Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Separatoare de sens montate la Dedeman Slatina, în urma accidentelor rutiere din ultima vreme

Publicat

în

Municipalitatea a montat, joi dimineaţa, separatoare de sens pe strada Cireaşov din Slatina, astfel încât şoferii care ies din parcarea Dedeman să nu mai poată vira la stânga şi să fie obligaţi să respecte semnificaţia indicatorului „Obligatoriu la dreapta”.

Şeful Poliţiei Rutiere Slatina, Valentin Duiuleasa, spune că a fost nevoie de această amenajare din cauza numărului mare de accidente petrecute, în ultima perioadă, în această zonă.

„Având în vedere că în cursul anului 2019 am înregistrat trei accidente cu victime omeneşti, la ieşirea din Dedeman către strada Cireaşov, deoarece conducătorii auto nu respectau semnificaţia indicatoarelor rutiere «Cedează trecerea» şi «Obligatoriu la dreapta», efectuând virajul la stânga, am considerat necesar montarea de separatoare de sensuri pentru a-i obliga să facă la dreapta şi pentru a evita producerea de noi accidente rutiere”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP) Slatina spun că separatoarele de sens permit totuşi şoferilor, care vin dinspre sensul giratoriu de pe strada Piteşti, să vireze la stânga, în parcarea Dedeman.

„Este o măsură luată la sesizarea celor de la Poliţia municipiului Slatina. Dacă şoferii ar respecta viteza legală de mers prin localitate, indicatoarele de circulaţie şi marcajele amenajate, n-ar mai fi probleme. A trebuit să intervenim şi să luăm aceste măsuri, la ieşirea de la Dedeman, de pe strada Cireaşov, întrucât deşi exista indicatorul de obligare la dreapta, precum şi marcajul continuu de pe axul drumului, nu se respectau, iar de-a lungul timpului au avut loc din ce în ce mai multe evenimente, unele grave. Am montat bolarzi pe axul drumului, astfel încât şoferii să se ducă la dreapta, la giratoriul de pe strada Piteşti. Această amenajare dă totuşi posibilitatea conducătorilor auto care vin dispre giratoriul de pe strada Piteşti şi vor să intre la Dedeman, de pe strada Cireaşov, însă cu mare atenţie”, a declarat Daniel Murguleţ, reprezentant DASIP.

 

 

 

ACTUAL

Primăria Craiova pune pe pauză investiţiile, dar dă aproape 3 milioane lei pentru Festivalul Shakespeare

Publicat

în

Primăria Craiova alocă din bugetul local suma de 2,8 milioane de lei pentru organizarea Festivalului Internațional „Shakespeare”, banii fiind oferiți cu o mare generozitate de către municipalitate, în situația în care o serie de investiții prioritare se fac etapizat sau nu se mai fac din cauza lipsei banilor. 

Organizatorul principal al evenimentul cultural este Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, instituție care solicită sprijin financiar autoritătii locale și care în adresa trimisă Primăriei Craiova asigură că prin intermediul acestui festival va pune în valoare„ nu doar calitățile artistice ale unor companii de teatru, regizori, artiști renumiți, critici de teatru sau studenți invitați în Cetatea Băniei, ci, mai ales, oferta de turism cultural a Craiovei și a întregii regiuni Oltenia”.

Pentru că se vor asigura toate cele anterior menționate, Primăria Municipiului Craiova va aloca suma de 2.800.000 lei de la bugetul local, pentru evenimentele organizate în perioada 23 aprilie – 04 mai 2020, când are loc cea de-a XII-a ediție a festivalului.

„Cheltuieli sunt pentru: servicii referitoare la activităţi cu spectacolele şi evenimentele culturale incluse în programul Festivalului, servicii de organizare și servicii de promovare pe durata pregătirii, organizării şi desfăşurării”, se mai arată în raportul întocmit pentru Primăria Craiova.

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare Craiova 2020 presupune, potrivit organizatorilor,  prezența la Craiova a celor mai importante producții ale momentului, viziuni teatrale din toate colțurile lumii și,
pentru prima oară în istoria festivalului, anul acesta va crește numărul spectacolelor itinerante prezentate în aer liber și va exista un program special pentru elevi, prezentat direct în școli.

 

 

Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

ANL: Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina

Publicat

în

Cele 20 de apartamente pentru medici pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) le construieşte în zona străzii Orhideelor din Slatina sunt aproape de finalizare.

Potrivit Agenţiei, locuinţele sunt construite în cadrul Programului de construcții locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate.

„Tinerii medici vor beneficia în curând de 20 de apartamente în municipiul Slatina. ANL se apropie de finalizarea locuințelor, construite prin Programul de construcții locuințe pentru tineri, specialiști în sănătate. Programul vine în sprijinul medicilor rezidenți și al tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței. Investiţia este realizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), desemnată agenție de implementare”, se arată într-o postare a reprezentanţilor ANL.

Construirea blocului de locuinţe pentru medici a început la Slatina, în anul 2018, investiţia care depăşeşte trei milioane de lei este finanţată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Continuă să citești

ACTUAL

Primăria Craiova s-a răzgândit. Platforma electronică pentru ocuparea parcărilor rezidențiale nu se mai lansează în martie

Publicat

în

Anunțată ca fiind „revoluționară” și de un real ajutor pentru craioveni, platforma electronică pentru ocuparea locurilor de parcare rezidențială nu va mai fi lansată pe data de 2 martie, reprezentanții Primăriei Craiova realizând, în cele din urmă, că mai au nevoie de timp pentru a promova această variantă de lucru.  

Cum era de așteptat, aflând despre această modalitate, craiovenii s-au îndreptat către primărie adresând diverse întrebări și prezentând, cel mai probabil, situații limită în care se găsesc.

Deși la începutul lunii februarie, Primăria Craiova anunța că această licitație pe platformă, pentru parcările de lângă blocuri, poate demara pe 2 martie, în anumite zone pilot, municipalitatea s-a răzgândit și a amânat-o.

De această dată nu se mai grăbește nimeni să vorbească despre o anumită perioadă în care ar demara licitația. Mai mult, realizând cât de importantă este informarea, echipe din cadrul primăriei vor merge în teren și vor explica cetățenilor ce implică această procedură de alegere a locului de parcare.

„Decizia vine ca urmare a numărului crescut de solicitări venite din partea cetățenilor pentru a extinde parcările rezidențiale în mai multe zone ale municipiului, dar și pentru a finaliza marcarea tuturor locurilor de parcare ce pot fi supuse procedurilor on-line. În această perioadă, aparatul de specialitate al Primăriei va prelua toate întrebările craiovenilor, urmând a fi suplimentate echipele care vor merge pe teren și vor explica locuitorilor în detaliu condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova, luni, într-un comunicat de presă.

Că sunt sau nu suficiente locurile de parcare, în toate cartierele Craiovei, rămâne de văzut și acest lucru.

Taxa anuală pentru parcările din jurul blocurilor este de 150 de lei pentru craiovenii din Zona 0, 120 de lei pentru cei care locuiesc în Zona 1 și 100 de lei pentru cei din Zona 2.

Dacă mai mulți locatari doresc același loc de parcare, spațiul se licitează, cel care oferă mai mulți bani obținându-l. Totul se va face electronic, spun autoritățile, pentru a nu exista discuții ulterioare.

Craiovenii care au mașină de serviciu nu o vor mai lua acasă, ci vor fi nevoiți să o lase la sediul firmei unde sunt angajați.

 

 

Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 8 minute

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 9 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

POLITICĂacum 9 ore

Coronavirusul amână Congresul PSD. Decizie luată de conducerea partidului

POLITICĂacum 12 ore

PSD Olt pune preşedintele filialei locale drept candidat la Primăria Caracal

ACTUALacum 12 ore

FOTO | Incendiu de vegetație uscată într-o comună din Dolj. Focul s-a întins pe patru hectare

ECONOMIEacum 14 ore

Soluţia găsită de CJ Olt pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene

EDUCAŢIEacum 14 ore

Premii de la CJ Olt pentru sportivii şi antrenorii din judeţ cu performanţe internaţionale

ACTUALacum 14 ore

Circulație feroviară întreruptă. Un tren marfar încărcat cu cărbune a îndoit cupoanele de șine

ACTUALacum 15 ore

Femeie lovită de mașină. Traversa strada pe o trecere pentru pietoni

ACTUALacum 15 ore

Este oficial. Italianul și tânărul din Gorj s-au aflat, pentru o perioadă, în același spațiu

ACTUALacum 15 ore

A fugit de polițiști, știind că nu are permis, și a lovit gardul unei case. Tânărul a fost prins, deși își abandonase mașina

ACTUALacum 16 ore

Seară de teatru, la „Agronomie”, pregătită de studenții craioveni de la „Arte”

ACTUALacum 16 ore

Măsura luată de CJ Olt din cauza banilor puţini alocaţi de Guvern pentru protecţia socială. Ce se întâmplă cu DGASPC

ACTUALacum 17 ore

Tânăr prins drogat la volan

ACTUALacum 17 ore

Doi tineri din Craiova, tâlhăriţi de un şofer de taxi din Slatina

POLITICĂacum 17 ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

ACTUALacum 18 ore

CJ Olt: Bani din Fondul de rezervă pentru gestionarea crizei COVID-19

ACTUALacum 19 ore

Poliţiştii din Olt, percheziţii în Dolj. Zeci de bunuri găsite la locuinţa unui tânăr arestat deja pentru furturi de bijuterii

ACTUALacum 19 ore

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 21 de ore

Dolj | 300 de doljeni izolați la domiciliu. 17 probe trimise la analiză

ECONOMIEacum 21 de ore

Izolare cu spumă poliuretanică, la cele mai mici preţuri. Care sunt avantajele acestei tehnologii (P)

ACTUALacum 22 de ore

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 22 de ore

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum o zi

Gorjeanul depistat cu coronavirus, dus la spitalul din Bucureşti cu o autospecială a ISU Dolj

ACTUALacum 2 zile

Accident în judeţul Olt. Un copil a fost spulberat, în apropierea şcolii, de o maşină condusă de un şofer băut

ACTUALacum 4 zile

Un ministru a pus pe Facebook o poză cu un utilaj de deszăpezire, pe un drum din Olt, deși nu e zăpadă. Ce spun drumarii

ACTUALacum 4 zile

DSP Dolj: Pasagerii zborului de Bergamo nu au coronavirus. Vor fi monitorizaţi la domiciliu

ACTUALacum 3 zile

Italianul depistat cu coronavirus după o vizită în România a fost la Craiova, săptămâna trecută, la rudele soţiei sale românce. Reacţia autorităţilor

ACTUALacum 22 de ore

Olt: 58 de persoane în izolare la domiciliu din cauza COVID -19. Au revenit recent din Italia

ACTUALacum 3 zile

Administratorul unei asociații de proprietari din Slatina, care lua bani direct din casierie, pus sub control judiciar

ACTUALacum 9 ore

Un tânăr din Slatina, care a zburat cu italianul diagnosticat cu COVID-19, s-a plimbat două zile prin Bucureşti, deşi trebuia să fie în carantină

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: 30 de persoane din Dolj, în „izolare voluntară la domiciliu”

ACTUALacum 19 ore

Doi olteni care au zburat în acelaşi avion cu italianul cu COVID-19, în izolare la domiciliu

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Slatina, pregătit de coronavirus. Ce măsuri au fost dispuse

ACTUALacum 3 zile

Trei doljeni, în carantină forțată. Au trecut printr-o zonă de risc din Italia, dar nu au declarat acest lucru

ACTUALacum o zi

Un italian care l-a însoţit, în Craiova și în Gorj, pe bărbatul de 71 de ani infectat are şi el coronavirus

ACTUALacum 2 zile

Demisie la vârful ANIF. Directorul instituţiei, slătineanul Florin Barbu, şi-a depus mandatul

topitorie
ACTUALacum 3 zile

Activitatea a două topitorii din Slatina, sistată în urma controlului dispus de Ministerul Mediului. IMAGINI din interiorul acestora

ACTUALacum 3 zile

Cele trei persoane din Dolj care au venit în ţară din Italia, dar au minţit cu privire la acest lucru, cercetate de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 24 februarie | Invitat, primarul Slatinei Emil Moţ

ACTUALacum 4 zile

Două spaţii de carantină, stabilite în judeţul Olt, pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Coronavirus: Cinci centre de carantină, stabilite în Vâlcea. Unde sunt locaţiile

POLITICĂacum 17 ore

PSD Olt a anunţat pe cine va susţine la şefia partidului

Reporter24 TVacum 4 zile

Primarul Slatinei Emil Moţ vine la „Reporter 24”, în această seară, pe Olt Tv

ACTUALacum 2 zile

Anti-fakenews CORONAVIRUS | Care sunt sursele oficiale de informaţii din România privind COVID – 19

ACTUALacum 22 de ore

Angajați ai ISU, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția

ACTUALacum 4 zile

COD ROŞU de viscol în trei județe din Oltenia

ACTUALacum 2 zile

Dai foc la mirişte, rămâi fără subvenţia APIA. Protocol cu ISU şi Garda de Mediu

ACTUALacum 8 minute

VIDEO. Accident GRAV la ieşirea din Balş spre Craiova. Patru tineri au murit, după ce au intra cu maşina într-un TIR

ACTUALacum 2 zile

VIDEO | Tânăr în vârstă de 30 de ani, reținut la patru zile distanță după ce a fost urmărit în trafic. A fost prins într-un aeroport din București

ACTUALacum 4 zile

Incendiu de proporţii într-o localitate din Olt. De la ce a pornit focul – VIDEO

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | Probleme cauzate de vântul puternic, în Dolj: Copaci doborâţi, acoperişuri puse la pământ, maşini avariate

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Vântul puternic face ravagii în Olt. Acoperişul unei biserici-monument istoric, smuls de vijelie

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Accident rutier, în apropiere de Slatina. Două autoturisme implicate, unul a ajuns în șanț

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Fum gros pe terminalul „Plecări” al Aeroportului Otopeni. Incendiu la un restaurant din incintă

POLITICĂacum 7 zile

Modelul „Robu”, în PNL Olt. Voiculescu nu mai vrea presa „ostilă” la conferințele sale

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Nereguli grave și mizerie descoperite de inspectorii OPC cu ocazia unui control în spital. Vase ruginite și mâncare transportată prin subsol

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Dolj, arestat preventiv pentru cultivarea de cannabis indoor. Zeci de ghivece de plante, găsite la percheziţii

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

Slatina, buget de aproape 300 milioane lei. Proiectul a fost prezentat de primarul Moţ

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 17 februarie | Invitat: comisarul şef al GNM Olt, Gheorghe Neacşa

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Migranți din Siria, Irak și Afganistan, depistați într-o remorcă frigorifică, la frontieră

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Protest în fața școlii din Dolj, de unde nouă elevi au ajuns cu stări de rău la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce polițiștii au găsit, în casa unuia dintre ei, 90.000 de Euro falși

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic feroviar blocat, în Olt: Trei trenuri au fost anulate, călătorii sunt transbordaţi cu autocare

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu într-un bloc din Craiova. Pompierii intervin cu trei autospeciale

POLITICĂacum 2 săptămâni

VIDEO | Orban renunţă la trei dintre ordonanţele adoptate înainte de demitere

ACTUALacum 2 săptămâni

Ministrul Mediului vrea măsuri rapide, după vizita în Pădurea Topana: „Abori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru că nu figurau în fond forestier”

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 10 februarie | Invitat: Radu Voinea – fost sportiv/antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

Două persoane rănite după ce o autospecială ISU Olt, care intervenea la un accident, a fost lovită de o maşină

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Peste 17 kilograme de canabis descoperite în bagajele unui bărbat. Le transporta cu un microbuz

LIFEacum 3 săptămâni

VIDEO VIRAL | A apărut maneaua dedicată Coronavirsului din China

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea „Reporter 24” din 3 februarie | Invitat, Alin Băsăşteanu, ISU Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.