încă un caz de coronavirus, la Spitalul Slatina

ACTUALacum 23 de ore

A fost prins şi reţinut bărbatul care a lovit un copil cu maşina şi a fugit de la locul accidentului. Avea permisul anulat

ACTUALacum 23 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 23 de ore

Bâlciul de Rusalii de la Caracal, suspendat

ACTUALacum 23 de ore

Doljean dat dispărut, după ce a plecat la muncă în Germania

ACTUALacum 24 de ore

Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist. A fost prins fără permis la volanul unei maşini

ACTUALacum o zi

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

POLITICĂacum o zi

La loc comanda! Sediul ISCTR Oltenia rămâne la Slatina după s-a aflat din presă că va fi mutat la Craiova

ACTUALacum 4 zile

Accident în Slatina. Maşini făcute praf

ACTUALacum 2 zile

Craiova: Pacienţii cu afecţiuni endocrine grave nu pot fi consultaţi, după ce clinica de specialitate funcţionează doar pentru pacienţi suspecţi sau cei cu COVID-19

ACTUALacum 2 zile

DOLJ: Opt persoane infectate cu coronavirus, în stare gravă. 47 de pacienţi internaţi la “Victor Babeş” Craiova

ACTUALacum 3 zile

DOLJ: Şapte noi cazuri de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

R24 Tv | Adrian Chesnoiu, despre situaţia câinilor fără stăpân din Caracal: „Spre sfârşitul săptămânii acesteia, vom veni cu o soluţie”

ACTUALacum 3 zile

Creşte focarul din Poliţia Olt. Alte patru persoane, testate pozitiv pentru COVID-19

POLITICĂacum 2 zile

De Mezzo, demis. De ce nu mai este fostul candidat la Primăria Slatina şef la Autoritatea pentru Cetăţenie

ACTUALacum 3 zile

Caz REVOLTĂTOR: O farmacie vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei

ACTUALacum 4 zile

Patiserie cu două puncte de lucru în Slatina, amendată. Nu se elibera bon fiscal iar măsurile de igienă erau precare

ECONOMIEacum 3 zile

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Gorj

ACTUALacum 2 zile

Scandal în plină stradă, la Craiova. Au oprit maşina şi au lovit un grup de trei persoane, distrugând şi un alt autoturism

POLITICĂacum 2 zile

Liberalii au mutat ISCTR Oltenia, de la Slatina la Craiova. Instituţia regională funcţiona de opt ani în judeţul Olt

ACTUALacum o zi

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

ACTUALacum 23 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus. Doi cetăţeni turci din Slatina, testaţi pozitiv

ACTUALacum 3 zile

Bebeluș de patru săptămâni, diagnosticat cu virusul COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Două persoane au ajuns la spital, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un autobuz

ACTUALacum o zi

FOTO. Impact între o autoutilitară şi o maşină pe DN 55. Patru persoane au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

ECONOMIEacum o zi

Reducerea taxelor, măsură pentru atragerea investitorilor la Caracal

ACTUALacum 2 zile

Un copil în vârstă de cinci ani, care stătea pe o bancă, a fost lovit de o maşină. Şoferul a fugit de la locul faptei

ACTUALacum 4 ore

DOLJ | A scăzut numărul pacienților aflați în stare gravă din cauza COVID-19

ACTUALacum 18 ore

Accident cu trei maşini implicate. O femeie a fost rănită

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | Mrs. America – Războiul dintre femei, pe HBO GO

ACTUALacum o săptămână

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 3 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum o lună

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum o lună

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum o lună

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum o lună

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum o lună

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.