< IMAGINI de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Se lucrează la centurile Slatinei şi Balşului - REPORTER24
Connect with us

Fără categorie

IMAGINI de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Se lucrează la centurile Slatinei şi Balşului

Publicat

în

Ordinul de începere a lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Piteşti, pe tronsonul 2, a fost dat de acum două săptămâni, iar în acest timp, constructorul a reuşit să delimiteze traseul, să creeze drumuri de acces pentru lucrare şi urmează să toarne fundaţiile pentru poduri şi podeţe. Primul strat de asfalt ar urma să fi turnat, în vara anului viitor.

Pe lângă organizarea de şantier, reprezentanţii firmei Tehnostrade, care lucrează la tronsonul 2 al drumului expres, cel care cuprinde centurile Balşului şi Slatinei, au reuşit să delimiteze traseul şi să se aprovizioneze cu material. În prima etapă, vor fi turnate fundaţiile podurilor şi podeţelor de pe traseu. Totodată, şi reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt au început excavări pe traseu în vederea idetificărilor arheologice.

„Ordinul de începere este dat de două săptămâni şi, din momentul în care s-a primit acest ordin, s-a început pichetarea traseului, delimitarea limitelor de expropriere, montare ax de zonă de lucru. S-a început de la kilometrul 18 şi s-a ajuns la kilometrul 43. Între timp, s-a delimitat cu grederul şi s-au creat drumuri de acces pentru lucrări. S-a început procesul de deminare, înaintea începerii lucrărilor efective, şi procesul de identificări arheologice, în lungul traseului. S-au făcut aprovizionări cu carcase pentru podurile de pe traseu unde vrem să ne apucăm de lucru, s-au adus utilajele de forat coloane şi intenţionăm ca mâine să forăm prima coloană”, spun reprezentanţii firmei Tehnostrade.

Constructorul vrea să scadă nivelul Bălţii Milcov pentru a executa podul de acolo, iar pentru trecerea peste râul Olt aşteaptă aprobări de la Hidroelectrica.

„Anul acesta, preconizăm să continuăm cu fundaţiile la poduri, până în decembrie, atât cât putem să facem de multe. Considerăm că vom ajunge la jumătate de tronson de fundaţii făcute, adică aproximativ jumătate din poduri, mai puţin podul peste Olt şi podul peste Balta Milcov. La Balta Milcov, intenţionăm să-i scădem nivelul, să facem umpluturi ca să putem executa coloanele şi radierele. La Olt este o lucrare mai complexă şi aşteptăm nişte aprobări de la Hidroelectrica pentru a putea intra în râu şi să ne facem platforme de lucru”, a mai transmis sursa citată.

Stocuri impresionante de balast se află atât în baza constructorului stabilită în curtea SMR Balş, cât şi pe traseul lucrării.

„Anul viitor continuăm cu podurile şi podeţurile, dar în perioada de iarnă ne vom aproviziona cu balast. Considerăm că până la 31 decembrie vom avea în jur de 300.000 de tone de balast, să facem depozite intermediare în lungul lucrării. Exact cum aţi putut vedea, în organizarea de şantier ne-am făcut un stoc de agregate pentru asfalt de vreo 75.000 de tone. Chiar dacă le vom folosi la anul, vrem să le avem în stoc de acum”, mai transmit reprezentanţii firmei constructoare.

În anul 2021 a trebui să se poată circula pe centurile de ocolire a Slatinei şi Balşului.

„Suntem în grafic, iar primul strat de asfalt îl vom turna undeva în luna iulie, anul viitor. Lucrarea trebuie să fie finalizată în 2021, sfârşit de noiembrie”, a mai spus sursa citată.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti are o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este Tirrena Scavi S.p.A. (Italia) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Fără categorie

Petrecere întreruptă de polițiști, într-o comună din județul Dolj. Amenzi pentru organizator și musafiri

Publicat

în

O petrecere organizată în casa unui bărbat din comuna Seaca de Câmp, județul Dolj, a fost întreruptă de polițiști, sâmbătă seara, organizatorul fiind amendat cu 2.000 de lei.  

„În seara zilei de ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza comunei Seaca de Cîmp, satul Piscu Nou, la locuinţa unui bărbat de 40 de ani din localitate, este în desfăşurare o petrecere privată la care participă mai multe persoane. Astfel, bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti în calitate de organizator cu amendă în valoare de 2.000 lei, conf. Lg. 55/2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Totodată, cei 11 petrecăreți au fost sancționați cu amendă de 500 lei, fiecare conform legii.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Fără categorie

Doljul este al doilea județ din țară care a început vaccinarea personalului medical. Unde se vaccinează medicii care nu lucrează în spitale

Publicat

în

Doljul este al doilea județ din țară care a început vaccinarea personalului medical, astăzi, conform primei etape de vaccinare din Strategia Nationala de Vaccinare impotriva COVID-19.

În seara zilei 29 decembrie, DSP Dolj a preluat de la Centrul Regional de Depozitare din cadrul Spitalului Militar “Stefan Odobleja” 975 doze de vaccin, care au fost repartizate pe centre de vaccinare, în camera frigorifică a Laboratorului DSP Dolj si transportate catre centrele de vaccinare din cadrul SCJUC , Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul Clinic CF Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna.

În dimineața zilei de 30 decembrie, restul dozelor de vaccin a fost transportat către toate spitalele  din judet unde s-au organizat centre de vaccinare : Spitalul Filisanilor, Spitalul Municipal Bailesti, Spitalul Municipal Calafat si Spitalul Orasenesc Asezamintele Brancovenesti Dabuleni.

Pentru personalul medical din Craiova care nu lucreaza in unitatile spitalicesti (medici de familie, personal medical din sistemul privat, personalul medical din cabinetele de medicina scolara, stomatologi, farmacisti, personalul SAJ Dolj), DSP a organizat un centru de vaccinare la Cercul Militar Craiova, unde activitatea de vaccinare, coordonata si realizata de catre personalul DSP si personalul medical din cabinetele scolare, este in plina desfasurare.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Fără categorie

În cât timp își face efectul vaccinul împotriva COVID. Rată de eficiență de 95%

Publicat

în

Vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer împotriva COVID începe să își facă efectul în 10 zile de la prima doză administrată. Vaccinul are o rată de eficiență de 95%.

În cât timp își face efectul vaccinul COVID. De la prima doză administrată până la primele efecte durează 10 zile, conform unor documente publicate de FDA, autoritatea americană pentru reglementarea medicamentelor și alimentelor, relatează România TV.

Conform datelor publicate de FDA, vaccinul are o rată de eficiență de 95%, în medic, în contextul în care 93,8% dintre participanții la studiu au vârste de peste 55 de ani. Datele arată că efectele vaccinului se resimt la puțin peste o săptămână de la administrarea vaccinului, fapt ce oferă speranțe cu privire la sfârșitul pandemiei.

În cât timp își face efectul vaccinul COVID. FDA a publicat date cu doar două zile înainte ca experții din comitetul ştiinţific al autorităţii să se reunească pentru a analiza vacinul Pfizer-BioNTech, înainte de a transmite o recomandare de autorizare către reglementator.

Apar primele recomandări în ceea ce priveşte vaccinul antiCOVID de la Pfizer. Se pare că persoanele care au reacţii alergice semnificative ar trebui să evite antidotul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, anunță Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale din Marea Britanie.

Recomandarea vine la doar 24 de ore  după ce Marea Britanie a început campania de vaccinare și două persoane, angajați ai sistemului de sănătate, au avut deja reacții alergice la vaccin.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 28 de minute

Peste 4.000 de olteni s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, până în prezent

ACTUALacum 57 de minute

Femeie lovită și urcată cu forța într-o mașină, pe o stradă din Craiova. Un bărbat a fost reținut

ACTUALacum o oră

Coronavirus CIFRE OFICIALE: 98 decese şi 2.745 noi infectări

ACTUALacum 2 ore

A fost semnat contractul pentru primele 11 troleibuze care vor ajunge în Târgu Jiu

ACTUALacum 2 ore

ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL | Licee din Dolj și Gorj pregătesc mecanici și electricieni pentru Complexul Energetic Oltenia

ACTUALacum 3 ore

Când vor demara înscrierile elevilor în clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții

ACTUALacum 3 ore

Vlad Voiculescu anunță demiteri atât în Ministerul Sănătății cât și în instituțiile subordonate

ACTUALacum 4 ore

Zeci de cazuri noi de COVID, raportate în Dolj. La cât a ajuns incidenţa infectărilor în judeţ şi Craiova

ACTUALacum 4 ore

TREN plin cu pasageri, BLOCAT în câmp din cauza gerului | HAOS pe calea ferată

ACTUALacum 4 ore

Amenzi după o petrecere transmisă pe net, într-o comună din Gorj

ACTUALacum 5 ore

Preot găsit mort într-un canal colector

ACTUALacum 5 ore

Primăria Târgu Jiu și-a digitalizat serviciile. Cetățenii nu mai stau la cozi în fața ghișeelor

LIFEacum 5 ore

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

POLITICĂacum 5 ore

CONTRAST. Liberalii Ştirbu şi Voiculescu au vrut să fie printre primii imunizaţi împotriva COVID-19. Social-democraţii dau prioritate miilor de olteni din categoriile vulnerabile

ACTUALacum 6 ore

Până când va mai fi obligatorie masca de protecție

ACTUALacum 6 ore

AVARIE la reţeaua de alimentare cu apă din Slatina. Muncitorii CAO au lucrat toată noaptea pentru remediere

POLITICĂacum 16 ore

Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor | Preşedintele USR Olt a confirmat la emisiunea „Reporter 24” că va deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu

ACTUALacum 21 de ore

Aproape jumătate din localităţile din Olt, fără cazuri COVID-19

ACTUALacum 22 de ore

Chef organizat în locuința unui consilier local dintr-o comună din Dolj. Polițiștii au dat amenzi în urma unor poze postate pe Facebook

ANUNȚURIacum 23 de ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 24 de ore

Circulație pe un singur sens, după un accident produs într-o localitate din Vâlcea. Două persoane sunt rănite

ACTUALacum 24 de ore

Măsurile de finanțare pentru IMM-uri au fost deblocate

LIFEacum o zi

Trasează calea performanței cu pardoselile din cauciuc reciclat

ACTUALacum o zi

Sediul IML Craiova, care stă să cadă, va fi reabilitat. Investiție de aproximativ 500.000 de euro

POLITICĂacum o zi

PNL Olt rămâne fără şefia Agenţiei pentru Egalitatea de Şanse. Luminiţa Popescu, înlocuită de o liberală din Vrancea

ACTUALacum o zi

O femeie din Olt, ucisă când se întorcea de la biserică. Ea a fost spulberată de o autoutilitară şi a murit la spital

Reporter24 TVacum o zi

Preşedintele USR Olt, Fănel Bădici, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 22 de ore

Chef organizat în locuința unui consilier local dintr-o comună din Dolj. Polițiștii au dat amenzi în urma unor poze postate pe Facebook

ACTUALacum 2 zile

Petrecere organizată într-un restaurant din Slatina, întreruptă de polițiști. Amenzi și pentru administratorul unei terase

ACTUALacum 3 zile

COMENTARIU | Când vaccinarea populației începe pe dibuite

ACTUALacum o zi

Cum poţi să-ţi recapeţi mai repede permisul de conducere, dacă ţi-a fost suspendat. PRECIZĂRILE poliţiştilor

ACTUALacum 4 zile

Destinaţie de vacanţă cu plecare de pe Aeroportul Craiova

ACTUALacum 3 zile

Bărbat din Corabia, mort în casa cuprinsă de flăcări

ACTUALacum 3 zile

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

POLITICĂacum 16 ore

Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor | Preşedintele USR Olt a confirmat la emisiunea „Reporter 24” că va deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu

ACTUALacum 4 zile

VIDEO&FOTO. Incendiu de proporţii la un magazin de articole funerare din Slatina

ACTUALacum o zi

Diagnosticat cu leucemie, un adolescent din Craiova are nevoie URGENTĂ de sânge

ACTUALacum 2 zile

Alte 2.156 de cazuri noi de coronavirus și 57 de decese, raportate. Situația din județul tău

ACTUALacum o zi

Sediul IML Craiova, care stă să cadă, va fi reabilitat. Investiție de aproximativ 500.000 de euro

ACTUALacum 4 zile

Un bărbat dintr-o comună din Olt a murit după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare

ACTUALacum o zi

FOTO. Primarul Ion Doldurea, printre primele persoane din Caracal imunizate împotriva COVID-19

ACTUALacum 2 zile

Peste 200.000 de persoane din etapa a doua, programate pentru vaccinare

ACTUALacum o zi

DOLJ | A început cea de-a doua etapă de vaccinare în patru centre din județ. 720 de doljeni au fost programați în prima zi

ACTUALacum 4 zile

GORJ | Cinci femei și un bărbat s-au luat la bătaie din cauza unui teren. O persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum o zi

Un șofer a fost reținut, după ce a încercat să mituiască un polițist din județul Dolj

ACTUALacum o zi

Coronavirus, date OFICIALE: 1.509 infectări noi şi 50 decese

ACTUALacum 4 zile

Au mai fost identificați alți 15 participanți la logodna dintre minori din județul Dolj. Amenzi în valoare de 75.000 de lei

ACTUALacum 3 zile

Poștăriță judecată, după ce a fost depistată că fura bani din pensii și alocații

LIFEacum 5 ore

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

ACTUALacum 6 zile

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 3 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 28 decembrie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Dolj: Un şofer băut a lovit un stâlp de electricitate şi un bărbat aflat pe marginea drumului. Pietonul a decedat

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în Seara de Crăciun, la Negreni

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Un autobuz cu pasageri la bord, cuprins de un incendiu, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Bicicletă furată din scara unui bloc din Slatina

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Bătaie generală în parcare unui supermarket din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Un copil a fost rănit

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Cum arată maşinile implicate în accidentul dintre Slatina şi Valea Mare. O persoană a murit

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | “The Queen’s Gambit” – Sex & Drugs & Alcohol

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Sute de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate în Gorj, în urma unor percheziţii

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.