Connect with us

EDUCAŢIE

Liceu tehnologic din Slatina, la patru decenii de existenţă

Publicat

în

Foşti şi actuali profesori şi absolvenţi ai Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina au marcat, vineri, patruzeci de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ profesional şi tehnic.

Printre cei prezenţi la evenimentul festiv s-au numărat şi foşti directori ai şcolii, dar şi inspectorul şcolar general adjunct, Liviu Mitroi, şi inspectorul pentru învăţământ profesional şi tehnic, Vera Rachină.

„Sărbătorim, astăzi, cu onoare şi bucurie 40 de ani de la înfiiţarea Liceului Tehnologic «Alexe Marin». Am invitat în acest sens, la o şedinăţă solemnă, foştii absolvenţi care au avut un traseu profesional de succes, foşti profesori, care acum sunt pensionari, şi foşti absolvenţi care acum sunt personalităţi în viaţa publică. Avem ingineri, pe platfoma industrială a Slatinei şi în ţară, cadre didactice, inspectori şi sportivi de performanţă”, a afirmat directorul liceului, Marian Croitoru.

Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina continuă să scoată absolvenţi calificaţi pentru piaţa muncii, la fel cum a făcut-o şi în cele patru decenii de existenţă.

„În fiecare an, încercăm o ofertă educaţională cât mai variată. Avem, în acest moment, patru clase de învăţământ dual cu agenţi economici din Slatina – Prysmian SA, Altur SA, Pop Industry, şi în viitor sperăm să găsim şi alţi parteneri pentru efectuarea practicii şi pentru formarea deprinderilor acestor elevi. Părerea mea este că acest învăţământ dual nu reprezintă ceva nou. Este fostul învăţământ profesional dinainte de ’90, unde agentul economic suportă nişte costuri, asigură practica elevilor, asigură suport material, iar şcoala asigură partea teoretică”, a mai declarat Croitoru.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

Cum pot fi încheiate mediile școlare. Explicațiile Ministerului Educației

Publicat

în

Reprezentanții Ministerului Educaţiei au explicat, astăzi, într-o postare pe Facebook, cum se vor încheia mediile elevilor, în anul şcolar 2019 – 2020.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că nu se vor mai susține lucrările scrise pentru semestrul al II-lea , iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note.

În postarea Ministerului Educaţiei sunt explicate opt situaţii în care mediile elevilor pot fi încheiate, respectiv:

Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note;

Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note;

Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru;

Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note;

Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală;

Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note;

Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală;

Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea online, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Rafila despre ce pot face elevii dacă Ministerul Educației nu cumpără măștile medicale până la testările naționale

Publicat

în

Elevii trebuie să fie protejați atunci când merg la școală. Dacă ministerul nu cumpără la timp măști medicale, pot fi folosite și cele din bumbac, spune profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila recomandă utilizarea măștii de unică folosință, dar o soluție o reprezintă și cele textile.

„Trebuie folosită masca, dar dacă nu există măști de unică folosință, cred că este o soluție cu măștile textile care pot fi confecționate într-un timp relativ scurt. Dacă ne uităm și la ordinul referitor la purtarea măștilor în școli, după 5 ani există recomandarea utilizării măștilor textile pentru că sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și chiar dacă n-au un grad de absorbție a particulelor sau deblocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale oferă o protecție convenabilă în pauze, când copiii se mișcă foarte intens și e bine să ne gândim și la această variantă”, scrie Digi 24.

Este vorba despre cele 15 milioane de măşti care ar fi trebuit să ajungă în şcoli săptămâna aceasta.

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației a explicat, luni, la Digi24 că după prima procedură de achiziție companiile invitate să participe nu s-au calificat, astfel că a fost demarată o nouă procedură. Din trei operatori economici, au venit doi – unul nu avea măști conforme, iar al doilea avea prea puține.

“În următoarea procedură am dat posibilitatea mai multor operatori economici să trimită disponibilitatea, iar dacă îndeplinesc condițiile, putem încheia contract cu mai mulți, dacă măștile sunt conforme.

Procedura implică termene foarte scurte, e de dorit că până în 2 iunie măștile să ajungă la școli.

Facem tot ce e necesar conform legii, astfel încât măștile achiziționate s ajungă în timp util în școli”, a spus Barcari.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

EDUCAŢIE

Când se desfăşoară Bacalaureatul. Ministrul Educaţiei a aprobat calendarul examenului

Publicat

în

Noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020 a fost aprobat. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;

sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;

sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Calendarul examenului național de bacalaureat

3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților

11  – 17 iunie 2020         Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

22 iunie 2020                 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

23 iunie 2020       Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

24 iunie 2020                 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

25 iunie 2020                 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

30 iunie 2020      Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00

30 iunie 2020         Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020      Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 – 4 iulie 2020     Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2020      Afișarea rezultatelor finale

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 9 ore

Accident pe DN6. O șoferiță a vrut să evite un fazan și a intrat cu mașina într-un șanț

ACTUALacum 10 ore

Foto | Surpriză pentru un copil în vârstă de 5 ani, de ziua lui. Mascații i-au dus tort și cadouri

POLITICĂacum 10 ore

Deputat de Olt, atac dur la Guvern: Bătaie de joc

EDUCAŢIEacum 10 ore

Cum pot fi încheiate mediile școlare. Explicațiile Ministerului Educației

ACTUALacum 11 ore

Cod galben de ploi, grindină și vânt în trei județe din Oltenia. Până când este valabilă avertizarea meteo

ACTUALacum 11 ore

Autospecială a Poliției Locale, implicată în accident. Un bărbat a fost transportat la spital

ECONOMIEacum 11 ore

Reţeaua de gaze dintr-un oraş oltean, extinsă

ACTUALacum 12 ore

Studentă din Africa, găsită moartă într-un cămin studențesc

ACTUALacum 12 ore

Creşterea focarului de coronavirus de la Ambulanţa Olt, confirmat de GCS. 78 de cazuri la nivelul judeţului

ACTUALacum 12 ore

VIDEO | Trei bărbați au fost reținuți pentru trafic de migranți. Duceau, cu o mașină pentru transport marfă, 11 egipteni și un sirian

ACTUALacum 12 ore

O studentă a fost găsită moartă în camera de cămin. Prietenul ei a alertat autoritățile

ACTUALacum 13 ore

10 persoane prinse că nu respectau măsura izolării, într-o singură zi. Polițiștii doljeni au aplicat amenzi

ACTUALacum 14 ore

DOLJ | Niciun caz nou de COVID-19, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 15 ore

Accident rutier grav, pe Valea Oltului. Două autotrenuri şi două autoturisme, implicate

ACTUALacum 15 ore

Achiziționarea de măști pentru elevi și persoanele defavorizate, cramponată în „unele avize”. Premierul a cerut finalizarea procedurii

ACTUALacum 15 ore

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

ECONOMIEacum 15 ore

VIDEO. Pirelli a lansat Cinturato P7, pneul cu o compoziție „inteligentă” care se adaptează la temperatură și condițiile de drum

ACTUALacum 16 ore

O femeie a fost prinsă de jandarmi în timp ce vindea țigări de contrabandă în incinta unui supermarket

ACTUALacum 16 ore

Unul dintre medicii SAJ Olt, confirmat cu cornavirus, transferat la un spital din Bucureşti

ACTUALacum 16 ore

Ministrul Sănătății: „Ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări”

ECONOMIEacum 16 ore

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Olt

ACTUALacum 16 ore

Trei noi decese cauzate de coronavirus. Bilanțul a ajuns la 1.219

ACTUALacum o zi

De miercuri, se fac teste pentru COVID-19, la noul laborator de la Spitalul Slatina

ACTUALacum o zi

S-a schimbat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Liberalul Ivanovici, noul manager

ACTUALacum 2 zile

Spitalul din Caracal are o nouă conducere. Noul manager, numit prin dispoziţia primarului

ACTUALacum 4 zile

Încă un cadru medical a fost răpus de coronavirus. Nu avea comorbidităţi

ACTUALacum 4 zile

Sinucidere la Brebeni. O femeie s-a spânzurat într-o anexă din gospodărie

ACTUALacum 2 zile

Şofer prins de radar cu 220 km/oră, pe un drum din judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

DOLJ | Alte nouă cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Angajat ABA Jiu, între persoanele nou diagnosticate

ECONOMIEacum 16 ore

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

O nouă investiţie la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. Buget pentru achiziţionarea unui Computer Tomograf

ACTUALacum o zi

Crește numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus la Spitalul Clinic Județean Craiova. Nu se mai fac internări în Secția Chirurgie III

POLITICĂacum o zi

FOTO. Limba Română, călcată în picioare la Prefectura Olt: “Suprefect” , în loc de subprefect şi “investit” în loc de învestit

ECONOMIEacum 15 ore

VIDEO. Pirelli a lansat Cinturato P7, pneul cu o compoziție „inteligentă” care se adaptează la temperatură și condițiile de drum

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Fostul director general AFIR, numit city-manager al Caracalului: “Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici”

ACTUALacum o zi

Focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt a ajuns la 26 de cazuri. O asistentă a Spitalului Slatina, confirmată pozitiv

ACTUALacum 3 zile

Accident cu patru victime, între care doi copii, în județul Dolj. Șoferul a fost dus la spital cu elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 zile

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. 76 de cazuri de coronavirus, în tot judeţul

ACTUALacum 2 zile

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe trecerea pentru pietoni

ACTUALacum o zi

S-a schimbat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Liberalul Ivanovici, noul manager

ACTUALacum o zi

De miercuri, se fac teste pentru COVID-19, la noul laborator de la Spitalul Slatina

ACTUALacum 2 zile

Tânăr din Balș, arestat pentru infracțiuni rutiere. A fost urmărit în trafic de către polițiștii craioveni

ACTUALacum 4 zile

Opt noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, în judeţul Olt, în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 75

ACTUALacum 3 zile

„Zilele Craiovei”, amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Prefectul de Olt, Florin Homorean, vizitat de şeful filialei PNL, Liviu Voiculescu
POLITICĂacum 2 zile

Controlul Ministerului Sănătăţii la Ambulanţă, anunţat de prefect şi de şeful PNL Olt, nu mai vine

ACTUALacum 3 zile

Noi cazuri de COVID-19 la Ambulanţa Olt. Bilanţul a ajuns la 20 de angajaţi infectaţi cu coronavirus

ACTUALacum 4 zile

Două sate au fost plasate în carantină pentru 14 zile. Aproximativ 9.000 de persoane au fost afectate

ACTUALacum 2 zile

Trafic deviat în punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin. Lucrări de amplasare a unor sisteme de cântărire în mers a mașinilor

ACTUALacum 15 ore

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 2 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum 4 săptămâni

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum 4 săptămâni

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum 4 săptămâni

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

ACTUALacum o lună

VIDEO. Incendiu de proporţii într-o comună din Olt. Focul a mistuit o jumătate de tonă de lemne şi 200 kilograme de cărbune

ACTUALacum o lună

Purtarea măştii în spaţii închise devine obligatorie, după 15 mai. Când se reia şcoala

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.