AcasăEDUCAŢIE14 şcoli şi licee din Slatina, dotate de primărie cu tablete şi...

14 şcoli şi licee din Slatina, dotate de primărie cu tablete şi laptopuri, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. LISTA

spot_img

14 unităţi de învăţământ din Slatina, şcoli şi licee, sunt dotate de municipalitate cu tablete, laptopuri şi alte echipamente informatice, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 19 milioane de lei.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a precizat că valoarea totală a proiectului este de 19.071.477,43 lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul online în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în 5 loturi.

CITEŞTE ŞI: Când se va aprinde iluminatul festiv în municipiul Slatina. Târg de Crăciun cu 30 de căsuțe

El a adăugat că cele 14 unități de învățământ care vor beneficia de echipamente sunt: toate școlile gimnaziale și şase licee și colegii din municipiu. Numărul și tipul de echipamente a fost stabilit la depunerea proiectului, în funcție de nevoile identificate de fiecare unitate de învățământ.

„Pe toată perioada cât voi fi primarul dumneavoastră, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine. Pe lângă resursele alocate din bugetul local unităților de învățământ voi căuta continuu surse alternative  de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului de învățământ. Un astfel de proiect în curs de implementare este proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020”, transmite edilul, prin intermediul contului oficial de Facebook.

El a mai precizat că în luna decembrie va începe livrarea echipamentelor achiziționate prin 4 loturi de achiziție din cele 5 lansate, iar unitățile de învățământ vor primi 9.107 tablete, 558 laptop-uri, 252 calculatoare, 293 camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate.

Finanțarea asigurată prin proiect asigură cheltuieli zero pentru unitățile de învățământ beneficiare.

Lista şcolilor şi liceelor beneficiare:

Şcoala Gimnazială Nr. 1

Şcoala Gimnazială Nr. 3

Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”

Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu”

Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”

Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”

Şcoala Gimnazială „George Poboran”

Colegiul Naţional „Radu Greceanu”

Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” – Corp B

Liceul Tehnologic „P.S. Aurelian”

Liceul Tehnologic „Alexe Marin”

Liceul Tehnologic Metalurgic

Liceul cu Program Sportiv

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri