AcasăACTUAL200 de centre comunitare, alese pentru servicii medicale ambulatorii. Finanțare prin PNRR

200 de centre comunitare, alese pentru servicii medicale ambulatorii. Finanțare prin PNRR

spot_img

200 de centre comunitare au fost alese pentru servicii medicale ambulatorii, anunță Ministerul Sănătății. Există și o listă de rezervă cu alte 100 de centre. Constractele vor fi semnate până la sfârșitul acestui an. 

Conform procedurilor din PNRR, Ministerul Sănătății a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanțare nerambursabilă, scrie Mediafax.

Aceste obiective de investiții vor include construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea centrelor comunitare integrate, informează Ministerul Sănătății.

O listă de rezervă include alte 100 de obiective similare care vor fi finanțate, în cazul în care nu va fi atins plafonul de buget al programului.

Până la data de 15 decembrie pot fi depuse cererile de finanțare, urmând ca până la 30 decembrie să fie semnate contractele cu beneficiarii.

CITEȘTE ȘI: Lista de medicamente gratuite și compensate, extinsă de la 1 decembrie. Anunțul Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a întâlnit cu primarii unor comune din județul Botoșani pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea rapidă a acestor proiecte. În aceste localități există mai multe cabinete de medicină de familie care s-au înscris în programul de reabilitare și dotare a acestui tip de investiții.

Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistență medicală de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile, pentru că acestea reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc.

Investiția pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro, iar pentru medicina de familie 180.000.000 de euro.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri