Connect with us

ACTUAL

15 srilankezi încarcă şi descarcă marfă, la un depozit din Craiova. Cu cât sunt plătiţi şi de ce au luat locul românilor

Octavia Hantea

Publicat

în

15 persoane din Sri Lanka lucrează, din luna mai a acestui an, în cadrul unei mari companii de distribuție din municipiul Craiova, angajatorul luând o astfel de decizie după ce o bună perioadă de timp s-a confruntat cu deficit de personal. Cei din țară, spune directorul de resurse umane, fie nu au obținut punctaj bun la testarea inițială, fie s-au prezentat la muncă dar după câteva zile au renunțat.

Cei 15 cetățeni din Sri Lanka au fost angajați, în cadrul firmei, pe postul de încărcător-descărcător. Primele interviuri au avut loc în luna ianuarie a acestui an, managerul companiei fiind cel care, anul trecut, observând că pe plan local sunt probleme din punct de vedere al forței de muncă, a luat în calcul varianta recrutării din exteriorul țării.

„Ideea a încolțit, anul trecut, inițiatorul fiind proprietarul afacerii, domnul Emilian Niță. Am concretizat-o, începând cu luna ianuarie, anul acesta, debutând cu interviuri, acolo, în Sri Lanka, prin intermediul unei firme de recrutare de la București. Am avut o bază de selecție foarte bună. Am pornit pe această idee deoarece calitatea forței de muncă din România a scăzut și aceste persoane, din Sri Lanka, am avut surprinderea să văd că au reale calități. Vorbesc o limbă străină, pot descifra un document, sunt responsabile, fac calcule. Toate acestea ne-au determinat să acceptăm acest drum”, a precizat Virgil Dobrotă, manager resurse umane în cadrul companiei.

Pe lângă salarii, acestor angajați li se asigură, gratuit, cazare și masă.

„Salariile sunt la nivelul celor pe care le primesc angajatorii români. Le asigurăm, în plus, cazare și hrană. Au locuințe chiar aici, lângă sediul firmei și au ales ca mâncarea să și-o pregătească singuri. Se descurcă foarte bine. Chiar și cu aceste costuri, pentru noi, este foarte avantajos. Știm că pentru cel puțin doi ani, perioada contractului, îi avem aici și permit o bună derulare a activității. Este foarte greu când vine o persoană, se angajează și după câteva zile renunță. Ne-am lovit de aceste probleme. Contractele lor pot fi prelungite dacă își doresc acest lucru”, a mai spus Dobrotă.

În timpul liber, cu ajutorul celor din companie, cetățenii din Sri Lanka fac plimbări în oraș, cunoscând deja obiectivele mari ale urbei.

„Sunt în plin proces de integrare, s-au bucurat de ajutorul colegilor români care i-au primit surprinzător de bine. La rândul lor, acești cetățeni au resetat comportamentele angajaților noștri, dându-le un nou suflu. În timpul liber i-am dus să cunoască zona, obiectivele din municipiu și sunt foarte încântați. Le suntem și mamă și tată”, a menționat reprezentantul firmei din Craiova.

Pentru a se descurca mai ușor în relațiile cu ceilalți colegi, cetățenii din Sri Lanka au primit nume românești. Nu li se pare grea munca pe care o desfășoară, vor să învețe cât mai bine ceea ce presupune postul lor și chiar să facă progrese în cadrul firmei.

Radu este unul dintre angajații din Sri Lanka. Îi place să lucreze în Craiova și dacă nu vor apărea probleme, spune acesta, a luat în calcul să își aducă familia aici. Vrea să învețe și limba română, engleza fiindu-i acum de mare ajutor. Pentru Nicu, cel mai important a fost, pentru integrare, ajutorul primit de la colegii români. Nu i se pare greu ceea ce face și nici el nu exclude să își aducă familia în România.

Dintre cei 15 cetățeni din Sri Lanka, doi sunt necăsătoriți. Chiar dacă nu toți au lucrat într-un domeniu similar, întregul grup a învățat cum să pună marfa pe palet astfel încât cel care o distribuie să nu aibă probleme la destinație.

Angajații vor beneficia și de concediu, cel mai probabil în sezonul rece. În ceea ce privește alte noi angajări, firma din Craiova ia în calcul tot o astfel de variantă și chiar recomandă companiilor din mediul privat să facă acest pas dacă au nevoie de personal responsabil.

Continuă să citești
Advertisement
Click pentru a lăsa un comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Toţi cei care lucrează în Învăţământ, Sănătate şi Protecţie socială trebuie să prezinte un certificat non-violator. De unde se poate obţine

Avatar

Publicat

în

Cererea tip pentru obținerea adeverinței non-violator poate fi depusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – ghişeul de eliberare certificate de cazier judiciar, din Slatina, strada Horia, nr. 5 și la polițiile Balș, Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Piatra Olt, Potcoava și Scornicești.

Potrivit IPJ Olt, cererea va fi depusă de persoana fizică, personal sau prin împuterniciţi, însoțită de un act de identitate aflat în termen de valabilitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor UE, carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă).

Pentru cererile depuse la sediul IPJ Olt – adeverința se eliberează în 3 zile dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/ reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și în cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.

Pentru cererile depuse la subunități – adeverința se eliberează în 15 zile dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/ reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și în cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.

Adeverința este valabilă 6 luni, de la data eliberării.

Odată cu modificarea contextului legislativ, toţi cei care lucrează în Învăţământ, Sănătate şi Protecţie socială trebuie să prezinte un certificat de integritate care să arate că nu sunt în Registrul infractorilor sexuali.

Continuă să citești

ACTUAL

Un an de studiu, în SUA, cu bursa FLEX. Ce condiții trebuie să îndeplinească liceenii

Octavia Hantea

Publicat

în

Liceeni doljeni, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, se pot înscrie în programul de schimb de experienţe FLEX, prin care pot studia în Statele Unite ale Americii, timp de un an.

Participarea la acest schimb de experiență este gratuită, programul fiind unul cu tradiție și îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui la familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2020-2021, potrivit unui comunicat transmis de Ambasadei SUA la Bucureşti

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. Acest program de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA.

„Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine”, se arată în comunicatul de presă.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2002-15 iulie 2005;  sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc condițiile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni, în ultimii cinci ani.

Liceenii doljeni pot aplica online până pe 17 Octombrie 2019, la adresa https://ais.americancouncils.org/flex. După trimiterea aplicației, tinerii vor primi un e-mail de confirmare și un cod al aplicației. În lipsa acestui e-mail, de confirmare, aplicația nu va figura ca înregistrată.

Continuă să citești

ACTUAL

Sfârşit tragic pentru un bărbat din Olt: A murit în urma unui incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins grădina

Avatar

Publicat

în

Un bărbat din satul Chilia, comuna Făgeţelu, a murit, marţi, într-un incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins şi locuinţa.

Incendiul a fost stins de pompierii din Argeş şi de cei din Olt, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind găsit în grădina gospodăriei.

„Un incendiu de casă în satul Chilia, comuna Făgețelu, județul Olt. Intervine un echipaj cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă. Intervin și echipaje cu autospecialele de la ISU Olt. Se confirmă victima, este un bărbat decedat, găsit în grădina casei. A fost și un incendiu de vegetație”, transmit pompierii din Argeş.

Continuă să citești
Advertisement
ACTUALacum 15 minute

Toţi cei care lucrează în Învăţământ, Sănătate şi Protecţie socială trebuie să prezinte un certificat non-violator. De unde se poate obţine

ACTUALacum 21 de minute

Un an de studiu, în SUA, cu bursa FLEX. Ce condiții trebuie să îndeplinească liceenii

LIFEacum 39 de minute

„Oltenii & Restu’ lumii”, ediţie jubiliară la Slatina

ACTUALacum O oră

Sfârşit tragic pentru un bărbat din Olt: A murit în urma unui incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins grădina

ACTUALacum O oră

DOSAR PENAL pentru a cerceta modul în care INML a analizat oasele găsite la Caracal

ACTUALacum O oră

Mugur Isărescu, cetățean de onoare al Capitalei

ACTUALacum 2 ore

Codul Rutier, mai aspru. Când intră în vigoare noile reglementări

ADMINISTRAŢIEacum 2 ore

AMNISTIE pentru slătinenii cu datorii la bugetul local. Anunţul făcut de primar

ACTUALacum 2 ore

Impact între un autobuz și un autoturism. Trei persoane au fost rănite

ACTUALacum 3 ore

FOTO | Pericol în autobuzele RAT Craiova. Ușă desprinsă, pe traseu, din cauza ruginii

ECONOMIEacum 4 ore

Dow Jones: Pirelli, lider global în segmentul său

POLITICĂacum 5 ore

Se reia procesul lui Darius Vâlcov la Curtea Supremă

ACTUALacum 5 ore

Cazul CARACAL. Se face reconstituirea răpirii Luizei Melencu

ACTUALacum 5 ore

O tânără de 24 de ani și-a dat foc. Are arsuri grave pe aproape jumătate din corp

POLITICĂacum 16 ore

Olguţa Vasilescu spune că STS poate să utilizeze tabletele la alegerile prezidențiale

POLITICĂacum 16 ore

Adoptare tacită la Senat: Persoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice

ECONOMIEacum 16 ore

Președintele ASF: Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea avea caracter obligatoriu

ACTUALacum 16 ore

Șoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. A fost adoptată legea

ACTUALacum 16 ore

Avocatul Poporului solicită montarea de radare fixe între localităţi

ACTUALacum 17 ore

Bărbat găsit fără viaţă în râul Dâmboviţa

ACTUALacum 17 ore

Vameş, prins în timp ce primea mită de la un om de afaceri care importa sicrie

POLITICĂacum 17 ore

Şeful ALDE Olt a plecat din grupul partidului din Camera Deputaţilor

ACTUALacum 21 de ore

Tânăr din Gorj, lovit de glonț în cap, în apropierea Poligonului de la Târgu-Cărbunești

ACTUALacum 22 de ore

Un ofiţer din Argeş, adjunct la IPJ Olt

ACTUALacum o zi

Fiul unui procuror din Olt, la volan cu permisul suspendat, a lovit o maşină, s-a răsturnat într-un şanţ şi a fugit. Evenimentul, cu repetiţie

ACTUALacum o zi

A început reconstituirea crimelor, în cazul Caracal. Revoltă în rândul oamenilor

ACTUALacum 3 zile

Accident la Raliul Craiovei. O maşină a derapat în afara traseului şi a lovit şase persoane, printre care doi copii

ACTUALacum 3 zile

Gheorghe Dincă a fost mutat în Arestul IPJ Olt de la Slatina

ACTUALacum 2 zile

Recompensă de 100.000 euro pentru găsirea şi eliberarea Luizei sau Alexandrei

ACTUALacum 3 zile

Pescar înecat în râul Olt, în timp ce întindea plase de peşte

ACTUALacum 3 zile

Luni şi marţi va avea loc reconstituirea crimelor din Caracal. Dincă va fi dus lângă casa părinţilor Alexandrei

ACTUALacum 22 de ore

Un ofiţer din Argeş, adjunct la IPJ Olt

Fără categorieacum 4 zile

Olt: Incendiu de proporții la un adăpost de animale pornit de la un arderea de vegetație uscată

ACTUALacum 2 zile

Zeci de oameni au protestat în Capitală, de ziua Alexandrei Măceşanu

POLITICĂacum 17 ore

Şeful ALDE Olt a plecat din grupul partidului din Camera Deputaţilor

ACTUALacum o zi

Accident pe un drum judeţean din Olt | Trei persoane, la spital

POLITICĂacum o zi

Alexandru Cumpănaşu, criticat după ce a încins o horă de ziua Alexandrei

ACTUALacum 5 ore

Cazul CARACAL. Se face reconstituirea răpirii Luizei Melencu

ACTUALacum 22 de ore

Tânăr din Slatina arestat preventiv după ce a lovit un poliţist şi un jandarm

ACTUALacum o zi

Două zile de FOC pentru pompierii doljeni. Sute de hectare de vegetație uscată au fost făcute scrum

ACTUALacum 3 zile

Accident la Craiova. Două persoane au ajuns la spital

ADMINISTRAŢIEacum 2 ore

AMNISTIE pentru slătinenii cu datorii la bugetul local. Anunţul făcut de primar

LIFEacum 39 de minute

„Oltenii & Restu’ lumii”, ediţie jubiliară la Slatina

POLITICĂacum o zi

Un candidat la funcţia prezidenţială iese din cursă

ACTUALacum 2 zile

Crimă la stână. Un cioban din Pieleşti şi-a ucis colegul în bătaie

ACTUALacum 2 zile

Temperaturile scad semnificativ şi revin ploile

ECONOMIEacum 4 ore

Dow Jones: Pirelli, lider global în segmentul său

ACTUALacum 3 zile

Avertisment: Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situaţia s-ar putea repeta

ACTUALacum O oră

Sfârşit tragic pentru un bărbat din Olt: A murit în urma unui incendiu de vegetaţie uscată ce i-a cuprins grădina

ACTUALacum o zi

Două zile de FOC pentru pompierii doljeni. Sute de hectare de vegetație uscată au fost făcute scrum

ACTUALacum 2 zile

Dolj: Pompierii luptă să stingă un incendiu de vegetaţie uscată, de mai bine de 24 de ore. Focul a cuprins 80 de hectare

ACTUALacum 3 zile

Pescar înecat în râul Olt, în timp ce întindea plase de peşte

ACTUALacum 3 zile

Accident la Raliul Craiovei. O maşină a derapat în afara traseului şi a lovit şase persoane, printre care doi copii

ACTUALacum 5 zile

Biciclist mort într-un accident produs pe DN 65, în Dolj. Bărbatul a fost lovit de TIR

ACTUALacum 5 zile

Dubă cu deţinuţi, implicată într-un accident, în Dolj. Trei persoane, printre care un copil, la spital

ACTUALacum 6 zile

Femeie grav rănită într-un accident produs pe un drum european din Dolj

ACTUALacum o săptămână

Tânăr din Topana, bătut de poliţişti. Bărbatul este în stare gravă, la spital – VIDEO

ACTUALacum 2 săptămâni

Consilierul deputatei PSD Laura Moagher, către un echipaj de poliție: „Las’ că-ți arăt eu ție. Nu vrei să ai conflict cu mine”

ACTUALacum 2 săptămâni

Olt: Incendiu de proporţii, în care au ars tone de cereale şi furje şi două autoturisme

ACTUALacum 2 săptămâni

Tot mai multe mașini furate, depistate la frontiere

ACTUALacum 2 săptămâni

Dolj: Incendiu de vegetaţie uscată ce a cuprins şi două maşini parcate

ACTUALacum 2 săptămâni

Incendiu la un depozit de electrocasnice şi mobilier din Dolj

Fără categorieacum 3 săptămâni

Gorjean cu mandat european de arestare pe numele său, prins de polițiștii din Craiova-VIDEO

ACTUALacum 3 săptămâni

Cumpănaşu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO&FOTO| Bărbat din Craiova prins în flagrant în timp ce vindea baxuri de pachete cu țigări de contrabandă unui mehedințean. Doljeanul a fost reținut, sute de mii de țigarete și sume de bani fiind confiscate

ACTUALacum 3 săptămâni

Olt: Șofer reținut după ce a fost prins băut la volan și fără permis

Fără categorieacum 3 săptămâni

Dăncilă: Vom merge în Parlament. Şeful statului „a înlocuit funcţia de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj”

POLITICĂacum 3 săptămâni

ALDE a decis ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro România

ACTUALacum 3 săptămâni

Incendiu la Slatina. Ard o vilă şi o casă din apropiere

ACTUALacum 3 săptămâni

Incendiu de proporţii, lângă Craiova. Ard opt hectare de vegetaţie uscată

ECONOMIEacum 3 săptămâni

Cozi la McDrive şi la trei zile de la deschiderea noului restaurant McDonald’s din Slatina

ACTUALacum 4 săptămâni

Tânăr din Dolj, mort după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod. Anterior, a fost lovit de autoturismul pe care încerca să-l depăşească

Trending

Copyright © 2019 JFK Media&More. Toate drepturile rezervate.
Proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia” (POCU/82/3/7/107279)