Connect with us

ACTUAL

ALDE Dolj i-a trimis scrisoare lui Tăriceanu. „Nu vă jucaţi, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre şi ale organizaţiei Dolj”

Publicat

în

Reprezentanții ALDE Dolj au transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, cerându-i acestuia să anuleze decizia de dizolvare a filialei şi să îl demită pe Daniel Chiţoiu. 

Această scrisoare a fost transmisă după ce Biroul Politic Executiv a hotărât dizolvarea filialei ALDE Dolj.

Filiala ALDE Dolj votase vineri o rezoluţie prin care cerea convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică.

„Noi, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţi ai organizaţiilor locale,primari, viceprimari, consilieri municipali şi locali, lideri ai OFLDE Dolj şi TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul în care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate efoturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toţi aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(…) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcţionar de partid -l-am numit pe dl. Chiţoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizaţie cu mii se membrii şi alte mii de simpatizanţi.

Cum puteţi să mai spuneţi românilor că sunteţi apărătorul drepturilor şi libertăţilor când, în partidul pe care îl conduceţi, dreptul la opinie şi libertate de exprimare sunt sancţionate drastic cu exluderi, radieri şi dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptaţi ca aleşii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să şi-l apere în instanţele partidului? Cum puteţi să ţineţi în braţe nişte oameni care nu au produs performanţe de când sunt în partid şi să daţi afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea faţă de partid şi l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?

Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Stastit pe care nu aveţi dreptul să vă ştergeţi picioarele. Dorinţa şi interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai ţină loc de reguli, legi şi statute! Democraţia de laborator nu e democraţie. Nu suntem argaţi pe moşia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relaţie de tip pălmaşi-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie şi încredere la Craiova. De ce nu veniţi dumneavoastră să dizolvaţi la faţa locului organizaţia, pentru a vedea reacţia oamenilor? Vă vom primi aşa cum se cuvine!…

De ce nu veniţi dumneavoastră de mână cu noul preşedinte al oraganizaţiei să ni-l impuneţi? Aţi avut măcar curiozitatea, aşa cum făceaţi cândvam să aflaţi cine este persoana care vă este prezentată ca soluţia pentru funcţua de preşedinte al Dolj? Aceasta este democraţia internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-aţi pierdut de tot onoarea şi busola politică? Oare aţi purtat o mască de liberal adevărat, în toţi aceşti ani, şi acum vă vedem adevărata faţă? V-aţi dat mult prea uşot e mâna unro oameni care vă vor murdari iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar aşa domnule Tăriceanu. Aţi ales la final de carieră tranzacţionismul în loc de liberalism?

Spuneţi-ne nouă şi în general opiniei publice dacă aţi luat aceste decizii cu pistolul la spate?!

Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea să opriţi deziciile nestatutare şi antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin. Vă cerem să anulaţi decizia de dizolvare a organizaţiei judeţene şi să ordonaţi (însă) secretarului general să înceteze difuzarea prin judeţ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizaţiei judeţene, listă pe care nu o recunoaştem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea. Nu suntem pioni pe tabla de şah a domnului Chiţoiu. Vă cerem să retrageţi încrederea politică secretarului general Daniel Chiţoiu, omul care face atît de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceţi demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, şa acre să participe cu drepturi neştirbite toţi cei pe care aţi anunţat că i-aţi exclus, într-o şedinţă informală.

Căutaţi în interiorul dumneavoastră mintea românului cea de pe urmă şi asculaţi de ceea ce vă spunea ea să faceţi. Nu vă jucaţi, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre şi ale organizaţiei Dolj, în care am pus atâta suflet, speranţe şi foarte multă muncă! Nu distrugeţi ALDE cu bună ştiinţă, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care îşi omoară propriul copil?!”, este mesajul ALDE Dolj pentru Tăriceanu.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. Angajat de la substaţia Corabia, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat

în

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 96 de cazuri de coronavirus în judeţul Olt, cu unul mai mult decât miercuri. Noul caz este un ambulanţier, angajat al substaţiei Corabia.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din focarul de la Ambulanţa Olt ajunge astfel la 27 – 21 de angajaţi şi şase contacţi.

Angajaţii sunt doi medici, şase ambulanţieri şi şoferi şi 13 asistenţi medicali. 19 dintre aceştia sunt internaţi la Spitalul Slatina, pacientul zero, femeia din Mioveni, fiind sub supravegherea medicilor din judeţul Argeş.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au întocmit un dosar penal privind focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Slatina. Aceştia fac verificări pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii olteni fac verificări la Ambulanţa Olt, după ce ancheta epidemiologică a DSP a scos la iveală mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, ancheta epidemiologică a arătat că în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu s-a putut face dovada efectuării, la locul de muncă, a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului.

Astfel, prima asistentă descoperită cu COVID-19 a venit la muncă, deşi prezenta semne de boală.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

A murit într-un centru de carantină, după ce fugise din izolarea la domiciliu. Bărbatul se întorsese din Germania

Publicat

în

Un bărbat de 51 de ani, din Bistrița-Năsăud, aflat în carantină sub pază întrucât nu respectase izolarea la domiciliu, după ce s-a întors din Germania, a murit, miercuri, în camera sa.

Autoritatile precizeaza ca el nu a semnalat ca ar avea probleme de sanatate, simptomatologie pentru COVID-19 sau alte nereguli, potrvit ziare.com.

Potrivit Prefecturii Bistrita-Nasaud, omul fusese izolat la domiciliu dupa ce a revenit din Germania in 22 mai, iar in 25 mai s-a constatat ca nu a respectat masura, fiind transportat de indata in carantina sub paza.

“In aceasta dimineata si la pranz, persoana respectiva nu a ridicat masa, astfel ca jandarmii care asigurau paza locatiei de carantinare au incercat sa ia legatura cu aceasta pentru a verifica daca sunt nereguli.

Ca urmare a faptului ca nu au reusit sa stabileasca un contact, fortele de ordine au recurs la intrarea fortata in camera acesteia. Barbatul a fost gasit in stare de inconstienta, astfel ca s-a efectuat un apel 112. Echipajele medicale care au intervenit la fata locului au constatat decesul acestuia”, arata sursa citata.

O echipa formata din politisti de la Investigatii Criminale si Criminalistic a mers acolo pentru a face cercetari pentru stabilirea cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

Totodata, va fi efectuata necropsia care va stabili cu exactitate cauza decesului.

“Mentionam faptul ca barbatul nu a semnalat autoritatilor in niciun moment probleme de sanatate, simptomatologie specifica COVID-19 sau alte probleme. Ultima data cand s-a luat legatura cu aceasta persoana a fost in seara de 2 iunie”, precizeaza Prefectura Bistrita-Nasaud.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat zeci de spalieri din beton de pe o plantație de vie

Publicat

în

Doi bărbați, în vârstă de 33 și 47 de ani, din orașul Segarcea, județul Dolj, au fost reținuți, miercuri, fiind bănuiți că au furat zeci de stâlpi din beton de pe un teren cultivat cu viță de vie. 

Potrivit IPJ Dolj, din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Segarcea au stabilit că cei doi bărbați ar fi furat, în perioada 23-26 mai, 56 de spalieri din beton de pe un teren cultivat cu viță de vie ce aparține unei femei de 33 de ani, din Segarcea.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunii de furt, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate
ACTUALacum 16 minute

Creşte focarul de la Ambulanţa Olt. Angajat de la substaţia Corabia, testat pozitiv cu noul coronavirus

ACTUALacum 45 de minute

A murit într-un centru de carantină, după ce fugise din izolarea la domiciliu. Bărbatul se întorsese din Germania

ACTUALacum O oră

Doi bărbați au fost reținuți după ce au furat zeci de spalieri din beton de pe o plantație de vie

ACTUALacum 2 ore

Asistentă eliminată din lista victimelor COVID-19, reintrodusă după o reevaluare a cazului

ACTUALacum 2 ore

Doljeni prinși că nu respectă izolarea la domiciliu. Șase persoane au fost amendate și plasate în carantină

ACTUALacum 3 ore

DOLJ | A scăzut numărul pacienților aflați în stare gravă din cauza COVID-19

ACTUALacum 3 ore

FOTO: Un şofer băut a urcat cu maşina pe trotuar, în Râmnicu Vâlcea, distrugând mai multe bunuri

ACTUALacum 4 ore

Mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan și Dokker vor intra în dotarea Poliției Române

ACTUALacum 4 ore

Autoritățile pregătesc măsurile pe care mall-urile trebuie să le respecte dacă se vor deschide pe 15 iunie

ACTUALacum 17 ore

Un bărbat a fost filmat în timp ce conduce cu fetița lui în brațe. Poliția s-a autosesizat

ACTUALacum 18 ore

Accident cu trei maşini implicate. O femeie a fost rănită

POLITICĂacum 21 de ore

CCR: Guvernul stabilește data alegerilor. Prelungirea mandatele aleșilor locali, neconstituțională

ACTUALacum 21 de ore

Olt: Un bărbat i-a dat în cap soţiei cu un topor

ACTUALacum 22 de ore

Încă un caz de coronavirus, la Spitalul Slatina

ACTUALacum 22 de ore

A fost prins şi reţinut bărbatul care a lovit un copil cu maşina şi a fugit de la locul accidentului. Avea permisul anulat

ACTUALacum 22 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 23 de ore

Bâlciul de Rusalii de la Caracal, suspendat

ACTUALacum 23 de ore

Doljean dat dispărut, după ce a plecat la muncă în Germania

ACTUALacum 23 de ore

Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist. A fost prins fără permis la volanul unei maşini

ACTUALacum 23 de ore

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

POLITICĂacum o zi

La loc comanda! Sediul ISCTR Oltenia rămâne la Slatina după s-a aflat din presă că va fi mutat la Craiova

POLITICĂacum o zi

Moţiune împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, depusă de PSD la Senat

ACTUALacum o zi

Un tânăr a încercat să intre cu un spray lacrimogen în sediul Judecătoriei Craiova. Este cercetat penal

ACTUALacum o zi

Rata şomajului a crescut, în luna aprilie, în judeţul Dolj. Peste 18.000 de şomeri

ACTUALacum 4 zile

Accident în Slatina. Maşini făcute praf

ACTUALacum 2 zile

Craiova: Pacienţii cu afecţiuni endocrine grave nu pot fi consultaţi, după ce clinica de specialitate funcţionează doar pentru pacienţi suspecţi sau cei cu COVID-19

ACTUALacum 2 zile

DOLJ: Opt persoane infectate cu coronavirus, în stare gravă. 47 de pacienţi internaţi la “Victor Babeş” Craiova

ACTUALacum 3 zile

DOLJ: Şapte noi cazuri de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 3 zile

Creşte focarul din Poliţia Olt. Alte patru persoane, testate pozitiv pentru COVID-19

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

R24 Tv | Adrian Chesnoiu, despre situaţia câinilor fără stăpân din Caracal: „Spre sfârşitul săptămânii acesteia, vom veni cu o soluţie”

POLITICĂacum 2 zile

De Mezzo, demis. De ce nu mai este fostul candidat la Primăria Slatina şef la Autoritatea pentru Cetăţenie

ACTUALacum 3 zile

Caz REVOLTĂTOR: O farmacie vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei

ACTUALacum 4 zile

Patiserie cu două puncte de lucru în Slatina, amendată. Nu se elibera bon fiscal iar măsurile de igienă erau precare

ACTUALacum 4 zile

Creşte focarul de coronavirus din Poliţia Olt. Soţia unuia dintre poliţişti, testată pozitiv

ECONOMIEacum 3 zile

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE, în judeţul Gorj

ACTUALacum 2 zile

Scandal în plină stradă, la Craiova. Au oprit maşina şi au lovit un grup de trei persoane, distrugând şi un alt autoturism

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Incendiu la Piatra-Olt. Arde depozitul unui magazin alimentar

POLITICĂacum 2 zile

Liberalii au mutat ISCTR Oltenia, de la Slatina la Craiova. Instituţia regională funcţiona de opt ani în judeţul Olt

ACTUALacum 23 de ore

Creşte focarul de COVID-19 din Poliţia Olt. Nepoata unui poliţist din Ipoteşti, testată pozitiv

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. S-a dat startul lucrărilor de amenajare a unui nou sens giratoriu în Caracal

ACTUALacum 2 zile

Coronavirus. Doi cetăţeni turci din Slatina, testaţi pozitiv

ACTUALacum 22 de ore

Cererile lui Dincă şi ale familiilor Măceşanu şi Melencu, respinse de Tribunalul Olt. Poate începe judecata în Dosarul Caracal

ACTUALacum 3 zile

Bebeluș de patru săptămâni, diagnosticat cu virusul COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Două persoane au ajuns la spital, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un autobuz

ACTUALacum o zi

FOTO. Impact între o autoutilitară şi o maşină pe DN 55. Patru persoane au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

ECONOMIEacum o zi

Reducerea taxelor, măsură pentru atragerea investitorilor la Caracal

ACTUALacum 2 zile

Un copil în vârstă de cinci ani, care stătea pe o bancă, a fost lovit de o maşină. Şoferul a fugit de la locul faptei

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 1 iunie | Invitat – Adrian Chesnoiu, city manager Caracal

LIFEacum 3 zile

FILMELE ALINEI | Mrs. America – Războiul dintre femei, pe HBO GO

ACTUALacum o săptămână

Români implicaţi într-un accident rutier, în Olanda: Doi morţi şi şapte răniţi

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | The Space Between Us – Cum descoperă un “marţian” Pământul?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Laboratorul de testare COVID-19, de la Spitalul Slatina, funcţional

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Două persoane au murit într-un accident rutier. O maşină a fost spulberată de o camionetă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Accident grav în Craiova. Două persoane au murit

LIFEacum 3 săptămâni

Liber la tuns. Cum a fost trăit momentul redeschiderii frizeriilor, la Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum a devenit o femeie din Arad susţinător al teroriştilor din Orientul Mijlociu. DIICOT a intrat pe fir

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de membri ai unei grupări care ar fi exploatat sexual mai multe tinere, săltaţi de poliţişti. Percheziţii în România, Anglia şi Austria

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Extraction – Big fail!

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un tânăr din Craiova a intrat cu maşina într-un stâlp “din cauza neatenţiei”

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 11 mai | Invitat – deputatul PSD, Marius Iancu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Gospodărie din Brebeni, cuprinsă de un incendiu

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | Outlander – De la realitate la ficțiune

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 4 mai | Invitat: managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea

ACTUALacum o lună

VIDEO. Doi tineri care se aflau pe o motocicletă au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum din Dolj

ECONOMIEacum o lună

VIDEO. Happy Mix Grill, primul restaurant din Slatina cu poartă pentru dezinfecţie

ACTUALacum o lună

VIDEO. Trei adolescente filmate în timp ce bat o fată de 16 ani. Poliţiştii au deschis un dosar

ACTUALacum o lună

Poliţiştii i-au găsit pe romii din Olt, care au ieşit la grătar de 1 Mai. Cum au fost sancţionaţi

ACTUALacum o lună

Romi din Olt, căutaţi de poliţie după ce au făcut live pe Facebook, la un grătar de 1 Mai

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” din 27 aprilie | Invitat, jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o lună

LIVE VIDEO. Ministrul de Interne anunţă o nouă ordonanţă militară

Reporter24 TVacum o lună

Emisiunea “Reporter 24” se mută de la 20.20, tot în fiecare luni, pe Olt Tv

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.