AcasăPOLITICĂ17 ONG-uri cer sesizarea Curții Constituționale cu privire la adoptarea Programului de...

17 ONG-uri cer sesizarea Curții Constituționale cu privire la adoptarea Programului de Dezvoltare locală Anghel Saligny

spot_img

17 organizații neguvernamentale cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la presupusa încalcare a Constituției în cazul adoptării Programului de Dezvoltare locală Anghel Saligny.

ONG-urile susțin că PNDL 3 nu avea de ce să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență, așa cum a făcut vineri, 3 septembrie, Guvernul Cîțu.

Organizația care a inițiat sesizarea Avocatului Poporului, Expert Forum, susține că aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin ordonanță de urgență, s-a încălcat articolului 115, alin. 4 din Constituție, potrivit europafm.ro.

“Adoptarea OUG s-a făcut cu încălcarea flagrantă a articolului 115, alin. 4 din Constituţie, în lipsa unei situaţii extraordinare care să justifice înlocuirea procedurilor parlamentare şi asumarea unui astfel de proiect de către Guvern. Totodată, a fost încălcat şi art. 141 din Constituţia României referitor la Consiliul Economic şi Social, prin faptul că nu s-a solicitat avizul conform procedurilor legale de la această instituţie şi nici nu s-a primit un aviz. Contrar declaraţiilor liderilor politici, avizul CES este obligatoriu“, potrivit unui comunicat de presă al Expert Forum.

Este vorba despre faptul că nu a existat o situație extraordinară care să justifice înlocuirea procedurilor parlamentare și asumarea unui astfel de proiect de către Guvern.

De asemenea, organizațiile neguvenamentale reclamă că Executivul Florin Cîțu nu a cerut avizul de la Consiliul Economic și Social, așa cum s-ar fi impus.

CITEȘTE ȘI: Iohannis se implică în scandalul dintre Cîţu şi USR: Alianţa cu AUR este un afront adus românilor

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri