AcasăACTUAL20 de persoane blocate într-o telecabină. INTERVENȚIE a salvamontiștilor

20 de persoane blocate într-o telecabină. INTERVENȚIE a salvamontiștilor

spot_img

Salvamontiștii din Bușteni, județul Prahova au intervenit de urgență pentru a salva aproximativ 20 de persoane aflate în telecabina care s-a defectat pe traseu.

Cabina a rămas suspendată în dreptul celui de-al treilea stâlp, la o distanță de aproximativ 200 de metri, deasupra prăpastiei. Oamenii au fost coborâți în rapel, pe cabluri, cu ajutorul unei echipe a Salvamont Bușteni.

Incidentul s-a petrecut duminică, la prima cursă a telecabinei din Bușteni, care transportă de regulă angajați care lucrează la diferite puncte de lucru de pe traseul Bușteni-Babele-Peștera. Au fost aproximativ 20 de persoane în cabina care s-a oprit brusc, din cauza unei defecțiuni a cablului purtător, potrivit brasov.net.

Potrivit martorilor, accidentul s-a petrecut după ce o stâncă de mari dimensiuni ar fi fost dislocată din munte, cel mai probabil de un urs. În cădere, bolovanul ar fi lovit instalația de transport pe cablu, provocând o defecțiune serioasă, de care administratorii telecabinei nu au știut în timp util. Acesta a fost și motivul pentru care duminică au pus în funcțiune telecabina. Aceasta a mers normal până la punctul defecțiunii, unde s-a oprit brusc, într-o poziție ușor aplecată.

După incident, telecabina nu a mai funcționat. Pe site-ul companiei care administrează telecabina, Teleferic Prahova, a fost postat următorul anunț: ”În perioada 13.09.2021 – 17.09.2021, telecabina Bușteni-Babele va fi în revizie tehnică”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Tânăr din Craiova, prins cu un cuțit la el în Parcul Romanescu. Polițiștii au întocmit dosar penal

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri