Connect with us

EDUCAŢIE

Start de an universitar în Slatina. Filiala USAMV din municipiu, două decenii de existenţă

Publicat

în

Studenţii Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală a USAMV Slatina au început, joi, în mod oficial noul an universitar. Evenimentul marchează două decenii de învăţământ superior, în municipiul oltean.

La evenimentul de joi au fost prezenţi decanul Facultăţii de Management în Agricultură Bucureşti, Toma Dinu, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, subprefectul Florin Dumitru, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete, mai mulţi directori ai unor licee din Slatina, dar şi cei care au pus bazele filialei slătinene a USAMV Bucureşti – fostul primar Gheorghe Păunescu şi fostul inspector şcolar general Sami Drăghici.

„Sunt studenţi la capacitatea maximă în anul I şi pot spune că facem 20 de ani de învăţământ superior la Slatina, în management în agricultură şi dezvoltare rurală. Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă şi este încă o confirmare a faptului că angajamentul USAMV Bucureşti a fost unul pe termen lung pentru a fi prezenţi în Slatina şi pentru a dezvolta acest centru de învăţământ universitar. În ceea ce priveşte partea de master, avem o grupă de studenţi şi deocamdată ne rezumăm la atât pentru că nu este cerere pentru mai mult, dar dacă găsim solicitări încercăm să venim în întâmpinarea studenţilor şi cu alte formaţiuni de studiu de tip masteral”, a declarat decanul Toma Dinu.

La rândul său, directorul filialei, Victor Tiţa, a afirmat că în cei 20 de ani de activitate, USAMV Slatina are peste 5.000 de absolvenţi, cei mai mulţi al învăţământul la zi.

„Astăzi (joi – n.red) ne bucurăm să avem festivitatea de deschidere, alături de un alt eveniment important, celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea filialei Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală. Vorbind din perspectivă diacronică, astăzi avem la învăţământ la zi în jur de 380 de studenţi, din care 150 sunt la locuri fără taxă. Dintre aceşti studenţi, 60 primesc burse, de merit, de studiu sau sociale. În acelaşi timp, dacă ar fi să ne raportăm la trecerea timpului, din anul 1999 până în 2019 avem în jur de 5.200 de absolvenţi, din care 1.700 sunt la învăţământ la zi. Totodată, ne putem raporta la faptul că avem la învăţământ la distanţă două specializări, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor în agricultură pe deoparte şi managementul alimentaţiei publice şi agroturismul pe de altă parte, sau la învăţământ la zi unde avem o singură specializare, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor agricole”, a explicat Victor Tiţa.

Vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a ţinut să le transmită un mesaj noilor studenţi de la USAMV Slatina.

„Vin cu mare plăcere la această facultate, astăzi (joi – n.red.) fiind un dublu eveniment, sunt 20 de ani de când a luat fiinţă această filială şi deschiderea anului universitar. Am înţeles că toate locurile care au fost pentru anul acesta sunt ocupate, deci sunt convins că viitorul judeţului nostru, în ceea ce priveşte agricultura, este rezolvat. Sperăm ca tinerii care urmează această facultate să devină profesionişti adevăraţi şi să ducă agricultura atât din judeţul Olt, cât şi din România, pe culmi cât mai înalte. Nu rămâne decât să le urez mult succes în acest nou an universitar, să le dea Dumnezeu sănătate şi tot binele din lume”, a declarat Delureanu.

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

FOTO: Înapoi la şcoală. Ce măsuri de siguranţă şi de distanţare sunt luate în Olt

Publicat

în

Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a au revenit la şcoală, marţi, pentru a se pregăti de examenele de sfârşit de ciclu, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că accesul în săli se face pe trasee prestabilite, elevii primesc măşti de protecţie şi, totodată, le este măsurată temperatura. În sălile de clase se păstrează distanţarea socială.

„Prima dată, elevilor li se ia temperatura cu termoscanerul. Apoi primesc măşti, se dezinfectează şi intră în săli pe un traseu prestabilit. Ieşirea se face pe altă parte. În clase se păstrează distanţa de doi metri, sunt în principiu câte zece elevi în clasă”, a declarat Iacobescu.

Elevii petrec la şcoală între două şi trei ore, în fiecare zi.

„Şcolile au făcut un orar, iar elevii stau în clase între două şi trei ore. Două ore cei de a opta, iar trei ore cei de a douăsprezecea. În principiu, se recapitulează materia şi bineînţeles, se fac şi teste. Aceste activităţi se vor desfăşura pentru opt zile, pentru că pe 15 iunie au examen elevii de clasa a opta”, a mai declarat inspectorul şcolar general adjunct.

Tot începând de astăzi s-a dat startul înscrierii elevilor din anii terminali pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

EDUCAŢIE

Elevii din anii terminali au revenit la şcoală. Aproximativ 11.000 de doljeni vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

Publicat

în

Elevii din anii terminali se întorc la şcoală, începând de astăzi, şi până pe 12 iunie vor face pregătire pentru examenele naţionale, respectiv Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

În perioada 2 – 12 iunie, elevii se vor pregăti şi vor fi consiliaţi pentru cele două examene de final de an, iar prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională, a anunţat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

În judeţul Dolj, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aproximativ 11.000 de elevi vor susţine examenele de final de an.

Cei care doresc pot face pregătire cu profesorii, la şcoală, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nefiind mai mare de trei ore pentru elevii de liceu şi de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu şi trei ore pentru gimnaziu.

De asemenea, pentru elevii care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

EDUCAŢIE

Examenul de Bacalaureat ar putea avea o sesiune specială. Când va fi organizată

Publicat

în

O sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 ar putea fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie, şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în anchetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul”, a anunţat  premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Acesta a mai spus că i se pare normal ca şi elevii de clasa a XII-a să poată avea o sesiune specială cum au şi elevii care susţin Evaluarea Naţională.

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a XII-a să poată”, a adăugat premierul.

Când a anunţat măsurile de relaxare, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat va exista o sesiune specială doar pentru elevii claselor a VIII-a.

Sesiunea specială pentru elevii cu probleme de sănătate ar putea fi organizată începând cu 6 iulie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 36 de minute

VIDEO | O ursoaică și doi pui, îndepărtați de jandarmii gorjeni de pe un drum de acces situat pe Valea Susenilor

ACTUALacum 52 de minute

Creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul se apropie de 20.000 de îmbolnăviri

ADMINISTRAŢIEacum 55 de minute

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre penitenciarul care trebuia construit la Caracal. Ce se întâmplă cu terenul

ACTUALacum O oră

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. Angajat de la substaţia Corabia, testat pozitiv cu noul coronavirus

ACTUALacum 2 ore

A murit într-un centru de carantină, după ce fugise din izolarea la domiciliu. Bărbatul se întorsese din Germania

ACTUALacum 2 ore

Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat zeci de spalieri din beton de pe o plantație de vie

ACTUALacum 3 ore

Asistentă eliminată din lista victimelor COVID-19, reintrodusă după o reevaluare a cazului

ACTUALacum 3 ore

Doljeni prinși că nu respectă izolarea la domiciliu. Șase persoane au fost amendate și plasate în carantină

ACTUALacum 4 ore

DOLJ | A scăzut numărul pacienților aflați în stare gravă din cauza COVID-19

ACTUALacum 4 ore

FOTO: Un şofer băut a urcat cu maşina pe trotuar, în Râmnicu Vâlcea, distrugând mai multe bunuri

ACTUALacum 5 ore

Mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan și Dokker vor intra în dotarea Poliției Române

ACTUALacum 5 ore

Autoritățile pregătesc măsurile pe care mall-urile trebuie să le respecte dacă se vor deschide pe 15 iunie

ACTUALacum 18 ore

Un bărbat a fost filmat în timp ce conduce cu fetița lui în brațe. Poliția s-a autosesizat

ACTUALacum 19 ore

Accident cu trei maşini implicate. O femeie a fost rănită

POLITICĂacum 22 de ore

CCR: Guvernul stabilește data alegerilor. Prelungirea mandatele aleșilor locali, neconstituțională

ACTUALacum 22 de ore

Olt: Un bărbat i-a dat în cap soţiei cu un topor

ACTUALacum 23 de ore

Încă un caz de coronavirus, la Spitalul Slatina

ACTUALacum 23 de ore

A fost prins şi reţinut bărbatul care a lovit un copil cu maşina şi a fugit de la locul accidentului. Avea permisul anulat

ACTUALacum 24 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 24 de ore

Bâlciul de Rusalii de la Caracal, suspendat

ACTUALacum 24 de ore

Doljean dat dispărut, după ce a plecat la muncă în Germania

ACTUALacum o zi

Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist. A fost prins fără permis la volanul unei maşini

ACTUALacum o zi

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

POLITICĂacum o zi

La loc comanda! Sediul ISCTR Oltenia rămâne la Slatina după s-a aflat din presă că va fi mutat la Craiova

ACTUALacum 4 zile

Accident în Slatina. Maşini făcute praf

ACTUALacum 2 zile

Craiova: Pacienţii cu afecţiuni endocrine grave nu pot fi consultaţi, după ce clinica de specialitate funcţionează doar pentru pacienţi suspecţi sau cei cu COVID-19

ACTUALacum 2 zile

DOLJ: Opt persoane infectate cu coronavirus, în stare gravă. 47 de pacienţi internaţi la “Victor Babeş” Craiova

ACTUALacum 3 zile

DOLJ: Şapte noi cazuri de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

R24 Tv | Adrian Chesnoiu, despre situaţia câinilor fără stăpân din Caracal: „Spre sfârşitul săptămânii acesteia, vom veni cu o soluţie”

ACTUALacum 3 zile

Creşte focarul din Poliţia Olt. Alte patru persoane, testate pozitiv pentru COVID-19

POLITICĂacum 2 zile

De Mezzo, demis. De ce nu mai este fostul candidat la Primăria Slatina şef la Autoritatea pentru Cetăţenie

ACTUALacum 3 zile

Caz REVOLTĂTOR: O farmacie vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei

ACTUALacum 4 zile

Patiserie cu două puncte de lucru în Slatina, amendată. Nu se elibera bon fiscal iar măsurile de igienă erau precare

ECONOMIEacum 3 zile

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Gorj

ACTUALacum 2 zile

Scandal în plină stradă, la Craiova. Au oprit maşina şi au lovit un grup de trei persoane, distrugând şi un alt autoturism

POLITICĂacum 2 zile

Liberalii au mutat ISCTR Oltenia, de la Slatina la Craiova. Instituţia regională funcţiona de opt ani în judeţul Olt

ACTUALacum o zi

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

ACTUALacum 24 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus. Doi cetăţeni turci din Slatina, testaţi pozitiv

ACTUALacum 3 zile

Bebeluș de patru săptămâni, diagnosticat cu virusul COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Două persoane au ajuns la spital, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un autobuz

ACTUALacum o zi

FOTO. Impact între o autoutilitară şi o maşină pe DN 55. Patru persoane au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

ECONOMIEacum o zi

Reducerea taxelor, măsură pentru atragerea investitorilor la Caracal

ACTUALacum 4 ore

DOLJ | A scăzut numărul pacienților aflați în stare gravă din cauza COVID-19

ACTUALacum O oră

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. Angajat de la substaţia Corabia, testat pozitiv cu noul coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Un copil în vârstă de cinci ani, care stătea pe o bancă, a fost lovit de o maşină. Şoferul a fugit de la locul faptei

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | Mrs. America – Războiul dintre femei, pe HBO GO

ACTUALacum o săptămână

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 3 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum o lună

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum o lună

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum o lună

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum o lună

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum o lună

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.