Connect with us

EDUCAŢIE

Liceu tehnologic din Slatina, la patru decenii de existenţă

Avatar

Publicat

în

Foşti şi actuali profesori şi absolvenţi ai Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina au marcat, vineri, patruzeci de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ profesional şi tehnic.

Printre cei prezenţi la evenimentul festiv s-au numărat şi foşti directori ai şcolii, dar şi inspectorul şcolar general adjunct, Liviu Mitroi, şi inspectorul pentru învăţământ profesional şi tehnic, Vera Rachină.

„Sărbătorim, astăzi, cu onoare şi bucurie 40 de ani de la înfiiţarea Liceului Tehnologic «Alexe Marin». Am invitat în acest sens, la o şedinăţă solemnă, foştii absolvenţi care au avut un traseu profesional de succes, foşti profesori, care acum sunt pensionari, şi foşti absolvenţi care acum sunt personalităţi în viaţa publică. Avem ingineri, pe platfoma industrială a Slatinei şi în ţară, cadre didactice, inspectori şi sportivi de performanţă”, a afirmat directorul liceului, Marian Croitoru.

Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina continuă să scoată absolvenţi calificaţi pentru piaţa muncii, la fel cum a făcut-o şi în cele patru decenii de existenţă.

loading...

„În fiecare an, încercăm o ofertă educaţională cât mai variată. Avem, în acest moment, patru clase de învăţământ dual cu agenţi economici din Slatina – Prysmian SA, Altur SA, Pop Industry, şi în viitor sperăm să găsim şi alţi parteneri pentru efectuarea practicii şi pentru formarea deprinderilor acestor elevi. Părerea mea este că acest învăţământ dual nu reprezintă ceva nou. Este fostul învăţământ profesional dinainte de ’90, unde agentul economic suportă nişte costuri, asigură practica elevilor, asigură suport material, iar şcoala asigură partea teoretică”, a mai declarat Croitoru.

EDUCAŢIE

Colectarea selectivă a deşeurilor, promovată de elevii unui liceu din Slatina

Avatar

Publicat

în

O serie de activităţi de promovare a colectării selective a deşeurilor şi a modalităţilor de valorificare a acestora au fost desfăşurate de elevii Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

Acţiunea a fost desfăşurată în proiectului „Învață să alegi, alege să colectezi selectiv”, desfăşurat de Asociaţia pentru sprijinirea Colegiului Economic Petre S. Aurelian, în parteneriat cu o firmă de salubritate și Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”, proiect finanţat de DJST Olt.

Trei grupe de câte 10 elevi voluntari coordonaţi de profesorii voluntari Marina Raicu, Ioana Dorobanţu şi Emanuela Popescu au informat cetăţenii despre colectarea selectivă şi avantajele ei, în trei locuri cheie din Slatina: Casa de Cultură a Tineretului, Esplanada şi Fântâna Speranței. Elevii au împărţti 3.000 de flayere şi 100 de afise realizate şi concepute de elevii voluntari.

„Cetăţenii Slatinei au fost încântaţi de iniţiativa elevilor voluntari şi receptivi la informaţiile furnizate de aceştia”, a declarat profesorul Marin Raicu.

loading...

Continuă să citești

EDUCAŢIE

Eleva care a demonstrat că fondul școlii există, luată la rost de autorități și de părinți

Avatar

Publicat

în

Roxana Șerban, elevă la Liceul Teoretic “Traian” din Constanța, a luat atitudine împotriva obligării elevilor și părinților de a da bani pentru fondul școlii și a publicat pe Facebook un centralizator din care rezultă că fiecare copil trebuie să dea 100 de lei.

“Fondul școlii există, deși autoritățile se fac că nu există – 100 lei/elev. Deși primarii și directorii se jură că în școlile administrate de aceștia nu se colectează niciun ban și că elevii au toate necesitățile, în realitate, aceștia gestionează sute de mii de lei pe cale informală. Am facut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprinde „situația colectării” fondului școlii în Liceul Teoretic “Traian” din Constanța, liceu unde învăț și eu. Am fost șocată să văd ce sume se vehiculează și destinația lor. Mai mult, tabelul are o rubrică și de grad de colectare, ceea ce îmi dă senzația că dacă nu ne conformăm urmează să fim executați silit. Practic, Liceul “Traian“ cheltuie pe sub mână aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, „serbare crăciun” sau „premii olimpici”. În calitate de membru al consiliului de administrație, voi cere stoparea oricărui fenomen de astfel de colectări, la modul cel mai serios, și sancționarea tuturor celor implicați“, a scris Roxana pe Facebook.

Tânăra a povestit că, după ce a făcut publică evidența colectării fondului școlii, a fost chemată “urgent“ la directoarea liceului: “Cel mai probabil acest gest a fost făcut și în încercarea “să mă calmeze”, așa cum a dorit să se întâmple și după ce, la ședința de acum câteva zile a Consiliului de Administrație, am cerut să se respecte legislația în vigoare, venind cu articole de lege prin care se demonstra faptul că anumite prevederi din regulamentul de organizare și funcționare al liceului meu, proaspăt adoptat, încălcau prevederile din actele normative pe baza cărora sunt realizate toate regulamente de organizare și funcționare ale unităților de învățământ din România. La această ședința nu am fost ascultată, deși aveam argumente legale pentru cele spuse, la un moment dat țipându-se la mine pentru simplu fapt că doream respectarea legii, nimic altceva. În spațiul public, atât pe facebook cât și în comentariile de pe site-urile de presă am fost acuzată de faptul că gestul meu a fost făcut pentru a cauta atenție, pentru a ieși în evidență, dar am fost și umilită pentru simplul fapt că am ales să nu tac, să nu închid ochii, să nu urmez zicala “capul plecat, sabia nu taie”“.

Nu toți părinții membri în Asociația de părinți a Liceului Teoretic “Traian” au fost de acord cu lupta Roxanei împotriva fenomenului “fondului școlii“, unul dintre ei scriind pe grupul de WhatsApp al asociației că eleva “nu va scăpa ea nepedepsită“ pentru ceea ce a făcut.

loading...

“Contestată inițial, veridicitatea acestui tabel a fost recunoscută atât de doamna director cât și de reprezentanții asociației de părinți. Reprezentanții asociației de părinți au susținut zilele acestea, sus și tare, faptul că elevii nu au fost obligați să cotizeze la fondul școlii, dar se pare că, această presiune asupra elevilor și a părinților a existat tocmai din partea unora dintre membrii asociației care au susținut cu tărie necesitatea obligării tuturor elevilor de a da banii pentru asigurarea pazei. Mai mult de atât, au fost membrii ai asociației de părinți care au vrut să fiu sancționată pentru ce am făcut, aceștia neînțelegând că problema reală pe care o clamez este lipsa de interes a autorităților locale față de asigurarea accesului la educație și lipsa de inițiativă a directorilor care în loc să ceară banii necesari bunei funcționari a unităților de învățământ pe care le conduc de la Consiliul Local, preferă să apeleze la sprijinul material al părinților, unii directori chiar ignorând posibilitatea solicitării de fonduri de la autoritățile locale“, a continuat Roxana.

“Stimați părinți, vreți să vă implicați cu adevărat în educația copiilor dumneavoastra? Începeți prin a solicita primăriei să suplimenteze bugetul școlii și să își respecte obligația legală de a asigura paza. Dacă directorul școlii la care învață copilul dumneavoastră nu a făcut nimic în această privință sau nu a reușit, implicați-vă, puneți presiune, luptați, nu alegeți să urmați calea cea mai ușoară – continuarea fenomenului “fondul școlii”. (…) Voi continua să lupt pentru a stopa acest fenomen și vă mulțumesc tuturor celor care mă încurajați să continui, în special în momentele în care mă simt copleșită, voi sunteți cei care îmi dați putere“, a mai scris eleva pe pagina sa de Facebook. greatnews.ro

Continuă să citești

ACTUAL

Concurs unic în țară. Liceele din Dolj intră în Competiția Tinereții

Octavia Hantea

Publicat

în

Competiţia Tinereţii, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, va lua startul pe data de 26 octombrie, acest concurs pentru liceele din Dolj fiind unic în țară.

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, Alina Ionescu, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, susținute joi, la Sala Polivalentă Craiova, că la competiția de anul acest sunt și noutăți. Una dintre acestea privește proba sportivă și alte două fac referire la acordarea premiilor.

„Anul acesta, ca şi noutate, la proba sportivă, am introdus şi oina. Ne dorim să oferim toate pârghiile necesare pentru a susţine revitalizarea sportului nostru naţional. De asemenea, am introdus încă două premii, pentru cel mai implicat elev dar şi pentru cel mai implicat profesor. Această competiţie reprezintă, pentru cei care participă, o modalitate optimă de petrecere a timpului liber dar şi posibilitatea de a descoperi talentele care îi definesc. În fiecare an, mii de liceeni sunt angrenaţi în această amplă manifestare care le oferă ocazii nebănuite”, a declarat Ionescu.

Tema ediţiei din acest an este „Craiova e tânără”, oragnizatorii competiției urmărind valorizarea inteligenţei, creativităţii şi potenţialului creativ al tinerilor în contextul în care orașul Craiova candidează pentru obținerea titlului de „Capitală Tineretului din România 2020 – 2021”.

loading...

Participanţii îşi vor demonstra calităţile în cadrul următoarelor probe: cultură generală, dezbatere şi oratorie, jurnalism, probă artistică (artă plastică şi fotografie, literatură, muzică, dans, teatru), Noi Antreprenori, artă culinară, Descoperă Craiova, probă sportivă (oină, orientare, ştafetă, tras frânghie, majorete, duelul galeriilor), Noi în competiţie – filmul competiţiei.

 

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum O oră

Scandal într-un târg din Craiova. Mascaţii au intervenit

POLITICĂacum 2 ore

Preşedinte interimar la PSD Caracal, după ce fosta conducere a fost dizolvată

POLITICĂacum 3 ore

Cine sunt miniştrii Guvernului Orban, conform ultimelor discuţii dintre PNL şi Iohannis

POLITICĂacum 3 ore

Mai mulţi membri ai fostului PDL, adeziune la Pro România Olt

ACTUALacum 4 ore

Fiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un tânăr, într-un club de manele din Timişoara, în urma unei altercaţii

ACTUALacum 20 de ore

Un tânăr a murit în Italia după ce medicii din România l-au diagnosticat greşit

ACTUALacum 20 de ore

STS a prezentat la BEC aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale

ACTUALacum 21 de ore

Dolj: Car alegoric cu produse tradiționale la Festivalul Zaibărului şi al Prazului

ACTUALacum 21 de ore

53 de absolvenți doljeni selectați pentru angajare, la Bursa locurilor de muncă

POLITICĂacum 22 de ore

Primarul din Caracal îl dă în judecată pe un cetățean care l-a calomniat

ACTUALacum o zi

Patru slătineni, prinşi cu plase monofilament de peste 2.000 metri, în râul Olt

ACTUALacum o zi

A fost demarată procedura de înlocuire a gazonului de Oblemenco

POLITICĂacum o zi

Liviu Dragnea contestă în instanţă condamnarea la închisoare

ACTUALacum o zi

Control judiciar pentru secretarul primăriei din Olt contrabandist de ţigări

LIFEacum o zi

Iluzii optice, holograme, instrumente muzicale la care poţi cânta fără să le atingi, la Muzeul Iluziilor Optice de la Slatina

POLITICĂacum o zi

Dan Barna fuge de DLAF şi vrea să fie anchetat de DNA

ACTUALacum o zi

Olt: Peste 100 de amenzi aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni la trecerile de cale ferată

ACTUALacum o zi

Percheziții în județul Gorj. Vizați sunt hoții din societățile comerciale

ACTUALacum o zi

Spitalul Județean de Urgență Craiova a întrerupt contractul cu firma de pază. O serie de NEREGULI

ACTUALacum o zi

Secretarul primăriei din Olt reţinut pentru trafic de ţigări era condamnat deja pentru delapidare

ACTUALacum o zi

Un fost șef TAROM acuză: „Ministrul Cuc mi-a cerut să țin la sol avioanele în ziua moțiunii”

ACTUALacum o zi

Regina-mamă Elena, reînhumată alături de fiul său, regele Mihai

ACTUALacum 2 zile

Sorina Pintea: Ministerul Sănătății are în lucru 108 registre de boli

ACTUALacum 2 zile

O persoană rănită într-un accident rutier, pe un drum județean din Olt

ACTUALacum 3 zile

A murit poliţistul care s-a împuşcat în cap, duminică, la Caracal

ACTUALacum 3 zile

Donaţie a soldaţilor americani de la Deveselu pentru Secţia de Oncologie a Spitalului Caracal

POLITICĂacum 22 de ore

Primarul din Caracal îl dă în judecată pe un cetățean care l-a calomniat

LIFEacum 2 zile

Olt: Bikerii au donat calculatoare, ghiozdane, dulciuri şi jucării, copiilor din Şopârliţa

ACTUALacum 4 zile

Medic reținut pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Secretarul unei comune din Olt, implicat în contrabandă cu ţigări. 11 percheziţii desfăşurate de poliţiştii SCCO

ACTUALacum 4 zile

Medicul ridicat de mascaţi pentru MITĂ va petrece noaptea în arest

ACTUALacum 2 zile

O tânără din Gorj a murit după ce i s-a făcut o cezariană la Spitalul Târgu-Cărbunești

LIFEacum 3 zile

Caracal: Tichete cadou în schimbul reciclării electrocasnicelor vechi

ACTUALacum 3 zile

Colega Luizei, despre cum au decurs audierile la IPJ Dolj: „Au încercat să dea vina pe mine. Că o avem pe Luiza la stradă”

LIFEacum 3 zile

Campanie a unei biserici din Slatina care oferă pâine nevoiaşilor

ACTUALacum O oră

Scandal într-un târg din Craiova. Mascaţii au intervenit

EDUCAŢIEacum 3 zile

Eleva care a demonstrat că fondul școlii există, luată la rost de autorități și de părinți

ACTUALacum 2 zile

Ingeniozitatea contrabandiştilor din Olt. Unde ţineau ascunse cartuşele de ţigări netimbrate – FOTO

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Adăpost de câini la Caracal. Primăria a scos la licitaţie studiul de fezabilitate

ACTUALacum 2 zile

Secretarul unei comune din Olt şi încă o persoană, reţinuţi pentru trafic de ţigări

ACTUALacum 3 zile

Arest preventiv pentru medicul care a luat MITĂ. Era și director medical al spitalului

ACTUALacum 3 zile

DEZASTRU în spitalele de psihiatrie. Sorina Pintea, la finalul verificărilor: „Unele rapoarte au ajuns la Parchet. Existau suspiciuni de natură penală”

ACTUALacum 3 zile

Cazul CARACAL | Mama Luizei, la IPJ Dolj: „Pe cine trebuie să audieze, nu audiază. Familia lui Dincă ar trebui să fie audiată”

ACTUALacum 2 zile

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Craiova. Cu ce oferte vin angajatorii

ACTUALacum 3 zile

Două persoane la spital după explozia unei anvelope de camion, la o vulcanizare din Slatina

POLITICĂacum 2 ore

Preşedinte interimar la PSD Caracal, după ce fosta conducere a fost dizolvată

ACTUALacum 3 zile

O persoană rănit grav într-un accident rutier. Drum naţional din Olt, blocat

ACTUALacum 3 zile

Piaţă volantă, într-o nouă locaţie din centrul Craiovei

ACTUALacum 2 zile

O persoană rănită într-un accident rutier, pe un drum județean din Olt

ACTUALacum 4 zile

Nouă bărbați din Bangladesh, prinși când încercau să iasă din țară într-o semiremorcă plină cu mărfuri

ACTUALacum 5 zile

Razie la Slatina. Poliţiştii au aplicat amenzi de aproape 120.000 lei şi au reţinut zeci de permise şi certificate de înmatriculare – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Incendiu la o locuinţă din Piatra-Olt. Un depozit de materiale de construcţii, în apropiere

ACTUALacum 2 săptămâni

Un preot beat, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, a provocat un accident rutier

POLITICĂacum 2 săptămâni

Stănescu: Moţiunea pică. A vrut-o președintele Klaus Iohannis

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | A nins la Rânca. În zonă s-a intervenit cu utilaje și material antiderapant

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Doi bărbați din Craiova reținuți pentru trafic de droguri. Au primit coletul prin curier

ACTUALacum 2 săptămâni

Au fost instalate primele containere îngropate, la Craiova. Vor fi 438 de platforme în tot orașul

ADMINISTRAŢIEacum 2 săptămâni

Au început lucrările de reabilitare a centrului Slatinei. Cum va arăta noua Esplanadă

Fără categorieacum 2 săptămâni

IMAGINI de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Se lucrează la centurile Slatinei şi Balşului

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | DECIZIE FINALĂ. Gazonul de pe „Ion Oblemenco” se schimbă

ACTUALacum 3 săptămâni

Olt: Autoturism ars în proporţie de 80 la sută, pe un drum judeţean

POLITICĂacum 3 săptămâni

Cumpănaşu, masterand fără diplomă de licenţă. Reacţia sa când a fost confruntat cu FRAUDA

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Bărbat din Elveția, pericol de înec pe Dunăre

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Craiova: Au ars peste 40 de hectare de vegetație uscată, în zona Făcăi

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Zeci de anvelope au ars în apropierea unor locuințe din Slatina. Un grup de copii s-ar fi jucat cu focul

LIFEacum 4 săptămâni

Prima ninsoare din acest sezon în România

ACTUALacum 4 săptămâni

Hoţ de maşini din Craiova, prins cu focuri de armă | VIDEO

ACTUALacum o lună

VIDEO | Polițiștii doljeni au controlat stațiile CFR. Amenzi pentru călători, comercianți și șoferi

ACTUALacum o lună

Sfârşit tragic pentru un bărbat din Olt: A murit în urma unui incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins grădina

ACTUALacum o lună

Două zile de FOC pentru pompierii doljeni. Sute de hectare de vegetație uscată au fost făcute scrum

ACTUALacum o lună

Dolj: Pompierii luptă să stingă un incendiu de vegetaţie uscată, de mai bine de 24 de ore. Focul a cuprins 80 de hectare

ACTUALacum o lună

Pescar înecat în râul Olt, în timp ce întindea plase de peşte

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.