< Reabilitare totală a Secției de Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. A fost amenajată și o rezervă „de lux” - REPORTER24
Connect with us

ACTUAL

Reabilitare totală a Secției de Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. A fost amenajată și o rezervă „de lux”

Publicat

în

Secția de Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a fost complet reabilitată, bolnavii și însoțitorii acestora beneficiind acum de condiții normale de spitalizare.

Saloanele au fost renovate, s-au achiziționat frigidere, televizoare și vestiare, iar pentru un confort sporit, spune directorul instituției, Anca Tudor, a fost instalat un nou sistem de climatizare.

De asemenea, a fost amenajată și o rezervă unde, contra sumei de 100 de lei/zi, bolnavul și însoțitorul beneficiază de un confort ceva mai ridicat. Și pe Secția Neurologie II este o astfel de rezervă.

„Am considerat că este necesar un sistem de climatizare pentru confortul sporit al pacienților. Acum, temperatura este constantă atât în saloane cât și pe coridoare. Sunt și lucrări de reparații și igienizări care, în mod special se referă la înlocuirea covorului medical, la înlocuirea instalațiilor electrice, a celor termice. La toate acestea se adaugă și achiziții de paturi noi, de televizoare, de frigidere. Au fost amenajate dressinguri între saloane, mai exact niște vestiare pentru personalul secției noastre. Atât la nivelul Secţiei Clinice de Neurologie I cât şi la Secţiei Clinice de Neurologie II avem acum două rezerve cu câte un pat. Acestea sunt cu un confort hotelier deosebit, pentru care pacienţii noştri care optează, contra cost, vor sta în aceste rezerve. Sunt rezerve cu un pat, cu grup sanitar propriu”, a precizat managerul unității spitalicești.

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a dat asigurări că investițiile în domeniul sănătății nu se opresc aici, suma totală direcționată către această secție fiind de aproximativ 600.000 de lei.

„Întotdeauna am pus sănătatea craiovenilor pe primul loc și în fiecare an am alocat fonduri consistente pentru spitale și clinici. Sumele investite de Primăria Municipiului Craiova pentru reabilitarea Clinicii de Neurologie I se ridică la aproximativ 600.000 lei. Sunt lucrări de reparații curente și igienizări în valoare de aproximativ 250.000 lei, lucruri esențiale ca un act medical să poată funcționa în condiții normale. La capitolul investiții, Clinica de de Neurologie are de astăzi un nou sistem de climatizare în valoare de 200.000 lei și, automat, vorbim de un confort sporit pentru medici, asistenți, pacienți și aparținători. Iar, pe lângă toate aceste lucrări, Primăria Craiova a alocat un buget special și pentru achiziționarea de frigidere, televizoare și vestiare în valoare de 150.000 lei, astfel încât oricine intră aici – de voie sau de nevoie – să dispună de toate condițiile de confort psihic și fizic”, a menționat Genoiu.

Tot în cadrul acestui spital funcționează și Secția de Psihiatrie, pentru acești pacienți fiind amenajat, în curtea unității, un loc de agrement și terapie ocupațională. Aici, a spus directorul instituției, au fost montate băncuțe, o tablă de șah, pacienții având posibilitatea să joace și tenis.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

Publicat

în

Pe lângă unităţile de învăţământ din municipiul Caracal, care vor rămâne în continuare în scenariul roşu, după ce rata de infectare COVID-19 a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori, alte clase de la unităţi şcolare din judeţ au cursurile suspendate din cauza noului coronavirus.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ în unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:

Clasa a II-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ STOENEŞTI (perioada 13.10.2020 -26.10.2020);

– Clasa a IV-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ BRÂNCOVENI (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a VII-a B (o grupă), Clasa a VIII-a A şi Clasa a VIII-a B de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a V-a A şi Clasa a VIII-a A de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VLAICU VODĂ” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Clasa a IV-a C – step by step de la LICEUL „NICOLAE TITULESCU” SLATINA (perioada 16.10.2020 -29.10.2020);

Grupa mare de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL DĂNEASA (perioada 14.10.2020 -27.10.2020);

Grupa mijlocie de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL Piatra-Sat -PIATRA OLT (perioada 15.10.2020 -28.10.2020).

Totodată, s-a hotărât reluarea activităților didactice în modalitatea ,,față în fațăˮ – scenariul 1/scenariul 2 de funcționare, pentru clasele din unitățile de învățământ ce au funcționat în scenariul 3, respectiv:

Clasa a V-a, Clasa a VI-a, Clasa a VII-a şi Clasa a VIII-a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ GRĂDINILE.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

Publicat

în

Municipiul Caracal este singura localitate din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori 3.40. În Slatina, rata de infectare este de 2,59.

Potrivit Prefecturii Olt, în Caracal, se aplică următoarele restricţii corespunzătoare ratei de infectare:

desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală de 3 la 1.000 de locuitori sunt municipiul Slatina (rata de incidenţă – 2,59), comuna Brâncoveni (rata de incidenţă – 2,56), comuna Cezieni (rata de incidenţă – 2,40), comuna Milcov (rata de incidenţă – 2,30), comuna Perieţi (rata de incidenţă – 1,91), comuna Optași-Măgura (rata de incidenţă – 1,77), comuna Icoana (rata de incidenţă – 1,71), comuna Nicolae Titulescu (rata de incidenţă – 1,69), comuna Valea Mare (rata de incidenţă – 1,60), comuna Dobrețu (rata de incidenţă – 1,60),  comuna Tufeni (rata de incidenţă – 1,53) şi comuna Bârza (rata de incidenţă – 1,53).

În aceste localităţi se aplică următoarele restricţii coresăpunzătoare acestei rate de infectare:

desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00—23:00;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;

purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

Publicat

în

În patru localităţi din judeţul Dolj, unde s-a depăşit pragul Covid de 1,5 la mia de locuitori, au fost luate măsuri restrictive, luni, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. 

Este vorba despre Celaru, Dobreşti, Teasc şi Vârvoru de Jos.

În toate aceste localităţi, organizarea și desfășurarea activității instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul
restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00; restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20 octombrie, ora 0.00, și se vor aplica până la data de 02 noiembrie, ora 24.00, urmând a fi reevaluate.

La Teasc, rata de infectare este de 1,63 la mia de locuitori, la Vârvoru de Jos este 2,02, la Celaru este 1,57, iar la Dobreşti, rata de infectare este 1,74 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 5 ore

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 6 ore

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

ACTUALacum 6 ore

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

ACTUALacum 7 ore

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 8 ore

Şedinţă secretă la primul termen al procesului lui Gheorghe Dincă

LIFEacum 8 ore

Bucătăria Bunicii din Caracal şi-a deschis porţile

ACTUALacum 8 ore

Medic cardiolog din Craiova: “Purtaţi mască!”. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline

POLITICĂacum 9 ore

Un condamnat cu suspendare şi cu probleme de incompatibilitate deschide lista PNL Teleorman la Camera Deputaţilor

ACTUALacum 9 ore

Accident cu un rănit, pe DN 6, în judeţul Dolj

ACTUALacum 10 ore

FOTO. Patru răniţi, printre care un copil, într-un accident rutier, în Gorj

ACTUALacum 10 ore

Craioveancă tâlhărită în plină stradă. Doi tineri au fost reţinuţi

ACTUALacum 11 ore

Cifrele zilei pentru COVID-19. În ce judeţe s-a depăşit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori

ACTUALacum 11 ore

Peste 200 de amenzi, aplicate în Dolj, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

ACTUALacum 12 ore

Dosar pentru un tânăr din Olt prins de jandarmi în timp ce pescuia ilegal

ACTUALacum 12 ore

Orban, soluţie pentru lipsa medicilor: “Să-i angajăm pe toţi care au luat rezidenţiatul”

ACTUALacum 13 ore

Zeci de noi cazuri de Covid, în judeţul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 13 ore

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Dolj. Marfa era vândută chiar în Piaţa Centrală din Craiova

TECHacum 14 ore

Externalizarea IT – “must do it!”

ACTUALacum 14 ore

Ministrul Apărării deschide lista pentru Senat propusă de PNL Dolj

ACTUALacum 14 ore

FOTO. Cel mai vârstnic rezervist oltean a primit placheta de onoare a IPJ

ACTUALacum 14 ore

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 15 ore

Un angajat al ambulanţei s-a sinucis în spital, după ce a aflat că e infectat cu coronavirus

ACTUALacum 15 ore

Cadre medicale, internate cu COVID-19 la Spitalul Caracal, îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor infectaţi

ACTUALacum 16 ore

Atenţie şoferi! Restricţii de circulaţie pe DN 7, în judeţul Vâlcea

ACTUALacum 3 zile

Primele două comune din Dolj care au trecut în scenariul ROȘU. Masca devine obligatorie și școlile se închid

ACTUALacum 3 zile

Șofer din Olt, vinovat de producerea unui accident în Craiova. Circula pe linia de tramvai

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

ACTUALacum 3 zile

4.026 cazuri noi de coronavirus şi 75 decese, în ultimele 24 de ore. Situaţia din fiecare judeţ

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

LIFEacum 3 zile

Slatina a avut cazino. Ziduri ale clădirii demolate în anii ’60, descoperite acum

ACTUALacum 3 zile

Șapte elevi și trei dascăli din județul Dolj, confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 2 zile

RAPORT COVID-19 | Număr mare de cazuri de coronavirus, raportat şi sâmbătă. 63 persoane au decedat

ACTUALacum 3 zile

Creşte focarul de COVID-19, de la Căminul de Bătrâni Slatina. 30 de beneficiari, testaţi pozitiv

ACTUALacum 4 zile

Dolj: 133 de cazuri de Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

ACTUALacum o zi

Focarul de COVID-19 de la Căminul de Bătrâni Slatina a ajuns la 120 de cazuri

ACTUALacum 3 zile

Au fost furate uşile unei case din Drăgăneşti-Olt

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Accident între o dubiţă şi un autocar cu 30 de persoane, pe DN 7, în Argeş. Mai multe persoane rănite

ACTUALacum 4 zile

Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

ACTUALacum 4 zile

VIDEO | O nouă zi cu amenzi, în Dolj, pentru nerespectarea normelor privind combaterea COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Polițist amenințat, în secție, de un șofer beat. Tânărul este cercetat pentru ultraj și riscă să fie arestat preventiv

ACTUALacum 14 ore

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 2 zile

Copil de 4 ani rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada

ACTUALacum o zi

RAPORT COVID-19 | 3.920 cazuri, raportate duminică. Care este situaţia în fiecare judeţ

ACTUALacum 3 zile

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Olt

ACTUALacum 3 zile

Complexul Energetic Oltenia a făcut pace cu Termo Craiova. Probele la cald se fac vineri seară

ACTUALacum 2 zile

FOTO. IMPACT frontal între două autoturisme, în Dolj

ACTUALacum 2 zile

Cea mai MARE amendă primită vreodată de un șofer în România. Care sunt motivele

ACTUALacum 7 ore

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 2 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum 6 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 3 săptămâni

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 4 săptămâni

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

ACTUALacum o lună

VIDEO. Fetiţă de trei ani, lovită de un autoturism, în Balş. Transportată la Spitalul Craiova

ACTUALacum o lună

VIDEO. Operaţiune de salvare a unui bebeluş născut cu probleme, la Spitalul Slatina. Transferat cu elicopterul SMURD, la Craiova

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.