Connect with us

ACTUAL

Planul Roşu de Intervenţie activat pentru accident cu 15 victime, în judeţul Dolj

Avatar

Publicat

în

Un accident rutier cu 15 victime s-a petrecut, în urmă cu câteva minute, pe drumul naţional DN 65, în localitatea Pieleşti, Planul Roşu de Intervenţie fiind activat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă, a declarat că intervin mai multe ambulanţe şi echipaje de pompieri. El a precizat că victimele sunt conştiente.

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un microbuz răsturnat în afara părţii carosabile.

„Avand in vedere numărul ocupantilor, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului. Pentru intervenția imediata, in zona indicată au fost trimise o descarcarare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. Misiunea este in dinamica“, a afirmat Cocoşilă.

Din primele date se pare că un microbuz care se deplasa pe DN 65, dinspre Balș, s-a răsturnat pe partea carosabila, într-una dintre curbele din zona respectivă.

 

ACTUAL

Se schimbă legea, în nici două săptămâni. Ce controale vor putea face poliţiştii

Avatar

Publicat

în

Poliţistul este îndreptăţit să efectueze controlul corporal al persoanei legitimate şi, după caz, al bagajelor sau vehiculului utilizat de aceasta, potrivit unor noi modificări legislative ce vor intra în vigoare la sfârşitul lunii.

În conformitate cu prevederile Legii 192 din 25 octombrie 2019, Legea 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române a fost modificată și completată, iar noile modificări intră în vigoare în nici două săptămâni.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, oamenii legii vor putea să efectueze control corporal al persoane legitimate, dar şi al bagajelor din maşină. Poliţiştii precizează care sunt situaţii în care acest lucru se poate întâmpla:

ridicarea bunurilor supuse confiscării, interzise la deţinere, căutate potrivit legii sau care pot fi utilizate ca probe într-o procedură judiciară, atunci când există motive verosimile pentru a bănui că persoana are asupra sa ori sub controlul său astfel de bunuri;

identificarea şi ridicarea unor arme, obiecte sau substanţe, ce pot fi folosite împotriva poliţistului, a altor persoane sau pentru autovătămare, atunci când persoana face obiectul măsurii conducerii la sediul poliţiei ori al unui mandat de aducere, ordonanţe de reţinere, mandat de arestare sau de executare a pedepselor;

identificarea unor documente sau înscrisuri care pot servi la stabilirea identităţii unei persoane aflate în stare de inconştienţă;

identificarea şi ridicarea unor arme, obiecte sau substanţe periculoase, atunci când persoana încearcă să pătrundă sau se află în locuri în care este interzis accesul cu acestea.

Controlul vehiculului se poate efectua şi în scopul identificării unei persoane date în urmărire sau căutată potrivit legii, atunci când există motive verosimile pentru a bănui că aceasta este prezentă în vehicul.

„În înţelesul prezentei legi, prin controlul vehiculului se înţelege controlul oricărui mijloc de transport pe cale rutieră, feroviară, aeriană sau pe apă”, precizează reprezentanţii IPJ Olt.

Controlul corporal se efectuează, cu respectarea demnităţii umane, de către o persoană de acelaşi sex cu persoana controlată şi presupune examinarea externă a corpului şi îmbrăcămintei unei persoane, vizual, precum şi prin palpare şi apăsare, îmbrăcămintea groasă putând fi examinată separat. Atunci când prin examinare sunt identificate obiecte, la solicitarea poliţistului, persoana este obligată să le prezinte.

Controlul bagajului presupune examinarea externă a acestuia, vizual, precum şi prin palpare şi apăsare. La solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a le deschide şi de a prezenta conţinutul bagajului.

Vehiculul se examinează prin vizualizarea compartimentelor care, prin construcţie, sunt destinate transportului pasagerilor şi mărfurilor. La solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a deschide şi prezenta conţinutul compartimentelor.

„În situaţia în care persoana nu dă curs solicitărilor prevăzute la alin. (3)-(5), poliţistul poate proceda personal la efectuarea activităţilor solicitate, inclusiv prin folosirea forţei”, mai spun poliţiştii.

Obiectele se examinează la exterior fără a fi desfăcute sau demontate. În plus, corespondenţa nu se deschide sau citeşte şi nu se accesează telefonul, un sistem informatic ori alt mijloc de comunicare sau de stocare a datelor.

Rezultatul controlului se consemnează într-un proces-verbal, care se semnează de poliţist şi de persoana în cauză sau de reprezentantul legal. O copie a procesului-verbal se predă persoanei în cauză sau reprezentantului legal, refuzul semnării sau primirii consemnându-se în cuprinsul documentului.

Aceste reglementări intră în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Continuă să citești

ACTUAL

Un interlop a mutat oamenii din case, pentru că nu plăteau taxa de „viaţă liniştită”

Avatar

Publicat

în

Un interlop din Neamţ, fost puşcăriaş, a obligat mai multe familii să se mute din case, pentru că refuzau să plătească taxă pe care chiar el o inventase. Oamenii au fost bătuţi şi abuzaţi, pentru că nu-i dădeau bani în schimbul unei vieţi liniştite.

Interlopul le intra în case, îi bătea şi îi ameninţa că va abuza soţiile, iar copiii îi va da pe mâna proxeneţilor. Sătui de suferinţe, localnicii pur şi simplu au fugit din cartierul respectiv în alte zone din oraş.

Vasile Capră, un interlop din Neamţ, fost puşcăriaş, le cerea locuitorilor din cartierul Văleni, din Piatra Neamț, să plătească taxe de protecție, pentru a putea trăi în liniște.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul”, potrivit IPJ Neamț, citat de vremeanoua.ro.

Un martor ar fi declarat că familia lui a fost vizitată de Capră, care le-a cerut 5.000 de euro să locuiască acolo în continuare, sau le va viola copiii. O altă familie a sunat la 112, și a cerut intervenția polițiștilor, după ce Vasile Capră a intrat peste ei în locuință, în ajunul Bobotezei, amenințându-i pe cei din casă cu cuțitul.

În cele din urmă, interlopul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de şantaj. observator.tv

Continuă să citești

ACTUAL

Mașină proiectată într-un stâlp în urma impactului cu un alt autoturism. Două persoane au ajuns la spital

Octavia Hantea

Publicat

în

Un bărbat și o femeie au ajuns la spital, joi dimineață, după ce au fost implicați într-un accident rutier care a avut loc în Craiova.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, evenimentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate, în zona Podului Viorele.

„Un conducător auto de 47 de ani, din Craiova, nu ar fi acordat prioritate unui autoturism care circula pe strada Râului, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani, din Craiova. În urma impactului, unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un stâlp. Două persoane au fost transportate conștiente la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Continuă să citești
Publicitate
ECONOMIEacum 11 minute

Alro Slatina va primi de la stat, anual, 40 milioane de euro, prin intermediul unei scheme de ajutor pentru consumatorii industriali

ACTUALacum 39 de minute

Se schimbă legea, în nici două săptămâni. Ce controale vor putea face poliţiştii

ADMINISTRAŢIEacum O oră

Proiect de peste 91 mil. lei pentru reducerea poluării în municipiul Alexandria

ACTUALacum 2 ore

Un interlop a mutat oamenii din case, pentru că nu plăteau taxa de „viaţă liniştită”

ACTUALacum 2 ore

Mașină proiectată într-un stâlp în urma impactului cu un alt autoturism. Două persoane au ajuns la spital

POLITICĂacum 2 ore

Preşedintele PNL Târgu Mureş, numit director general la „Apele Române”

ACTUALacum 2 ore

Un avocat s-a urcat băut la volan și a lovit opt mașini

ACTUALacum 3 ore

Gala Superlativelor, la Slatina. Cinci medici, cetăţeni de onoare ai oraşului

POLITICĂacum 3 ore

PNL, mişcare pentru schimbarea şefilor de la Garda de Mediu şi APM Olt. Anunţ făcut de ministrul Alexe

ACTUALacum 19 ore

Dincă acuzat de comiterea altor trei violuri

ACTUALacum 19 ore

Ministrul Finanţelor chemat în Parlament pentru a da explicaţii despre împrumuturi

ACTUALacum 20 de ore

Şi Tribunalul Olt îşi suspendă activitatea, de mâine. Se judecă doar urgenţele

ACTUALacum 21 de ore

Tineri reţinuţi după ce au dat foc unei maşini, în semn de răzbunare

ACTUALacum 22 de ore

O femeie din Slatina, amendată după ce şi-ar fi înjurat nora pe Facebook

ACTUALacum 23 de ore

Tânăr din Slatina, săltat de DIICOT după ce ar fi făcut sex cu un băiat minor. Ulterior, l-ar fi filmat şi şantajat

ACTUALacum 23 de ore

Gheorghe Dincă ar fi încercat să se sinucidă, în arest

ACTUALacum 23 de ore

Dosar penal pentru o adolescentă din Slatina, prinsă la volan fără permis

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Copil ascuns de mamă în portbagajul unei mașini, pentru a-l scoate din ţară

EDUCAŢIEacum 24 de ore

Viitorii absolvenţi de gimnaziu şi liceu, la simularea Evaluării şi Bacalaureatului

ACTUALacum o zi

Biciclist accidentat mortal pe DN 61

ACTUALacum o zi

Cod galben de vânt valabil pentru mai multe judeţe din ţară. Rafale de 100 de kilometri la oră

ACTUALacum o zi

Gest de OMENIE | Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

ACTUALacum o zi

Incendiu la o sală de pariuri sportive

ACTUALacum o zi

Deţinut din Timişoara, condamnat pentru furt, căutat după ce a evadat de la un punct de lucru al Fan Curier

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

SONDAJ | Sunteţi de acord cu construcţia unui mall pe terenul fostei unităţi militare din Slatina?

POLITICĂacum 2 zile

PNL Slatina, vot împotriva construirii unui mall în oraş

ACTUALacum 4 zile

IMPACT între două maşini la Caracal. Trei persoane la spital – FOTO

LIFEacum 3 zile

Slatina, al treilea oraş ca vechime din ţară, împlineşte 652 de ani de la prima atestare documentară

POLITICĂacum 3 zile

Candidatul USR la Primăria Slatina, mutat din oraş în urmă cu şapte ani

TECHacum 4 zile

Utilizatorii Whatsapp nu pot trimite poze, videoclipuri și orice tip de conținut multimedia

POLITICĂacum 3 zile

SONDAJ | Sunteţi de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin?

LIFEacum 3 zile

Dirijorul Marin Constantin, de la Ansamblul „Doina Oltului”, a încetat din viaţă

ACTUALacum 23 de ore

Tânăr din Slatina, săltat de DIICOT după ce ar fi făcut sex cu un băiat minor. Ulterior, l-ar fi filmat şi şantajat

ACTUALacum 2 zile

Cum a ajuns adjunct al IPJ Olt un ofiţer care şi-a dat demisia a doua zi după ce luase concursul pentru şefia Poliţiei Vâlcea

ACTUALacum 4 zile

Şofer filmat când mergea pe contrasens, pe un drum judeţean – VIDEO

POLITICĂacum 2 zile

Guvern răzgândit! Şeful APIA Olt schimbat de ministrul Agriculturii, la şapte zile de la prelungirea mandatului

ACTUALacum 22 de ore

O femeie din Slatina, amendată după ce şi-ar fi înjurat nora pe Facebook

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 20 ianuarie | Invitat: Istoricul Aurelia Grosu

ACTUALacum 3 zile

Accident pe Centura Craiovei. Un tânăr şofer din Olt, la spital

ACTUALacum 4 zile

Un bloc de locuinţe a îngheţat, după ce s-a spart instalaţia de încălzire

Reporter24 TVacum 3 zile

Istoricul Aurelia Grosu vine la emisiunea „Reporter 24”

ACTUALacum o zi

Tânără ucisă şi abandonată în maşina iubitului. Era mama unei fetiţe de nici 2 ani

ACTUALacum 2 zile

Minoră din Drăgănești-Olt, căutată de polițiști după ce a plecat de acasă, noaptea trecută

ACTUALacum 4 zile

În stare gravă la spital după ce s-a aruncat de la etaj

ACTUALacum 23 de ore

Gheorghe Dincă ar fi încercat să se sinucidă, în arest

ACTUALacum 4 zile

Femeie lovită de tren, în timp ce traversa linia de cale ferată

ACTUALacum 23 de ore

Dosar penal pentru o adolescentă din Slatina, prinsă la volan fără permis

ACTUALacum 4 zile

Şi-a omorât fratele mai mare

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | Copil ascuns de mamă în portbagajul unei mașini, pentru a-l scoate din ţară

Reporter24 TVacum 2 zile

Emisiunea „Reporter 24” din 20 ianuarie | Invitat: Istoricul Aurelia Grosu

Reporter24 TVacum 3 zile

Istoricul Aurelia Grosu vine la emisiunea „Reporter 24”

LIFEacum o săptămână

IMAGINI de colecţie | Moise Guran, noul membru USR, prezintă conspiraţia bancnotei de 20 de dolari

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Au încercat să fure bancomatul de la Dedeman cu un BMW X6

LIFEacum o săptămână

VIDEO | Nu e glumă! Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru că, într-un videoclip, incită la ură împotriva femeilor

ACTUALacum o săptămână

O fată care a fost prinsă de vânzătoare că încerca să fure blugi, dezbrăcată şi dată afară din magazin – VIDEO

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea „Reporter 24” din 13 ianuarie | Invitat: Jurnalistul Laura Mira

ACTUALacum o săptămână

Accidentul mortal din Craiova, transmis LIVE pe Facebook chiar de tânăra care şi-a pierdut viaţa

ACTUALacum o săptămână

Accident GRAV în Dolj: Doi morţi şi şapte răniţi – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Pereți curățați cu mopul cu care se spală și podeaua, într-un spital din România – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Migranţi libieni alungaţi din tren după ce au făcut tărăboi şi au încercat să-i jefuiască pe pasageri

ACTUALacum 2 săptămâni

Un vlogger român a înscenat un jaf de bancă pentru un experiment social. A fost oprit de un poliţist zelos care a scos pistolul – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Un avion ucrainean s-a prăbuşit după decolarea de la Teheran

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Un autoturism a trecut printr-un gard şi a lovit un excavator, pe centura Rm. Vâlcea. Cinci persoane, printre care un copil de câteva luni, la spital

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Fetiță de trei ani, cu arsuri, transportată cu elicopterul SMURD pe timp de noapte de la Craiova la București

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | 230 de mașini aflate în atenţia autorităţilor din ţară şi din străinătate, descoperite în vămi

ACTUALacum 3 săptămâni

INCENDIU | Cântăreaţa Emilia Dorobanţu a rămas fără zeci de costume populare de colecţie şi fără trofeele şi diplomele obţinute în toată cariera

ACTUALacum 3 săptămâni

Casa părintească a interpretei de muzică populară Emilia Dorobanţu, cuprinsă de un incendiu de proporţii. VIDEO&FOTO

ACTUALacum 3 săptămâni

Vilă dintr-o comună din Olt, cuprinsă de un incendiu. Pompierii intervin în forţă

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Un autobuz a luat foc pe o stradă din Craiova

ACTUALacum 4 săptămâni

Se întâmplă în România | Şoferi filmaţi când se şicanează în trafic, pe autostradă

LIFEacum 4 săptămâni

Tradiţia Iordănitului, păstrată în localităţi din judeţul Olt

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Tânăr înecat în Olt, la Fălcoiu. Este căutat de scafandri

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2019 JFK Media&More.